Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
NFK-Fan

Yönetim Yapımız Hakkında Önemli Duyuru!

Recommended Posts

Değerli takipçilerimiz,

 

Bundan bir süre önce sitemizin yönetim yapısını değiştirme yönünde bir karar aldık. Bu başlık aracılığıyla da, kararımızın detaylarını sizlerle paylaşmak istiyoruz.

 

Bildiğiniz gibi, sitemiz yaklaşık 8 yıldır yayın hayatını sürdürüyor. Bu süre içerisinde yönetimde görev alan 40'ı aşkın arkadaşımız ciddi miktarda gayret sarf ederek sitenin bugünkü noktaya gelmesinde pay sahibi oldu ve mevcut yönetimimiz de bu yolda ilerliyor. Fakat internet dünyasının ulaştığı nokta hesaba katıldığında, daha dinamik ve katılımcı bir yapılanmanın verimimizi ciddi ölçüde arttıracağını düşünüyoruz. Projeleri olan ve sitemiz çatısı altında bunları gerçekleştirmek isteyen tüm kullanıcılarımıza fırsat vermenin, bizi uzun vadede tesir sahamızın genişlediği bir noktaya getireceği fikrindeyiz.

 

Bundan böyle sitemizde yapılacak pek çok projeyi timler/proje ekipleri vasıtasıyla koordine edeceğiz. Bu sistem dahilinde, yönetimimizce veya üyelerimiz tarafından teklif edilerek kurulacak proje timleri sayesinde, çalışmalarımız için yönetim ve site bünyesiyle sınırlı kalmayan bir katılım elde etmeyi amaçlıyoruz.

 

Timler; Üstad'la veya eserleriyle alakalı konularda kapsamlı bir makale yazmak, e-dergi hazırlamak, sosyal medya kanallarımızın yönetimi, video veya görsel düzenlemek, diğer medya organlarına ulaşmamızı sağlamak veya Necip Fazıl Fikir Derneği için organizasyon planları oluşturmak gibi çok geniş bir yelpazede çalışabilir. Bu sistemin, sitemizin alanıyla alakalı fikri olan arkadaşlarımızın kafalarındaki fikirleri gerçekleştirmeleri için büyük bir kolaylık sağlayacağını düşünüyoruz. Ayrıca, belli alanlarda tecrübe sahibi olan kullanıcılarımızdan istifade etme imkanımız da bu yapılanmayla mümkün olacaktır. Sistem, tim üyelerinin sitemizi veya sosyal medya kanallarımızı takip edemeyen çevresinden de istifade etme avantajını sağlayacaktır. Bu sistemin olabildiğince verimli işleyebilmesi için, yönetim olarak proje koordinatörüne projenin idaresi konusunda esneklik sağlayarak bizzat destek vereceğiz. Yönetim olarak timlere üye veya koordinatör düzeyinde katılacak, genel katılımı teşvik edeceğiz. Diyebiliriz ki bu adımla sitemizin yönetim tarzını radikal olarak değiştiriyor ve gelecekte bulunacağımız noktaya sizlerin katkısıyla ulaşmayı amaçlıyoruz.

 

Sistem işleyişinden kısaca bahsedelim. Öncelikle Üstad'la, sitemizle, derneğimizle, sosyal medya kanallarımızla veya alakalı olabilecek başka bir konuyla ilgili herhangi bir proje fikri olan kullanıcılarımız, fikirlerini kafalarında şekillendirdikten sonra yönetimimize herhangi bir iletişim kanalını kullanarak ulaşmalıdır. Fikirlerin hazır hale gelmesi aşamasında, forumumuzda veya Facebook sayfamızda konu tartışmaya açılabilir. Fikir gönderildikten sonra bir yönetici arkadaşımız proje fikrini ortaya atan takipçimizle irtibata geçecek ve projenin işleyişi konusunda gerekli desteği sağlayacak, yönetim politikalarımız doğrultusunda tavsiyelerde bulunup koordinatörle birlikte projeyi yönlendirecektir. Ortaya çıkan çalışmalar yönetimin onayı veya düzenlemeleriyle son şeklini alarak yayınlanacak yahut uygulamaya konacaktır.

 

Koordinatör, tim üyelerinin belirlenmesi ile projenin ve üyelerin idaresinde, sorumlu yöneticiyle birlikte söz sahibi olacaktır. Tim koordinatörü fikri ortaya atan kişi olabileceği gibi, bu kişinin koordinatör olmak istemediği durumlarda başka bir üye veya bir yönetici de projeye koordinatör olabilir.

 

Yönetim olarak timlerimize, kaynak paylaşımı, forumda şifreli bir tartışma odası ayarlanması; anasayfa, forum ve sosyal medya kanallarımızda duyuru imkanlarının verilmesi, çalışma işçiliğine katkı sağlamak gibi pek çok hususta destek veriyor olacağız. Dolayısıyla hem koordinatörün rahat hareket edebilmesi için esneklik vermeyi, hem çıkan çalışmaların arzu ettiğimiz standarda uygun olması için proje esnasında ve sonrasında yönlendirme ve düzenlemede bulunmayı, hem de proje kalitesini arttıracak desteği sağlamayı hedefliyoruz.

 

N-F-K.Com çatısı altında gerçekleştirmek istediği fikirleri olan arkadaşlarımızın katılımını bekliyoruz!

 

Çalışma hakkındaki soru ve tavsiyelerinizi, katkı sağlayabileceğiniz konuları ve tim önerilerinizi bu başlık altında yazabilirsiniz. İnşallah birkaç gün sonra gerekli altyapı tamamen hazır hale getirilecek ve çalışmalar başlayacaktır.

 

Yeni yönetim tarzımızın hepimize hayırlar getirmesi temennisiyle.

 

Saygı ve selamlarımla

 

N-F-K.Com Yönetimi Adına

Administrator NFK-Fan

  • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

8 sene internet aleminde ciddi bir mazidir. Üstadımıza verilen bu hizmetin, Üstad adına harcanan bu zamanın öyle umuyoruz ki ecrini hem dünyada hem ahirette alırız.

 

Sadece sanal alemde de kalmayıp hayatın bizzat içinde aksiyoner çalışmış ve destek husunda da daima gayret sarf etmiş olan yönetimimi yürekten kutluyorum. Büyük işlere imza atıldı, devam de ediliyor. Üyelere bu noktada desteğinizi yakınen kitap okuma projesinde de görmekteyiz. İnşaAllah onu bir başlatalım, daha velûd bir hal alırız.

 

Rabbim daima yolda olmayı nasip etsin. Gerçekten bu teşkilatlanmanın içinde olmak bana keyif veriyor. Umarım yeni gönüldaşlar ile, daha aktif ve doğurgan bir kimlik kazanacağız.

 

Merhum Topçu'nun eserinde geçmekte idi; "Ruhun iffetinin ölçüsü, hizmettir." Cemiyet mâl olmak gerek.

 

 

"Mukaddesatçı Müslüman Türk" bu tamlama tüm idealin tüttüğü yer. Bize vasıf olarak bu yeter. İstidadım ve imkanım nispetince elimden geleni ömrüm kafi geldikçe yerine getiririm.

 

Allah istikamet üzere eylesin.

 

"Vaaz mı veriyorum ne, tamam yeter" diyen içsese kulak veriyor ve kesiyorum.

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

bu yapılanma ile sitemizin daha aktif bir hal alacağı kanaatindeyim. çağımız malumunuzdur ki "bilgi çağı" diye vasıflandırılmakta. ama toplumumuza ve özellikle gençliğe şöylece bir göz atıldığında bunun tam aksine insanlara şuursuz bir bilgisizliğin hakim olduğunu müşahade edeceksiniz. Ne tarih biliriz,ne kültür biliriz, ne sanat biliriz(sanattan kastım hat,ebru,tezhip,mimnyatür,vb,...), ne dil biliriz(ingilizceyi saymıyorum, osmanlıca,arapça,farsça) ve en önemlisi dinimizi ne yazık ki biliriz. işin üzücü tarafı dinimizi bilmediğimizin bile farkında değiliz. işte böyle bir toplumda bilgi son derece kıymet arzediyor. düşünen adam olabilmek. düşünmeyi düşünebilmek üstadın tabiriyle...

 

bu tim yapılanması da umut ediyorum ki bizleri düşünmeye sevkedecektir. bu şekilde 8 senedir faaliyette olan n-f-k.com adlı sitemiz artık bir nevi fakülte hüviyetine bürünecektir.

 

hayırlara vesile olur inşallah...

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heyecanlanmamak mümkün değil yukarıdaki yazılanlar sonrası. Kurulacak olan timler hem sanalda hem de reelde ciddi adımlara imza atılmasına yardımcı olabilecektir. İnanıyorum buna.Tek ihtiyacımız olan heyecan ve aksiyonerliğini bütünüyle kaybetmemiş, bir elin parmakları kadar da olsa genç beyin. Şu anda fazla başarılı olmayan sosyal medya yönetiminin biraz daha etkinleştirilmesiyle, bu genç beyinlerin aramıza katılmasını çok da uzakgörmüyorum. Akabinde; e-dergi, dernek, gerek gerçek hayata gerek de sanala yönelik olacak tüm hareketler peşi sıra gelecektir.

 

Ben şahsen umutluyum. Ve elimden geldiğince yardımcı olmaya görev üstlenmeye hazırım. Alanıyla kıyaslarsak şu geçen 8 senede nfk.com’un başarısı, yönetimdeki arkadaşların överili çalışmaları inanılmaz. Şu sıralar belki de uzun bir dönemdir site sakin, durağan gözüküyor. Fakat en basit bir örnekle, Üstad’la tamamen alakasız olmasına rağmen edebi ve tarihi birçok aramam sonucu google ilk sıralarda çıkartmakta sitemizi. Geçmiş 8 senede yapılmış olan çalışmaların, üyelerin ve paylaşımların kalitesinin ve beğenildiği, güvenildiği için de tıklanıldığının göstergesi bu. Aynen devam edelim arkadaşlar. Bir 8 sene daha hedefleyelim sadece. Kim bilir neler başaracağız.



Selametle…

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sosyal medyada üstada olan alaka hiç de yabana atılacak cinsten değil. Facebook'ta üstad adına açılmış sayfa ve takipçilerinin sayısına bakmak bunu farketmek için kafi. Mesele bu alakayı kavanozun camından içindeki bala çekebilmekte.. Buna da ancak işinin ehli, gayretkar bir hareket memur olabilir.

  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

güncel

 

unutulmasın diye hatırlatma ihtiyacı hissettim.:)

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...