Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
emir abdulkadir

Necip Fazıl Hayaleti Korkutuyor

Recommended Posts

Birkaç gün önce Haber Türk Gazetesi’nden Abdullah Kılıç imzalı, "Necip Fazıl'dan Menderes'e yalvaran mektuplar" sürmanşetiyle bir haber yayınlandı. Haber, edebiyat dünyasından birçok ismin devrin başbakanı Adnan Menderes’ten para ve çeşitli isteklerini içeren mektuplarından oluşuyor. Bu mektuplar arasında Üstâd Necip Fazıl’ın da Menderes’e yazdığı mektuplar yer alıyor. Haberin kasıtlı şekilde yapılmış olduğunu daha ilk sözünden anlayabiliyoruz. Haber “yeni belgeler” diyerek yayınlanıyor fakat “Yeni belgeler” diyerek yayınlanan bu mektuplar 2009 yılında Muğla Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Alaattin KARACA tarafından “Necip Fazıl Adnan Menderes İlişkisi (Mektuplarla ve Belgelerle)” isimli kitapta yayınlandı.

 

Üstâd’ın Menderes’e “yalvardığı” şeklinde ifade edilen sözlerin, tamamiyle Necip Fazıl’ın şahsında, Necip Fazıl’ın kutlu davasına ve bu davaya ömrünü feda eden ve etmek için çalışan bütün insanlara hakaret olduğu su götürmez bir gerçektir.

 

Bu haberin zamanlaması da manidar olarak görünmekle birlikte, haberin arkasında 31 Mart vak’asından bu zamana sürekli “irtica” korkusunda olan, Sultan 2. Abdülhamid Han, Adnan Menderes, Turgut Özal gibi liderleri, bunun yanında da İskilipli Atıf Hoca, Şeyh Said, Bediüzzaman Said Nursi, Muhammed Raşid Erol (k.s) ve bu isimler gibi ismini sayamayacağımız birçok Allah dostunu, Salih Mirzabeyoğlu gibi Büyük Doğu davasının fikir adamlarını ve binlerce Müslüman Türk gencini mezalime maruz bırakmış bir güruhun yattığı aşikârdır.

 

Türkiye son yıllarda aslına rücû eden, ecdâdını gittikçe daha iyi tanımaya başlayan, nerden geldiğini ve nereye gittiğini bilmeye başlayan bir hale bürünüyor. Artık AB’yi daha az istiyoruz. Batı ile ilişkilerimizi (millet nezdinde) daha mesafeli tutuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nde ilk defa Başbakan seviyesinde bir devlet adamı Üstâd’ın gençliğe hitabesini okuyarak “Dininin, dilinin, beyninin, ilminin, ırzının, evinin, kinin, öcünün davacısı bir gençlik” i davet etmiş ve Necip Fazıl Üstâd’ın Büyük Doğu davası doğuşundan 70 yıl sonra dahi ülke siyasetimizde ve sosyal hayatımızda yoğun olarak etki etmiştir.

 

“Kindar gençlik” naraları atılmaya başladığında bunun nihayetinin Necip Fazıl’a hakaret ve bühtan olacağı aşikârdı ve ortaya şimdi çıktı.

 

Üstâd, millî manevî ve mukaddes değerlerin kaygısını güden her gencin baş tacı ve sarsılmaz kalesidir. Üniversitelerde ve şehir belediyelerinde düzenlenen etkinliklere, tiyatro, konferans ,sempozyumlara gösterilen yoğun ilgi bunun göstergesi. Asgari düzeyde dava bilinci olan her gencin ağzında “ Mermerlerin nabzında çarpar mı hala tekbîr / Bulur mu deli rüzgar o sedayı Allah bir” mısraı , “ Tohum saç bitmezse toprak utansın/ hedefe varmayan mızrak utansın” mısraı vardır ve ebediyen de olacaktır.

 

Üstâd’ın mektuplarına da gelince, bu mektupları okuyunca Necip Fazıl’ın ismine ne denli liyakat gösteren bir insan olduğu anlaşılacaktır:

 

"Ben hastayım. Şekerliyim. Ayrıca çıldırmak üzereyim. Bütün hastane halime acıyor. Bu vaziyette emrin uzaması benim ölüme ve cinnete terk edilmem demektir. Başıma bir hal gelecek olursa Allah'a, Türk Milletine ve "Allah bir" diyenlere karşı hesap nasıl verecektir. Kadiri mutlakın üzerine yemin ederim ki yalan söylemiyorum, mübelağa etmiyorum, rol oynamıyorum, edebiyat yapmıyorum."

 

Adnan Menderes’ten para isterken dahi Allah davasını, Müslümanları ve Türkler’i düşünecek kadar büyük bir yüreğe sahip büyük bir mütefekkir ve hakiki bir dava adamı Necip Fazıl… Necip Fazıl Üstâd her devirde zulm gören ve gördüğü zulümlerin çoğu Adnan Menderes döneminde olan bir fikir adamıydı. Necip Fazıl’ı samimiyetsizlikle ve kalemini satmakla suçlayanlar Necip Fazıl’ın neden İsmet İnönü’ye böyle mektuplar yazmadığını düşünüp idrak etmezler mi? Omurgasız bir kalem her devrin adamıdır, her devirde en yüce makamlarda olur ve her daim iktidar tarafından kollanır. Fakat ne gariptir ki Necip Fazıl her devirde kollanmak yerine her devirde zulme uğramış ve acı çekmiştir. Necip Fazıl’ın Adnan Menderes ve Demokrat Parti hakkında ilk kanaati Menderes’in ve DP’nin CHP kökenli olması sebebiyle olumsuzdur fakat sonra Menderes’in icraatlarını beğenmeye başlayan Üstâd, Menderes’e tavsiyelerde bulunur ve daha fazla şeyler yapması gerektiğini söyler. Menderes’in elindeki gücü yeteri ve olması gerektiği kadar kullanmadığını gören Üstâd Büyük Doğu Dergisi’nde şu manşeti atacaktır: “Ya Ol Ya Öl”. Akıl ve izan gerektirir ki; muhtaç olduğu birine bu şekilde hitap etmek ya bir delinin yahut davasına samimiyetle bağlı bir büyük adamın harcıdır. Bu konunun tutarsızlığı konusunda söylenecek son söz Adnan Menderes’in katli üzerine yazdığı “Zeybeğin Ölümü “ şiiridir. Adnan Menderes’e söylediklerinde samimiyetsiz olan bir insan böyle duygulu ve içten bir ağıtı yazabilir mi ? “Bilemem susarak ölmek mi hüner? / Lisan çıldırıyor dil nasıl döner? / Ondan son iz uzak, uzak bir fener / Öldü mü? Çatlarım yine inanmam! / Diriye yanarım ölüye yanmam!”

 

Yapılan haberde ve sonrasından gelen yorumlarda Necip Fazıl’ın ne denli “karakterinden taviz verdiği” “alçaldığı” devletten aldığı paraları kumarda yediği ve aslında sevenlerinin gözünde hiç hayal ettikleri gibi biri olmadığını anlatmaya çalıştılar. Bu yapılan karalama ve linç kampanyasının “öteki” taraftan gelmesi gayet normal. Necip Fazıl var olduğundan beri yapılan bir kampanya. Fakat bunun “bizim” taraftan destek bulması ve Necip Fazıl’ın yaptığının çok yanlış olduğu, bir sanatkârın bir devlet adamına bu şekilde hitap etmesi ve para istemesinin doğru olmadığı ama Necip Fazıl’ın yine de büyük bir insan olduğunu anlatmaya çalışarak, son 5 yıldır başımıza peyda olan “Muhafazakar-Liberal” kavramına örnek olarak oportünist yaklaşımlarıyla, ne şiş yansın ne kebap cinsinden yorumlarla bizleri çıldırtmak için yeterli bir sebep teşkil etmekteler. Haber Türk Gazetesi’nin “başörtülü, muhafazakar liberali” Nihal Bengisu Karaca’nın yazısı bu söylediğimiz yaklaşımı en güzel anlatan yazıdır.

 

Necip Fazıl’ı kendilerince değersizleştirmeye çalışanların en büyük silahını “kumar” olarak kullanılıyor. Kumar Necip Fazıl’ın inkâr etmediği ve üzerine yazılar ve oyunlar yazdığı illetini herkese en iyi derecede anlattığı bir hastalığı. Üstâd zaten bu hastalığını inkâr etmedi fakat bunun üzerinden “ işte sizin baş tacı ettiğiniz adam da ancak bu kadar olur” diyerek vurmaya çalışanlar ne denli ahmak olduklarını ayan ediyorlar aslında. Necip Fazıl’ın ömrünün sonuna kadar kumar oynadığını iddia eden 40’ından sonra “tarihçi”, Taraf Gazetesi ideolojinsin tipik örneği olan, hem Kemalistlere hem de İslamî düşünceye sahip insanlara çatarak kendisine Türk düşün hayatında bir yer bulmaya çalışan Ayşe Hür’ün yaptığı iftirayı Allah’ın takdirine bırakıyor ve en yüce makama havale ediyoruz.

 

Şu unutulmasın ki Necip Fazıl KISAKÜREK’in “İdeolocya Örgüsü” payesinde bir kitap yazılamadığı müddetçe Necip Fazıl Türk fikir tarihinin yetiştirdiği en büyük üç mütefekkirden birisi olarak her daim gerek siyasi gerekse içtimai hayatımızda ve gönlümüzün en güzel yerlerinden birinde yer alacaktır. Bugün Necip Fazıl hala birilerini rahatsız ediyorsa, hala birileri tarafından öcü olarak gösteriliyor ve değersizleştirilmeye çalışılıyorsa bunun için Allah’a hamd etmemiz gerekir. Hamd olsun ki Necip Fazıl’ın hayaleti bile onlara kaçacak delik aratmaya yetiyor.

 

Biz Büyük Doğu davasına gönlünü, ömrünü, fikrini ve bütün haliyle ruhunu bağlayanlar şimdi daha çok haykırıyoruz:

 

DOĞSUN BÜYÜK DOĞU BENDEN DOĞARAK!

 

DOĞACAK BÜYÜK DOĞU BİZDEN DOĞARAK!

 

Raşit Ulaş Çetinkaya / Büyük Doğu Haber

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...