Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
mumin

Film Kritikleri

Recommended Posts

Selamun aleykum, bir fikrim var.

 

Vaktimi henüz esnetebildim ve uzun zamandır izlemek istediğim ama ertelediğim filmi sonunda izledim. Hangisi mi;

 

"Kaplumbağalar da Uçar"

 

Ruhum sarsıldı desem mübalağa etmiş olmam. Irak'a Amerika'nın girmesi, sosyal hayatta uyandırdığı etki ve bu savaş coğrafyasına en fazla da çocuk tarafını görüyorsunuz. Gözyaşlarımı tutamadım. Harika bir İran filmi.

 

Düşümdüm ki bence sizler de izlemelisiniz hatta beraber kritiğini yapacağımız bir film listesi oluşturalım. Fikirlerinizi, değerlendirmelerinizi önemsiyorum. Bu hususta bayağı istifade edebileceğimi düşünüyorum.

 

Pek film kültürüm yoktur ama İran filmlerinin sosyal içerikli mesajları duygu dünyamı sarsar elime verir. Açıkçası sizler de sevin, haberdar olun isterim.

 

Bence fazla vakit almadan azami 2 saati bulacak muhtevası bizim alaka ve fikir seviyemize uyacak filmler saptayalım ve bence bu faaliyetimize başlayalım. Keyifli olur hem.

 

Sizlerde kabul ederseniz, yani eder misiniz?

 

İlk filmimiz bu olsun. Boş vaktini değerlendirmek isteyene güzel bir kılavuz çıkarabiliriz, bu film kritiklerimizle..

 

Düşüncelerinizi bekliyorum olacağım.

 

sevgiler

Share this post


Link to post
Share on other sites

948_7055_enbuyuk.gif

Yönetmen: Bahman Ghobadi
Oyuncular
:
Tür: Savaş, Drama
Yapım Yılı: 2004 (98 dk)
Vizyon Tarihi: 6 Mayıs 2005 Cuma

Filmin Özeti
Amerika'nın Irak'a saldırısına birkaç gün kala Irak-Türkiye sınırında bir Kürt mülteci kampı... Boş kovanların, yakılmış tankların ve bomba çukurlarının orta yerindeki köyde ailesini yitirmiş Satellite (Uydu) lakaplı bir çocuk yaşar. Satellite günlerini televizyon antenlerini tamir ederek ve üç beş kelime bildiği İngilizcesiyle uydu kanallarındaki savaş haberlerini meraklı ve tedirgin köylülere tercüme ederek geçirir. Genç adam ve köyün ona hayran diğer çocuklarının bir de gelir kaynağı vardır: Mayın toplamak... Toprak altından hayatları pahasına çıkardıkları mayınları Birleşmiş Milletler?e geri satarlar. Kaza sonucu birçoğu kollarını ve bacaklarını kaybedip sakat kalmıştır...

Share this post


Link to post
Share on other sites

bana uyar :)

 

Kaplumbağalar da uçar filmini bundan iki yıl önce bir hafta sonu annemle beraber izlemiştim .Annem ağlamaktan filmi izleyememiş,ben ise yine katılaşmış kalbim sayesinde tek damla gözyaşı akıtmadan filmi bitirmeyi başarmıştım. Film oldukça etkileyici ve duygusal.Savaşın hiç şüphesiz en çok çocukları etkilediği kesin ,film bu kesinliği bütün şekliyle ortaya koyuyor. Görüntü ve teknoloji anlamında çok iyi olmamakla birlikte anlam bakımından çok derin olduğunu göreceksiniz.Zaten mümin 'in de dediği gibi İran filmi denildimi aklıma duygusallık ve gerçekçilik geliyor.Velhasıl izlemenizi tavsiye ederim .

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ve aleykumselam

Tavsiyeleriniz uzerine bende dun izledim filmi ve gercekten harika bi film

zaten Iran yapimi filmler realistik yapilari agir bastigi icin her zaman beni cok etkiler farkli dusundurur hele ki bu film insanin derinine isliyor.

Goruntu kalitise ve yansimasi acisindan insani cekmesede film izlemeyi sevenler icin harika bi secim olucaktir.

Aslinda perdenin arka yuzunun yansimasida denebilir.bi zamanlar cekilen sikintilar ve ozelliklede asil ve en agir yukun cocuklarin mayinlar yuzunden eksik kalmis bedenlerine ,yasadiklari acilar yuzunden bozulmus daha dogrusu bi cocuk psikolojisi olmaktan cikmis zihinlerine yuklendigini gostermis.

Gercekten cok etkilendim...Film hakkinda bu kadar yorum yeter heralde en azindan izlemeyenler icin merak konusu birakalim;)

Ha bu arada Iran yapimi film sevenler icin bende bi tavsiyede bulunmak isterim musadenizle...

 

"Macid Macidi.." bu yonetmeninde filmlerinin dokusu Kaplumbalar da ucar filmiyle cok yakin ozellikle BARAN adli filmini izleminizi tavsiye ederim ki ben cok severim bu filmi;))

Neyse bende daha fazla uzatmayayim izleyenler veya izlemek isteyenler zaten yorumlarini yaparlar Allah a emanet olun...Selametle;)

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Katılımlarınız için müteşekkirim sevgili dostlarım Allah razı olsun.

 

Gerçekten beni çok etkilemişti. Eminim sizde de meşale vezifesi görmüştür. Leyl sende bu ağlayamama meselesini nasıl aşacağız bilmiyorum :)

Aslıhan canım, Baran'ı izlemiştim bir garip filmdi ben öyle bir tip görmedim :) Macid macidi içinse uygun vaktimi kollayayım inşallah. Sırada kitap olsun olur mu? :) Bak ablan olarak tavsiye ederim bu ayki Hüküm Dergisini ve haftalık Sancaktar dergisini mutantan olarak takip et olur mu Erzurum'da vardır diye umuyorum. Çok şey katacaktır eminim. Gazete bayilerinde bulunur inşallah. Aldıktan sonra bana haber et. :)

 

Leyl sen de tavsiye eder misin izlediklerinden, ben bir dahaki seyretmeye değerlendireyim.

 

Sanat da bir Müslümanın alakası dahilinde olmalı değil mi ama:) Hepiniz sevgiyle kalın.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tabiki olur neden olmasin kitap okumayi cok severim tabi zaman ayirabildigim muddetce; ((

Bu dergilerin ismini ilk defa duyuyorum buyuk kitap magazlarinda da hic karsilasmadim ama tavsiyelerinin kiymetli oldugunu dudundugum icin ozellikle ariyicam umarim bulabilirim;)

 

buldugum zaman haberdar edicem ins.;))

 

Selametle ablacim;))

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ağlayamama meselesini bu yaşıma kadar aşamadım, bundan sonra nasip olur mu bilmiyorum :( (en nihayetin de ağlamak da nasip işi )

 

Bir yıl öncesinde İran filmlerine sarmışlığım vardı. Eskiden evde hafta da birgün film günümüz olduğundan yirmiye yakın film izlemiştim.:) hiç unutmuyorum Kirazın tadı diye bir film vardı, bir adamın intihar etmek istemesi üzerine kurulmuş olan 95 dk'lık filmde toplasan yarım saatlik diyolog bulamazsın,verdiği mesaj dolayısıyla kendini izlettirdi. Önerir misin diye sorsan, bir düşünürüm.:) Film önerisi isteyenlere hiç şüphesiz söylediğim ''Serçelerin Şarkısı''dır.

 

Bu arada Bab'ı Aziz diye bir film var izleyeniniz var mıdır? yorumunu almak isterim.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...