Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
müznib

Zinasucolsun.com - Destek

Recommended Posts

Zinasucolsun.com

 

hadis.png

 

Neden Katılmalıyım?

 

Zina, toplumun temelini sarsan en büyük tehlikedir ve buna paralel olarak ise eşcinsellik yaygınlaşmaktadır. Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in “Allah indinde, zinadan büyük günah yoktur” ve “Sizin için en çok korktuğum şey, zinadır.” hadislerinde dikkat çektiği üzere zina, dinimizde ve İslam hukukunda en ağır suçlardandır. Toplumların yerleşik kuralları olan ahlak kurallarında da ağır suçlardan biri olarak görülmektedir. Ahlak mefhumunu tarumar eden ve nesillerin güvenliğini tehdit eden bu suç için derhal önlemler alınmalıdır.

 

SİZDE AYNI FİKİRDEYSENİZ DESTEK İÇİN İMZANIZI ATINIZ : ZİNASUÇOLSUN

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aynı fikirdeyim ama imza atmayacağım.

Farzı muhal zina suç oldu, tespiti ve müeyyidesi nasıl olacak.

Zinanın ne kadar büyük bir günah olduğu söyleniyor ama onu cezalandırırken İslam dini temel alınmıyor.

Zinayı nasıl tespit edeceksiniz.İnsanların mahremlerini mi işgal edeceskiniz.. Hadi sokak ortasında yaptılar o fiiliyatı peki nasıl cezalandıracasınız, hapse mi atacaksınız. Hadi attınız hapse kaç yıl yatıracaksınız. Tecavüzcüler sokaklarda cirit atarken....

Farzı muhal zina suç oldu. Genelevler ne olacak. Suç işlemek istemeyenler kanuni sınırlar için de mi o işi yapacaklar ? Unutmayın bu ülkede zina bir zamanlar suçtu ve genelevler de takır takır çalışıyor devlete vergisini ödüyordu. Ki halen öyleler.

 

 

Peki ne olacak zina serbest mi kalsın ? Hayır.

İnsanı zinaya götüren sebeplerin evleviyetle deşifre ve teşhis edilip tedavi edilmesi gerekiyor. Örneğin orta öğretim ve üniversitelerde karma eğitime son verilmeli...

Yoksa islam dinine uygun olduğunu zannettiğimiz tüm adımlar hep yarım olacak, bir mana ifade etmeyecek.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bir Garip Gündem

Ebubekir Sifil

Türkiye'nin "kürtaj" diye "öncelikli" bir meselesi var mıdır gerçekten?

 

Kadın-erkek ilişkilerinin, özellikle büyük şehirlerde alabildiğine zıvanadan çıktığı bir ortamda bu meseleyi konuşmak, itiraf edelim ki komik duruyor. Gençlerin karşı cinsle sınır tanımayan yakınlaşması, kadın ve kızların annelerine, ninelerine inat giyim-kuşam tarzı, sokakta ayak uçlarına bakarak yürümeye mecbur ediyor "iffet" diye bir meselesi olanları.

 

İnsanları gayrimeşru ilişkiye götüren, hatta "teşvik eden" yolların sonuna kadar açık olduğu bir toplumsal yapının kendisi bizatihi münker haline dönüşmüştür. Modern toplum anlayışının, "bireysel özgürlükler" adı altında fetişleştirilen münkeratı tartışmaya bile tahammülü yoktur. Hal böyle olunca aile, annelik, babalık... gibi değerler elbette yerini menfaatçi, bencil, ihtiraslarının kölesi olmuş bireylerin hastalıklı algılarına bırakacaktır. İnsanların kişisel zevklerinin/günah eğilimlerinin "bireysel özgürlükler" sloganı altında tabulaştırılması normal, hatta "gerekli" hale gelince, kadın ve erkek, annelik-babalık yerine behimi arzularının tatminini tercih edince, kendi yavrusunun canına kıymakta da elbette bir sakınca görmeyecektir.

 

Burada anormal olan, erkeğin ya da kadının kürtaj yaptırarak kendi yavrusunun katili olması değil, bu aşamaya son derece serbest bir şekilde gelebilmelerinin önünü açan anlayışın mutlaklaştırılmasıdır. Fıkıh bize "sedd-i zerayi'/feth-i zerayi'" diye birşeyden bahseder. İyiye/doğruya götüren yollar açılmalı, teşvik edilmeli, kötüye/yanlışa götüren yollarsa kapatılmalıdır.

 

Oysa modern hayat bunun tam tersini dayatıyor. İyiye/doğruya götüren yollar tıkanıyor, kötüye/yanlışa götüren yollar ardına kadar açılıp teşvik ediliyor.

Şurası yüphe götürmez bir gerçek: Günah/münker, bulaşıcı hastalık mikrobu gibidir. Bulunduğu yerde kendi haline bırakılması, yayılmasına göz yumulması demektir. Bu sebeple Efendimiz (s.a.v), bir münker gördüğümüzde hemen ona elimizle, buna gücümüz yetmezse dilimizle müdahale etmemizi emir buyurmuş, buna da gücümüz yetmezse hiç olmazsa o münkeri onaylamadığımızı kalben deklare etmemizi, bunun da imanın en zayıf mertebesi olduğunu ihtar etmiştir.

 

Tarihî tecrübe ve kültür, bu mü'min tavrını kurumsallaştırmış ve "ihtisap" müessesesine hayat vermiştir. Böylece münkere fiilî müdahalenin bireylerin değil kamu otoritesinin yetkisinde olduğu ortaya konulmuştur.

 

Günaha/münkere duyarsız kalmak, hatta "özgürlük" adı altında önünü açıp teşvik etmek, hangi mülahaza ile olursa olsun yanlıştır; hatta bizatihi "günah"tır! Ve bu yanlışlık ve günah, sadece uhrevî hayatta karşılığı görülecek şekilde "tek boyutlu" değildir. Her günahın insan ve toplum hayatında, yani bu dünyada da müşahhas neticeleri, olumsuz yansımaları vardır. Hiçbir günah bundan istisna edilemez.

 

Dolayısıyla kürtajı tartışmadan önce "sedd-i zerayi" ilkesi gereği önce insanları kürtaja götüren yolları tartışmalı, bu yolların tıkanması için alınması gereken tedbirler konuşulmalı, tartışılmalıdır.

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Justice kardeşim, o kadar soru işaretiyle bu ülkede bir çivi çakamazsınız 'la dini' bir devlette 'hakk' arıyoruz farkındaysanız?

 

adıgüzel kardeşim, yapan kişileri uyarınız burası saadet partisinin şikayet kabul yeri değil...

 

anlamadığım nokta yangın var diyoruz siz körüklüyorsunuz! bu mudur sizin İslâm anlayışı? birde burada Üstad sitesinde geziniyorsunuz bakın üstad ne diyor "Sen ki, bir sapık ırza geçse nefret kusarsın; milletin ruh ırzına geçerler de susarsın!.. " Heyhat! üstadıda geçtim Allah'ın ayetine muhalefet resmen bu hareketiniz.. atma efendim sizin gibi kişiler imza atmasın... bizim her pirinç tanesine ihtiyacımız var kıvam için. amma asla o pirinçlerin arasına karışmış taşa yok! diş kırıyor onlar diş!...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kendin gibi düşünmeyenler küçümseme politika ve ideolojisinin en pespaye hakikatlari. Güya ulvi bir gaye ve ubudiyet için yapılan kendilerine sorsanız Allah aşkı yanıp tutaşan bir müstehzi hakikatlerin mimarı parti. Yok efendim sizin gibiler imza atmasın, bizim sizin gibi Allah'ın ayetlerini hiçe sayan bir mevhumlar ideolojisine bağlı kişilere ihtiyacımız yok vs.vs. gibi ya sev, ya terket ideolojisin en çetin hakikatleri.

 

Bizler sanki politika ve siyaseti hiç takip etmeyen siyasi cahiller güruhu. Neymiş efendim Ak Parti döneminde zina suç olmaktan çıkarılmış...!!!! Peh peh peh Yalanın bu kadar ALENİ yapılanını, müstehzi sıfatları, etiketlemeleri bedahet derecede ortaya döken, ergenokon mimarisi bir parti...Şu genel başkanın yapmış olduğu açıklamalardan sonra yüzlerce binlerce, milyonlarca kere yüzüne tükürmeyi kendimde hak sayarım.Anadolu Gençlik derneğinin organize etmiş olduğu Kuranı kerim birincileri adlı programa bile iğrenç siyasetlerin, yüze tükürülecek kelamlarını hiç bir zaman esirgemezler.

 

Mademki lütfeder, söylersiniz burası onun yeri değil. O zaman böyle bir sistede, buram buram siyasi reklam kokan, ve içeriğini incelediğimizde, siyasi otorite, rey kaygısı, popülarizm dışında ulvi bir pencereden ışık sezemedim. O zaman bu anketin de yeri burası olmasa gerek zannımca.

 

Karma eğitim sistemin, seküler bir hayat sistemin yaygın olduğu bir ülkeye sihirli değnek mimarisinin ürünü gibi konulan yasak.. Birazcık sahabe hayatını mütalaa etseniz, efendimizin yapmış olduğu büyük değişimin nasıl bir basamaklar sisteminin üzerinde geçtiğini anlayacaklar... Daha nice hakikatleri buraya devşiririm ama ne deme lazım dişiniz zarar görmesin dimi efendim.

 

 

Şahsıma nazaran belirttiğiniz Allah'ın ayetlerini saygısızlık bu noktada haklılık payınız var efendim. Forum sitesinin düzeltme imkanı sunmaması sebeiyle yorumum o şekilde kaldı. Düzeltme isteğimin sebebi ise, forum genel düşünce yelpazesine saygısızlıkta bulunmamaktı. İslam anlayışı zikrettiğiniz izandan epey bir uzağım. O yüzden bu noktada sizinle mukabele etmem. Fakat bu anketteki ana temayı sezemeyecek kadar cahil değilim.

 

Hoşcakalın..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Forum sitesinin düzeltme imkanı sunmaması sebebiyle yorumum o şekilde kaldı.

 

Selamlar,

 

Muhtelif zamanlarda kullanıcılarımız, mesajlarının tamamen silinmesi yada mesajları üzerinde değişiklik yapabilmeleri hususunda sitenin katı bir tutum sergilediği ve yönetimce değişikliklere izin verilmediği noktasında serzenişte bulunmaktadırlar. Geçmiş yıllarda bu konuda verilen izinler neticesinde silme yetkisini istismar eden, mesajlarına istinaden cevap verilmesi halinde bile muhatabının hakkını göz ardı ederek mesajlarını topyekün silen, üzerinde değişiklik yaparak ben öyle demek istmemiştim ama diyerek diyalog seyrini akamete uğratan, menfi ve nahoş durumlara sebebiyet verildiği için bu yetki, onbeş dakikalık süre ile sınırlandırılmıştır. Değişiklik yapılmasını istediğiniz mesajınızı "mesajı yönetime şikayet et" kısmından yaparak değiştirebilirsiniz. Şikayetler bu yöntemle yapıldığı sürece geri dönüş daha hızlı olacaktır aksi takdirde tek bir yöneticiye yapılan şikayete, gayri ihtiyari gün içerisinde dönüş yapılamayabilir.

 

Saygılarımızla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Justice kardeşim, o kadar soru işaretiyle bu ülkede bir çivi çakamazsınız 'la dini' bir devlette 'hakk' arıyoruz farkındaysanız?

 

 

Hakk arıyoruz derken bunun neresi hakk Allah aşkına.

İnsanı zina ya getiren onca sebep var, büyük bir ahlak dezenformasyonu var, nasıl yasaklayacaksınız.

İki gün sonra kanun çıktı ne olacak ? Suçun tespiti ve teşhisi ne olacak, doğrudan yasaklayalım demekle olmaz bunun çerçevesi nasıl olacak ?

İslam dinin de zina ancak cemiyete yansırsa cezalandılır ... Ondandır ki dört şahit istenir veya tarafların ikrarı beklenir ... İspatlanmamazsa o kulun ahiretine kalır. Onun dışında hiç bir şekilde zinayı tespit edemezsiniz. İnsanların mahrem hayatı var. Gizli kamera mı sokacaksınız odalarına. Hazreti Ömerin bununla ilgili meşhur menkıbesi var. El insaf !!!

 

Zina en büyük günahlardan biridir eyvallah, bunu yasaklarken de hakk ı aramanız lazım, islama mugayir olmamanız lazım.Daha düne kadar genelevleri bu devletin polisi koruyordu.Siz zinayı yasaklayalım diyorsunuz.

 

Ankara da, Niğde de çocuk yaştakiler genelevlere gidiyor. Böyle hakk mı aranır ? Zina yasaklansa ne olacak arkadaşım.

 

Bu ülkede kumar oynamak idari tedbire tabi, oynatmak ise suç. Ama devlet kumarı bizzat kendi elinde oynatıyor.

 

Uzun lafın kısası, kürtaj tartışmasıyla gündeme gelen zina yasaklansın yaygarası sonuç bulamayacak, bulsa bile sadece kanunlarda yazılı metin olarak kalacaktır. 2004 yılından önce zina yasaktı ve fuhşiyat o dönemlerde de zirveydi.

 

La dini dediğiniz devlet zinayı Ab kriterleri çerçevesinde yasakladı. Ab'den vazgeçmeden zinayı yasaklamazlar.

 

Son olarak zina dan önce yasaklanabilecek bir kaç hususu belirteyim ....

 

- Karma eğitime son verilmeli.

- Genelevler kapatılmalı.

- Tv lerde sansür uygulamasına geçilmeli.

- Güvwnli internet uygulaması yaygın ve etkin bir şekilde uygulanmalı.

- Okullarda kızların kılık kıyafetlerine çeki düzen verilmeli.

...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...