Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
Hâcegân

Benim Eylemlerim...

Recommended Posts

Sayın arkadaşlar, sevgili biraderler, sevgi dolu dostlar; muhtelif ve bazı zamanlarda hayata geçirdiğim ve yaşamın bir parçası yaptığım eylemlerimi, toplu ve bütün halinde ve hatta topyekun bir şekilde beğeninize sunuyorum ve arz ediyorum. Mutlu ve sevinçli güzel ve çok güzel insanlar ve beyler bayanlar, ben sizlerle varım ve mevcudum... Var olun, berhudar olun... Yol, su... Ay... Hatlar karıştı galiba...

 

Neyse... Arkadaşlar gündeme dair zamanında sosyal paylaşım sitelerinden önerdiğim eylem çeşitleri:

 

Sayın arkadaşlar...
Trabzon'un merkezinde bulunan dev kemençeyi kaldırdılar... Hepinizi bir eyleme davet ediyorum... Eylem: Herkes isminin önüne ''Kemençe'' yazsın!!!

 

Sevgili arkadaşlar, Bülent Arınç '10. Yıl Marşı' yerine 'Mehter Marşı' çalınmasını istemiş...
Hemen bir eylem öneriyorum: Herkes isminin önüne '10. Yıl Marşı' yazsın, '10. Yıl Marşı' yazmayanlara alternatif bir eylem daha öneriyorum: Bu arkadaşlar da isimlerinin önüne 'TRE TRALLANDE JANTOR' yazabilir...

 

Aykut Kocaman istifa etmiş. Sevgili arkadaşlar, bir eylem öneriyorum: Herkes isminin önüne Kocaman yazsın, isminin sonuna bir şey yazmaya gerek yok zira her han istifasından dönebilir.

 

Sevgili arkadaşlar, İstanbul'a 3. köprü yapılıyormuş, bugün temelleri atıldı. Herkesi eyleme çağırıyorum: Boğazın Anadolu yakasından Avrupa yakasına yüzerek geçelim. Eylem için İstanbul'a gitme imkanı olmayan Karadenizliler de Karadeniz'e atlasınlar.

 

Sayın arkadaşlar, bugün herhangi bir eylem önermiyorum. Herkes isminin önüne de sonuna da istediğini yazabilir. İsteyen bugünlük boş da geçebilir.

 

Sayın arkadaşlar, bir kaç gündür yapılan eylemler malumunuz. Şimdi bir eylem öneriyorum: Herkes isminin önüne 'Taksim', sonuna da 'ağaç' yazsın.
Alternatif eylem önerim: Herkes göğsünde 'ağaç resmi' ile dolaşsın.
Bu işi büyük bir dava olarak gören kardeşlerime şöyle asaletli bir eylem öneriyorum: Ruhi hassasiyete sahip eylemci kardeşlerim, 24 saat boyuncu, kollarınızı da iki yana açarak bir ağaç gibi dik bir şekilde duralım. Bazı eylemcilerden de rica edelim, onlarda ayak bileklerinizden aşağıya su döksünler. Bu eylemdeki gaye, eylemcinin de hassasiyetini gün yüzüne çıkarmak için ağaçlarla bir empati yapmak.
Not: Son yaptığım eylem önerisinde ağaçlara benzeyeyim diye lütfen nefes alıp vermeyin, sayın arkadaşlar. Çünkü siz nefes verirken, dışarıya zehirli hava yayılır. Bu yönden ağaçlardan ayrıyız.
Önemli not: Eylemlerimizi böyle yaparsak, devlet malına, yetim hakkına da zarar vermemiş oluruz. Ortalığı savaş alanına çevirmemiş oluruz ve bu nadide eylemimizi bazı şapşalların inisiyatifine bırakmamış oluruz.

 

Sevgili arkadaşlar, içinde bulunduğumuz hadiseler malumlarınız...Polis müdahalesi yüzünden zarar gören köpeklerimiz için sizi bir eyleme davet ediyorum: İsminizin önüne hav hav, sonuna da hoşt hoşt... Ay, kusura bakmayın isminizin sonuna da köpek yazın.
Alternatif önerim: 'Hepimiz Köpeğiz' pankartı taşıyın...
Not: Burada hakaret yok, hiçbir insanoğlunu köpek yaptığım yok.
Not: 'Hayvanları Sevenler Derneği' bana plaket verecekler.

 

Devamı ilerleyen zamanlar gelecek ve gelebilir, gelir herhalde...

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sayın arkadaşlar, Taksim hadiseleri ile ilgili malum vaziyet, Taksim'e yakın olan eylemciler için bir sorun teşkil etmiyor. Çünkü o eylemciler, eylem için büyük bir değeri olan Taksim'e çok rahat ulaşabiliyorlar... Türkiye'nin diğer bölgelerindeki eylemciler bu güzellikten mahrum kaldılar. İşte bu yüzden İstanbul dışında olanlara bir eylem önerim olacak:
Arkadaşlar, bugün herkes bir taksiye binsin ve taksinin içinde eyleme kalkışarak, taksiyi ele geçirsin...

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sayın arkadaşlar, sevgili biraderler, çevre dostu ağaç sevdalıları, saygı değer hayvan severler, sevgi dolu hatta sevgisi taşmak üzere olan taksi şoförleri; Size bir takım eylem önerilerim oluyordu. Ortalığa sevgi baloncukları dağıtan ve aynı zamanda yaptığı NÜ resimleri ile sanatın zirvesine yerleşen Kenan Evren'in deyimi ile netekim; duran adamı önerdim, eylemciler hayata geçirdiler; Amuda kalkan adamı önerdim, eylemciler bunu da hayata geçirdiler! Arkadaşlar, biraderler, ağaç sevdalıları, hayvan severler, taksi şoförleri; boynuz kulağı geçti!!! Ben artık bu eylemcilerin hızına yetişemiyorum! 'Sarıl bana' eylemi, 'yatan adam' eylemi... Bunları kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi.

Ben size bir eylem önereyim yine... Eylem önerim: Oldu olacak herkes sokakta yakaladığının ensesine şaplatsın.

Not: Eylemimizin gerekçesi ise şu olsun: Atatürk ne demiş? Boş bulduğun enseyi doldur demiş!!!
Bağımsız Not: Kemalistler siz okumayın!!!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Çok hoş bir eylem paradigması olmuş :)

Mazallah bu eylemlerin bir tanesini yapmış olsak, akıbet ne olur düşünemiyorum bile :)

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...