ferahnak 6 Report post Posted October 24, 2008 D O S T A Her gün beş vakit duyduğun ilahi ses Nedir diye sordun mu ? Zamanı geldiğinde yaprakları Dökülmeyen ağaç gördün mü ? Bu hayat sonsuz değil O da bir gün son bulacak Sevabıyla,günahıyla bedenin toprak olacak... Gel dostum yönün kıbleye Yolun Rabbine olsun ALLAH' ı her daim zikret kalbin İmanla dolsun Sözlerime darılma ben de senin gibiydim İlâhi duygulardan feyz almamış biriydim Sana söyleyecek başka sözüm yok dostum.. Yazan: Mustafa UZ Share this post Link to post Share on other sites
ferahnak 6 Report post Posted October 25, 2008 BU VATAN BİZİM Yaylalarda yok artık kuzuların o sesi Dalga dalga geliyor azrailin nefesi Yağmur neden yağmıyor ; Toprak neden ağlıyor ? Bilmediğim nedendir ; Yürek neden kanıyor ? Vatan, Bayrak,bu din benim Onlar benim herşeyim !... Sahipsiz mi sandınız ecdâdımın tahtını Tarihe şöyle bir bak ; Beni mâzimle tanı… Yazan : Mustafa UZ Share this post Link to post Share on other sites
ferahnak 6 Report post Posted December 15, 2008 Ölmek mutluluktur , yeniden dirilmektir Ölümden korkmayan kul Rabbini bilmektedir… Resulullah sünneti başımızın tacıdır Kur’ an , sünnet bilmeyenin akıbeti acıdır. Kabir yolculuğuna hazırlığın oldu mu ? ALLAH – PEYGAMBER sevgisi yüreğine doldu mu ? Sünnet senin yaşamın , Kur’ an rehberin olsun ALLAH’ ı daima zikret kalbin imanla dolsun İmanla yaşadıysan ölümden korkulur mu ? Ölüm gelmiş kapına hiç karşı koyulur mu ? MUSTAFA UZ Share this post Link to post Share on other sites
ferahnak 6 Report post Posted December 22, 2008 Medine yollarından ezanlar başka olur İhlas ile yapılan dualar yerin bulur Can orda , canan ordagönüller aynı yolda… Dertlerin dermanısın , gönüllerin sultanısın Ya MUHAMMED MUSTAFA Medine’ de , Uhut’ ta kokun hala duruyor O kokuyu alınca sanki zaman duruyor Medine’ den ayrılmak neden acı veriyor ? Dertlerin dermanısın , gönüllerin sultanısın Ya MUHAMMED MUSTAFA Yürümek istiyorum Medine’ nin çölünde Resul’ ümün bastığı Uhut Dağı yolunda Dertlerin dermanısın , gönüllerin sultanısın Ya MUHAMMED MUSTAFA Mustafa UZ Share this post Link to post Share on other sites
ferahnak 6 Report post Posted September 16, 2009 Hayatta kendini hesaba çekmeyenin Ahirette hesabı çok zor olacak Hayat ağacının tek meyvası vardır, o da ölümsüzdür Ölüm bize çok yakın, hiç uzak oladı ki Zamanı geldiğinde hiç ara vermedi ki.... Ölüm bayramdır, mutluluktur, vuslattır Onu anlayana ne güzel nasihattır. Yaşamak üç blümdür ; baiı, ortası, sonu Gün gelir çok ararsın dosta giden o yolu Uzun zannettiğin yol, iki durak arası Zamanla geçmiyor, kalpteki dost yarası Ölüm bayramdır, mutluluktur, vuslattır Onu anlayana ne güzel nasihattır. MUSTAFA UZ Share this post Link to post Share on other sites
ferahnak 6 Report post Posted September 16, 2009 Dün gene analar ağladı, yürkler yandı Albayrağa sarılı şehitler, körpeler, son yoldalar.... Eli kanlı katiller, hainler, yoldaşları gene bilinen yerdeler Bir vatan ki kıvılcımdan var oldu. Dünya şaşırdı, olamaz dedi, kanları dondu. Benim atam,dedem,babam, neslim bir tek dine teslim Sen beni yok edemezsin, kendini yok edeceksin.. Benimkanımd var Osmanlı kanı ey gafil, seninki Vatikan kanı Gel şöyle tarihe bak, seni yek eden milleti tanı Al bayrağım hep dalgalanacak Bu vatan için çok kanlar akacak ama, gene yok olmayacak Bu nasıl olacak diyecek gafiller, inançsızlar, kâfirler Tarihte olduğu gibi boynu bükük giderler. BİR CANIM VAR VERİRİM YETER Kİ VATAN İSTESİN.... MUSTAFA UZ Share this post Link to post Share on other sites
ferahnak 6 Report post Posted October 9, 2009 Yıllar aldığını geri vermiyor Son yolculuğa gidenler gelmiyor Öyle densizler var ki, hala gülüyor Seni yoktan var eden Rabb’ ini hiç andın mı? Rahman (c.c.) odur diye o şevk ile yandın mı? Günahlarım çok benim benden kul olmaz deme Helal olandan ayrılma sakın haramı yeme… Tövbenin kapıları her zaman açık olur Allah’ a iman eden doğruyu bir gün bulur Bir kere ALLAH dersen ona dilin alışır Alışılan o dille Mevlâsına kavuşur…. Salavatı hep söyle, onun hikmeti çoktur Muhammed Mustafa (s.a.a) eşi benzeri yoktur. Allah’ a kul, Peygamber’ e ümmet ol Budur kurtuluşa giden en son yol. MUSTAFA UZ Share this post Link to post Share on other sites
ferahnak 6 Report post Posted October 9, 2009 S E V G İ L İ Y E Muhammed Mustafa (s.a.s.) diye yazarken titiyor elim Uyuşuyor vücudum, tutuluyor sanki dilim Hiçbir kulda olmayan o mübarek duruşun Avuçlarını açmış, Rabbine yalvarışın Mevlâm yaratmış Habibi için arşı dünyayı, Muhammed Mustafa (s.a.s) Resulüm olmayınca neyleyim kçkü sarayı? Edep, hayâ sünneti seniyesin Dünyada rehber, ahirett şefaatci nursun… YÂ MUHAMMEED MUSTAFA (s.a.s) MUSTAFA UZ Share this post Link to post Share on other sites
ferahnak 6 Report post Posted February 2, 2010 A N L A Y A N A Bülbül gülü soruyor bülbül her gün soluyor Yürüdüğün yola bak, yolun sonu geliyor Kimi yolun başında, kimi musalla taşında Kimi daha kundakta, kimisi kaç yaşında Kimi dua ediyor, kabirlerin başında XXX Kiminin serveti çok, kiminin ceketi yok Kimi her an tok gezer, kiminin ekmeği yok Kimi helal-haram demez,kimisi haram yemez XXX Çile çekmeyen kul, hayatı bilmeyendir Allah ve Resûlü’ nün yoluna girmeyendir Unutma hiçbir zaman Allah’ a kul olduğunu Neydim, ne oldum, bir gün ne olacağımı XXX Kimin ne olduğu bilinmez Allah’ ın yazısıdır Kullar onu silemez… Musta UZ Share this post Link to post Share on other sites
ferahnak 6 Report post Posted July 24, 2010 Her sabah gün doğmadan kalktın mı Yüzün gözün yumup Hakkın divanına durdun mu Rabbini anmayanın yüzünde nur gördün mü Namaz senin tâcın,zikir ilacın olsun Eşin dostun var sanırdın Kendini hep öyle kandırırdın Bir an gelir geçmişine dalarsın Eyvah eyvah deyip el eline bakarsın Elin yüzün yuyup tövbe et namaz kıl Namaz senin tâcın zikir ilacın olsun Mezara girmek kolay, hesabı çok zor olur Bir kefene koyulur son yolculuk odur Zaman varken doğruyu bul, Hakkı seç Defterin kapanırsa o zaman vakit çok geç Namaz senin tâcın , zikir ilacın olsun MUSTAFA UZ Share this post Link to post Share on other sites
ferahnak 6 Report post Posted October 26, 2010 VATANIM Bu vatanın her karışı kanla yoğruldu ve Şehit dolu onun için adı ANADOLU Her gün doğan güneşin bir de batışı vardır Benim bayrağım ve sancağım gökteki hilâldir Bazı hainler unutturmak isterler tarihteki atanı Unutma ki, bu topraklar tarih boyunca olmuştur TÜRK’ ün VATANI Vatanım, bayrağım, dinim onlar benim her şeyim Sahipsiz mi sandınız ecdâdımın tahtını Tarihe şöyle bir bak, beni mâzimle tanı… Vatanına, milletine, ORDU’ na sahip çık Mustafa UZ Share this post Link to post Share on other sites
ferahnak 6 Report post Posted November 22, 2010 Şeklen değil, kalben dinini yaşa İmanla, İslâm nerde onu bul, daima onu ara İlim ve iman olan yerde gönül vardır Resul’ unü anan, onun yoluna giden, ona ulaşandır… Ne vardı, ne oldu ki yollarımız ayrıldı ? Baba-oğul, ana-kız şeytana kandı İman neden her gün çürüyor ? Başı boş bu topluluk hangi yolda gidiyor ? Secde et, namaz kıl ki makâm-ı Mahmûd’ a eresin Doğruyu bul, tövbe et ki, ahirette gülesin Et, kemik ve kan , işte sen busun Rabbin’ e sığın, ona sarıl ki şefaatını bulasın Sabır senin yoldaşın, doğruluk aşın olsun ALLAH’ ı daim zikret, kalbin imanla dolsun Ayağını doğru bas, o bile ibadettir Kur’ an ve namaz mü’ mine icabettir… MUSTAFA UZ Share this post Link to post Share on other sites
ferahnak 6 Report post Posted December 16, 2010 KENDİNİ KANDIRMA Gülerek, hor görerek kaybettiklerini Ağlayarak, sızlayarak bulamazsın Gözlerin açık amma önünü göremezsin Çok uzun bir yoldasın, sonunu göremezsin Ne kadarömrün kaldı hiç bunu düşündün mü ? Ecelden kaçılmaz dostum hiç kaçanı gördün mü ? Cennet diliyorsan onun da bedeli var Meyvaların içinde cennet meyvası nar Şaşırtan fakirlikten Saptıran zenginlikten Dostların kötüsünden Doğrudan ayrılmaktan Sana sığınırım RABBİM… Mustafa UZ Share this post Link to post Share on other sites
ferahnak 6 Report post Posted December 16, 2010 TARİHE BİR BAK Bu vatanın her karışı kanla yoğruldu ve Şehid dolu onun için ANADOLU Her gün batan güneşin bir de doğuşu vardır Benim bayrağım, sancağım gökte doğan hilâldir Bazı hainler unuturmak isterler sana tarihteki atanı Unutma ki; bu topraklar tarih boyunca olmuştur TÜRK’ ün vatanı Vatanım, bayrağım, dinim, onlar benim her şeyim Sahipsiz mi sandınız ecdadımın tahtını Tarihe şöyle bir bak, beni mazimle tanı Vatanına, milletine, orduna sahip çık… Mustafa UZ Share this post Link to post Share on other sites
ferahnak 6 Report post Posted December 16, 2010 BİR VATAN İSTİYORUM Tarihe şöyle bir bak, hep beraberolmuşuz Dostu dost, düşmanı düşman bilmişiz Nerde, ne zaman fitneye hesap vermişiz Bir vatan istiyorum, kardeşçe yaşayalım Türkü, kürdü,alevisi, lazı çerkezi kıskanırlardı bizi Bilmezdik ayrşması nerden çıktı bu fitne Ana, baba,oğul, kardeş ayırdılar birbirimizi Bir vatan istiyorum kardeşçe yaşayalım Niçin analar ağlar, her gün ağıt yakılır Kuzusunu kaybetmiş koyun gibi hep yollara bakılır Son yolculuğa çıkanlar al bayrağa sarılır Bir vatan istiyorum kardeşçe yaşayalım Mustafa UZ Share this post Link to post Share on other sites
ferahnak 6 Report post Posted December 23, 2010 KALEM Kılıç gibi öldürücü ve keskin olma Kalem gibi ol, doğruyu yaz yanlış yazma Doğruluk erdemliktir, fazilettir, asla nefsine kanma Her söylenen sözü, her tatlı gülüşü dostlarından gelir sanma Kaleminle kalbin doğruyu yazıyorsa Yanlıştan ve günahtan bedenin kaçıyorsa ALLAH’ ın ve Resulullah (s.a.v) yolundasın demektir Bunları her düşündüğünde eğer için yanıyorsa… Mustafa UZ Share this post Link to post Share on other sites
ferahnak 6 Report post Posted December 23, 2010 DAVET ALLAH’ ın daveti kendisinedir Davete icabet kurtuluş demektir ALLAH’ ı anmak yaradanı bilmektir ALLAH’ ı daim zikret zikir günahları söndürür, kulu Hak’ ka döndürür… Senin her gün yaşaman bil ki Rabbin sana verdiği bir lütuftur Sana verilen lütuf için daima şükrünü söyle Rabbinden şunu dile Rabbim bana Hazreti Eyyüb sabrını ihsan eyle (a.s) Mustafa UZ Share this post Link to post Share on other sites
ferahnak 6 Report post Posted April 18, 2011 G E Ç A N L A D I M Dost diye bildiğim dostlar, dost olmadılar Uzattığım dost elini nedense tutmadılar Her yüzüne güleni sakın dost sanma dostum Aldandım hoş gülüşe, herkesi dostum sandım Nerde o eski dostlar, birer birer göç ettiler Unutuldular hepsi, o meçhûle gittiler Tuttuğum dost elleri neden elden kayıyor Arkadaş, dost hasreti ciğerimi yakıyor Kadir, kıymet bilen o eski dotlar nerde ? Unutulup gittiler, amma yaşıyorlar gönüllerde Her yüzüme güleni, arkadaş, dost sanırdım O sahte gülüşlerle hep kendimi kandırdım MUSTAFA UZ Share this post Link to post Share on other sites
ferahnak 6 Report post Posted May 13, 2011 GÖZLER YORGUN VE NEMLİ Yıllarla yarıştık hep, menzile varamadık Bir ömür tükettik de, doğruyu bulamadık ALLAH’ a kul, Resullah ( s.a.s) a ümmet olamadık Dizler artık bükülmüyor; gözler yorgun ve nemli… Eşinden dostundan sana fayda yok Varlığın var iken, arayanın çok Düştünmü elden, ayakdan, elden de fayda yok Dizler artık bükülmüyor; gözler yorgun ve nemli… Ben âciz bir kulum nasihat desen edemem Yorulmuş bir bedenle uzun yola gidemem Yaşadığım yıllar benimle alay etti belli Dizler artık bükülmüyor; gözler yorgun ve nemli… Mustafa UZ Share this post Link to post Share on other sites
ferahnak 6 Report post Posted August 2, 2011 Y A S Ta Y I M ! Bu gün yine yürek yanık, gözler yaşlı, bu gün yine yastayım Nedir bu kin, bu vahşet içleri dolu nefret Yine şehidimiz körpe fidan 13 MEHMET… Ulu dağların tepesinde karlar erimez Vatan, din ve bayrak uğruna can veren bitmez Hizmet ettiğin beyine söyle bu bayrak asla inmez Yüzyıllardır oynadınız hep aynı oyunu AyıramadıNız asla keçi ile koyunu Almışsınız vatan, bayrak, din düşmanı olan beylerinizin huyunu Mustafa UZ Share this post Link to post Share on other sites
ferahnak 6 Report post Posted August 24, 2011 Sonun Hüsrân Olacak Ey hainler, densizler siz bu vatanı bölemezsiniz Çok kan dökersiniz ama o günleri göremezsiniz Türk’ ü,Kürd’ ü, Alevî’ si, Çerkez’ i , Lâz’ ı hep berabe yaşadık Ne kanlar akıttık, ne şehitler verdik, bu yerleri vatan yaptık Benim Kürt kardeşim senin gibi olamaz Kendi benliğini, yurdunu başkasına satamaz Çanakkale’ de, Anafarta’ da, Sakarya’ da o vardı O insanların da bu vatan için akıttığı temiz kandı Diyarbakır’ lısı, Malatya’ lısı, Ardahan’ lısı,Muş’ lusu Erzurum’ lusu, Bingöl’ lüsü, Hakkari’ lisi, Van’ lısı Hepsi bizim namusumuz, özümüz, canımız Bu vatan için vereceğimiz tek varlık, canımız ve kanımız Ayıramazlar asla bizi bunu böyle bilsinler Onlar yine bildikleri yolda kan dökerek gitsinler Sonları hüsran, acı ve ölüm olacak Bu vatan topraklarında şanlı bayrağımız hep dalgalanacak Mustafa UZ 1 Share this post Link to post Share on other sites
ferahnak 6 Report post Posted November 3, 2011 KALEMLER ACI YAZIYOR Kalemler artık ölüm yazıyor, yas yazıyor Niçin, neden her gün Mehmetlerim sonsuzluğa gidiyor? Ölüm bize hak ama, kahpece vurulup öyle ölmek değil Ölümle kolkolayız, vatan için varız biz, el için değil… ***** (((*))) ***** Kökümüz çok derindir, söküp atamazsınız Dal, budak salmışız biz ANADOLU yaylasına Her gün taze bir fidan yurdumun ovasında Niçin analar,babalar,bacılar, eşler acılarla şehidlerin yasında ***** (((*))) ***** Gözümün nuruydu, bedenimin, varlığımın pınarı Çekiyorum bu acıyı, her gün, her an ayrı ayrı Girdi bu yorgun bedene evlat ve şehid acısı Kaybettiğim o varlık, bedenimin yarısı Mustafa UZ 1 Share this post Link to post Share on other sites
ferahnak 6 Report post Posted November 15, 2011 Bu Da Geçer Vanlım ! Bu gün gene yas günümüz Milletçe,hüzünlüyüz, üzgünüz Nedendir dert üstüne dert geliyor İsyanımız yok ama, gönül bazen beziyor… Çayırıyla, yemyeşil çimeniyle Siyah yazması, rengârenk yemenisiyle Van Gölü’ nün sularına gözyaşları akıyor Vanlının hıçkırışı yürekleri yakıyor… Sen benim yarımsın,ben de senin Bir lokma ekmeğimle, döşeğim de var, senin de yerin Sevgiyi de, acıyı da beraber paylaşalım İnancımız bir olsun,kardeşçe yaşayalım… Van’ ımın yazı da başka, kışı da başka Delikanlısı, askeri, gelinleri yasta Bir lokma yemeğim var bakır tasta Her zaman paylaşırım, veririm onu da Van’ lı dosta… Van’ lısı, Erciş’ lisi hep birdir, yurdumun çilesi İkisi de aynı kan,aynı beden, bir yaşamın yarısı Bu da bir imtihandır, benim Van’ lı kardeşim Senin içindir bu hüzün ve akan göz yaşları… Milletçe varız; milletçe yaşarız Mustafa UZ Share this post Link to post Share on other sites
ferahnak 6 Report post Posted January 22, 2012 ANADOLUM...TÜRKİYEM Bir güzeldir, bir hoştur benzeri yoktur ANADOLU Her köşesi, dağı- taşı,ovası yaşam dolu Karı, ayazı,soğuk suyu, ince, dar yolu Bir başkadır, benim yurdum ANADOLU *** İlkbaharı, yazı,sonbaharı, kışı bir başka Daim pişer yemekleri, eksilmez bakır tasta Nice delikanlılar, kocaları asker gelin yasta Bir başkadır, benim yurdum ANADOLU *** Irmakları, dereleri,çayları, şırıl şırıl akıyor Kim olursa olsun misafire canı gibi bakıyor Sarısı, esmeri, kumralı, genç kızları elde halı dokuyor Bir başkadır, benim yurdum ANADOLU *** Ovasıyla, çayırıyla, kuru otu, çimeniyle Belindeki peştamalı, siyah yazma yemeniyle İnce belde takılı ipek tülden kemeriyle Bir başkadır, benim yurdum ANADOLUM…TÜRKİYEM *** Kırmızı beyaz onurumuz, şerefimiz BAYRAĞIMIZ Onun durduğu yer, VATANIMIZ, YURDUMUZ Bizler onun için varız, onun için ölürüz Çünkü biz MÜSLÜMANIZ ve TÜRKÜZ O bayrağın altında insanca yaşıyoruz ve hürüz Mustafa UZ Share this post Link to post Share on other sites
ferahnak 6 Report post Posted February 4, 2012 SEN Sen, sevgilerin en güzeli,sen acıların sırdaşı Sen gözümden akan iki damla gözyaşı Sen rüyalarımda kalan, sen yaşantımda olansın… *** Seni sen diye sevdim, sen niye sen değilsin ? Sen sevdiğimi hiç bilmedin,sen hiç benim olmadın Sen bu olamazsın,sen sevgiyi sen oldukça bilemezsin… *** Sen, alnıma yazılansın, sen benim kaderimsin Sen, sevgiyi bilmeyen, sen sevgilere gülensin Sen busun işte, sen bir varsın, bir yoksun… Mustafa UZ Share this post Link to post Share on other sites