Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
ebkem

İki Taziye Arası Yedi Fark

Recommended Posts

Berkin de bu toprakların evladıydı Burak da.. Bu vatan hepimize yeter yetmelidir..Ölen gençlerin üzerinden siyaset yapan da bu memleketi cehennem yerine çevirmeyi düşüneni de Allah ıslah etsin.

 

 

Cumhurbaşkanlığı ve genel seçime kadar umarım ülke olarak kafayı yemeyiz. DHKP-C'nin sözcülüğüne soyunan Gülen'e bu rol de çok yakıştı. Şunun taziyesine bakar mısınız:

 

"Toplumsal sağduyu ve güvene her şeyden çok muhtaç olduğumuz bu süreçte atmosferimizin kin ve nefretle bir kez daha kirletildiğini görüyoruz. İtidal ve temkin telkin etmelerini beklediğimiz insanların keskin bir dille ayrışmayı teşvik ettiği bu acı günlerde günaşırı aldığımız üzücü haberlerle iki büklüm oluyoruz.

Son olarak vazife başında kalp krizi geçirerek şehit olan polis memuru Ahmet Küçükdağ’a ve menfur bir saldırı sonucu genç yaşında hayatını kaybeden Burak Can Karamanoğlu’na Allah’tan rahmet ve mağfiret diliyor, aile ve yakınlarına sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Bu elim hadiselerin dinmesi, ülkemizin bir an evvel barış ve huzura kavuşması için yegane sığınağımız Cenab-ı Allah’a dua ve teveccüh ediyoruz."

 

 

 

"Sağduyu ve uzlaşıyla örgülenmesi gereken devlet aklının öfke ve kine mağlub olduğu zor günler geçirmekteyiz. Bu nefret atmosferi, toplumun muhtaç olduğu sevgi, sükunet ve birbirini anlama çabasını ortadan kaldırmakta; yukarıdan aşağıya doğru çatışmacı bir üslubu telkin etmektedir. Bir AVM inadıyla başlayan hadiseler teskin edileceğine kutuplaştırıcı bir dille körüklenmiş ve bugüne kadar bir çok gencimizin hayatını kaybetmesine sebep olmuştur. 15 yaşındaki küçük Berkin Elvan, bu atmosferin son kurbanı.

Elvan ailesine ve yakınlarına başsağlığı diler, bugüne kadar pek çok acıyla dağidâr olmuş ama temkin ve teyakkuzunu korumayı başarmış Alevi kardeşlerimize sabrı cemil niyaz ederim.."

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gerçekten fark manidar, bunu Alevi lere karşı kasti bir harekat olarak algalamaya sebep olacak bir taziyeyi ilginç buldum.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...