Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
Horanta

Büyük Doğu Mirası

Recommended Posts

Büyük Doğu Mirası

 

 

15 Mart 2012, 00:52

 

 

ahmetkocaoglu.jpg

Ahmet Kocaoğlu

 

Büyük Doğu zamanın ifadesidir. İmam-ı Gazali den sonra tefekkür oluşmamış bu topraklara tefekkür saçan Üstad, bu tefekkürü kendinden sonrakilerin taşıması için lazım gelen diyalektiğide örgüleştirmiştir.

 

Üstad'ın geride bıraktığı bu mirasın maddede mirasçıları ise Üstad'ın eserlerinin en can alıcı yerlerinden , içinde bulundukları dönem itibari ile Büyük Doğu davasına hizmet edenlerin isimlerini çıkarmak suretiyle nesiller arasındaki halefiyet zincirini koparmak ve yeni nesli bu kişilerden mahrum bırakmak istemişlerdir. Evet Üstad'ın bazı eserlerinden bazı bölümler çıkarılmıştır. Bab-ı Ali ve Raporlarda sık sık adı geçen Ali Biraderoğlu ve Salih Mirzabeyoğlu'nun yazılarını ve isimlerini bu eserlerin yeni baskılarında bulamazsınız. Şimdi ise gönül ehli olan bu çilekeş insanların kimisi eserini vermekte kimisi ise eserini içine gömmektedir.

 

Ancak Mirzabeyoğlu şahsında suret bulan mana ile diğerlerinden ayrılır. 56 eseri ile "Sokrates'in eserlerini Platon'un yazdığı ve aktardığı" gibi kendiside Üstad'ın 100 küsür kitabını şerh ederek bir ayağı Büyük Doğu fikrinde sabit yeni bir anlayış ve diyalektik ile Büyük Doğu'yu yeni nesillere aktarır.

 

Kendisinin müebbet hapse mahkum olması eserlerininde mahkum olması anlamına gelmediği için gençlerin ondan okuyarak Büyük Doğu ve bu fikrin yürüyen hali İBDA'yı öğrenmeleri gerekmektedir. Bu bir davettir. İster kabul ister red edilebilir. Daveti kabul edenlerin bu minval üzere olması gerekir.

 

Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile mahkum Mirzabeyoğlu, Bolu dağlarında davasının çilesine çekerken , bu gün o dönemin Büyük Doğucularının nerelerde nasıl bir hayat sürdüklerine bakın. Mirzabeyoğlu'nun otuz yıl önce eski Büyük Doğucular için "kendi kendinden ibaret kalan esnaf takımı" tespitini bugün daha belirgin bir şekilde anlar ve dava adamlığının nasıl olması gerektiğini buradan süzebilirsiniz.

 

Gönül ehli olanın inandığı dava için hayatının ve hürriyetinin karşılığı bir bedel ödemesidir... Bu remz şahsiyetin dediği gibi "Şahsa değil fikre, temsil ettiği fikirden dolayı şahsa gösterilen hürmet tavrıdır" bizim kisi. Salih Mirzabeyoğlu'na ram oluşumuz bundandır.

 

Yine Üstad'ın "Biz hiç kimseyi şahsımızla kaim bir davaya davet etmiyoruz" sözü bize bir yol haritası vermektedir. Bu menzil nedeniyledir Salih Mirzabeyoğlu'na ram oluşumuz...

 

Ve yine Üstad’ın bir eksikilik olmaması için dua edercesine yazdığı şiirde "Ustada kalırsa bu öksüz yapı, onu sürdürmeyen çırak utansın..." Ve ustadan intikal eden bu yapıyı hürriyetinden mahrumluğu pahasına sürdürdüğündendir Salih Mirzabeyoğlu'na ram oluşumuz...

 

Gençler, zaman gerekeni yerine getirme ve Salih Mirzabeyoğlu'nun kaleminden dökülen manaya aksiyon sahasında cevap verebilme zamanıdır. "Kanunları germeli ama kopartmadan, eşekçe ümitlere yer vermeden davayı mihenk taşına oturtmalıdır”.

 

Bu bağlamda sayın Abdullah Kuloğlu'nun "İbda Diyalektiği" ile ilgili yazdığı yazıyı tebrik eder bu yazının gönüllerde taht kuran irfan sultanını anlamanıza vesile olmasını dilerim.

 

Not: Sayın Mirzabeyoğlu tüm kitaplarında Üstad'a saygısından, bağlılığından, ustasına sadakatinden dolayı ondan aldığı tüm cümle, kelime hatta hecesini bile tırnak içinde bize sunmuş olup onun üzerine İBDA diyalektiğini bina etmiştir...

 

Ahmet Kocaoğlu / Büyük Doğu Haber

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...