Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
Balamber

Üstadı Düşlediği Yeni Nesil-Gençlik-Ve Halihazırda Ki Akıbeti

Recommended Posts

En başta şunu söyleyeyim ki ben Necip Fazıl'ın edebî kişiliğine ve ideolojik fikirler yakınlığından dolayı sempati besleyen şiirlerini, söyleşilerini adeta yalayıp yutan bir Lise 1. sınıf öğrencisiyim yani bir genç nesil ferdi, bir gencim.Elimden geldiğince hareket ve tavırlarım ve hatta karakterimi önce İtikadımca daha sonra gıpta ettiklerimle mukayese ederim.Gıpta ettiğim insanlardan biride aşikâr ki Necip Fazıl.Onun ile fikirlerimizin bağdaşıyor olması onun bir aksiyon adamı onun bir şair, yazar olması beni ona yakınlaştıran yönleri olmuştur.Onun düşlediği yeni nesil,gençlik hakkında Elbette ki bilgim var.Lakin bence bu mevzuyu ona en yakın ağızdan dinlemek gerekirdi ki oda bence sizsiniz?Bunu öğrenmek ve halihazırdaki gençliğin akıbetini ve mukayesesini sizin ağzınızdan dinlemek isterim.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Üstadın beklediği ,düşlediği gençliği en güzel öğreneceğimiz kaynak yine üstadın kendisi...Gençliğe hitabesi okunduğumda aşikar bir şekilde neslin özellikleri ortaya çıkıyor .Okumak için:

 

http://www.n-f-k.com/nfkforum/index.php?/topic/29-genclydhe-hytabe/?hl=gençliğe hitabe

 

Şuan ki gençlikle, üstadın beklediği gençliği karşılaştırma yapmanın mümkün olmadığını düşünüyorum. Zira üstadın beklediği gençliğin hala gelmediği kanaatindeyim .Üstad Dininin, dilinin, beyninin, ilminin, ırzının, evinin, kininin, öcünün davacısı bir gençlik...düşlerken şuan ki gençliğin ne bir davası ne bir ideali var. Menfaat ve çıkarcılık üzerine kurulmuş,dil ,din düşünmeyen bir gençlik karşısındayız Genel olarak kıyaslamak doğru mudur? bilmiyorum ama etrafıma baktığımda maalesef farklı bir şey göremiyorum.

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sevgili kardesim balamber sizi takdir ediyorum masallah. Yeğenimle aynı yastasiniz. Kalkmış benden hitler'in 'kavgam' kitabını almis okuyor. Merak salmis belgeselini izlemis de. Bu zamanın gencini anlayamıyorum ama asla umidimi yitirmedim. Sizler oldukça bu bayrak yerde kalmaz insaallah. rabbim mefkure sahibi gençlerimizi ziyade kisin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...