Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
HİÇ

500 Bin Öğrenciye Necip Fazıl’ı Anlatan Kitaplar Dağıtılıyor

Recommended Posts

500 Bin Öğrenciye Necip Fazıl’ı Anlatan Kitaplar Dağıtılıyor Konya Büyükşehir Belediyesi, Necip Fazıl Kısakürek’i Vefatının 30. Yılında Anma Etkinlikleri kapsamında Konya’daki 500 bin öğrenciye Necip Fazıl’ın biyografik kitaplarını hediye ediyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, öğrencilerin Üstad Necip Fazıl’ı yakından tanımaları için kitap dağıtımının önemli olduğunu söyledi. n_fazill_k_0.jpg tl.png fl.png 07.05.2013 17:04 Necip Fazıl Kısakürek’i Vefatının 30. Yılında Anma Etkinlikleri kapsamında Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 500 bin öğrenciye Necip Fazıl’ın biyografik kitapları dağıtılıyor.

Mareşal Mustafa Kemal Ortaokulu’nda düzenlenen kitap dağıtım programında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy da, eğitimin her safhasında kendilerine destek olan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e teşekkür ederek, en iyi yatırımın insana yapılan yatırım duygusuyla öğrencilere kitapların dağıtıldığını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, büyük şair ve fikir adamı Necip Fazıl Kısakürek’in, vefatının 30. yılında Konya’da düzenlenen çok sayıda programla anıldığını söyledi.

Necip Fazıl’ın milli heyecanın ve milli ideallerin insanı olduğunu, gençlerin yetişmesine büyük katkı yaptığını kaydeden Başkan Akyürek, öğrencilerin de Necip Fazıl’ı yakından tanımaları için böyle bir program yaptıklarını dile getirdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi olarak Konya genelindeki 480 binden fazla öğrenciye yaş gruplarına göre hazırlanan biyografik kitaplardan hediye ettiklerini dile getiren Başkan Akyürek, tüm öğrencilerin kitapları okumasını, anlamasını ve başkalarına da okutmasını istedi.

Konuşmaların ardından Başkan Akyürek ve Milli Eğitim Müdürü Gürsoy öğrencilere kitaplarını dağıttı.

ÖĞRENCİLER İÇİN 4 FARKLI KİTAP HAZIRLANDI

Program kapsamında ilköğretim 3. ve 4. sınıf için Vural Kaya’nın Necipcik, ortaöğretim öğrencileri için Mehmet Harmancı’nın Amcamız Necip Fazıl, lise öğrencileri için İbrahim Demirci’nin Bizim Şarkımız-Necip Fazıl Nefesi, üniversite öğrencileri için Duran Boz’un Büyük Doğu’nun Ruhu isimli kitapları dağıtılıyor.

Sempozyum, sergi, tiyatro, sinema, kitap dağıtımı, şiir ve metin okumaları, şiir dinletileri, konserler ve toplu okuma gibi etkinliklerin yer aldığı Necip Fazıl’ın Anma Etkinlikleri, Cumhurbaşkanlığı himayesinde; Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuk Üniversitesi, Karatay Üniversitesi, Mevlana Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Selçuklu, Meram, Karatay Belediyeleri, Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Borsası işbirliğiyle gerçekleştiriliyor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...