Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
Miralay

Mhp'den İtiraz!

Recommended Posts

MHP Kayseri milletvekili ve Türk Tarih Kurumu Eski Başkanı Yusuf Halaçoğlu İstanbul'da temeli atılan 3'üncü boğaz köprüsüne Yavuz Sultan Selim adının verilmesine tepki gösterdi.

'İSTANBUL'LA HİÇ ALAKASI YOK'

Halaçoğlu şöyle konuştu: "3'üncü boğaz köprüsünün adının Yavuz Sultan Selim olmasını anlayamadım. Çünkü Yavuz Sultan Selim, İstanbul'la hiç alakası olmayan bir hükümdar. Seferlerini Doğu'ya yapmıştır. Mısır'a, Şah İsmail'e karşı seferler yapmıştır. İstanbul'un fethinden sonra hükümdar olmuştur. Yavuz Sultan Selim Camii'si bile babası tarafında tamamlanmıştır. 8 sene 8 ay 8 gün hükümdarlığı var.

İstanbul'da bile doğru dürüst kalmamış. Buna karşın Yıldırım Bayezid Anadolu Hisarı'nı yaptırmıştır ve ilk kuşatmayı Yıldırım Bayezid yapmıştır. Anlamı büyük. Kosova Savaşı'na katılmıştır. Dolayısıyla, aslında herhalde Yavuz'la Yıldırım'ın karıştırıldığını düşünüyorum ve köprünün adının Yıldırım Bayezid olması gerektiğini düşünüyorum.

'ÇALDIRAN SAVAŞI EN ACI TABLO'

AK Parti İktidarı eğer 'Yavuz Sultan Selim Şiiler'e karşı savaşmıştır. Bu nedenle köprünün adı Yavuz olsun' diyorlarsa bu çok acı bir durum" diyen Halaçoğlu, "Bu düşünce çok yanlış olur. Bizim tarihimizin en acı tablolarından biridir. Şah İsmail ile Yavuz Sultan Selim arasındaki Çaldıran Savaşı. Çünkü 2 Türk devleti birbirini kırdı"

http://www.habervaktim.com/haber/328491/mhpden-itiraz.html

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sayfada herhalde bir sorun var.

Neyse konumuza gelecek olursak, yıllardır Osmanlı adından nemalanan bu gruhun gerçek yüzleri bana yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlıyor.

Belki basından takip etmişsinizdir.

Devlet Bahçeli bile bu isme bir kulp bulmuş.

Yahu lafa geldi mi, en iyi Osmanlı hani sen oluyordun,ama Osmanlı'nın en cengaver, Müslümanları en fazla birleştiren padişahlarından birisinin adı verildiği zaman, dolaylı yoldan da olsa bunu beğenmeme gafletinde bulunuyorsun

Bunu belki açık acık kendi vicdanlı kişilerinden korktuğu için dile getirmekten çekiniyor fakat, bu sözlerden farklı bir anlam çıkaran var mıdır???

Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu bu parti ile boşu boşuna yollarını ayırmadı.

Yanlış yolda olduğunu, bu insanların davasının kesinlikle İslam ile uzaktan yakından alakası bulunmadığını anladı da ayrıldı...

Simdi gidip utanmadan facebook gibi sosyal paylaşım sitelerinde Osmanlı adını kirleten(bana göre) bunların paylaşımlarını yapacak kişilere duyurulur.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

itiraz sadece muhalefetten gelmiyor. Zaman yazarı sahin alpay olmalı alevılere rağmen koprunun adı yavuz selim konamaz diyor. Iste durduklari yerin kalitesi. Basbakan da yerden Yere vuruluyor. Su yılanı gibiler. Anladik ki biz tayyip baskanin arkasında durmaya mecburuz

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Şahin Alpay isimli zaman gazetesi yazarı eski Cumhuriyet kökenli liberal düşünceye mensup bir yazar olduğu için onun öyle düşünmesi çok normaldir.

Liberallerin çoğu zaten belki de hepsi düşündüğünü varsayıyorum.

M.H.P gibi yıllardan beri, hep Osmanlı devleti üzerinden ve onun savunduğu değerlerden tabirimi caiz görün, nemalanan bir partinin bu konuda Başbakan'ı desteklemesi gerekirdi diye düşünüyorum.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...