Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
bozkurt

Twitter 'da Necip Fazıl Patlaması

Recommended Posts

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, telekonferansla katıldığı AK Parti İstanbul Gençlik Kolları Kongresi’nde yaptığı konuşmada ünlü şair Necip Fazıl Kısakürek’in Gençliğe Hitabesi’nden alıntılar yapmıştı.

 

Erdoğan’ın konuşmasından kullandığı, “Dininin, dilinin, beyninin, ilminin, ırzının, evinin, kininin, kalbinin dâvacısı bir gençlik...” sözlerinden sonra kindar ve dindar gençlik tartışması yaşanırken Necip Fazıl Kısakürek de tekrar gündeme gelmiş oldu.

 

İnternet dünyası ve sosyal medyada adına sayfalar açılan Necip Fazıl’a en büyük ilgi twitter’da gösteriliyor.

 

Ünlü radyocu Ferudun Özdemir’in kontrolünde olan twitter’daki www.twitter.com/ustadNFK sayfasının takipçileri Erdoğan’ın çıkışından sonra adeta patlama yaşadı.

 

İki hafta öncesine kadar 1000 kişinin takip ettiği sayfayı bugün 14 bin kişi takip ediyor. Necip Fazıl’ın takipçileri arasında çok sayıda AK Parti’li milletvekili ve belediye başkanı da bulunuyor.

 

<a name="cke_range_marker">Necip Fazıl’ın özlü sözleri ve şiirlerinden kesitlerin yayınladığı twitler de çok sayıda paylaşım alıyor. Necip Fazıl’ı takip eden bazı gençler ise onun hayatta olduğunu düşünerek, sözlerini kullanmak için izin istemesi de dikkat çekiyor.

 

Haber Kaynağı : Haber7.com- Ersan Çelik

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Twitterda yahut face gibi sosyal ağlarda üstad takipçiliğinin milyonları bulmasının hiçbir ehemmiyeti yoktur. O fikir aksiyona dönüşmediği müddetçe. Ekseriya için bir beğenme butonuna basıp ve "wayy Üstad büyüksün ya, ışte bu!" gibi ucuz söylemden öteye geçmeyen edebiyatın nezdimde hiçbir tesiri yoktur ve dahi bu haber de birşey değildir. Şey bile değildir. Bugün sokağa çıktığınızda rahatça bir mekanda oturamaz olmuş ve milletin edepsizliğinden yerin dibine girip girip çıkıyorsaniz bizi faceden falan hiçkimsenin takipçiliği kurtaramaz. Bizi bu kuyudan çıkaracak adam da yok. Uff neyse karamsarlıgım dehşet bir gün geçirmiş olmamdan da kaynaklanıyor olabilir. Bir kabus görmüş de olabilirim. Mümkün.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Necip Fazıl’ı takip eden bazı gençler ise onun hayatta olduğunu düşünerek, sözlerini kullanmak için izin istemesi de dikkat çekiyor.

 

:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aslında bir nebze de olsa güzel bir haber olmuş.

Fakat, arkadaşlar zaten gerekli açıklamayı yapmışlar.

Üstad'ı çoğu kişi, aksiyoner cephesini hep geri plana itmiş, onun sadece şairlik yönünü, iyi şiir yazma yönünü ön plana çıkarmaktadırlar

Eskiden ne yalan söyleyeyim bende, onlardan biriydim.

Üstad'ı tanıyordum, İslami bir camiada büyümeme rağmen, hatta ortaokulda, hocam bana ceza olarak Necip Fazıl'ın Sakarya Türküsü ve Zindandan Mehmed'e mektuplar şiirlerini ezberlemesine rağmen, Üstad'ın asıl fikir hayatının bana göre temelini oluşturan, diğer kitaplarıyla birkaç sene öncesine kadar tanışma fırsatım olmamıştı.

Bazı arkadaşlar, şunu diyebilirler, şimdi Üstad'ı çok mu tanıyorsun, eski düşüncelere göre çok daha iyi tanıdığımı düşünüyorum.

Neredeyse kitaplarının yarısını okudum. Allah izin verirse önce tamamını okuyup daha sonra, tekrardan genel bir tekrar yapmayı istiyorum.

Üstad'ın şiirlerine dalanlar, belki güzel şeyler hisseder fakat, onun aksiyoncu, mücadeleci, tabirimi mazur görün, İslamcı cephesini tanımak, bu uğurda ne mücadeleler, ne zorluklara katlandığını öğrenmek istiyorsak, kesinlikle Üstad'ın diğer kitaplarını da okumalıyız.

Zaten emin olun ki, Üstad'ın şiirlerini sevenler, Üstad'ın diğer kitaplarını okusalardı, üstad'ı sevmeyi bile bırakırlardı.

Lafı fazla uzatmadan, iyice saçmalamadan cümlelerimi bitirmek istiyorum.

Üstad'ın bir lafı vardır, "Abdülhamit Han'ı anlamak, herşeyi anlamak olacaktır"

Bende diyorum ki, Üstad'ı anlamak Türkiye'yi anlamak olacaktır.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...