Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
HİÇ

Vefatının 30. Yılında Necip Fazıl Kısakürek / 500000 Kitap Öğrencilere Dağıtılacak

Recommended Posts

Vefatının 30. Yılında Necip Fazıl Kısakürek Konya, Türkiye çapında bir organizasyona hazırlanıyor. ncip_k_0.jpg Büyük şair ve fikir adamı Necip Fazıl Kısakürek, 20 – 26 Mayıs tarihleri arasında vefatının 30. Yılında çeşitli programlarla anılacak. Cumhurbaşkanlığı’nın resmi himayesinde gerçekleşecek etkinliklerle ilgili düzenlenen toplantıda konuşan Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, temel amaçlarının gençliğin Mehmet Akif ve Necip Fazıl gibi büyük şahsiyetlerle yakından tanışmasını sağlamak olduğunu söyledi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de etkinliklerin en önemli ayağının 20 – 22 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek olan uluslar arası çaptaki sempozyum olduğunu belirterek, Konya ve gençliğe önemli katkı sağlayacağına inandıklarını kaydetti.

 

Konya, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı resmi himayesinde gerçekleştirilecek olan Necip Fazıl’ı anma etkinliklerine hazırlanıyor. 20 – 26 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek etkinliklere ilişkin Dedeman Otel’de bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuk, Karatay, Mevlana, Necmettin Erbakan Üniversiteleri’nin rektör vekilleri, İl Kültür Müdürü Mustafa Çıpan, Konya Büyükşehir Belediyesi, KTO, KSO, KTB yöneticileri ile Selçuklu, Meram ve Karatay Belediye yöneticileri katıldı.

 

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, çeşitli organizasyonlarda ortak hareket eden Konya’nın Mayıs ayı içerisinde Necip Fazıl Kısakürek’in 30. Vefat yıldönümünde de yine önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapacağını açıkladı. 20 – 26 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek etkinliklerle Konya’nın marka değerine katkı sağlanması gerektiğine dikkat çeken Vali Doğan şöyle konuştu. “Temel amaç olarak, gençliğimiz Mehmet Akif ve Necip Fazıl gibi büyük şahsiyetlerle yakından tanışsın istedik. Üstadın 30. vefat yılı bize böyle bir zemin hazırladı. İkinci hadise gençlerimizin okuma kültürü ile ilgili yeni bir katkı alanı oluşturmaktı. Buna ilişkin detay programlar hazırlandı. Konya’nın marka değerine katkı sağlamamız gerekiyor. Konya bir başkentti bu başkentin marka değerinin sürekli ön plana çıkarılması gerekiyor. Destek veren kuruluşlara teşekkür ediyorum.”

 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de bir hafta sürecek olan ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı resmi himayelerinde gerçekleşecek olan Necip Fazıl’ı anma etkinliklerinin en önemli ayağını 20 – 22 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek olan sempozyumun oluşturacağını belirterek, Konya’nın uluslararası çapta bir organizasyona daha ev sahipliği yapacağını söyledi. Konya’da bulunan öğrencilere ve gençlere değerler eğitimi kapsamında Necip Fazıl’ı hatırlatmayı ve tanıtmayı amaçladıklarını kaydeden Başkan Akyürek; “MEB ve hükümetimizin yürüttüğü değerler eğitimi çalışmalarına, bundan sonra da böyle örnek organizasyonlarla devam etmek gerektiğini görüyoruz. Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu, Karatay ve Meram belediyeleriyle yürütmeye çalıştığımız kent kültürü ve değerler eğitimi çalışmalarına bu etkinlikler özel bir katkı sağlayacaktır. Konya ve gençliğimize katkı yapacağını düşünüyoruz. Anma programı Türkiye çapında yankı yapmış ve gündem olmuştur. Program T.C. Cumhurbaşkanlığı’nın resmi himayelerinde yürütülecektir. Programların amacına ulaşması açısından eğitim camiamız önemli bir sorumluluk üstlenecektir. Basınımızın da özellikle desteğine ihtiyacımız olduğunu belirtmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

 

Selçuk, Necmettin Erbakan, Karatay ve Mevlana Üniversiteleri Rektör Vekilleri’nin konuşmalarının ardından söz alan İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, bir hafta sürecek etkinliklerle ilgili bir sunum yaptı.

 

Sempozyum, sergi, tiyatro, sinema, şiir ve metin okumaları, şiir dinletileri, konserler ve toplu okuma gibi etkinliklerin yer alacağı programlar, 20 – 26 Mayıs 2013’te T.C. Cumhurbaşkanlığı himayesinde; Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuk Üniversitesi, Karatay Üniversitesi, Mevlana Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Borsası işbirliğiyle gerçekleştirilecek.

 

 

http://www.konya.bel.tr/haberayrinti.php?haberID=3653

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeni nesil Necip Fazıl'ı kitaplarından öğrenecek

 

Vefatının 30. Yılında Necip Fazıl'ı Anma Etkinlikleri kapsamında, Kısakürek'in 6 farklı eserinden 60 bin adet kitap, Konya'da öğrencilere dağıtılacak.

 

4cfc10c7e43dc392aac887bcdf042957.jpg

 

 

 

 

 

 

Etkinlikler kapsamında, büyük şair, piyes yazarı ve fikir adamı Necip Fazıl Kısakürek'in yaşamı, sanatı ve davasının hafızalarda yeniden canlanması adına faaliyetler düzenlenecek.

 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Konya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Konya'daki üniversiteler, meslek odaları ve borsaların işbirliğiyle 20-26 Mayıs tarihleri arasında, Vefatının 30. Yılında Necip Fazıl'ı Anma Etkinlikleri adı altında programlar düzenleneceğini söyledi.

 

Etkinlikler süresi boyunca, Necip Fazıl'ın ''Bir Adam Yaratmak'', ''Reis Bey'', ''Mümin ile Kafir'' gibi eserlerinden uyarlanan sinema filmlerinin ücretsiz gösteriminin yapılacağını ifade eden Akyürek, şunları kaydetti:

 

''Etkinlikler kapsamında Necip Fazıl Kısakürek'in 6 farklı eserinden toplam 60 bin adet baskısı yapılarak Konya'daki öğrencilere ücretsiz olarak dağıtılacak.

Bu faaliyetle amacımız, Konya'daki tüm öğrencilere ve Konya gençliğine, değerler eğitimi kapsamında Necip Fazıl Üstadımızı hatırlatmak ve aynı zamanda tanıtmaktır. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda, hafta boyunca, şiir dinletileri, tiyatrolar ve konser etkinlikleri düzenlenecek, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası tarafından bestelenmiş Necip Fazıl eserleri seslendirilecek. Ayrıca, Mevlana Meydanı'nda yaklaşık 5 bin kişinin katılımının hedeflendiği 'Necip Fazıl'ı Okuyoruz' isimli bir toplu okuma programı gerçekleşecek.''

 

''500 bin öğrenciye 500 bin kitap''

 

Akyürek, Necip Fazıl'ın vefatının yıl dönümünde Konya'nın çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yapacağını belirterek, bunlardan en önemlisinin, 20-22 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek ''Uluslararası Necip Fazıl Sempozyumu'' olacağını dile getirdi.

 

Etkinlikler çerçevesinde düzenlenecek yarışmalara ülke genelinden katılımın sağlanması için Türkiye'deki tüm okullara ulaşılmasının hedeflendiğini aktaran Akyürek, ''Bu amaçla tespit edilen yaklaşık 5 bin farklı kuruma, 71 bin görsel ulaştırılacak. Belediyemiz tarafından '500 bin öğrenciye 500 bin kitap' faaliyeti kapsamında Konya'daki ilk, orta, lise ve üniversite öğrencilerine Necip Fazıl'ın biyografik kitapları hazırlanarak Üstad en iyi şekilde anılacak'' diye konuştu.

 

 

http://konhaber.com/yeni/haber-92102-GUNCEL-Yeni-nesil-Necip-Fazili-kitaplarindan-ogrenecek.html

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

33655_1.jpg

 

Necip Fazıl 'Düşüncesi Sanatı ve Mücadelesi' ile SAÜ'de konuşulacak

 

Necip Fazıl Kısakürek ‘Düşüncesi Sanatı ve Mücadelesi’ ile Sakarya Üniversitesi’nde konuşulacak.

02 Mart 2013 Cumartesi 10:00

 

Sakarya Üniversitesi Avrupa Öğrenci Topluluğu tarafından ‘Düşüncesi Sanatı ve Mücadelesi ile Necip Fazıl Kısakürek’ konulu konferans düzenlenecek.

 

Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Tarım Eski Bakanı Prof. Dr. Sami GÜÇLÜ, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş GÜNAY, Yazar Metin ÇETİN ve Doç. Dr. Yılmaz DAŞCIOĞLU’nun konuşmacı olarak katılacağı konferans 4 Mart 2013 tarihinde Saat 14:00 Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

 

http://www.habersakarya.com/haber/etkinlik/necip-fazil-dusuncesi-sanati-ve-mucadelesi-ile-saude-konusulacak/17585.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Keşke Necip Fazıl yılı ilan edilse 2013.Çok güzel bir hareket bu; tam da Konya'nın o mukaddes ruhuna yaraşır. Gönül katılmak isterdi, ne bileyim resmi bir organize Cumhurbaşkanlığı bile dahil. Sevisler tutulup farklı illerden de öğrenciler götürülebilse. Ne iyi olurdu. Para var imkan var.

 

500 bin eser basma, muazzam bir sıçrama. Allah razı olsun Konya valiliğinden, emeği geçenlerden.

Rabbim pek çok kişiyi hakkıyla müstefid eylesin. Siz de kaçırmazsınız tazir ağabeyim, ne mutlu :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Malumunuzdur ki afk kardeşimizin projesi hayata geçme aşamasında. Çok halisane bir şekilde inşallah başlıyor. Konya Büyükşehir Belediyesi'nin hem de Üstadın 500000 kitabını öğrencilerle buluşturma düşüncesi ve böyle büyük bir organizasyona imza atması gerçekten iyi bir gelişme. Okumamanın normal, okumanın ise anormal karşılandığı, öğrencinin gençliğin kitaba yabancı ve uzak olduğu bir dönemde öğrenciyi kitapla buluşturmak ve bu şekildeki bütün projeler takdire şayandır. Allah düşünenden ve tatbikata geçirenlerden Allah razı olsun. Bir de yarışma yapılacak Üstadın esserlerinden ödüllü bir bilgi yarışması. Teşvik için bu da güzel olmuş...

 

Tabi artık talep geldiği takdirde bizde konuşmacı olarak katılabiliriz... :)

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Konya’da Necip Fazıl Kısakürek günleri

 

Şairlerin Sultanı (Sultan-ül Şuara) Necip Fazıl Kısakürek, vefatının 30. yılında Konya’da bir dizi etkinlikle anılıyor.

Etkinlikler Dedeman Otel’de dün Necip Fazıl Kısakürek sempozyumu ile başladı. Yerli ve yabancı pek çok konuşmacının yer aldığı sempozyumda, ‘Karşılaştırmalı Edebiyatta Necip Fazıl’, ‘Dil ve Üslubu’, ‘Şiiri ve Şairliği’, ‘Necip Fazıl ve Siyaset’ gibi konular tartışılıyor. 26 Mayıs’ta sona erecek Necip Fazıl Haftası kapsamında Üstad’ı anlatan sergiler açıldı, tiyatro sahneleniyor, filmler gösteriliyor. Mevlana Kültür Merkezi’nde açılan “Necip Fazıl’la Bir Asır” adlı sergide, şairin eserleri, kitapları, karikatürleri, fotoğrafları, hattatların kaleminden şiirleri, özel eşyaları ve Büyük Doğu dergileri sergileniyor. Sergiyle aynı mekanda Üstad’ın hayatını, eserlerini, sanat anlayışı ve mücadelesini ortaya koyan bir video da gösteriliyor. Hafta boyunca sahnelenecek oyunlar ise şöyle: Para (Ankara Devlet Tiyatrosu), Benim Adım Bay Necip (Konya Büyükşehir Tiyatrosu), Bir Adam Yaratmak (Meram Belediyesi Tiyatrosu), Püf Noktası (Oyuncu Tayfası Tiyatro Grubu-Bahçelievler Belediyesi). Necip Fazıl Kısakürek’in eserlerinden uyarlanan Bir Adam Yaratmak, Reis Bey, Diriliş, Zehra, Yangın Var, Çile filmleri de hafta boyunca, KTO Karatay Üniversitesi, Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi ve AVM sinemalarında ücretsiz gösterilecek.

23 Mayıs Perşembe günü ise Mevlana Meydanı’nda saat 14.00’te ‘Necip Fazıl Okuyoruz’ etkinliği gerçekleştirilecek. Aynı gün Mevlana Kültür Merkezi Veled Salonu’nda Üstad’ın şiirlerinden yapılan bestelerin icra edileceği bir konser var. Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu, Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Güntekin yönetiminde “Mevlana’dan Necip Fazıl’a” adıyla gerçekleştirilecek konser saat 21.00’de başlayacak. 25 Mayıs Cumartesi günü saat 14.30’da Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay tarafından “Türkiye’nin Manzarası”, saat 21.00’de ise Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu tarafından “Türkiye’nin Stratejik Ufku ve Büyük Doğu” konulu konferanslar verilecek. Aynı salonda saat 20.00’de ‘Üstad Benim Hayatım’ adlı belgeselin gösterimi yapılacak. (Ayrıntılı bilgi için nfk.org.tr) ŞİRİN KABAKÇI KONYA

 

http://www.zaman.com.tr/kultur_konyada-necip-fazil-kisakurek-gunleri_2092021.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...