Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Ya-Leyl

Mısır Için Harekete Geçme Rehberi.

Recommended Posts

Bir abimizin yayınlamış olduğu güzel bir yazı.

 

TÜRKİYE'DE YAŞAYIP MISIR'DAKİ OLAYLARA ÜZÜLENLER İÇİN HAREKETE GEÇME REHBERİ:

Maddelere başlamadan önce hele bir otur. Niye üzülüyorsun, kendine bir sor. Birşeyler yapmak istiyor musun? Gerçekten faydalı olacağına inandığın bir şeyler. Tavsiye dinler misin? Bana inanır mısın, güvenir misin? Samimi miyiz? Gözünden yaş ...gelir mi? Hadi başlayalım.

1. Mümkün olduğu kadar eylemlere git, İstanbul'da isen Saraçhane'de nöbet tutuluyor bil. Yoksa kendi ilinde soruştur. O da mı olmadı, facebookta, twitter de konuya duyarsız kalma. Bu yazıyı okuyorsun, beğendiysen paylaş, olayı anlatan resimler videolar ve yazılar var. Paylaş. Pasif durma, lütfen.

2. Bu konuda gündemi takip et, gazete ve televizyon yorumlarından olayın iç yüzünü irdeleyenleri takip et. İlla ki Ulusal TV'yi izleyeceksen bil ki yalan söylüyorlar. Göstericilerde silah vardı yalanı en bayağı olanı.

3. Olayların esasını daha da iyi anlamak istiyorsan bu konuda bilinçlen. Bilinçlenmeye bu linkle başla, (http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/hanioglu/2013/08/11/ortadogunun-trajedisi )

4. Bu linkteki kitabı mutlaka bul oku. Tarihin Başladığı Nokta Ortadoğu (http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=63595)

5. Namaz kıl, dua et, özellikle geceleri. Yeryüzünün tamamındaki mazlumlar için. Sadece dert anında Rabbini hatırlama, bolluk anında da hatırla.

6. Ümmet kelimesinin anlamını hatırla (Bkz. TDK ümmet: Hz. Muhammed'e inanarak, onun yaptıklarını ve söylediklerini uygulayarak çevresinde toplanan Müslümanların tümü: Allah'ım, sen koru Muhammed ümmetini bu eşkıyanın zulmünden.)

7. Şu hadisi hatırla :
Hz. Peygamber şöyle buyurmaktadır: “Müslümanlar acı duymaları, birbirlerine şefkat ve sevgi göstermeleri bakımından tek bir vücut gibidirler. Bedenin bir uzvu hastalanırsa diğer kısımları uykusuzluk ve ateş ile acı duyar.” Sen acı duymuyorsan diğerlerinde bahane arama otur kendini hesaba çek. Pis Arap, kısa Endonezyalı, Kara Afrika'lı... Kusura bakma sana kardeş olacak, senin beğeneceğin müslüman arayacak değiliz, inananların kardeş olduğunu hala anlamadıysan, otur imanını kontrol et.

8. Başta kendim olmak üzere, eğer günlük konuşmalardaki gündemimiz değişmeyecek, dünyanın nasıl daha iyi bir yer, insanlığın, ümmetin hem madden hem manen nasıl daha iyi koşullarda olması konusunda çalışmayacaksak, buraya kadar okuduklarınızın hepsini unutun. Boşverin gitsin. Mısır'dan bize ne!

 

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Birde Ülkenin dört bir yanında ki eylemler için birbirimizi haberdar etsek ne güzel olur. Var mı bilgisi olan ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

1001956_646600018692917_1090087194_n.jpg

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aslında harekete geçmek istemek ve belki de Mısır için sadece eylem yapmaktan başka hiçbirşey yapamamak insanı gerçekten o kadar çok kahrediyor ki!!!!

inşallah bunların çektikleri acılar onlara öteki tarafta kefaret olur, bu dünya da ise, barış ve huzura vesile açar...

Aslında ben bir nebze alakalı oluduğu için söylüyorum,

Bizdeki bazı aklı evveller Ergenekon örgütü için verilen cezaları çok çok fazla olduğunu böyle şerefli subayların nasıl olur da bu şekilde ömür boyu müebbet hapis cezasına çarptırılabildiklerini akıllarının almadığını söylüyorlardı..

Bizimkilerin aslında anlasalar, halet-i ruhiyyelerinin Mısır ordusundan bir farkı olmadığını anlarlar...

Yıllarca bu memlekette irtica Pkk'dan daha büyük bir tehdit olarak görülmedi mi???

28 Şubat sürecinde Kartel'in amiral gemisinden "Gerekirse silah bile kullanırız" tehditi yapılmadı mı??

Bazıları o zamanlar da asker kendi halkına silah sıkmaz diye düşünüyordu....

Bence acı Mısır Katliamından bizlerin çıkarması gereken en büyük ders...

Batı güdümündeki Mısır ordusuyla, yıllarca bu ülkeye kan kusturmuş bizim Ergenekoncuların fikir yapılarında hemen hemen hiçbir fark yoktur...

Çok basit bunların sağlamasını yapın...

Mısır katliamı olduktan sonra, Ergenekoncuları açık açık destekleyen gazetelere, tvlere, internet sayfalarına bakarsanız, yaptıkları yorumlarda bir göbek atıp oynamadıkları kaldı...

Adamların zihin yapısını tüm çıplaklığıyla göstermesi açısından size bir örnek sunmak istiyorum...

gunsel-facebook.jpg

 

Bunların siz bakmayın demokrat ayaklarına, gazelerinde malum üzere kendi doğrularını net bir şekilde yazamıyorlar...

Ama bunların destekçilerinin kurduğu sayfalara bakarsanız bunların gerçek yüzlerini anlarsınız...

Orda bir milyon ihvan destekçisi şehit olsa, emin olun ki, buna Mısır'daki darbeci ve yardakçılarından daha fazla sevinen tiplerdir bunlar...

Hala utanmadan acaba İhvan Lideri Mursi'nin bizim ülkemizde olduğu gibi, klasik diğer kesimleri kucaklamadığını geveliyorlarmıydı acaba...

Başbakan ve ekibinin, ülkedeki Müslümanların Mısırdaki olaylardan ders çıkarmaları gerekir...

İktidarı ele aldıkları zaman, aynı zihniyetteki kişiler emin olunki, Mısır'daki kardeşlerimize ne yaptılarsa, bunlarda aynısını bizlere, ülkenin gerçek sahibi Müslüman kesime yapmayı planlıyorlar...

Geçenlerde sözde Müslüman, Antikapitalist Müslümanlar diye zırva çıkartan İhsan Eliaçık Beyefendi, boşuna demiyor" keser döner sap döner, bir gün gelir hesap döner"

Açık açık aklı sıra bunların da hesabı sorulacak diyor...

Bizler iktidar olduğumuz zaman sizlerin yaptığının on misli yapacağız diyor...

Müslümanlar asla uyumamalı, su uyur düşman uyamaz...

Saygılarımla...

Allah Mısırlı kardeşlerimize sabır ihsan etsin. Gerçekten bir destan yazıyorlar...

İnşallah bu destan mutlu sonla neticelenir...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bugün saat :17:00 da İstanbul Eminönü Yeni Cami önündeyiz.İnşallah

Share this post


Link to post
Share on other sites

kiymetli istanbullu kardeslerim fatih camiinde cuma namazi akabinde adevıyye direnisi ve cumartesi de umraniye'de miting olacaktir. her bir istirakin cihad mesabesinde olduğuna iman ediyorum. herkes beldesinde olana katilmali. Muhakkak ki evlerinde oturanlar dun saraçhanede dendiğı gibi kafire kursun hediye ediyorlar.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bugün saat 17:00 de İstanbul Saraçhane'deyiz inşallah.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bugun 19.00 genç hareket umraniyeliler tarafından umraniye meydaninda miting duzenlenecektir. Muhterem Dilipak hocamiz da istirak edecek.

Yaring da 19.00 bağlarbasi kultur merkezinde uluslararasi kardeslik bulusmasi isimli isimli toplantı duzenlenecektir.

Share this post


Link to post
Share on other sites

31 Ağustos akşamı saat 19.00'da Tuzla Sahil Tören Alanı'nda

Aynı gün ataşehir mimar sinan caminde akşam namazıyla başlanıp,sabah namazıyla bitecek bir program yapılacak.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
R4bia ile ilgili neler yapabiliriz?
29 Ağustos 2013 Perşembe 00:30
,

Rabia konusu sanırım dünyada en kısa zamanda en hızlı yayılan logo oldu.

Rabia kimsenin “malı” değil. Onun içeriğini, onu sahiplenenler dolduruyor..
Rabia ile ilgili daha ayrıntılı bilgi için http://www.yeniakit.com.tr/gundem/r4biaya-3-dilde-site-h5174.html#.Uh2vY2TbJEc sayfasına bakabilirsiniz mesela..
Rabia ile ilgili bir de www.r4bia.com ve www.r4biaplatformu.com adresimiz var..
Kim nerede kim ne yapıyor diye bu dünyada ve Türkiye’de, bölgemizle ilgili neler olup bittiğini, etkinlikleri, tartışmaları, haberleri birkaç dilden bu siteden öğrenebilirsiniz.. Ve tabii tüm radyo-Tv internet sitesi, STK ve platformlar, bu yönde kendi yaptıklarını bu site üzerinden duyurabilirler.. Mesela kendi siteleri “…vakfı, derneği Rabia hareketini destekler” diyebilir
Bu maksatla, önce bu siteleri çevremize duyurmamız gerekiyor. Sosyal media üzerinden, telefon, STK ve yazılı duyurular, mail grubları, tartışma odaları üzerinden bu bilgiyi yayalım lütfen..
Bu iş bununla da kalmamalı, etkinliği duyurduk, ama etkinlik raporları, videoları, konuşma özetlerini de buraya aktaralım. Herkes bu platformun gönüllüsü olsun, herkes bildiği dilden dünyaya bu mesajı, bu platform üzerinden yayalım ve tüm dünyadaki arkadaşlarımızı bu konuda harekete geçirelim.. Rabia yarışmaları, sportif karşılaşmaları da düzenlenebilir..
İşadamlarımız bu logolu birçok ürün yapabilirler, ama lütfen bunları maliyetine yakın bir fiyattan ve STK’lar üzerinden satalım.. T-Shirtler, rozetler, bandajlar, bez torbalar, kupalar..
Belediyeler meydanlara caddelere Rabia adını verebilir mesela. Bu logoyu anıt haline getirebilirler.. Toplantılar yapabilirler.. Sergiler açabilirler. Her türlü etkinlik, müzik, söyleşi, yarışma düzenleyebilirler. Parklara çiçeklerle Rabia logosu nakşedilemez mi mesela.. Bir arkadaş bir sinyal müziği yapsa da, onu cep telefonlarımıza indirsek, kapı zili yapsak mesela..
Okullar açılıyor. Okullarda Rabia dostluk grubları, dayanışma grubları oluşturulabilir.
Yapacak çok şey var. Siz bir ucundan başlayın, bildiğinizle bir şeyler yapmaya başlarsanız, göreceksiniz Allah size bilmediğinizi öğretecektir.. Hannas kulağınıza vesvese fısıldasa da, melekler size hakkı ve hayrı ilham edeceklerdir..
Mesela facebook ve benzer sosyal media adresi olanlar, hem Rabia logosunu koyup hem de 2 Rabia sitesinin linklerini sayfalarına koyabilirler.. Sosyal media için tartışma konuları, başlıkları oluşturabilirler.
Esnaf, vitrinine Rabia bayrağı asabilir. Taksiler camlarına Rabia çıkartması yapıştırabilir. Rabia logolu bez torbalar, bez çantalar, başörtüsü ne bileyim, her şey yapılabilir..
Keşke bir de, üzerinde Rabia logosu olan Rabia altını ve Rabia gümüşü olsa. Düğünlerde, sünnetlerde takılan..
Rabia yeni dünyanın umudunu ifade ediyor. Adalet, barış ve özgürlük talebinin sembolü oldu çünki.. Rabia direnişin ve zaferin sembolü oldu..
Ulusal, bölgesel, Tv, radio, gazete, dergi, haber portalları sayfalarının köşesine bu logoyu koyabilir, Tv’ler de geride fon olarak kullanabilir. Sunucular Rabia selamı ile izleyicileri selamlayabilir mesela yeri geldiğinde.. Forumlar düzenlenebilir, makaleler yazılabilir konuyla ilgili..
Rabia konusunu konuşabilir, yazabiliriz. Yeni bir medeniyetin ihya ve inşasına geldiğinde söz bu sembole gönderme yapabiliriz.
Maksadımız bütün çabaları Rabia havuzuna akıtmak. Hepimizin ortak bir umud havuzuna döndürmek Rabiayı.. Vahdet ve kardeşliğin sembolü haline getirmek..
Kişisel ya da kurumsal, ticari intenet sayfalarında da bu logoyu kullanabileceğimiz gibi, www.r4bia.com ve www.r4biaplatformu.com’a linkler de koyabiliriz..
İşletmeler müşterilerine Rabia logolu ürünleri promosyon olarak verebilirler..
Düğünlerde gelin, damat Rabia işareti yaparak misafirleri selamlayabilir..
Sanatçılar Rabia temalı eserler üretebilir. Şairler şiir yazabilir, bestekârlar bunu besteleyebilir, sanatçılar bu eserleri seslendirebilir..
Çocuklar için bilgisayarda ya da gerçek hayatta oyunlar üretemez miyiz?
Rabiatül Adeyive’nin asırlar öncesinden yükselen çığlığı, Mısır topraklarından yankılanarak İstanbul’da hayat buldu yeniden ve dünyaya yayılıyor..
Rabia bir kadının çığlığıdır.
Biliyorsunuz, kadınlar sadece çocuk doğurmazlar, toplumu doğururlar..
Rabia bir yanı ile Mısırlı Asiye’nin çığlığıdır. Rabia Hz. Meryem’in çığlığıdır. Rabia Hacer annemizin çığlığıdır.. Hz. Hatice’nin, Hz. Ayşe’nin, Hz. Fatıma’nın çığlığıdır bize ulaşan..
Rabialara selam olsun. Biz hepimiz Rabiaların çocuklarıyız. Onların manevi miraslarının mirasçılarıyız..
Rabia Hz. Havva’nın duası olsa gerekir.. Biz ilk insandan son güne geldik.. Hz. Muhammed’in, alemlere rahmet olarak gönderilen, ahir zaman peygamberinin ümmetiyiz.
Zamanın son ve 4. Evresindeyiz..
Rabia’da ve Şam’da, Filistin’de Kudüs’de, Mescid-i Aksa’nın mikad alanı olan arzı-mevudda dökülen kadın-erkek, yaşlı-çocuk, şehid kanları uykumuzu aydınlatan meşalelerin yakıtı oldu, göz aydınlığı oldu bize, o şehidlerin kanları, bizi hayata döndüren iksire dönüştü,
Bizden önce ahiret yurduna göçen ve yaşayan Rabialara ve onların çocuklarına selâm olsun..
Selâm ve dua ile..

Abdurrahman Dilipak

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...