Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
Mehmet Memiş

Suriye Için Bir Ekmek, Bir Battaniye

Recommended Posts

http://www.tumhaber.com.tr/HaberOku.php?haber_id=118281

 

''Suriye için bir ekmek, bir battaniye'' kampanyasının tanıtımı, Haliç Kongre Merkezi'nde yapıldı.

 

Suriye'de yaşanan trajedinin mağduru Suriyeliler'e yardım için seferber olan sivil topluk kuruluşları ile Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Türk Kızılayı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından başlatılan ''Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye'' kampanyasının tanıtımı, Haliç Kongre Merkezi'nde yapıldı.

 

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, ''devlet, millet, sivil toplum kuruluşları ve medyayı'' buluşturan kampanyanın çok önemli olduğunu belirterek, ''Bu platform çok örnek bir platform. Umuyorum, inşallah, başka platformlarda da, başka konularda da bunu gerçekleştiririz'' dedi.

 

Atalay, sözlerine şöyle devam etti:

 

''Bu platform çok örnek bir platform. Umuyorum, inşallah, başka platformlarda da, başka konularda da bunu gerçekleştiririz. Biz bunun çok değerli olduğunun farkındayız. Türkiye için müthiş bir görüntü oluşturduğunun da farkındayız. Biz hükümet olarak, bu çalışmaları, insani görevimiz olarak görüyoruz ve milletimizin Suriye'deki dramı, yüreği yanarak görüyor ve bir şeyler yapmak istiyor, bunun gerektirdiği tüm adımları atmamızı milletimiz bizden istiyor. Biz de bunun gereğini yapmaya çalışıyoruz. Türkiye'nin hadiselerin başladığı günden bu yana, tek bir kaygı, hassasiyetle devam etti: 'Suriyehalkı yalnız kalmasın.' Onların derdiyle dertlenmek, onların sevinciyle sevinmek gibi, bizim için ortak dünyamızın, ortak medeniyetimizin, ortak coğrafyamızın, insanlık vicdanımızın gerektirdiği bir görevdir. Bugün ilan ettiğimiz kampanya, bu çerçevede, daha önceki tüm çabaları, yapılan insani yardımları, etkin bir koordinasyonla bir araya getirme çabasının, başka daha ileri bir adımıdır. Sivil toplumumuz burada öncülük yapıyor.''

 

İnsanlığı rehin olmaktan kurtaracağız

 

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, ''Zemzem Tower'lardan Kabetullah'ı seyretmekten medet uman ve sevabı orada arayan bütün kardeşlerimizi,Suriye'de katledilen insanlığa dikkat kesilmeye davet ediyorum. Her gün Kerbela için gözyaşı döken bütün Şii kardeşlerimizi bu kampanyaya destek vermeye davet ediyorum. Yezitlerin zulmü altında inleyen Hüseyinler'e bir tas su esirgeme konumuna düşmeyelim diyorum'' dedi.

 

Mehmet Görmez, toplantıdaki konuşmasında, Suriye'de bir insan ölürken, bütün yeryüzünde insanlığın öldüğünü, Suriye'de ekmek kuyruğunda 90 insan katledilirken, tüm dünyada 90 kez insanlığın katledildiğini ifade ederek, ''İnsanlığımız rehin alındı. Yardım seferberliği ile sadece dost, kardeş, komşu, akraba Suriye halkına yardım etmeyeceğiz, millet olarak insanlığı rehin olmaktan kurtaracağız'' dedi.

 

Sıfır noktasından yardım için uğraşıyoruz

 

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, ''Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye'' kampanyasına destek verecek bağışçıları, Başbakanlık'ın hesap numaralarına yönlendireceklerini belirterek, ''2868 numaralı SMS hesabımız işler vaziyette. Buraya atılacak SMS'ler, Suriyeli mağdur insanlara gitmek üzere toplanacak, kampanya sonucunda ilgili yerlere teslim edilecek'' dedi.

 

Suriye'de açlık ve can tehlikesiyle çarpışan insanlara yardımcı olmak için sınırın sıfır noktasından ihtiyaçları karşılamaya çalıştıklarını belirten Akar, ''Bugün, devletimizin yanında yardımcı rol oynayan teşekküllerimizin ve gerçek sivil toplum örgütlerimizin birlikte olduğu, aynı amaç için bir kampanyayı başlattıkları bir gün. Türk Kızılayı olarak bu kampanyanın emrinde ve hizmetindeyiz. Allah izin verirse bu kampanyanın başarıyla süreceğine ve neticeleneceğine inanıyorum. Kampanyadan toplanacak paralarla alınacak battaniyelerin, ekmeklerin Suriye içindeki mağdur insanlara ulaştırılması bizim için çok büyük bir zevk olacaktır'' diye konuştu.

 

İnsanlıktan çıkılmış demektir

 

Son birkaç gündür ekmek kıtlığı yaşanan şehirlerde, fırın önünde bekleyen insanların, savaş uçaklarıyla bombalandığın, yüzlerce insanın ekmek beklerken, aç bir haldeyken öldüğünü ifade eden TGTV Başkanı Hamza Akbulut, ''Fırın önünde bekleyen insanlara saldırı, Suriye iç savaşının en acımasız ve en utanç veren vahşiliğidir. Ekmek bekleyen halk, savaş uçaklarıyla bombalanıyorsa artık insanlıktan çıkılmış demektir'' dedi.

 

Kampanyanın bir sahibinin olmadığını tüm katılımcıların ortak olduğunu aktaran Akbulut, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

''Tüm siyasi, dini, mezhebi, ekonomik ve benzeri tartışmaları bir kenara bıraktık. Kimin tarafını tutmak gerektiğini tartışmıyoruz. Kim haklı, kim haksız bunu sorgulamak istemiyoruz. Gelecekte Suriye'yi kimlerin yöneteceğini de tartışmıyoruz. Çok insani, çok anlaşılabilir bir şey diyoruz; kış geldi, Suriye için bir ekmeğe, bir battaniyeye ihtiyaç var.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...