Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
HİÇ

Mttb'liler 33 Yıl Sonra 8 Genel Başkanı Ve 1 Genel Başkan Vekili Ile Konyada Buluştular!

Recommended Posts

Ne muhteşem bir gün,ne muhteşem bir atmosferdi. Biz bu zamana kadar MTTB efsanesini dinleyerek büyüdük. MTTB'nin maneviyat ve mukaddesat bağlısı kimliğini öğrendik. Ehli sünnet çizgisini yıllarca müdafaa ettiğini öğrendik. 60 küsür vilayette 226 şubesiyle yüzbinlik bir gençlik kadrosunu Allahu Tealanın emirlerine ve Rasulullahın sav sünnetine kılavuzladığını öğrendik. Gönül isterdi ki kıymetli büyüğümüz ve MTTB'nin efsane başkanı Muh. Ömer Öztürk ağabeyimizin de bu programa iştirak etseydi. Kendisi katılamasa da Medine-i Münevvereden kendisine vekaleten Dr.Yusuf Akkaya ağabey ve 52. dönem MTTB genel başkanı Abid Özmen, 53. MTTB genel başkanı Rüştü Ecevit, 54. dönem MTTB genel başkanı Cemaleddin Tayla ve 55. dönem MTTB genel başkanı Kasım Yapıcı ağabeylerle selamlarını gönderdi.
Konuşmalardan akılda kalan çok kısım vardı ancak Kasım Yapıcı ağabeyin, "MTTB genel merkez binasına giderken Cağaloğlu yokuşunu sürekli ine çıka ine çıka yokuşun sonunda kendimizi Babus Selam kapısında bulduk,inşallah Babus selam kapısından çıktığımızda da cennetin kapısında buluruz" sözleri unutulmazlar arasında yerini almıştır.
Bu programın hazırlanmasında emeği geçen herkesten Allah razı olsun...

Konya’da anlamlı MTTB’liler buluşması…(13.04.2013)


Eski Dönemlerden 8 Genel Başkan ve 1 Başkan vekili ve yüzlerce MTTB’li yıllar sonra yeniden bir araya geldi.

 

1980 Öncesinin efsane talebe kuruluşu Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) mensupları, Konya’da yapılan toplantı ile hasret giderdiler.

 

Konya geçtiğimiz hafta sonu, oldukça anlamlı bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. 12 Eylül darbesi ile faaliyetlerine son vermek mecburiyetinde kalan dönemin en önemli talebe kuruluşu Milli Türk Talebe Birliği’nin mensupları, kuruluşlarının kapatılmasından 33 yıl sonra, tüzüğü gereği tüm varlığı mahkeme kararları ile de tespit edilerek Fatih Gençlik Vakfına devredilen ve yine Türk patent Enstitüsünce ismi ve logosunun adına tescil edildiği Fatih Gençlik Vakfı Konya Şubesi’nce düzenlenen toplantıda bir araya geldiler.

 

Kutlu Doğum Haftası vesilesiyle düzenlenen toplantıda, yıllardır görmedikleri arkadaşlarıyla buluşarak hasret gideren MTTB’liler, vefat etmiş olan arkadaşları için okunan hatimlerin duasını da yaptılar.
Konya Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu’nda gerçekleştirilen toplantının ilgi çekici yönlerinden birisi de, MTTB eski Genel Başkanlarının çoğunun katılması idi.

 

Konya Sadrettin Konevi Camii İmam-Hatibi Mehmet Kaya’nın okuduğu Kur’an-ı Kerim’le başlayan toplantının açılış konuşmasını Fatih Gençlik Vakfı Konya Şube Başkanı Mehmet Hayırlıoğlu yaptı.
Vaktiyle MTTB saflarında bulunan Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, milletvekilleri Hüseyin Üzülmez ve Prof. Dr. İlhan Yerlikaya’nın kısa selamlama konuşmalarının ardından ilk konuşmayı MTTB 47. Dönem Genel Başkanı Rasim Cinisli yaptı.
Toplantıya Medine-i Münevvere’ den iştirak eden eski başkanlarla yıllar sonra bir araya gelmekten çok heyecanlı ve mutlu olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Rasim Cinisli, daha önce toplumun değerlerine yabancı görüşlerin elinde olan MTTB’nin yönetimini nasıl devraldıklarını aktardı. O günlerden itibaren yürütülen çalışmalarla, MTTB’den yetişen kadroların bugün ülkenin yönetiminde söz sahibi haline geldiklerini görmenin bir mutluluk kaynağı olduğunu kaydetti.

 

MTTB’nin zirve dönemi olarak tanımlanan 50. Dönem Genel Başkanı Muhterem Ömer Öztürk’e vekâleten konuşan Dr. Yusuf Akkaya; toplantıya tebrik mesajı gönderen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de yönetimde bulunduğu o günlerden önemli hatıralar aktardı. “Bir kavmin efendisi, ona hizmet edendir” hadis-i şerifini düstur edinerek çalışan Muhterem Ömer Öztürk’ün verdiği ivme ile MTTB’nin partiler ve cemaatler üstü bir anlayışla faaliyetlerini zirveye taşıdığını anlattı. MTTB’ye alternatif gençlik hareketlerinin o dönemde oluşturulmaya başlandığını belirten Dr. Yusuf Akkaya, gençliğin bu tür zararlı akımların tehlikesiyle halen karşı karşıya olduğunu belirtti. Bunun için herkesin üzerine düşen görevi yaparak, nitelikli, milli ve manevi değerlerinden taviz vermeyen gençlerin yetiştirilmesi için çalışılması gerektiğini vurguladı.

 

Raşit Ürper (51. Dönem), MTTB’nin sloganla değil, nebevi metotla faaliyetlerini yürütme prensibini benimsediğini, bu nedenle olumlu neticeler alındığını söyledi. Dönemindeki önemli olaylardan kesitler naklederek konuşmasını tamamladı.

 

Abid Özmen (52. Dönem), MTTB‘nin milli ve manevi değerlere sahip çıkma anlayışını o dönemdeki faaliyetleriyle gösterdiğini belirtti. Günümüzde İslam âleminin yaşadığı sıkıntılara ve oynanan oyunlara dikkat çekti. Suriye’de ve diğer İslam coğrafyasında yaşanan zulümlerin bir an önce bitmesi duasında bulunarak Müslümanların bilinçli olması gerektiğini vurguladı.

 

Rüştü Ecevit (53. Dönem), döneminde MTTB amblemindeki bozkurtun yerini alan Kitap sembolüyle Kuran-ı Kerimi rehber edinen bir anlayışla faaliyetlerini genişlettiklerini belirtti. Bir hadisi şerifte “Müminin ferasetinden sakının; çünkü o Allah’ın nuru ile bakar.” buyurulduğunu, o dönemde gençlik üzerinde oynanan bazı oyunların Muhterem Ömer Öztürk’ün ferasetiyle atlatıldığını, olayların iç yüzlerinin sonradan ortaya çıktığını belirtti.

 

Cemalettin Tayla (54. Dönem), MTTB’nin Ehli Sünnet Akidesi çizgisini gözeterek faaliyetlerini yürüttüğünü, istikamet sahibi nesiller yetiştirme gayretiyle çalışmalar yapıldığını belirtti. Günümüzde dini tahrip ederek Ehli Sünnet çizgisini çiğneyen birçok zararlı insanın, Müslümanlar arasında propaganda yaptığını, bu tahribatlardan kurtulmak için Müslümanların şuurlu olması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

 

Kasım Yapıcı (55. Dönem), yıllar sonra bir araya gelmenin heyecanını taşıdığını belirterek, MTTB’ye o ruhu veren kaynağın 50.Dönem Başkanı Muhterem Ömer Öztürk olduğunu, bu gerçeğin iyi anlaşılması gerektiğini vurguladı.

 

Haşmet Oğuzalp (56. Dönem), bugün toplumun ve gençliğin yeniden MTTB ruhuna ihtiyacı olduğunu, gençlik için nitelikli projeler geliştirilmesi gerektiğini belirtti.

 

Vehbi Ecevit (57. Dönem), MTTB’nin varisi olarak Fatih Gençlik Vakfı’nın aynı ruhla faaliyetlerini Türkiye’deki şubeleriyle devam ettirdiğini, MTTB’nin marka sahibinin kanunen Fatih Gençlik Vakfı olduğunu belirtti.

 

Daha sonra vefat eden MTTB mensupları ile ilgili slayt gösterisi nemli gözlerle izlendi.

Emekli İstanbul merkez Vaizlerinden Mehmet Taşkıran’ın Kutlu Doğum konuşması ve vefat eden MTTB mensupları için okunan hatimlerin duasını yapması ile devam eden toplantının sonunda, konuşmacılara günün hatırası olarak plaketler verildi.
Mevlana Kültür Merkezi önünde katılanlar ve izleyicilerin beraber hatıra fotoğrafı çektirmesi ile sonlanan toplantının ardından, MTTB’lilerin hasret giderme buluşması Konya Büyükşehir Belediyesi Akyokuş tesislerinde beraber yenilen yemekle devam etti.

Toplantının dikkat çekici yönlerinden birisi de, konuşmacılar ve izleyicilerin, bu buluşmaların bundan sonra da devam ettirilmesi ve ülkemize ne gibi katkılarda bulunulabileceği yönünde çalışmalar yapılmasını dile getirmeleriydi.

 

daha fazla bilgi ve fotoğraflar için;

 

http://www.mttbliler.org/?p=429

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...