Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
Mehmet Memiş

''türk Ulusuyla Kürt Milliyeti Eşit Olamaz''

Recommended Posts

1359040709_561425.JPG

 

Birgül Ayman Güler'in meclis genel kurulunda yaptığı konuşmanın ardından CHP karıştı.

 

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in meclis genel kurulunda yaptığı''Kürt sorunu yoktur'' ve ''Türk ulusuyla Kürt milliyeti eşit olamaz'' açıklamaları ardından CHP saflarından tepkiler çığ gibi büyüyor.

İlk tepki öğlen saatlerinde CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi'den geldi.

 

Önce açıklama sonra istifa

Hamzaçebi yaptığı açıklamada,'Bu tasarıyla ilgili görüşlerimizi açıkladık. Bizim için grubu temsilen yapılan açıklama önemlidir. İnsanlar kendilerini daha iyi ifade edebilecekleri dilde savunmalarını yapabilirler. Genel Kurul'da bir tasarının görüşmeleri sırasında bir çok görüş ortaya konulabilir, tartışılabilir. Bunlar daha iyiyi, doğruyu bulabilmek için yapılır. Orası demokrasinin olduğu bir yerdir. Grup adına ifade edilen görüşlerin dışındaki milletvekilleri kişisel görüşlerini açıklayabilirler'' diye konuştu.

Güler'insözlerinin anımsatılması üzerine Hamzaçebi, ''Demokrasilerde insanların kökenine göre herhangi bir ayrım yapılmaz, bütün insanlar eşittir. Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan bütün vatandaşlarımız eşit haklara sahiptir'' karşılığını verdi.

Hamzaçebi'nin açıklamaları gündemi meşgül ederken asıl şok haber ilerleyen dakikalarda CHP kulislerinden geldi ve CHP Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, partisinden istifa etti.

Birgül Ayman Güler'in açıklamalarının hemen ardından gelen bu istifa haberi özellikle CHP kulislerinde deprem etkisi yarattı.Yazılı açıklama da bulunan Salih Fırat , bu konuda ki kararında, açıklamaların etkisini gizlemezken, Güler'in beyanatının istifanın sebeplerinden sadece biri olduğunu belirtti.

CHP ricada bulundu

Tüm bu gelişmelerden sonra gözler bir anda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na çevrildi.Uğur Mumcu'yu anma törenleri sırasında haberi alan Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla, Meclis Başkınlığı'na gönderilen istifa metninin işleme alınmaması konusunda girişimlerde bulunuldu.Kılıçdaroğlu'nun Kayseri dönüşü Salih Fırat'la görüşme gerçekleştireceği ve istifasını geri alması konusunda ricada bulunacağı öğrenildi.

 

İşte o talihsiz açıklama

Birgül Ayman Güler :

Burada herhâlde şimdiye kadar böyle konuşmalar duyulmamıştır. BDP Grubundan Sayın Akat’ın yaptığı konuşma kanımızı dondurdu. Sanki başka bir devletin parlamenteriydi, bize “Siz.” diye diye inanılmaz şeyler söyledi.

AK Parti’nin, Türk ulusunu tarihten silmeye, Türk vatandaşlığını tarihten silmeye dönük olan girişimlerinde BDP’yle nasıl iş birliği yaptıklarını onun konuşmasında gördük.

Öyle bir şey nasıl yok? Anayasa Uzlaşma Komisyonuna vatandaşlık maddesi için partiniz ne önerdi arkadaşlar? “Türk vatandaşlığı”nı değil, “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı”nı öneriyorsunuz. Başbakanınız salı günü “Bizim temelimiz Anasırı İslam’dır.” diyor.“Türklük ırkçılıktır.” diyor.“Ve biz bunu tarihten sileceğiz.” diyor. Burada büyük Türk milleti önünde yemin ettiniz, büyük Türk milleti önünde yemin ettiniz.Kürt milliyetçiliğini bana “ilericilik” ve “bağımsızcılık” diye yutturamazsınız. Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eş değerde gördüremezsiniz. Değerli arkadaşlarım, AKP ve BDP iş birliğinin yaptığı şey tektir. Türkiye’de Kürt sorunu yoktur. Türkiye’de siz sorunu Türk sorunu yaptınız.

 

Bundan sonra biz savunmadayız, bundan sonra meşru müdafaa hakkı için saldırıdayız.

 

Peki ne olacak?

Konuşma sonrasında oluşan tepki yüzünden gözden kaçan bir unsur da, konuşma sırasında CHP sıralarından yükselen alkış sesleri oldu.Kılıçdaroğlu'nun Salih Fırat'la yapacağı görüşme ardından,Güler ve onun gibi düşünen vekiller hakkında takınacağı tavır şu anda gündemin en çok merak edilen konusu.

kaynak

http://www.tumhaber.com.tr/HaberOku.php?haber_id=121515

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...