Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
bozkurt

Hüküm Dergisi Ve İfam

Recommended Posts

İnkişaf Dergisini yayına ara verdikten bir müddet sonra Hüküm Dergisi yayına başladı.Bu ay ikinci sayısı tüm gazete bayilerinde bulunacak olan Hüküm Dergisi İhsan Şenocak Hoca liderliğinde çıkmakta.

 

Mevzuyu buraya taşımamda ki asıl amaç ; bu sayıda Büyük Doğu ve Üstad ' a sayfa ayırmaları.

 

İFAM (İlim ve Fikri Araştırmalar Merkezi ) Samsun ' da açılan ve ilk mezunlarını veren medrese.Şu şekilde not düşmüşler :

 

"İFAM ; İslam ' ı ,Keşmiri ve Kevseri ' de ilim , Ebu'l Hasan en - Nedvi ve Necip Fazıl ' da fikir ,Ali Haydar Efendi ' de zühd , 2,Abdülhamid'te feraset ,İmam Şamil ' de cihad , Hasan el Benna ' da aksiyon olarak gören yeni medrese ,yeni SÜLEYMANİYE'dir.

 

İFAM bünyesinde çıkan Hüküm Dergisine yayın hayatında dualarımızı ve desteğimizi eksik etmiyelim.

 

www.ifam.org.tr www.hukumdergisi.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Birkaç sayısını okudum,içerisinde ciddi tenkitler bulunuyor..Okumayı düşünen arkadaşlara tavsiye ederim.

 

4 sayısında İhsan Şenocak'ın yazmış olduğu bölümden:

 

''Allah Resulü’nün Sancağına Sadakat

Yıldızları Enes b. Nadr, Musab b. Umeyr, Abdullah b. Cahş (radiyallahu anhum) olan ümmetin çocukları Çanakkale’de bütün dünya milletleri için numune teşkil edecek bir var oluş destanı yazdı. Cemadât değil cemaât olduğumuzu gösterdi. Medine Müdafaasında görev alan üsteğmen İdris Sabih Bey’in kaleme aldığı, “Ölsek de Ravzanı ruhumuz bekler.” mısrası bu milletin ruh kökünün tek isnat merkezinin Allah Resulü(sallallahu aleyhi ve sellem) olduğunu resmetti.

Avrupa liglerinde yer alan kulüplerin topçularını ya da dizilerdeki aşüfteleri yıldız kabul eden günümüz nesli ise ancak hezimet destanı yazabilir. Meselenin bu boyutunu ihmal edenler hatta daha da ileri gidip, milletin dini sabitelerini sarsanlar bu hezimetin baş aktörleri olarak anılacaklardır.

Bu durumda bize düşense her nevi olumsuz şarta rağmen, ümmet evlatlarına Bedir ve Uhud’ta yazılan, Çanakkale’de yaşanan Allah Resulü’nün sünnetine ve sancağına sadakat duruşunu anlatma ve aşılama ödevidir. ''

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ya Islah Ya Nasibsizler Müzesi

Anadolu’da gittiğim her vilayette, konuşmanın bir bölümünü mutlaka imam hatip mevzuuna ayırıyorum. Ne var ki bu durum zaman zaman müstakim kardeşlerimizin serzenişine muhatap oluyor. Yeni öğretmenlerin önemli bir bölümünün, mealci zevatın ideolocyasını esas alan, Kur’an-ı Kerim’e abdestsiz tutulacağını söyleyen, sünneti uydurma hadisler mecmuası olarak gören, sahabeyi itham eden, Ebu Hureyre’ye (radiyallahu anh) yalan isnadında bulunan, Kur’an-ı Kerim dersinde ayak ayaküstüne atan, moda tasarımcılarına göre giyinen, müçtehit imamları reddedip sünnet muarızlarını taklid mercii kabul eden ilahiyatçılardan olduğunu ve bunun da İmam Hatiplerden beklenen o büyük hamleyi engelleyeceğini söylediler.

 

Fıkıh taharetle başlar. Tecdit de bir taharet harekâtıdır. Ya ruh kökümüze yabancı bu öğretmen güruhu oryantalist iddialar arşivine dönen zihinlerini fesattan temizleyecek ya da Müslüman gençler onları iddialarıyla birlikte Ehl-i Sünnet muarızı olan nasipsizler müzesine gönderecektir. Bizse bu süreçte bütün eğrileri doğru hale getirecek, mahremiyet ikazında bulunacak, kız ve erkek okullarının ayrılması gerektiğini talep edecek, hem öğrenci hem de öğretmen kadrosundan zuhur edecek Fatımaları, Zeynebleri bekliyoruz. Dîn-i Mübin iffet ve izzet çağrısı yapacak o büyük kadınların himmetini bekliyor.

 

İhsan ŞENOCAK

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...