Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
serdengeçti

En Son Okuduğunuz Kitaplar?

Recommended Posts

Nurettin Topçu/ Kültür ve Medeniyet

 

Sezai Karakoç/ Yitik Cennet

Share this post


Link to post
Share on other sites

Korku,

 

Putyapım Evleri- Nuri Pakdil

 

Unutulmuşluklar-Aleaddin Özdenören

 

Bambaşka ve özlediğim bir aleme götürdü bir günlüğüne. Müthişti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nutuk - Mustafa Kemal Atatürk

 

Birinci Meclisin Perde Arkası (Hayat ve Hatıratım) - Dr. Rıza Nur

 

 

NOT: Nutuk'u okumak isteyenler tek başına okumasın, Nutuk'u okurken en azından bir yandan da Kâzım Karabekir Paşa'nın, Dr. Rıza Nur'un, vs. hatıratlarını da okusun ki olaylara objektif yaklaşabilsin.

 

Sağlıcakla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

İskender Pala: İki Darbe Arasında
Gölgesi üstümüzde dolaşan günlerin çirkinliğini anlatıyor.
5 yaşındaki kızı tavuk gril istemişken eşinin başörtüsü yüzünden askeriye restoranından kovulan ve kızına o akşam tavuk yediremeyen bir babayı anlatıyor.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

bu koseden uzak kalmamak lazim. Bir kaçını paylasayim, tavsiye ederım.

 

Armağan'in sultan abdulhamid'in kurtlarla dansi 1_2

 

medine mudafaasi col kaplani fahreddin pasa

 

Taha akyol medine 'den lozan'a

Share this post


Link to post
Share on other sites

Camide dans var....Metin Karabaşoğlu

Peygamberin kardeşleri ...Metin Karabaşoğlu

Batıyı büyüleyen İslam ....Maxime Rodinson (Çev.Cemil Meriç )

Mekkeye giden yol ....Muhammed Esed

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sultanların Bahçesinden/Ahmet Coşkun

 

İkindi Güneşi Yavuz Sultan Selim/Ahmet Coşkun

 

Osmanlı Medeniyet Bahçesi/Ziya Demirel

 

Yakın Tarihimizin Sır Perdesi/Yavuz Bahadıroğlu

Share this post


Link to post
Share on other sites

üstadın Yahudilik masaonluk dönmelik kitabını okudum

Share this post


Link to post
Share on other sites

Modern dünyada geleneksel islam / Seyyid Hüseyin Nasr

 

okunması gereken kitaplar arasında .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ahmet Hamdi Tanpınar / 5 Şehir

 

her ne kadar kitap içerisinde yerinde tespitler olsa da kullanılan uygunsuz benzetmeler ve söz öbeklerinden ötürü öneremeyeceğim bir kitaptır.

 

Aytunç Altındal/ Bilinmeyen Hitler

 

sıkıcı bir kitap, Hitler'in "Hitler" olmasını sağlayan gizli örgütler hakkında yazılmış bir kitap. İlgisi olan okuyabilir.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Derban Osmanlı'nın Sır Muhafızları - Cengiz Şimşek

 

Osmanlı tarihi Mimar Sinan'ın dehası Kanuni Sultan Süleyman'ınyaptığı mücadeleleri anlatan harika bir serüven. Kitap içeriğinde hiç bir yerde rastlamadığım Süleymani'ye camii'ne ait detaylar,şifreler ve sırlar var. Uzun zamandan beri okuduğum en güzel tarihi roman diyebilirim. Elimden bırakamadan 2 günde bitirdim. Kitapla ilgili hayranları bir de tanıtım videosu yapmış sizlerle linkini paylaşıyorum.

Share this post


Link to post
Share on other sites

En son Adem Özköse'nin Cennete Otostop adlı mühtedi hikayelerini derlediği kitabı okudum ve sonradan Müslüman olanlarla ilgili diğer okuduklarımla birleştirerek şu sonuçları çıkardım.

A) Teslis nedense çok yumuşak bir karın. Hristiyanlar bunu kendilerine doğru dürüst açıklayamıyorlar. "Tanrının oğlu mu, Tanrı mı?" sorusu kafalarını fazla karıştırıyor. Hristiyanlık içindeki olanca saçmalık dururken, biraz zorlamayla insanın kendi kendini inandırabileceği bu inanç, muhtemelen dinin en temelinde yattığından en zayıf nokta olarak karşımıza çıkıyor.

B ) İslam'a girenlerin, İslam'daki huzura tav olduklarını fark ediyorsunuz. Biz "güneşi ceketinin astarında kaybedenler"in gaifili olduğu o hakikate teslimiyet kaynaklı huzur hali, Müslüman olmayanların tam da bizim inandıklarımızda bulduğu bir define. Allah elimizdekinin kıymetini bilmeyi nasip eylesin.

C) Din adamlarının karakterleri ve güvenilirliği çok önemli, zira din adamlarının dini temsil ettiğine inanılıyor. Papazlardan haz etmeyip, kendilerine çok iyi davranan imamlar vesilesiyle İslam'a kalbi ısınan çok kişi var. Anlatılanlardan, imamların bire bir diyaloglarda papazlardan daha iyi olduğunu görüyoruz. Fakat, mevcut Müslümanlar için imamların ve dini temsil etme mevkiinde olanların karakter problemlerinin ciddi ölçüde soğutucu etki yapıyor olabileceğini de görmek gerekiyor. Temsiliyet çok çok mühim.

D) Hristiyanlar veya diğer bir dine inananlar içinde İslam'a kalbi en kolay ısınanlar, yukarıda da yazdıklarımdan anlaşılabileceği üzere, genellikle o dinle ilgili şüphe ve tatminsizlik duyanlar arasından çıkıyor. Bir dine inanmayanlar arasında ise, hayatı sorgulayanlar ve dünyada ne amaçla bulunduğunu didikleyenlerin İslamla şereflenme ihtimali daha yüksek gibi görünüyor. Bu insanlarınsa, Hristiyanlarda olanın aksine daha uçta yaşayan, genelde suça bulaşan, sefih yaşayan fakat yaptıklarının ruhunun fıtratına uymadığını fark edenler olduğunu görüyoruz. Ateistlerin kalplerinin ısınmasının sebebi olarak "ölünce ne olacağım?" sorusundan ziyade "Neden doğdum, amacım ne?" sorusunun belirmesi dikkate şayan bir nokta.

E) Birini İslam'a çekmenin en güzel yolu cevabını bildiğiniz, çok net şekilde izah edebileceğiniz, fakat muhattabınızın emin olmadığı, açıklayamadığı soruları kullanmak. Normal bir tartışmada da, amacınız karşı tarafı ezmekten ziyade ikna etmek veya en azından kısa vadede kafasını karıştırmaksa yapmanız gereken şey bizzat budur, bunu kendi polemiklerimde de çok tecrübe etmiştim. Soru sorduğunuzda insanları düşünmeye itiyorsunuz. Sorularınız sayesinde ya hangi hayati noktalarda cevapsız kaldıklarını fark ediyorlar, yahut da sizin fikriniz aslında onların fikri haline geliyor zira sizin cevabınızı onların kendileri bulmuş oluyor. (Bunlar yüzünden psikolojiyi hep sosyolojinin üstünde tuttum.)

F) İslam'a geçenler ya Sünni oluyor, yahut da abidik gubidik tarikatlara giriyorlar. Fakat İslam'a girenler arasında Şiilik popüler değil. Şiiliğin hiçbir ilahi temeli olmayan, uydurma bir yol oluşunun da eminim bunda payı vardır. Garip tarikatlar bile verdikleri mistik havayla insanları çekebilirken, siyasi bir ihtilafın bidatlar silsilesi halinde ve muhalifet çatısı altında kurumsallaşmasından ileri gelen Şiilik yaya kalmış. Bunda Şiilerin davetteki isteksizliğinin de payı mutlaka vardır.

G) Kadınlar, kadınlar. Özellikle batı toplumlarında erkeklere nazaran kadınlar İslamı seçiyor. Oran 1'e 4 gibi. Evlerinden çıkarılıp topluma kazandırılan bu insanlar aslında batı toplumu içinde nasıl bir istismarın parçası olduklarının farkındalar. Yani sistemin kendilerine nazari bir güç verirken aslında daha beter sömürdüğünü anlayan batılı kadınlar, İslam'ın kadına bakışındaki nüans inceliklerini de göz önünde bulundurarak İslam'ı seçiyor. İslam'ın kadını aşağıladığı imajı bu toplumların medya ve okullarında daha az pompalansa, kadın mühtedilerin sayısı çok daha artacaktır, zira bu yanlış düşünce İslam dendiğinde erkeklerin dahi terörizmle birlikte aklına ilk gelen husus olmuş. Çoğu bir şekilde toplum hayatında yer alan mühtedi kadınlar, İslam'a geçtiklerinde geri çekilip evlerine de dönmüyor, daha bilinçli bir şekilde başta hemcinsleri olmak üzere toplumun felahı için ciddi ölçüde gayret sarf ediyorlar.

H) Kuran'ın belagati sadece o günün Araplarını etkileyebilecek bir sınır içerisinde değil. Meallerin üslubundan etkilenip İslam'a duyduğu ilgisi artan çok insan var ve en güçlü silahımız bu, bizim Kuran'ımız var.

I) İslam'la tanışanlar, cemaat ortamımızdan da genelde çok olumlu etkileniyor. Bizim gittiğimizde malesef sıkılıp, oflayıp pufladığımız, bitse de dağılsak huzursuzluğu yaşadığımız sohbet toplantıları, o toplulukların hazzını hayatında tatmamış olanlar için bir cazibe oluşturuyor. Cemaat halinde bulunup sohbet etmek de kıymetini bilmediğimiz güzelliklerden biri...

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...