Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
hafakan

Filistin_ Ve Siyonist Kahpeliği...

Recommended Posts

İşgal kaynakları üç yerleşimcinin yaralandığını itiraf etti
Direniş Grupları İşgal Rejimine Ait Hedeflere Füze Saldırılarını Sürdürüyor
[ 10/08/2014 - 07:57 AM ]
foto-arsiv_direnis_eylemler_fuze01_300_0
İşgal hedeflerine yönelik füze saldırıları sürüyor
Filistin Enformasyon Merkezi

 

Filistin direnişi dün (9 Ağustos Cumartesi) öğleden önce işgal altındaki Filistin topraklarında bulunan kentlere ve yerleşkelere çok sayıda füze ve roket attığını ilan etti. İşgal kaynakları da dün Gazze Şeridi'nden 60 füze atıldığını ve üç Siyonistin yaralandığını itiraf etti.

Nasır Salahuddin Tugayları, Askalan kentine ve Sderot Yahudi Yerleşkesi'ne altı "Nasır" füzesi attığını duyurdu. Abdulkadir El-Huseyni Tugayları da Askalan kentine iki Grad füzesi attığını açıkladı.

 

Fetih Hareketi'ne yakın El-Mücahidin Tugayları ise Ashkol Yahudi Yerleşkesi'ne altı füze attığını bildirdi. İşgal rejimi kaynakları, Filistinli direniş gruplarının dün sabah saatlerinden itibaren 60 füze attığını ve üç yerleşimcinin füze saldırıları neticesi yaralandığını söyledi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dünyanın gözünde siyonistler başa çıkılamaz güce sahip. Dolayısıyla âmiyâne bir tabirle" Ite bulaşma, çalıya dolaş." mantığıyla hareket ediyor çoğu lider. Lakin işin aslının öyle olduğu kanaatinde değilim. "Aman efendim bütün ürünler İsrail malı. Yok İsrail ile arayı açarsak Avrupa-Amerika bize düşman olur, ekonomimiz çöker. Ya 25. Kare diye bir şey var, milletin bilinçaltına hükmediyorlar, böyle yaman herifler bunlar. " Ve daha neler nelere.. Böylece bir çoğumuzda "Abicim adamlar düzeni kurmuş, yüzyıllar öncesinden planı projeyi yapmış; biz bunlarla başa edemeyiz, ALLAH BELALARINI VERSİN ( Böylece içi rahatlar ve ice tea içmeye devam eder.)

Öncelikle bu öğrenilmiş çaresizlikten vazgeçip fert fert iyi bir Müslüman olmanın gereğini kabul etmemiz gerek. Beddua ile Ebabil kuşlarının gelmediğini zaten Pensilvanya'daki zattan öğrendik. ;)

Bu mevzuda kelam çoktur biliriz fakat telefondan yazmak çok yorucu daha fazla devam idimiciğim :)

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

HAİN ----Mısır, Kuveyt'ten Gelen Yardım Kafilesinin Gazze'ye Girmesine İzin Vermedi
[ 14/08/2014 - 11:45 AM ]
foto-arsiv_toplum_sorunlar_Abluka-parmak
Mısır, Gazze halkının zor bir dönemden geçtiği şu günlerde bile Rafah Kapısı'nı açmıyor.
Filistin Enformasyon Merkezi

 

Gazze'deki Filistin Dışişleri Bakanlığı'na bağlı Ablukayı Kırma ve Heyetleri Karşılama Komitesi, Kuveyt'ten gelen bir yardım kafilesinin Gazze Şeridi'ne girişine Mısır yönetimi tarafından izin verilmemesini kınadı.

 

Komite, bugün (14 Ağustos Perşembe) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Bildiride, Mısır yönetiminin Kuveyt'ten gelen ve dört kişiden oluşan yardım heyetinin Gazze Şeridi'ne girmesine izin vermediği, heyetin Gazze halkına acil tıbbi yardım getirdiği ifade edildi.

 

Bildiride, "İşgal ordusunun Gazze Şeridi'ne savaş açtığı bu zor dönemde bu tür bir davranış uygun değildir" ifadesine yer verildi.

 

Komite, Mısır yönetimine seslenerek yardım kafilelerinin ve heyetlerin Gazze Şeridi'ne girmesi için Rafah Kapısı'nı sürekli olarak açmasını, kafilelerin yaralı Gazze halkına getirdikleri tıbbi malzemeleri ve insani yardımları sunmasına izin vermesini istedi.

 

İşgal ordusunun 7 Temmuz'da Gazze Şeridi'ne savaş açmasından bu yana Mısır yönetimi çok az sayıda yardım heyetinin Rafah Kapısı'ndan girmesine izin verdi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yaerhamerrahimin... zalim abdulfettah sisiye ve onun arkadaşlarına..... mısır hükümetinin içinde bulunan , kafirin yaptığı soykırıma gücü yettiği halde hiçbir hamle yapmayan, bugz etmeyen , ordaki kardeşlerimize yardım kapılarını kapatan bu islamdan yoksun taifeye...... acı ölümler ver yarabbi..... acı ölümler ver yarabbi......

sisi zalimine acı ölümler ver yarabbi.... ariel şaronla birlikte haşr et onları yaerhamerrahimin. saltanatlarını yerle bir et yarabbi ihvanı-müslimini yoketmeye çalışan zumreyede bu musibetleri ver yarabbi.

kapılarını saltanatlarını , saraylarını başlarına yık yarabbi , başlarına yık yarabbi ...... sevdikleriyle dostlarıyla beraber başlarına yık yarabbi.... baltacı denen kafirleride helak et yarabbi.... bu cumagününün hatırına yarabbi . habininin hatırına ... kafir bombası ile kelime-i tevhidinden dolayı . kalplerinde taşıdıkları imanlarından dolayı şehid olmuş mücahidlerin hatırına , günahsız bebeklerin hatırına , memleketimizde sayıları az olan gecenin üçünde beşinde kıyamda olan sübyanların hatırına, arzında bulunan güzide dostlarının hatırına .... bu azgın taifeye acı ölümler ver yarabbi.... ibreti alem için acı ölümlwer yarabbi... siyonist kafirleri helak et yarabbi mısırda kafire dost olanları helak et yarabbi...... müslümana kıyanları helak et yarabbi masum müslümanlara kıyanlara kahhar sıfatın ile muamele eyle yarabbi..... ibreti alem olarak göster bize yarabbi aleme ibret göster yarabbi.... göster yarabbi . dualarımıza icabet et yarabbi. AMİN_

Share this post


Link to post
Share on other sites
-------El Kassam son 1 ayda 300 Siyonist askeri öldürdü-------

 

İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırılar sonucu büyük bir direniş gösteren İzzeddin El Kassam Ordusunun, en az 300 Siyonist askerini öldürdüğünü söyledi.

el-kassam-son-1-ayda-300-siyonist-askeri

18 Ağustos 2014 Pazartesi 10:33

 

 

Cumhurbaşkanlığı seçiminden dolayı son bir haftadır Türkiye gündeminde düşen Gazze’de yaşanan son gelişmeler hakkında Akit’e açıklama yapan İHH Ankara Temsilcisi Mustafa Sinan, İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırılar sonucu büyük bir direniş gösteren İzzeddin El Kassam Ordusunun, en az 300 Siyonist askerini öldürdüğünü söyledi.

HAMAS ASKER, İSRAİL SİVİL ÖLDÜRÜYOR

Gazze’de İsrail’in değil, İzzeddin El Kassam ordusunun kazandığını kaydeden Sinan, “İsrail saldırılarda sürekli Gazze’deki sivilleri hedef aldı ve şimdiye kadar şehit ettiği 2 binden fazla Filistinli arasında 50-60 civarında asker var. Geriye kalan şehitlerin hepsi masum sivillerdir. Ama İzzeddin El Kassam orduları ise İsrail’e karşı savunmasında sadece askerleri hedef aldı ve şimdiye kadar 300’den fazla İsrail askerini öldürmüştür.

LEŞLERİNİN TELAFİSİNİ SİVİLLERİ ÖLDÜREREK GİDERİYOR

İsrail kaybettiği askerlerin telafisini sivil Gazzelileri öldürerek kendini tatmin ettiğini kaydeden Sinan, “İsrail, kara saldırılarında İzzeddin El Kassam ordusuna karşı büyük bir yenilgi almış durumda. Bunun için İsrail kara hareketiyle kaybettiği askerlerinin telafisini gidermek için sürekli olarak Gazze’yi havadan bombalıyor. Ayrıca İsrail ve Hamas arasında ateşkes sağlanamamasının en önemli sebebi ise İsrail’in Hamas’ın şartlarını kabul etmemesidir. Çünkü kara harekatlarında İsrail’i sürekli yenilgiye uğratan Hamas, İsrail’e karşı haklı olarak bazı şartlar koşuyor ama İsrail bunu kabul etmeyip ikili arasında uzun süreli ateşkesler olmuyor.

“HAMAS’I TAMAMEN ORTADAN KALDIRMAK İSTİYOR”

İsrail’in şehit etiği siviller arasında en çok Hamas’a mensup olan ailelerin ve Hamas’a bağlılığı bilinen kişilerden olduğuna dikkat çeken Sinan “İsrail, Hamas’ı ve ona bağlı kişileri tamamen ortan kaldırmak istiyor. Bunun için en çok Hamas sülalesinin ve ona bağlı olan kişilerin yaşadıkları yerleri bombalıyor. Ve şimdiye kadar birçok Hamaslı aile yok olmuş durumdadır.

Share this post


Link to post
Share on other sites
El-Kassam Tugaylarının tünel ve mevzileri görüntülendi

Anadolu Ajansı ekibi, çatışmalarda İsrail ordusuna ait onlarca zırhlı aracın tahrip edildiği, operasyonların düzenlendiği Hamas'ın askeri kanadının mevzilerini gezdi

http://www.aa.com.tr/tr/mod/video-galerisi/2013727/el-kassam-tugaylarinin-tunel-ve-mevzileri-goruntulendi

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Batı Yaka'da işgal güçlerinin Filistin halkına yönelik baskıları sürerken
Nablus'ta Filistinlilerle İşgal Askerleri Arasında Silahlı Çatışma Yaşandı

[ 21/08/2014 - 08:10 AM ]

foto-arsiv_direnis_eylemler_Catisma-Soka

Gazze'de katliamlarını sürdüren işgal güçleri Batı Yaka'da da Filistin halkına karşı terör estiriyor

Filistin Enformasyon Merkezi

 

Yerel kaynaklardan ve görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre, Batı Yaka'nın kuzeyindeki Nablus vilayetinde bu sabah (21 Ağustos Perşembe) erken saatlerde Filistinli gençlerle işgal ordusu askeri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Çatışmalarda silahların da kullanıldığı ifade edildi.

 

Kaynaklar, çatışmaların işgal güçlerinin Nablus'un doğusundaki Eski Asker Kampı'na düzenlediği baskının ardından patlak verdiğini, çatışmalar sırasında işgal ordusuna ait bir aracın tahrip edildiğini ve işgal güçlerinin aracı kamptan çektiğini söyledi.

Çatışmaların sabah saatlerine kadar devam ettiğini bildiren kaynaklar, işgal güçlerinin kampta birçok eve baskın düzenlediğini ve evlerde arama yaptığını, Muhammed Salah Ebu Fayid isimli genci evine baskın düzenleyerek gözaltına aldığını ve Filistinli gencin evinin altını üstüne getirerek eşyalarına zarar verdiğini belirtti.

 

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref el-Kudra, yaptığı açıklamada, Siyonist İsrail'in dünden bu yana Gazze'ye yönelik saldırılarında 21 kişinin şehit olduğunu, 130 kişinin ise yaralandığını belirtti.

Kudra, Siyonist İsrail ordusunun 7 Temmuz'da Gazze'ye düzenlediği saldırılardan bu yana ise şehit sayısının 2 bin 47'ye, yaralananların ise 10 bin 224'e yükseldiğini kaydetti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sderot ve Asdud'a atılan füzelerle birçok işgalci yaralanırken
Batı Nakab'da Bir İşgalci Direniş Füzeleriyle Öldü, Birkaç Kişi de Yaralandı
[ 22/08/2014 - 04:25 PM ]
foto-arsiv_direnis_hamas_Fuze1_300_0.jpg
Filistinli direniş grupları bugün misilleme olarak işgal hedeflerine bir çok füze attı.
Filistin Enformasyon Merkezi

 

İşgal altındaki Batı Nakab bölgesinde bulunan bir yahudi yerleşim merkezine bugün (22 Ağustos Cuma) ikindi vakitlerinde atılan füzelerden dolayı bir işgalcinin hayatını kaybettiği birkaç kişinin de yaralandığı haber verildi.

 

Bugün geç vakitlerde direniş güçleri tarafından atılan füzelerin işgal altındaki Asdod'a, Sderot yahudi yerleşim merkezine ve Batı Nakab'daki Şiar Henegev yahudi yerleşim merkezine düştüğü haber verildi. Şiar Henegev yahudi yerleşim merkezine düşen füzelerden dolayı bir kişi ölüp birkaç kişi de yaralanırken Asdud'a düşen füzelerden dolayı üç işgalcinin yaralandığı, Sderot'a düşen füzelerden dolayı da yaralananlar olduğu bildirildi. Atılan füzelerin ayrıca bina ve araçlarda hasara neden olduğu haber verildi.

 

İşgal rejimi tarafından yapılan açıklamada bugün öğle vakitlerinde Tel Aviv'e düşen füzeler yüzünden de birçok kişinin paniğe kapılmaktan dolayı hastanelere kaldırıldığı ifade edildi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kassam komutanlarının şehit edilmesinin ardından
İşgal Rejimi Direnişten Büyük Bir Eylem Bekliyor
[ 23/08/2014 - 10:46 AM ]
foto-arsiv_direnis_hamas_fuzeM75-1_300_0
İşgalciler, direniş güçlerinin misilleme saldırılarından korkuyor.
Filistin Enformasyon Merkezi

 

İşgal rejimindeki Kanal-2 televizyonu Siyonist işgal rejimindeki siyasi ve askeri kaynaklara dayanarak verdiği haberde, işgal ordusunun geçen Perşembe günü Gazze’nin güneyindeki Rafah şehrinde üç komutanını şehit veren Kassam Tugayları'ndan büyük bir eylem beklediğini duyurdu.

 

Kanal-2 televizyonu bu sabah verdiği haberde, işgal ordusunun Hamas’ın üç komutanının intikamını almak için yapabileceği büyük bir eyleme karşı bütün askerlerini alarma geçirdiğini belirterek, hükümetin de Kahire görüşmelerinde geri adım atmadığını ifade etti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bir Allah dostunun vefatı bir nehrin kuruması gibidir.

Nehrin kuruması ,suyun kirlenmesi anlamında olabilir. Sanırım ileride susuzluğun sebebi bu olacak ; suyun aşırı kirlenmesi...

İsrail aslında her zaman yaptığı şeyi yapıyor suyu kirletiyor. Allahın dostlarını katlederek aslında kendi içme suyunu da kirletiyor. Allahın dostlarının kaybedecek bişeleri yoktur Allahın izniyle ölmezler hem...

İsrail ise kendi içme suyunu bombalayan bir ahmaktır sadece...

İslamiyetten önce dahi Türklerde suya bevl etmenin cezası ölümdür...

Share this post


Link to post
Share on other sites
BU AŞŞAĞILIK MÜPTEZELLERE İY BAKIN ARKADAŞLAR

 

İsrail vahşetine ünlü aktörlerden mağdur edebiyatı desteği

Hollywood'un ünlü isimleri Gazze'de sivil halkı katleden İsrail'e destek bildirisi yayınladı.

israil-vahsetine-unlu-aktorlerden-magdur

Arnold Schwarzenegger ve Sylvester Stallone'nin de aralarında bulunduğu birçok ünlü isim,Gazze'de şehit edilen binlerce kişiyi gözardı etti.

Gazze'de katliam yapan İsrail'e verilecek olan destek bildirisi Billboard, Variety, Hollywood Reporter gibi medya organlarının yanı sıra çeşitli gazetelerde de yayınlanacak olan bildiride,Schwarzenegger ve Rogen, yanı sıra Sylvester Stallone, Kelsey Grammer ve Joel ve Benji Madden gibi ünlü isimler, yönetmen Ivan Reitman, yazar Aaron , yapımcılar Michael Rotenberg ve Avi Lerner, besteci Michael Nyman, yetenek yöneticisi Danny Susman'ın ve patronu Haim Saban gibi isimlerin imzaları yer alıyor

Bildiride kısaca 'İsrail'e roket yağmuruna izin vermiyoruz. Hastaneler silah gizleme yeri değil, sağlık için vardır. Okullar füze gizlemek için değil, öğrenme için vardır.' sözlerinin yer aldığı belirtildi.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Direniş gruplarının misilleme saldırıları devam ediyor
Askalan'a Düşen Direniş Füzesi 7 Siyonistin Yaralanmasına Yol Açtı
[ 26/08/2014 - 08:06 AM ]
foto-arsiv_isgal_kayiplari_FuzeDusmesi-A
Gazze'den 35 kilometre uzaklıktaki Askalan’da büyük bir korku ve karmaşa yaşanıyor.
Filistin Enformasyon Merkezi

 

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın bu sabah (26 Ağustos Salı) işgal altındaki topraklarda bulunan Askalan kentine attığı füzenin yedi Siyonistin yaralanmasına yol açtığı bildirildi.

 

El-Kassam Tugayları yayınladığı bildiride, işgal ordusunun apartmanlara düzenlediği saldırılara misilleme olarak Hayfa'ya bir adet R-160, Tel Aviv'e dört adet M-75 ve Askalan'a de iki adet Kassam füzesi attığını duyurmuştu.

İşgal ordusu radyosu, bu sabah yayınladığı haberde, El-Kassam Tugayları'nın attığı füzelerden birinin Askalan kentinde sekiz katlı bir binaya düştüğünü ve yedi Siyonistin yaralanmasına neden olduğunu söyledi.

 

Haberde, Gazze Şeridi'nden 35 kilometre uzaklıktaki sahil kentinde büyük bir korku ve karmaşa yaşandığı ifade edildi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gazze halkının savaş boyunca kahramanca direndiğini ifade eden
Ebu Ubeyde: "Gazze'nin Zaferi, İşgale Karşı Nihai Zafere Giden Dönüm Noktası"
[ 27/08/2014 - 07:09 AM ]
foto-arsiv_sahislar_hamas_EbuUbeyde9_300
İzzeddin El-Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde
Filistin Enformasyon Merkezi

 

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, Gazze'nin ve direnişin son savaşta kazandığı zaferin işgale karşı kesin zafere giden dönüm noktası olduğunu söyledi.

 

Ebu Ubeyde, bu sabah (27 Ağustos Çarşamba) erken saatlerde sosyal paylaşım sitelerinden Twitter'daki hesabında yaptığı açıklamada, "Her alanda ve düzeyde savaş öncesi ve sonrası aynı olmayacak. Tarih buna şahitlik ve önümüzdeki günler hakemlik edecek." dedi.

 

Kassam sözcüsü, tarihin 26 Ağustos 2014'te direnişin işgal rejimine karşı zafer kazandığını yazacağını belirtti.

Ebu Ubeyde, Gazze'nin vefakar ve cefakar halkıyla birlikte bölgenin son çağda gördüğü en azgın güce karşı zafer kazandığını ifade ederek, Gazze halkının elli bir gün kahramanca savaştığını ve direndiğini söyledi.

Filistin İçişleri ve Ulusal Güvenlik Bakanlığı da Gazze halkını işgale karşı kazandığı zafer dolayısıyla kutladı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Bu zafer, halkımızın özgürlüğü ve işgale son verme yolunda yeni bir dönem başlatacak" ifadesine yer verildi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gazze'nin direnişe kucak açmaktan gurur duyduğunu ifade eden
Heniyye: "Bu Son Zafer Öncekilerden Çok Daha Büyük"
[ 27/08/2014 - 05:56 PM ]
foto-arsiv_sahislar_hamas_Heniyye-konusm
İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye
Filistin Enformasyon Merkezi

 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, 51 gün süren savaş boyunca İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın ve direnişin sözünün herşeyin üstünde olduğunu, Hayfa'yı vurarak savaşa başladıklarını ve yine Hayfa'yı vurarak savaşı sona erdirdiklerini söyledi. Heniyye, önümüzdeki dönemin adresinin Gazze olacağını ifade etti.

 

İsmail Heniyye bugün (27 Ağustos Çarşamba) Gazze'deki Filistin Parlamentosu binası önünde toplanan kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada, "Halkımız Ramazan Bayramı'nı kutlayamadı fakat bugün zafer bayramını kutluyor" dedi.

Şehitlerin kanlarıyla zaferi ateşlediğini ifade eden Heniyye, şehit El-Kassam Tugayları komutanları Muhammed Ebu Şemmale, Raid El-Attar ve Muhammed Burhum'u da özel olarak selamlayarak şehitlerin zaferin simgeleri olduğunu belirtti.

 

Filistin halkının direniş etrafında kenetlenerek birlik ve bütünlük oluşturmasını da öven Heniyye, direnişin son savaşta kazandığı zaferin öncekilerden de büyük olduğunu ve bu zaferin uzun yıllar süren çabaların ürünü olduğunu bildirdi.

Gazze Şeridi'ne sekiz yıldır süren kuşatma boyunca üç kez savaş açıldığına dikkat çeken Heniyye, Gazze'nin direnişe kucak açmaktan gurur duyduğunu dile getirdi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

"İsrail, hayali zafer arayışında"

Meşal, "İsrail askerinin haysiyeti, direnişin ayakları altına alındı " dedi.

Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, Katar'ın başkenti Doha'da, İsrail'in 51 gün süren saldırılarının varılan ateşkes anlaşmasıyla sonuçlanmasının ardından ilk kez kameraların karşısına geçerek, Gazze'de yaşanan son gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yıkıma uğrayan Gazze'nin imarının Ulusal Uzlaşı Hükümeti ve özgür dünyanın sorumluluğu olduğuna işaret eden Meşal, "Filistinliler arasındaki milli birliğin, işgalciyle yaşanan bu savaş sırasında sağlamlaştığını" belirtti.

 

"İsrail ordusunun seçkin askerlerinin haysiyetleri ve yetenekleri, seçkin Filistin direnişinin ayakları altına alındı" diyen Meşal, "İsrailli yetkililerin, Gazze'de hayali zafer arayışında olduklarını" savundu.

Hamas'ın "el-Asfu'l el-Me'kul" adını verdiği savaşta, "karşılıklı korku, acı ve güvenlik kaybında denge sağlandığını" ifade eden Meşal, "İsrailli komutanlar, hesapları ve öngörülerinin aksi yönünde gerçekleşen direnişin yöntemleri karşısında hayrete düştü"dedi.

28 Ağustos 2014 Perşembe yeni-akit

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Ziyaretçi

Ve Gazze Direndi
foto-arsiv_direnis_hamas_kassam_mucahitl

 

 

Direniş ve zafer, Gazze ve Gazze’deki direnişin kaderidir. Bu, onun çok büyük bir devlet olması veya egemenliğe sahip bir varlık olması nedeniyle değildir.

 

Tek başına savaşmak, düşmanın ve düşmanın arkasındaki güçlerin direnişi yok etme plan ve projelerini başarısız kılmak da onun kaderidir. Son savaş, onun işgale karşı yaptığı direnişin ve Siyonist rejimin Filistin halkına yönelik hesaplarını suya düşürmesinin faturasından başka bir şey değildir.

 

Gazze halkının direniş ve zaferinin işgal rejimindeki yansıması ise başarısızlık ve hezimettir. Tel Aviv yas bile ilan edebilir. Çünkü askerleri Gazze’den rezil, rüsvay, perişan ve yenilmiş bir şekilde kuyruğunu bacaklarının arasına alarak çıktı. Bunlar, işgal rejimindeki basın yayın organlarıyla, siyasi uzman ve analistlerin sarf ettikleri en hafif nitelemelerdir. Hükümetin tarafını tutanlarla ordunun tarafını tutanlar daha şimdiden Gazze direnişi karşısında gösterilen başarısızlığın ve hezimetin faturasını birbirine kesmeye ve bundan karşı tarafı sorumlu tutmaya başladılar.

 

2008-2009 savaşında olduğu gibi bu savaşta da işgal rejiminin planlandığı sonuçlar ortaya çıkmadı. Bu savaşta görülmemiş bir destek ve yardım alan Netanyahu başarı kazandığını söylese de onun payı ancak başarısızlık olmuştur. Netanyahu kadar, Gazze’nin yenilmesini, hezimete uğramasını, Netanyahu ile yaptıkları bölgesel ittifakın sürmesi için direnişin teslim olmasını isteyenler de hezimete uğradılar.
İşgale karşı direnişi göğüsleyen, bu konuda öncülük eden, arkasına halkı alarak büyük bir cesaret ve kahramanlıkla savaşan Hamas verdiği sözlerini yerine getirdi. Böyle bir çatışma için büyük hazırlıklar yaptı. En önemlisi direnişin yerinde kalmasını ve görevini sürdürmesini sağladı.
Gazze’ye karşı başlatılan imha operasyonlarına karşı Filistin halkının gösterdiği direniş kendisi için tam bir zaferdir. İşgalci bundan sonra yeni bir savaş başlatmak istediğinde fazlasıyla düşünmek zorunda kalacaktır.
Bu konuda bölgesel destek artık ona bir fayda sağlamayacaktır. Hezimet işgal ordusunun sonu olacaktır. Yenilmez ordunun askerlerinin morali çökerken, Kassam Tugayları’nın seçkin bir grubunun sıfır noktada işgalcilerle girdiği çatışmanın ve birçok askeri öldürdüğü operasyonların görüntülerini yayınlaması yenilmez ordu efsanesini sarstı
.Maddi ve manevi olarak fazlasıyla zarar gören işgal ordusundaki bir komutan “Hamas nitelikli, güçlü ve dikkatleri üzerine çeken bir ordu kurmayı başarmıştır” demek zorunda kaldı.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ve Gazze Direndi
foto-arsiv_direnis_hamas_kassam_mucahitl

 

 

Direniş ve zafer, Gazze ve Gazze’deki direnişin kaderidir. Bu, onun çok büyük bir devlet olması veya egemenliğe sahip bir varlık olması nedeniyle değildir.

 

Tek başına savaşmak, düşmanın ve düşmanın arkasındaki güçlerin direnişi yok etme plan ve projelerini başarısız kılmak da onun kaderidir. Son savaş, onun işgale karşı yaptığı direnişin ve Siyonist rejimin Filistin halkına yönelik hesaplarını suya düşürmesinin faturasından başka bir şey değildir.

 

Gazze halkının direniş ve zaferinin işgal rejimindeki yansıması ise başarısızlık ve hezimettir. Tel Aviv yas bile ilan edebilir. Çünkü askerleri Gazze’den rezil, rüsvay, perişan ve yenilmiş bir şekilde kuyruğunu bacaklarının arasına alarak çıktı. Bunlar, işgal rejimindeki basın yayın organlarıyla, siyasi uzman ve analistlerin sarf ettikleri en hafif nitelemelerdir. Hükümetin tarafını tutanlarla ordunun tarafını tutanlar daha şimdiden Gazze direnişi karşısında gösterilen başarısızlığın ve hezimetin faturasını birbirine kesmeye ve bundan karşı tarafı sorumlu tutmaya başladılar.

 

2008-2009 savaşında olduğu gibi bu savaşta da işgal rejiminin planlandığı sonuçlar ortaya çıkmadı. Bu savaşta görülmemiş bir destek ve yardım alan Netanyahu başarı kazandığını söylese de onun payı ancak başarısızlık olmuştur. Netanyahu kadar, Gazze’nin yenilmesini, hezimete uğramasını, Netanyahu ile yaptıkları bölgesel ittifakın sürmesi için direnişin teslim olmasını isteyenler de hezimete uğradılar.
İşgale karşı direnişi göğüsleyen, bu konuda öncülük eden, arkasına halkı alarak büyük bir cesaret ve kahramanlıkla savaşan Hamas verdiği sözlerini yerine getirdi. Böyle bir çatışma için büyük hazırlıklar yaptı. En önemlisi direnişin yerinde kalmasını ve görevini sürdürmesini sağladı.
Gazze’ye karşı başlatılan imha operasyonlarına karşı Filistin halkının gösterdiği direniş kendisi için tam bir zaferdir. İşgalci bundan sonra yeni bir savaş başlatmak istediğinde fazlasıyla düşünmek zorunda kalacaktır.
Bu konuda bölgesel destek artık ona bir fayda sağlamayacaktır.
Hezimet işgal ordusunun sonu olacaktır. Yenilmez ordunun askerlerinin morali çökerken, Kassam Tugayları’nın seçkin bir grubunun sıfır noktada işgalcilerle girdiği çatışmanın ve birçok askeri öldürdüğü operasyonların görüntülerini yayınlaması yenilmez ordu efsanesini sarstı
.Maddi ve manevi olarak fazlasıyla zarar gören işgal ordusundaki bir komutan “Hamas nitelikli, güçlü ve dikkatleri üzerine çeken bir ordu kurmayı başarmıştır” demek zorunda kaldı.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

BU AŞŞAĞILIK MÜPTEZELLERE İY BAKIN ARKADAŞLAR

 

İsrail vahşetine ünlü aktörlerden mağdur edebiyatı desteği

Hollywood'un ünlü isimleri Gazze'de sivil halkı katleden İsrail'e destek bildirisi yayınladı.

israil-vahsetine-unlu-aktorlerden-magdur

Arnold Schwarzenegger ve Sylvester Stallone'nin de aralarında bulunduğu birçok ünlü isim,Gazze'de şehit edilen binlerce kişiyi gözardı etti.

Gazze'de katliam yapan İsrail'e verilecek olan destek bildirisi Billboard, Variety, Hollywood Reporter gibi medya organlarının yanı sıra çeşitli gazetelerde de yayınlanacak olan bildiride,Schwarzenegger ve Rogen, yanı sıra Sylvester Stallone, Kelsey Grammer ve Joel ve Benji Madden gibi ünlü isimler, yönetmen Ivan Reitman, yazar Aaron , yapımcılar Michael Rotenberg ve Avi Lerner, besteci Michael Nyman, yetenek yöneticisi Danny Susman'ın ve patronu Haim Saban gibi isimlerin imzaları yer alıyor

Bildiride kısaca 'İsrail'e roket yağmuruna izin vermiyoruz. Hastaneler silah gizleme yeri değil, sağlık için vardır. Okullar füze gizlemek için değil, öğrenme için vardır.' sözlerinin yer aldığı belirtildi.

 

 

 

 

 

 

 

Ama bu adamlar filmlerinde Afganlarla savaştılar. Afganları kurtardılar mı, öldürdüler mi? Ve bu filmler bizim ülkemizde yıllarca seyredildi, başrol oyuncusunu kahramanımız yapmıştık, onu kendimize model almıştık, Afganlara da cani gözü ile bakmıştık. Ne günlerdi...

 

Yıllarca o filmlerle uyuttular bizi. Tıpkı Süleyman Demirel'le uyuttukları gibi. Ve hatta tıpkı Lozan'ı zafer diye yutturdukları gibi. Hem bütün haklarımızdan Lozan'da vazgeçmedik mi? Ama Lozan bir zafer. Sahi Lozan bir pazarlık ise bu neyin pazarlığı idi?

 

Rambo, İsrail, Filistin, Lozan, Yahudi... Herhalde bunların arasındaki bağları okuyabilirsek, meseleyi o zaman çözebiliriz.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gazze Şeridi'nin yeniden imarı için hazırlık yaptıklarını bildiren
Katar Emiri: "Gazze Tüm Araplara ve Müslümanlara Gurur Verdi"
[ 01/09/2014 - 06:46 AM ]
foto-arsiv_sahislar_diger_KatarEmiriTemi
Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamed El Sani
Filistin Enformasyon Merkezi

 

Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamed El Sani, ülkesinin Gazze'nin yeniden imarı için birçok hazırlık yaptığını söyledi.

Katar Emiri, İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye'yle dün (31 Ağustos Pazar) yaptığı telefon görüşmesinde, Katar'ın sadece üzerine düşen görevi yerine getirdiğini ve Gazze'nin tüm Araplara ve Müslümanlara gurur verdiğini ifade etti.

 

Heniyye de görüşmede, Filistin halkının gerek Gazze Şeridi'ne düzenlenen saldırıların sona erdirilmesi için gösterdiği bölgesel ve uluslararası çabalar için olsun ve gerekse Filistin halkına destekleri için olsun Katar'ın asil tavrından gurur duyduğunu belirtti.

Katar Emiri Temim Bin Hamed El Sani, işgal ordusunun 51 gün süren savaşta Gazze Şeridi'nde yıktıklarının yeniden inşasına katkıda bulunacaklarını açıklamıştı.

Share this post


Link to post
Share on other sites

İşgal ordusunun yeniden Gazze'ye saldırma ihtimalini uzak gören
Ez-Zehhar: "Elimizdeki Esirler Esirlerimizin Özgürlüğe Kavuşmasını Sağlayacak"
[ 02/09/2014 - 08:05 AM ]
foto-arsiv_sahislar_hamas_MahmudZehhar12
İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın önde gelen liderlerinden Mahmud Ez-Zehhar
Filistin Enformasyon Merkezi

 

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın önde gelen liderlerinden Mahmud Ez-Zehhar, Filistin direnişinin elindeki esirlerin işgal zindanlarında tutulan Filistinli esirlerin serbest bırakılmasını sağlayacağını söyledi.

 

Dün akşam (1 Eylül Pazartesi) El-Quds kanalında yayınlanan söyleşide Ez-Zehhar, işgal ordusunun Gazze Şeridi'ni hedef alan saldırılarına yeniden başlamasının uzak ihtimal olduğunu belirterek, işgal rejimi liderlerinin nasıl olursa olsun ateşkes sağlanmasının peşinde koştuklarını ifade etti.

Ez-Zehhar, "Bizi para stoklamakla itham edenler o paraların işgal rejimini kalbinden vuran füzelere gittiğini bilmiyor" dedi.

Fetih Hareketi'nin Hamas ile birlikte kurulan uzlaşı hükümetinin geleceğini belirlemek üzere komite kurmasının iki boyutu olduğunu ifade eden Ez-Zehhar, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Bu ya tehdittir ki biz bu tehdidi şiddetle reddediyoruz. Ya da hükümetin daha etkin hale getirilmesi içindir ve biz buna hazırız. Hükümetin başarılı olması için yapılabilecek herşeyi yaptık."

Fetih Hareketi Merkez Komitesi, dün Ramallah'ta Mahmud Abbas başkanlığında yaptığı toplantıda, uzlaşı hükümetinin geleceğini Hamas Hareketi'yle görüşmek üzere beş üyeden oluşan bir komite kurulması kararı almıştı.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Yıkılan evlerde resmi belgelerini kaybedenler için yeni belgeler düzenlendi
Gazze Şeridi'nde Savaş Sırasında 5300 Bebek Dünyaya Geldi
[ 03/09/2014 - 08:18 AM ]
foto-arsiv_toplum_cocuklar_YeniDoganBebe
Gazze'de nüfus daireleri savaş boyunca 5300 bebek için doğum, 2140 şehit için de vefat belgesi verdi
Filistin Enformasyon Merkezi

 

Gazze Şeridi'nde nüfus dairelerinin savaş boyunca 5300 bebeğin dünyaya geldiğini kaydettiği, 2140 şehit için de vefat belgesi verdiği, bakanlık memurlarından üç kişinin savaş sırasında şehit olduğu belirtildi.

 

Filistin İçişleri Bakanlığı Vekili Kemal Madi, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, vatandaşlara acil konularda en iyi şekilde hizmet verebilmek için bakanlığa bağlı idarelerin savaşın sona ermesiyle birlikte tüm kapasitesiyle çalışmaya başladığını açıkladı.

Bakanlığın savaş sırasında özel bir acil durum komitesi oluşturduğunu kaydeden Madi, komitenin savaş boyunca imkanlar ölçüsünce insani hizmetler sunmaya çalıştığını ifade etti.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

n prefabrik evin Gazze'ye girişine izin verilmesi için görüşmeler devam ediyor
Türkiye, Gazze'ye Elektrik Üreten Gemi Gönderiyor
[ 03/09/2014 - 08:50 AM ]
foto-arsiv_toplum_sorunlar_ElektrikSantr
Türkiye, birçok alanda Gazze'ye yardımlarını sürdürüyor.
Filistin Enformasyon Merkezi

 

Türkiye'nin Kudüs Büyükelçisi Mustafa Sarnıç, Gazze Şeridi'ndeki elektrik sorununun çözümüne kadar Gazze sahillerine elektrik üreten büyük bir gemi gönderilmesi için görüşmelerin sürdüğünü bildirdi.

 

Kudüs'te bir grup gazeteciyle bir araya gelen Sarnıç, Gazze'deki elektrik şirketinin savaşta büyük hasar gördüğünü ve bu konuda yardımda bulunmak istediklerini, Türkiye Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın elektrik üreten bir gemi göndermeyi teklif ettiğini ve geminin Gazze sahillerine demirleyerek elektrik sorunu çözülene kadar elektrik üreteceğini söyledi.

Filistin Enerji Bakanı'nın geçen hafta Türkiye'yi ziyaret ettiğini ve İstanbul ve Ankara'da yetkililerle görüştüğünü ifade eden Sarnıç, Gazze'ye 80-100 megawatt civarında elektrik verilmesi konusunda anlaşma sağlandığını bildirdi.

Sarnıç, savaş sırasında evleri yıkılanlar için yaklaşık 5 milyon dolar tutarında bin prefabrik evin Gazze Şeridi'ne sokulması için çalışmaların devam ettiğini, savaş boyunca Türkiye'nin TİKA, Kızılay ve AFAD aracılığıyla Filistinlilere birçok yardımda bulunduğunu açıkladı.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

.................buda işbirlikçi hain............

 

Fetih liderleri ve güvenlik birimleri yetkilileriyle bir araya gelen
Abbas, Batı Yaka'da Hamas'a Yönelik Baskıların Artırılmasını İstedi
[ 04/09/2014 - 06:35 AM ]
foto-arsiv_sahislar_el-fetih_Abbas17_300
Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas
Filistin Enformasyon Merkezi

 

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın önceki akşam (1 Eylül Pazartesi) Fetih Hareketi liderleri ve güvenlik birimleri yetkilileriyle Batı Yaka'da bir araya geldiği ve basına kapalı toplantıda İslami Direniş Hareketi (Hamas) aleyhinde konuştuğu bildirildi.

 

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin güvenilir kaynaklardan edindiği bilgiye göre, söz konusu toplantıda Abbas’ın histeriye kapılmış bir şekilde Hamas'a yöneltmediği suçlama kalmadı. Abbas'ın bu tavrının 2007'deki bölünme sonrası dönemi hatırlattığı ve oldukça gergin bir halde kimsenin konuşmasına izin vermediği ifade edildi.

 

Kaynaklar, Abbas'ın Fetih liderlerine ve güvenlik birimleri yetkililerine Hamas ile uzlaşının yürümeyeceği kanaatinde olduğunu ve önümüzdeki dönemde Hamas'a yönelik baskıları yoğunlaştıracağını söylediğini açıkladı.

Kaynakların belirttiğine göre, toplantıda Abbas güvenlik birimleri yetkililerinden Batı Yaka'da Hamas'a baskının artırılmasını ve gözaltıların hızlandırılmasını istedi.

Abbas'ın oldukça asabi göründüğünü ve toplantının gergin bir havada gerçekleştiğini ifade eden kaynaklar, toplantı boyunca Fetih liderlerinden hiçbirinin Abbas'ın Hamas'a yönelik kararlarına ve politikasına itiraz etmemesinin dikkat çekici olduğunu söyledi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yahudi yerleşimciler Mescid-i Aksa'nın avlusunda ayin yapmak isterken
Mescid-i Aksa'da Nöbet Tutan Filistinliler Baskın Girişimini Püskürttü
[ 04/09/2014 - 11:57 AM ]
foto-arsiv_kutsal_mescidiaksa_Gaspcilar-
Mescid-i Aksa'da nöbet tutan Filistinliler Yahudi yerleşimcilerin ayin yapma girişimine engel oldu.
Filistin Enformasyon Merkezi

 

Mescid-i Aksa'da Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına karşı nöbet tutan Filistinli erkekler ve kadınlar bu sabah (4 Ağustos Perşembe) 20 civarında Yahudi yerleşimcinin Mescid-i Aksa'nın avlusunda ayin yapma girişimine engel oldu.

El-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Müessesesi Enformasyon Müdürü Mahmud Ebu'l-Atâ, Yahudi yerleşimcilerin iki grup halinde Mescid-i Aksa'ya baskın girişiminde bulunduğunu ve Mescid-i Aksa'nın bekçilerinden ikisine saldırdıklarını söyledi.

 

Ebu'l-Atâ, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'nın avlusuna El-Mağaribe Kapısı'ndan ve işgal polisi özel kuvvetlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında girdiklerini, avluda sadece birkaç dakika dolaşabildiklerini, yerleşimcilerin baskın ve ayin yapma girişimlerinin başarısız olduğunu belirtti.

El-Aksa Müessesesi Enformasyon Müdürü, Kudüslü ve diğer kentlerden gelen yüzlerce Filistinlinin Yahudi yerleşimci sürülerinin ve işgal güçlerinin baskın girişimlerine karşı Mescid-i Aksa'yı korumak üzere avluda beklediğini bildirdi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Filistinli gencin şehit olmasının ardından protesto gösterilerine sahne olan
Kudüs'te İşgal Güçleriyle Filistinli Gençler Arasındaki Çatışmalar Sürüyor
[ 08/09/2014 - 08:15 AM ]
foto-arsiv_direnis_eylemler_TasAtanGencl
Filistinli gençler Kudüs'te dün geceden beri yaşanan çatışmalarda işgalcilere taşlarla karşı koydu
Filistin Enformasyon Merkezi

 

Önceki hafta işgal askerleri tarafından yaralanan ve dün hastanede şehit olduğu duyurulan 16 yaşındaki Muhammed Senegrat'ın öldürülmesini protesto eden Filistinli gençlerle işgal güçleri arasında Kudüs kentinin çeşitli bölgelerinde dün gece patlak veren çatışmalar bu sabah (8 Eylül Pazartesi) erken saatlerde de devam etti.

 

İşgal radyosu, Kudüs kenti Et-Tur ve Vadi El-Cevz bölgelerinde Filistinli gençlerin yerleşimcilere ait araçları taşlaması sonucu iki Siyonistin yaralandığını açıkladı. Haberde Et-Telle El-Fransiyye mahallesinde bir benzin istasyonundaki küçük bir dükkanı ele geçiren göstericilerin dükkana molotof kokteyli attıkları ve benzin istasyonunda büyük maddi hasar meydana geldiği bildirildi.

 

El-İseviyye beldesinde de Filistinli gençlerin işgal polisini taşladıkları ve tramvaya Şufat mahallesinde taşlı saldırı düzenlendiği ifade edildi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...