Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
emir abdulkadir

Hülya Avşaar Ve Nazlı Ilıcak

Recommended Posts

HÜLYA AVŞAR VE NAZLI ILICAK

Geçtiğimiz günlerde Nazlı ILICAK’ın twitter hesabından bir söz paylaşıldı. “ Bu sene Kurban kesmeyip parasını Bank Asya’ya yatırıyoruz. Böylece hem Bank Asya’yı koruyor hem hayvanları kurtarıyoruz.” Elbette ki herkes kurban kesmek zorunda değildir. Kesecek durumu olmayanlar, borçlular, gayri Müslimler hatta vacibi terk etmenin vebalini kabul eden Müslümanlar bile kurban kesmeyebilir. Bunu gündem yapmak bile gereksizdir. Ancak bu sayede “ hayvanları kurtardıklarını” söylemesi üzerinde durulacak bir meseledir.

Sayın ILICAK’ın bu sözü bana Hülya AVŞAR’ın “hayvanları öldürerek ibadet edilen bir dine inanmaktan utanıyorum.” sözünü hatırlattı. “Acaba yazarlığına itibar kalmayınca bu tür skandallarla mı dikkat çekmeye çalışıyor.” diye düşünmeden edemedim.

Bu sözü Hülya AVŞAR söylediğinde pek garipsememiştim. Zira mensubu olduğu çevreyi ve hayatının o ana kadarki kısmını göz önüne aldığımda onun zekâ ve anlayış seviyesindeki biri için normal karşılamış ve merhamet duygusunun yanlış bir tezahürü olarak değerlendirmiştim.

Elbette “Hayvanları kurtarmak” gibi parlak (!) bir fikir ILICAK’ın aklına mensubu olduğu grup “paraya sıkıştığı” sırada değil de “Peygamberimiz (Sallallahu aleyhi ve sellem) adına kurban keseceğiz.” diyerek para topladığı sıralarda gelseydi onu da “merhamet duygusunun yanlış bir tezahürü” olarak değerlendirecektim.

Ancak mevcut durum ILICAK’ın sözünün AVŞAR’ınki kadar masum olmadığını gösteriyor. Bu sebeple ILICAK’ın samimiyetsizliğinin, şahsiyetsizliğinin, omurgasızlığının nişanı olarak hafızama kazınan bu söze aynı üslupla cevap vermek ihtiyacı hissediyorum:

“Bu sene Bank Asya’ya para yatırmayıp kurbanlık alıyoruz. Böylece hem ibadet ediyor, hem memleketi kurtarıyoruz.”

Emîr

Share this post


Link to post
Share on other sites

kafayı kırmış bunlar... paronayak olmuşlar. delirmişlerya kısaca.... balığı canlı, eti de kanlı yedikleri için kimyaları bozulmuş.

suşi bizi bozar beyler iyi pişmiş ete devam.... iyiki var kurban bayramı :)

 

kurban yerde sıcacık.... kelle boyundan ayrık ,etraf hep kann ...kasabın üstü başı kan... elde kallavi bıçakk. yere yatan ne varsa alayını kesecek...

bilenin elinde kıyak sallama .... bilmeyenin , kurban sahibinin eline geçirdiği pıçak...

postu delmek ayıp sayılırdı önceden ! abes kaçardı. bilmeyen geçemezdi kurbanın elbisesini soymaya. elbise yırtıldımmı fırça gelirdi muhakkak birilerinden.... şimdi çıkar deriyide delik deşik olmuş önemli değil.

bi molla gelir yazılır şimdi deriye arkadaşıyla beraber.' selamualeyküm Allah kabul etsin abi. ve aleyküm selam hafız deri için söz verdinizmi abi deriyi alabilirmiyiz' al gitsin hele bizede dua et e tabi hangi cemaat hangi kurs sorulurya.... muhakkak cevap verilir. .... iyi iyi.... kimi ortak salça olur ordan atlar , biz onu felana söz vermiştik..... (bırakınlan dümeni tipimizi beğenmedin işte :) kimine göre yobaz kimine göre hem yobaz hem at hırsızı kılıklı ) deri bazen kurban kadar kıymete biner. millet bi şey zanneder.... bazen uyuz gözlerin çatık kaşların arasından girilir.... akibinde akabinde bo.lu kan revan içinde ıslak ve leş gibi agır deri çuvala... çuval sırta.... hepberaber beraber emanet arabaya . araba tabaklanmaya

 

yarım bırakılmıştır :bas_donmesi:

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...