Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
herhangi biri

Akp'yi Sevmeme Nedenleri

Recommended Posts

Sevgili trradomir geniş izahatınız için teşekkür ederim,aydınlatıcı oldu. Yalnız ben artık 'reel yahud ciddi devlet gereği' söylemini sevmemeye başladım. Hem bağımsız bir güç olduğumuz iddia edilecek hem de bu denli yine bağımlı olacağız. Her ramazan yaşanan katliamlar.. Geçen sene Mısır bu seferki ve hala devam eden Gazze. Biz bu kadar rezil,aciz bir devlet miyiz ya? Uluslar arası hukuku koruyarak bir şeyler yapmak diye bir safsatanın arkasına saklanmayalım artık. Yani bugün yaşadık ya çıldırıyorum. Işıd olunca vur hemen -ki bence bu da amerika projesi- Müslüman koyun gibi kıyılsın ve hatta BM Hamas'ı kınasın. Utanıyorum yemin ederim Müslüman kimliğinden nefret ediyorum. İslam ülkesi de bize ümit bağlamış. İçler acısı ya.

Duygusal falan değilim, artık gerçekten adım atılmalı. Dostum Obama diyor da o kadar. Bırakın ya hepsi kafir pislik bizimki de zorla aralarında yer almaya çalışıyor. Yeni öğrendim o Yahudi cesaret ödülü nedir, şimdi iade edecek diye gururla söyleniyor. Başta neden almış? Bugun Rusya'yı görüyoruz adama yapılan boykot-yaptırım malum kimseyi taktığı yok. Alın dize bağımsız devlet. Kadın aklım ve hassas ruhumla ben bunu düşünüyorum. Bilmem ben konjonktürel falan. Ama gerçekten aciziz, hiçiz.

 

Sayın hacegan Işıd'ın da Allah belasını versin ipini elinde tutan pisliklerin de. Kesin taliban ve el kaide gibi proje örgüt bunlar. Müslüman olduklarını düşünmüyorum. Mahvolmuş bir coğrafya ve İslam imajı. Güya tek direnen Türkiye. Hayat enerjim bitti resmen. Bilmiyorum ya çok üzülüyorum. Inanın kassam tugayı komutanı Ubeyde rüyama bile giriyor. Bu acziyet bir Müslüman onuruna yakışmıyor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Silahlı güç açısında etimiz budumuz ne acep? İstihbari alanda neyiz, ne kadarız? Ordu ne kada temiz? Mavi Marmara baskınından birkaç saat önce İskenderun'da şehit edilen 7 deniz askeri bize ne ifade ediyor? Türkiye kamuoyu 10ar, 20şer, 30ar, 100er şehit haberlerinden sonra Hükumete ne kadar destek verir? Bunlar hesap edilmeden atılacak adımlar, erken öten horozun akibetine uğratırsa, gelecekte imkan dahilinde olan bir çok teşebbüs akamete uğrar.

Ateşten gömlek şu siyaset.. Ellerinde neşter; zamansız, yanlış, zayıf yahut aşırı bir müdahale ümmetin istikbalini tehlikeye atmak için kafi.. Allah yardımcıları olsun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ah mümin ah...

 

Biz dertli değil miyiz? Hani imkanımız olsa da bir şeyler yapsak.

 

Ama kafasının üstünde bir sepet yumurta taşıyan adam, hamlelerini yaparken kırk kere düşünmeli... İŞİD'in elinde insanımız var mesela... Gördüğümüz noktalarda bir şeyler olurken, bir de görmediğimiz noktalarda bir şeyler oluyor... Hamleler çoğu zaman o görünmeyen noktalara göre olur...

 

Bak kardeşim... Bizim tırlar durduruluyor... Niye? Eset rejimi ile savaşanlara silah yardımı gidiyormuş o tırlarla... Hatta İŞİD'e bile yardım gidiyormuş... Peki bu tırların durdurulması kimin işine yarar? Asıl vahim alan şu ki, bu tırları durduran kim? Bak görüyor musun, ahtapotun kolları nerelerde!!! Bak şimdi... Erdoğan Türkmenlere yardım göndereyim derken, teröristlere yardımdan hakkında işlem yapacaklardı ve hatta Türkiye'yi teröre yardım suçlamasıyla mahkum edeceklerdi... Bir şey anlatmaya çalışıyorum...

 

Niğde'de bir saldırı olayı yaşanmıştı, hatırlıyorsan... İŞİD ile nasıl bir bağlantısı var acaba? Bak neler yaşanıyor...

 

Bir ''selam'' örgütü oluşturdular ve bu örgüt üzerinden 17 ve 25 Aralık operasyonlarını yaptılar... Yahu bu ''selam'' nereden çıktı dersin??? İsrail'in ihbarı üzerine ''selam'' senaryosu yapıldı... Yani çıkış noktası orası... Zaten Hakan Fidan müsteşar olmadan, İsrail hem de bakanlar düzeyinde bu adama karşıydı...

 

Aslında devamlı bir mücadele var... Bu mücadele keskin bir şekilde devam ediyor... Nasıl ki ölüm sancısı çektik, bir de doğum sancısı var...

 

Ergenekon, Balyoz... BOP... Arap Baharı... Cemaat... Gezi... Mısır darbesi... Suriye, Irak, İran... İŞİD... Amerika, İsrail, İngiltere, Almanya, Rusya... Gazze... 17 ve 25 Aralık... İşte bütün bunlar birbirinden ayrı şeyler değil... Bir bütünün parçası...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Devlet mesuliyeti söylemi benim de hoşuma gitmiyor, elimizden geleni yapıyor da olsak katliamı durduramama çaresizliği bir müslüman olarak uykularımı kaçırıyor. Fakat gerçekten koparak adım atmak da mümkün değil malesef. Türkiye 15-20 yıl öncesine göre çok güçlü ama tek başına netice alabilecek durumda değil. Rusya'yla Türkiye'yi karşılaştırmayın. Rusya öyle veya böyle 25 yıl önce dünyanın ikinci süper gücü konumunda olan ve dünyanın farklı bölgelerinde söz sahibi bir ülkeydi. Bu bakiyeyi de hala koruyor. Rusya'nın iç dinamikleri Türkiyedekinden çok farklı (yani Putin'in içeriden yana kafası çok rahat). Türkiye'de bu böyle değil. Mesela Gezi olmasaydı Erdoğan 2013 haziranında Gazze'ye gidecekti, bunu açık açık dile getiriyordu, Mursi de düşünce bu tamamen imkansızlaştı. Öte yandan Avrupa'nın Rusya'ya bağımlılığı kısa vadede Putin'in elini kuvvetlendiriyor. Ordu gücü ve bağımsızlığı, mali kudret, diğer çevre ülkelerdeki sempatizan yönetimler, coğrafi büyüklük, Rus halkının sosyolojik özellikleri gibi toplara girmeme gerek dahi yok. Türkiye ciddi mesafe kat etti. Mesela Tunus'taki mevcut hükümetin yıkılmaması içeride delik deşik olan Mit'in bu ülkedeki aktifliğine bağlanıyor, ÖSO Türkiye sayesinde ayakta, Afrika'nın bazı bölgelerinde nefis işler çıkarıyoruz, AFP'nin kıtadan çekilmesiyle AA bu bölgedeki bir numaralı haber kaynağı haline geliyor, böyle çok şey sayabilirim. Fakat yine de tek başımıza bu katliamı durdurabilecek güçte değiliz, hamaset tatlı ama gerçekler acı, yapacağınızın en iyisini yapıp neticeyi Allah'tan ummaktan başka çare yok.

Sistem aktörlerinin muhatabı kalarak fikirlerini savunmayı ben daha doğru buluyorum. Bugün en pervasız diyebileceğiniz İran bile Çin'e yanlamak adına 'Sincan'lı teröristleri' kınıyor. Türkiye ve Katar, gevur Amerika'nın muhatabı olmasaydı Hamas uluslararası düzlemde hiçbir devlet tarafından savunulamaz, haklı isteklerini dile getiremez, Gazze'ye şu anda dokunan faydamız da ulaşamazdı. Tekrarlıyorum Hamas Sisi'ye gıkını çıkaramıyor. Bunun ne kadar acıklı olduğunun farkındasınızdır.

Amerikan Yahudi Kongresi ABD merkezli bir oluşum ve ödülün verilme sebebi de 1492 olayları dolayısıyla Türkiye'ye tarihi iyilikseverliğinden dolayı teşekkür etmek. Yani şahsi bir ödül değil bu. Ha ben yine de Reyiz'in bunu Dökme Kurşun'da iade etmesini umardım, o sıra söylemimiz bu kadar açığa çıkamadığından olacak mümkün olmamış. Yıllardır gösterilen çabayı da beraber düşündüğümüzde, ülke adına alınan bir ödülün kalmasından dolayı samimiyet sorgulanamayacağı gibi, şu anki iade de yiğitlik filan değil.

Mucize umarak savaşa girilmez. Mevcut şartlar altında en iyisini yapmakla mesulüz. Bu yüzden mide kramplarıyla kıvranıp geceleri rahat uyuyamasam da malesef bu böyle. Güç ve bilince aynı anda kavuştuğumuzda sırtımız doğrulacak inşallah.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Mcht

yazık ki ne yazık... Siyasetin fikrin posası olduğunu ve bu tartışmada fikrin kimde siyasetin kimde olduğunu dahi görmemek..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tayip Erdoğanı sevmemem gerekiyor çünkü seversem bunun hesabını veremem...
Bir defa yönetimini yetersiz görüyorum. Beceriksizlik diz boyu...
Bakın bir örnek size;

Küresel sermayenin uşakları olmamızın önüne geçecek asıl atılımlar gizleniyor
BOREN * Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü duydunuz mu bu kurumu? Ne iş yapar bu adamlar. Yıllardır milletin sırtında .
Haala ilk çağda olduğu gibi ısınmak için ağaç yakıyoruz. Yazık değilmi ciğerim yandı şu ölen işçilere. İçlerinde olmayı isterdim...
Yani bu borun tükenmez temiz bir enerji kaynağı olduğunu biliyoruz. Gavurlar nerdeyse uzay aracı yapacak bor yakıtıyla çalışan. Bizimkiler bir soba icad edemedi.Seracılıkta da kullanılır bu ısı. Ben otomobilden geçtim soba yapsınlar soba. Ömrümüz gitti ya...
Aman kömürcüler zarar etmesin, Aman petrolcüler zarar etmesin.
BOREN * Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü internet adresi;
http://www.boren.gov.tr
Aslında isim yanlış konulmuş bence zzz.ağalarbiziiştegörsün.zom

Yeni BOR Enstitü Başkanımız Atandı
Ulusal Bor Araştırma Enstiüsü Başkanlığı'na atanan Sayın Doç.Dr.Abdulkerim YÖRÜKOĞLU...

11037333_10153133365887422_2583553035396

Bordan soba yap!

 

11042954_10153133382382422_3251516567229

 

Sayın Doç.Dr.Abdulkerim YÖRÜKOĞLU Borla çalışan soba yapın soba.

Al sana proje...

Aziz kardeşlerim , Bordan soba yapılırsa ne olur biliyor musunuz?
Bildiğiniz gibi Bor çevre kirliliği yapmayan tükenmeyen bir enerji...

1)Türkiyenin doğusundan göç durur. Terör biter...
2)Ekolojik denge düzene girer
3)Bir çok üretimde enerji olarak kullanılır bu sobalar.

 

Kısacası soba abi soba...
Borla çalışan soba candır can...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mesela Tayip beyin yernde olsam ve birini Ulusal Bor Araştırma enstütüsüne başkan atasam ve bu adam da 3 yıl içinde Borla çalışan soba yapmazsa Onu o enstütünün başından alır direk kerane müdürlüğüne atarım.

Aynı şekilde Hangi kurum olursa olsun kurumun başındaki kişi 3 yıl içinde milletin menfaatine bir buluş yapmazsa hemen yerini değiştirir kerane müdürü olarak atardım.
(Balolar, danslar, birifinkler vs... bunlar hep göz boyama kandıramazdı kimse beni. Bakardım iş yapmıyor hemen kerane müdürlüğüne yollardım...)

İşte o zaman yalakalıkda biterdi. Bir işin başına geçeceksen elini taşın altına sokacaksın...
Tüyü bitmemiş yetimin hakkı var o işte...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aziz kardeşlerim işte böyle Tayip Erdoğan beyin yerinde olsam çalışmayan kurum başkanlarını böyle atatmalarla cezalandırırım.
"Keraneci cumhurbaşkanı" diye nam salarım ,korku veririm. İşini yapmıyor mu gitsin devletin keranesinde müdür olsun vesselam...
Ben niye düşünim de uykularım kaçsın iş yapmıyorlar diye...
Onlar düşünsün işin sonunu .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Balonunu kaçırmış çocuk gibi ağla dur !

Rabbim böyle emretmiş, ya dize gel , yakudur !"

(ÜSTAD N.F.K)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest AKP'li

"Sen kimsin de senin neden sevip sevmediğin bizi ilgilendirsin arkadaşım?" diyebilirsiniz, var buna hakkınız. Sarı çizmeli Mehmet ağa diyelim, yapıyorum bir hadsizlik bunu da hoş görelim.

 

"Tayyip'i üzmek Allah'ı üzmektir." dediklerinde, ne tabandan ne tavandan adam akıllı bir tepki gelmediği için sevmiyorum. Müslüman buna sessiz kalabilir mi?

 

"Başbakanın yaptığını yapmak sünnettir." diyen yalakalar bu partide barınabildiği için. İşin dini boyutu ile ilgili yorum yapmaya gerek var mıdır?

"Başbakanımız bizim için adeta ikinci peygamber gibidir." diyen de yine Akp'lilerdi, ne oluyoruz arkadaş? Aynı peygamberin ümmeti değil miydik?

 

"Sayın başbakana dokunmak bile bence ibadettir." Bu sözü söyleyen arkadaş milletvekili, işi ehline veriyoruz der hep Tayyip Erdoğan, haksız değil, yalakalık konusunda daha iyisini bulabilir mi?

 

Son olarak peygamber gibi görmek yetersiz geldi herhalde yine yalaka bir milletvekili çıkıp dedi ki "Erdoğan Allah'ın bütün vasıflarını üzerinde toplayan bir liderdir.".

 

Bunu duyan Tayyip durur mu? "Rahmetimiz gazabımızı aşacak" diyerek işi son noktaya vardırdı.

 

 

Arkadaş ben dinini en değerli varlığı olarak gören, dini hassasiyetleri olan bir insan olarak bunlara tahammül edemiyorum.

Müslümanım diyenler, siz nasıl ediyorsunuz?

 

 

 

Bu liste uzar gider daha, nasipse uzatırız.

 

 

Ben bu saçmalıkların hiç birini demedim mesela, kimin dediğini de siz de bilmiyorsunuz, Saçmalamanın bile haysiyetinin içine ettiniz yani. Bakın uydurma becerisi konusunda bir yarışmaya katılsanız başarılı olabilirsiniz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Arkadaş hadi akp 'yi sevmiyorsunuz tamam anladık da beni niye sevmiyorsunuz onu anlamadım...
Siyaset bimem ,yalan bimem , ne biliyim her türlü kötü davranış yok Allaha şükür.
Şurada çaktırmadan kendi halimizde Vatana millete faydalı işler yapsın diye Uluslar arası Bor Araştırma enstütüsü başkanının fitilini ataşleyelim dedik okadar. İsmini googlede arasın bulsun burada . Biz ona ulaşamıyoruz o kendine ulaşsın...

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

saçlarını dağıtırsın....rüzgarlara bırakırsın.... sen sevmeye yakışırsın..... seni sevmeyen ölsün.... ibrikçi :)

80lerin tüdanyası okurdu bunu ...bilen billir

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aziz kardeşim, sen ne diyorsun yaa. Bu benim şarkım . Dedeme okur harçlığı kapardık. :)

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aziz kardeşlerim , Yok o diyor "aman Ak Parti hakkında bişe yazma beni cemaatciler vuracaklar. Hayatım tehlikede"
Bir kardeşim diyor ; "aman Ak Parti hakkında bişe yazma işten kovarlar acımdan ölürüm"

Böyle bir baskı olabilir mi?

Zaten bişe dediğimiz de yok. Bir Ak Parti paranoyası olmuş...
Allahtan korkun be...

Babasına saygısı olamayanın Ak Partiye saygısına nokta tokta....

Ak Parti Birisini batırabilseydi en önce beni batırırdı...
Korkmayın okadar Allah var...

Euzu besmelenizi çekin bakın işinize emice...

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ben bir kızı istemişim alamamışım elimde ibrik ağlıyıp geziyorum çöllerde.
Millet neyin peşinde...

Başlarına bişe gelse ya benden biliyorlar ya Ak Partiden.

Kafayı yedirtecekler bana .

Allahım sen bizi ıslah eyle ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

sen o sevdadan vazgeç aga bence. leylayı bırak mevlaya bak. mübareği tavlamaya çalış. bağla işi. nasipte varsa olur ,kimbilir....

Share this post


Link to post
Share on other sites

işte öyle kolay değil. Dün yine kovdurdum kendimi. Hoca çantada keklik , bir aşıklama şiir yazar tavlarım. Yok abi yok ben bittim. dur bir bitirim şir yazalım; edebimi bltirdi bu haklılık

Share this post


Link to post
Share on other sites

edebimi bitlrdi bu haklılık@ ha mevlaya ha leylaya var mı farklılı ?@ bademler gibi bademler gibi çokluluk@ geldi geçti farkındalık yel gibi

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

şimdi benim sevilmeme nedenlerimi yazayım. 1) şeyhimln (babası) gidip gelip beni kötülemesi. Herkese canım güzelim, bitanem, gülüm ... Bana gelince yaramaz haylaz , kelem kopçigi . kızda gıcık aldı...

Share this post


Link to post
Share on other sites

2) yazdığım şirler tutmadı 3) açık sözlü olmam 4) işsiz fakir olmam .... Tek sevilme nedenim olabilir oda ; hayalini bile kuramayacağımız bir dürüstlüğün varlığına yani Allahın varlığına inanıyorum resunün vesilesiyle

Share this post


Link to post
Share on other sites

şeyhim demeyeli (olsun olmasını bırak , olan da hoş aşık isen)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aziz kardeşlerim yalış anlaşılmasın, bu sevilmeme nedenlerim kendi düşoncelerim. Evham da olabilir

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest RTE

RECEP TAYYİP ERDOĞAN'DAN 'NEDEN' NEFRET ETTİĞİNİZİ YA DA ONU SEVMEDİĞİNİZİN EN AÇIK CEVABI ONUN SİZİN İÇİN BİR ŞEYLER YAPMASIDIR BU BİR ŞEYLER ASLINDA AÇILABİLİR AMA BİR ARKADAŞIN DA DEDİĞİ GİBİ AÇSAK BURADAN KÖYE YOL OLUR! SİZİN ARABANIZI SÜRDÜĞÜNÜZ YOLLAR VB. CHP'NİN MHP'NİN HDP'NİN YAPTIRDIĞI YOLLAR MI? SÖYLEDİKLERİNİZİN KARŞISINDA GÜLÜP GEÇİYORUM.

SAYGILAR

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...