Achar 116 Report post Posted June 30, 2015 Yürek devlet devlet çarpınca durur mu?Can tenden ayrılsa da, bu sevda durulur mu?Bize yaşamak düştüyse böyle nâçar!Bir kör kurşuna sitemkâr olunur mu?Sözüm sana dostum evvel!Bir şehit tut kalbindenEnflasyon azsın, dolar dalgalansınVatan yine sağolsun!Sen penguence giyin, öteki çince söylesinAma yeryüzü beklemekte, müntakim, adilSöylesin ve bilinsin.Vatan yine sağolsun!Eviniz dar'üs-selam, arabanız ford granadaPahalı pahalı imzalar kondurdunuz adımızaAma kursağın insan eti, düşünebilirsenYetim gözleri üzerine sofran.Uzak nedir bildin mi, eritre mi, patani mi?Eviniz dar'üs-selam, arabanız ford granadaDe bana cami kapıları niçin açık?Ara sıra tapınmak için mi?Siyah bir cübbeye sığar mı tanrı?Ya buyrukları?Bu yeni dini size kim indirdi?Eviniz dar'üs-selam, arabanız ford granadaEnflasyon azdı, dolar dalgalandı, dilen dostumSecde yerin altınlarla kaplandıDe bana, müşrikler böyle ödüllendirilmedi mi?Eviniz dar'üs-selam, arabanız ford granada.Alkış çekersin, terazin hassasSecde yerinde gözlerin oynaş, kalbin mütmainEğildikçe, eğildikçe, eğildikçeKaydımızı efendiler zimmetine geçirdi!Şu saçları lime lime dün senin hemşiren değilmiydi?Topuklarına cahiliyeden kalma bir zil mi istersin?Validenin baş örtüsü küflenmiş sandıklardaBin bir nazar üstüne, hemşirenin ilmi derinGiysileri döl bereketi, dostum daha ne istersin?Yükseklerden başlamadı mı her alçalış?Onun indirdiği ile hükmetmeyen kimlerdir, bilmezmisin?De bana kime secde edersin?Vatan yine sağolsun!Ama bu din hangi din?Ekmek aziz, can azizPeki baki olan ne, rızkı veren kim?Ana saçı süpürge, kadın telli duvaklıDudaklarında devri kâdimBaşköşede sâdabâdı saltanatFetva ehli ibrahim sanatını susarPeki eceli tayin eden kim?Kadınlar kan kusuyor, gözleri kuruPeki hangisi hayvâni, moskovada kirletilen mi?Karınları piç tohumlar, özgür hanfendiler mi?Peki hangisi insan?Karaköylerde bir vergi rekortmeni!Öyle ya eviniz dar'üs-selam, arabanız ford granada.Bu gün kaç yıldız aktı gökten, sezdin mi?Erkekliğin kabarır, çocukların gürbüzAma bak siperlerde saklambaç oynanmıyor artık!Analar ölümle ikizGül kokan ağızlarda savaş nârası!Aç gözlerini, farzet sonsuz yaşadınSûreleri yarım, ayetleri yüz üstü bıraktın!Şeyhmus Özüdağlı Share this post Link to post Share on other sites