Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
serdengeçti

Abdest Ve Dua

Recommended Posts

İbadet, varlığındaki Allah ismiyle işaret edilenin kuvvelerinin sende açığa çıkması, geleceğine mutluluk getirmesi amacıyla, BEYİNE yön vermen için yapılır, ki bu da gerçek kulluktur”,

 

Kişi, abdest alırken, dua etmek suretiyle, belli bir anlam ihtiva eden BEYİN DALGALARIYLA su kristallerini değiştirerek, etkileyerek, İYONİZE ederek vücüduna yararlı su iyonlarının girmesini sağlar!

 

Su içerken veya birşey yerken elindekine besmele “OKU”manın (beyin dalgalarını içtiğine veya yediğine yönlendirmenin) anlamı da buradadır!.

 

Beyni, göz ve kulağına esir düşmüş; GÖRDÜĞÜNÜN ötesini düşünmekten ACİZ, ÇAĞDAŞ BİLİMLEREDEN ve dünyadaki tesbitlerden BİHABER kimselerin bunları anlaması elbette çok zor! Ne var ki dünya dönüyor ve bir kısım insanlar hâlâ yüzyıllarca önceki MAĞARALARINDA yaşamakta ısrar edip gerçeklere kulak tıkıyor.

 

Bilimsel deneylerle , su kristallerinin insanların yaydıkları düşüncelere göre nasıl şekil aldıkları mikroskoplarla açık seçik tesbit edilebiliyor!.

 

İnsan BEYNİNİN farkında olarak veya olmayarak yaydığı DALGALAR , aynı esasla, suyu, sudan varolmuş canlıları sürekli ETKİLEMEKTEDİR.. Bu yüzden de “insan düşüncelerini açıklasa da açıklamasa da sonucunu yaşayacaktır” anlamına gelen bilgi verilmiştir Bakara suresi 284. âyetinde.

 

Abdest alırken dua okumak, yani, düşünceni dileğini BEYİN DALGALARI şeklinde suya yönlendirerek, su kristallerini şekillendirme ve o suyu kozmos yoluyla vücuduna almak... Ya da “suya okumak” denilen şekilde belli bir anlam taşıyan beyin dalgalarını suya yönlendirerek o yönde suyu şekillendirmek ve o suyu içmek veya içirmek!.. Düşünün ki, insan vücudunun yaklaşık yüzde 80"i sudur.

 

1400 küsur yıl önce, çölün ortasında, bugünün bilgilerini hayal bile etmesi hayal edilemiyecek bir toplum içinde yaşamış olan o yüce Zât, su kristallerini biliyordu.

 

İnsan beyninin yaydığı düşünce dalgalarının suyu nasıl etkilediğini gösteren araştırma sonuçlarını İngilizce okuyabilirsiniz.

 

http://www.wellnessgoods.com/messages.asp

Share this post


Link to post
Share on other sites

ecmain :)

Benim için ne diliyorsanız Allah size 10 katını nasip etsin.

Rabbim inş.okuduklarımızla amel etmeyi ve şuurla yerine getirme gücü ihsan etsin

Share this post


Link to post
Share on other sites

ABDESTİN EDEBLERİ

 

1.Henüz vakit girmeden abdest alıp namaza hazır bulunmak. Ancak özür sahipleri abdestlerini vakit girdikten sonra alırlar.

 

2.Kıbleye yönelerek abdest almak.

 

3.Abdest sularını elbiseye sıçratmamak.

 

4.Abdest için başkasından yardım istememek.

 

5.Abdestin başından sonuna kadar niyeti unutmayıp kalbde tutmak ve her organı abdest niyeti ile yıkarken Besmele çekmek ve duâ etmek, salât ve selâm getirmek.

 

6.Elleri yıkarken dar olmayan yüzükleri oynatmak. Eğer yüzük dar ise, muhakkak sûrette yüzükleri oynatıp altına su geçmesini sağlamak gerekir.

 

7.Abdest alırken ağıza ve buruna sağ el ile su vermek ve sol el ile sümkürmek.

 

8.Yüzü yıkarken göz pınarlarını yoklamak, abdest suyunu dirseklerin ve topukların yukarılarına eriştirmek.

 

9.Abdest için yeterinden fazla su harcamamak. Organlardan su damlamayacak kadar da kısıntı yapmamak.

 

10.Abdest tamamlanınca kıbleye karşı şahadet kelimelerini okumak. Bir Hadîs-i şerîfte: “Sizden biriniz abdest alır da, abdestini noksansız tamamlar ve sonra: Şahitlik ederim ki, Yüce Allah’dan başka ibâdet edilecek varlık yoktur; Hazret-i Muhammed (s.a.v) de O’nun kulu ve Resûlüdür; derse ona cennetin sekiz kapısı açılır. Artık dilediği kapıdan cennete girer.” buyrulmuştur.

 

11.Artan abdest suyundan ayakta kıbleye karşı biraz içip: “Ya Rabbi! Beni, her günah işledikçe tövbe eden ve günahtan kaçınıp tertemiz bulunan iyi kullarından et,” diye duâ etmek.

 

12.Abdestin sonunda bir veya birkaç defa “Kadir” sûresini okumak,

 

13.Abdest aldıktan sonra, eğer kerâhet vakti değilse, iki rek’at namaz kılmak. Bu saydıklarımız, din ve sağlık yönünden çok yararlı oldukları için abdestin edebleri olmuşlardır. Abdestin sünnet ve edeblerine aykırı olan şeyler mekrûhtur.

 

(Ömer Nasuhi Bilmen, Büyük İslâm İlmihali, 83-84.s.)

 

Mevlana Takvimi

Share this post


Link to post
Share on other sites

..:: Abdestin Tibbi Mucizeleri ::..

 

 

 

Ondört asir önce temizligin t'sinin bile olmadigi bir ortamda gelen bu hikmetli reçete tam anlamiyla bir Kur'an Ahlâkidir. Ancak abdestin getirdigi saglik mucizeleri temizlikten ibaret degildir. Akillara durgunluk verecek bin bir biyolojik sir gizlidir onda. Üç gurupta özetlersek:

 

 

 

1.Dolaşim Sistemine katkilari:

 

 

 

Kalp, 100.000 km'ye yakin damar agiyla bütün vücudu besleyen çok geni$ bir sistemin motorudur. Damarlar kalpten uzakla$tikça kilcallarina ayrilarak son hücreye kadar her alani, her dokuyu besler. Öyle ki hayati organ ve dokulari birden çok damar agi kontrol eder. Kilcal damarlarin i$levini devam ettirebilmesinin en önemli $arti ESNEKLIGININ korunmasidir. Ne çare ki, stres ve oburluk (obezite) kilcallarin i$ini bitirir. Bundandir ki obezite ve strese bagli olarak ortaya çikan "esneklik kaybi" kalp-damar hastaliklarinin ve bunamanin ba$ sebeplerindendir.

 

 

 

Peki abdest bu korumanin neresindedir ?

 

 

 

Bu tehlikeli gidi$ten uzakla$manin en pratik ve saglam yolu, kan damarlarina genç ya$lardan ba$layarak esneklik kazandirmaktir. Özellikle kalbe uzak olan bölgelerde

 

 

(el, ayak gibi) bu jimnastigin yapilmasi daha önemlidir. Ama damarlara nasil esneklik kazandirabiliriz diye dü$ünmeyin! Her $eyin bir çaresi var: Tabii ki egzersiz salonlarinda

 

 

-Ab shaper- larla bu i$ olmaz. Damarlara esneklik kazandirmak için basit bir fizik yasasindan faydalanabiliriz:

 

"Isi farkiyla hareket"

 

 

Evet, damarlarimizi isi farkindan istifade ederek açip kapatacagiz. Böylece esneklik ve esenlik bizim olacak.

 

 

Özellikle agiz, burun ve boynun iki yaninin su ile temasi dola$imi zenginle$tirir. I$te on dört asir önce Islamiyet, suyun "altin" oldugu bir noktadan yeryüzüne yayilirken abdesti bu akil almaz hikmeti içinde insanliga sunmu$tur.

 

 

Abdest ile, kalp ve dola$im basinci nefes alir. Beyin ve bütün sinir sistemi uyu$ukluktan kurtulur. Zaten günümüzde psikolojik rahatsizliklarin tek dogal ilaci olarak gusül tarzi genel yikanma tavsiye edilmektedir. Hele de cinsel yorgunluktan sonra du$ almanin (gusletmenin) tavsiye edilmesi çok hikmetlidir. Çünkü gusülde yapilmasi zorunlu olan agiz içinin, burnun ve bütün vücudun yikanmasinin esprisi yeni yeni gün yüzüne çikmaya ba$lami$tir. Hipofiz bezinin (ki çok önemli hormonlarin salindigi bir organdir) burun bo$lugu ile yakin ili$kisine dikkatinizi çekmek isterim. Burada burna alinan su ne kadar derine çekilebilirse o kadar faydali olacaktir. Hipofiz bezinin cinsel yorgunlukla direkt ili$kisi vardir. Bu sebeple onu dinlendirmenin en iyi yolu, damarlar vasitasiyla beslenmesini artirmaktir. I$te su bu görevi yapar. Damarlarin si farki nedeniyle hareketini artirarak hipofize dolayisiyla vücudumuza çok önemli bir dinlenim saglar.

 

 

2. Abdestin Bagişiklik Sistemine katkilari:

 

 

Bagi$iklik sistemimiz, dola$im sistemimizden biraz farkli olarak dizayn edilmi$tir. Asil adi "lenf sistemi" olan bu mükemmel $ebekede daha ince bir damar agi kullanilmi$tir. Bu sistem araciligiyla mikroplara ve kansere kar$i korunuyoruz. Bu kadar önemli olan lenf sistemini korumak da ayrica önemlidir. Dola$im sistemindeki damarlardan on defa daha ince olan lenf damar aginin büzü$mesi sonucu çok agir hastaliklar ortaya çikar (zatürre, anjin gibi)

 

 

Işte abdest sanki bu sistem için düzenlenmi$ gibidir. Lenf aginin kildan ince damarlarini zinde tutar. Hele de bu sistemin kontrol merkezleri olan burun arkasi ve bogazin yikanmasi korunma sistemimize buyuk katki yapar.

 

 

Yine lenf sisteminin düzenli çali$masi vücudun tepkileri açisindan da çok önemlidir. Lenf sistemi iyi çali$an vücut, hastalik âninda aptalca tepkiler göstermez. Daha mâkûl, akillica tepki gösterir.

 

 

3. Abdestin vücudun Statik Elektrigi giderici etkisi:

 

 

Bütün hücreler çevresinde belli bir statik elektrigi vardir. Ancak vücudun tümü bu statik elektrigin olumlu dengesi içindedir. Bunu hissetmeyiz bile! Ne var ki gerek havada artan iyonlar, gerekse -özellikle çagimizda bir mesele olan- plastik giysiler vücudun diş yüzünde elektron artmasina neden olur. Bu olay di$tan ince dogru bizi etkilemektedir. Özellikle sinir sistemi üzerinde ciddi rahatsizliklar olusturur. Bir önemli etki de deri üzerinedir. Bu elektron artisi, deri altindaki mimik kaslarini yorar ve onlarin vaktinden önce esnekliklerinin kaybolmasina yol açar. Sonuç: ya$lilik belirtisi olan yüz kiri$malari !!

 

 

 

"ABDESTLİ ÖLEN ÖLÜM ACISI ÇEKMEZ. ÇÜNKÜ ABDEST İMANLI OLMANIN ALAMETİDİR. NAMAZIN ANAHTARI, BEDENİ GÜNAHLARDAN TEMİZLEYİCİSİDİR".

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...