Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
Mehmet Memiş

Migros'ta Başörtüsü Skandalı

Recommended Posts

Türkiye'nin önde gelen market zincirlerinden Migros'un, Levent Akademi Şubesi'nde Nurdan Delibaş'ı ürün tanıtım için gittiği markette başörtülü olduğu gerekçesiyle çalıştırmayarak depoya kapattığı iddia edildi. Cumartesi günü sabah saatlerinde çalışması engellendikten sonra yarım saat depoda tutulduğunu ifade eden Nurdan Delibaş, gözyaşları arasında Migros'u terk etmek zorunda kaldığını söyledi.

 

Yeni Akit Gazetesi'nin haberine göre, Migros, Levent Akademi şubesine Şölen Çikolata'nın tanıtımını yapmak için giden başörtülü Nurdan Delibaş'ı önce depoya kapattı, sonra kovdu. Stant hostesi olarak çalışan Nurdan Delibaş'ın, Tan Organizasyon isimli ajansta çalıştığı ve ilgili çikolata firmasının tanıtım işi için geçtiğimiz hafta cumartesi günü gittiği Migros'un Levent Harp Akademileri'nin yakınındaki Akademi Migros'ta ayrımcılığa maruz kaldı.

 

DELİBAŞ: BU MUAMELEYİ YAPANLAR GÖZYAŞIMIN HESABINI VEREMEZ

 

Cumartesi günü sabah saat 09.00 civarında Migros'a giderek ilgili ürünün tanıtım çalışmasına başladığını anlatan Nurdan Delibaş, başından geçenleri şöyle anlattı: "Yaklaşık bir saat kadar sorumlusu olduğum Şölen Çikolata standının başında durdum. Sonra Migros Mağaza Müdür Yardımcısı Deniz Bey yanıma geldi. Başörtülü olduğum için Migros'ta çalışamayacağımı söyledi. Akademinin içerisinde olduğu gerekçesiyle mi bu uygulamaya gittiklerini sordum. Deniz Bey ise bütün mağazalarda bu kuralın geçerli olduğunu vurguladı. Daha sonra ise tanıtım standının başında bekleyemeyeceğimi söyleyerek, 'İsterseniz depoda bekleyebilirsiniz' dedi. Ben depoya indim ve yarım saat kaldığım depoda üstümü değiştirirken bir yandan da ağladım. Bu insanlar benim bu gözyaşlarımın hakkını, hesabını veremeyecekler. Sırf başörtülü olduğum için bana bu muameleyi yaptılar."

 

BAŞÖRTÜLÜ ALIŞVERİŞE GELEBİLİR AMA ÇALIŞAMAZ!

 

Nurdan Delibaş, "Para kazanmaya gelince, alışverişe gelince başörtülü girebilir. Ama çalışmaya gelince başörtülü giremez. Kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz? Sene olmuş 2012, kafa yapısı hala bu tarihin gerisinde. Hiç kimsenin kapalı veya açık diye ayrım yapmaya hakkı yok. Müslüman kişilerin sırtından para kazanan bu kurumun yine bir İslami değeri savunan benim gibi kişileri işlerinden etmesi ve ayrımcı muamele etmesi kabul edilemez bir durum" şeklinde tepkisini ortaya koydu.

 

YILMAZ: DİĞER MARKALARDA SIKINTI YAŞAMIYORUZ

 

Konuya ilişkin olarak Tan Organizasyon isimli taşeron firmanın Saha Sorumlusu Fatih Yılmaz, böyle bir sıkıntı ile ilk kez karşılaştıklarını ifade etti. Migros'un dışında birçok kuruluşla çalıştıklarını belirten Yılmaz, "Hakmar, Hatipoğlu ve daha birçok firmayla çalışıyorum. Onlar böyle şeyleri dert etmiyor. Biz ajans olarak 1 yıldır Şölen Çikolata ile çalışıyoruz. Buradaki olayda ise ben çalışan personelden ve kendi işimden sorumluyum. Mağazanın işine karışamam" açıklamasında bulundu. Yılmaz; firma olarak yaklaşık 600 kişi istihdam ettiklerini ve çalışanları arasında ayrım gözetmediklerini vurguladı.

 

MİGROS YETKİLİSİNDEN AÇIKLAMA

 

Şubesinde geçici olarak çalışan başörtülüyü depoya kapattığı iddia edilen Migros, konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Nurdan Delibaş'ın depoya kapatıldığı İstanbul Levent'teki Akademi Migros Şubesi Müdürü Ersan Gümüşhisar, "Bize bu tarz gelecek elemanların bilgileri güvenlik sebebiyle daha önceden bildiriliyor. Son olayda ise Şölen firması bize bir isim beyan etmedi. Biz de önce Şölen daha sonra ise organizasyon firmasını aradık. İsim beyan edilmediği için çalıştıramayacağımızı söyledik" savunmasında bulundu.

 

Deniz ismindeki yardımcısının Nurdan Delibaş'ı depoya gönderdiğini doğrulayan Ersan Gümüşhisar, "Stant için ikinci bir kişi gelene kadar dinlenmesi için göndermiştir" iddiasında bulundu.

 

 

 

http://tumhaber.com.tr/HaberOku.php?haber_id=105474

Share this post


Link to post
Share on other sites

sizi bilmem arkadaşlar da benim kendimi bildim bileli migros ve migros çizgisindeki market, vs oluşumlara alerjim var. Bulunduğum şehirde yıllardır migros faaliyette kapısından içeriye girmedim...

 

bu adamların kafa yapısı zaten belli ancak ne gariptir İslama düşmanlar lakin müslümanlardan da para kazanırlar aynı zamanda samimiyetsizlik. madem İslama düşmansın o zaman müslümanlara satış yapma ama yok hem zehrini kusacak hem de zehrini kustuğu değerlere sahip olanların paralarını söğüşleyecek, buralara giden müslümanlarda gitmesin diyeceğim de, yaşarken neyi düşünüyoruz da bunu düşünüp sözde kendi çapımızda tavır koyacağız. müslümanlar artık ceplerini,işlerine geleni düşünmekte ne yazık ki...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bunlar böyle samimiyetsiz işte

 

 

Migros’tan din istismarı

 

 

Başörtülü eleman çalıştırmayan ve en son başörtülü stand elemanı Nurdan Delibaş’ı depoya kapatan Migros, bayram öncesi kurban kesim ve satışına el atarak din istismarcılığına soyundu.

Başörtülü olduğu gerekçesiyle Nurdan Deli­baş'ın bir çikolata firmasının tanıtım standın­da çalışmasına izin vermeyen Migros, Müslü­manlara “İslami kurallara göre” kurbanlık ke­simi ve satışı reklama yapması dikkat çeki­yor. “Müslüman mahallesinde salyangoz sat­mak” türünden bir davranış sergileyen Mig­ros'a tepkiler çığ gibi büyürken, Türkiye'de yarım asırdır bulunan İsviçre merkezli firma Türkiye'de Moonlight Capital S.A. ve BC Part­ners isimli İngiliz şirketleri adına faaliyet gös­teriyor. Personelinin başörtülü çalışmasına tahammül etmeyen Migros; konu Müslüman tüketicilerden para kazanmaya gelince herke­se güler yüzlü davranması ikiyüzlülük olarak değerlendirildi.

 

MİGROS'UN BAŞÖRTÜLÜYÜ DEPOYA KAPATMASI BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ

Televizyonlara verdiği reklamlarla kurbanlık satışından para kazanmaya çalışan Migros'un Levent Aka­demi Şubesi'nde Nurdan Delibaş'ı Şölen Çikolata'nın ürün tanıtım için gittiği markette başörtülü oldu­ğu gerekçesiyle çalıştırmayarak depoya kapatması haberi özellikle sosyal medyada büyük yankı uyan­dırdı. Cumartesi günü sabah saatlerinde çalışması engellendikten sonra yarım saat depoda tutulduğu­nu ifade eden Nurdan Delibaş, gözyaşları arasında Migros'u terk etmek zorunda kalmıştı. Geçtiğimiz cu­martesi günü yaşanan olaya vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşları tepki gösterdi.

 

CARREFOUR DA BAŞÖRTÜLÜYE YASAK

Müslümanlardan para kazanan ama Nurdan Delibaş gibi başörtülü vatandaşların çalışmalarına izin ver­meyen Migros'un yanı sıra Carrefour da geçtiğimiz aylarda Elif Demirci isimli bir başörtülünün çalışma­sına izin vermemişti. Kızılay'ın gönüllü çalışanı olan Elif Demirci'nin, Carrefour'un Kozyatağı Şube­si'nin bahçesine kurulan Kızılay çadırında görev yaparken başörtülü olduğu gerekçesiyle engellemeyle karşılaşması büyük tepki çekmişti. STK'ların yanısıra olaya büyük tepki gösteren Türk Kızılayı, başörtü­lü bir Kızılay gönüllüsünün, CarrefourSA'nın Kozyatağı Şubesi'nde Kızılay bağış stantında çalışmasının engellenmesini kınamıştı.

Televizyonlara verdikleri reklamlarla Müslümanları dini ibadetleri olan kurban üzerinden müşteri ola­rak çağırıp para kazanmaya çalışan Carrefour ve Migros mağaza zincirlerinin aynı hassasiyeti Müslü­man kadınların dini inançları gereği taktıkları başörtüsü konusunda da göstermesi bekleniyor.

 

 

http://www.habervaktim.com/haber/269557/migrostan-din-istismari.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...