Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
HİÇ

Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil

Recommended Posts

elhamdulillah,

 

ne berzahlardan geçe geçe yolumuza devam ediyoruz. Osmanlı yıkılırken yapılan hesaplar tutsaydı şu an ülkemizde "Allah" diyen kimsenin bile kalmaması gerekirdi. Alimlerimiz asıldı, ezanımız yasaklandı, camilerimiz yıkıldı, satıldı, ortadan kaldırıldı. Ancak kudret sahibi Cenabı Hakk'ın lütfu ile 1000 yıllık İslam coğrafyası olan Anadolumuzda Müslümanları bitiremediler. İlayı kelimetullah uğruna nice şehitler vermiş, 3 kıta 7 iklimde İslam sancağını dalgalandıran bu milletin evlatlarını tüketemediler. Allahu Teala'ya ne kadar şükretsek azdır.

 

Osmanlı'dan sonra devlet politikası olarak benimsenen "Osmanlı'nın her bakımdan kötülenmesi, padişahların türlü iftiralarla anlatılması" politikasının her sahada uygulanması neticesinde bütün dünyanın hayran olduğu Osmanlı'ya karşı, Osmanlı'nın kendi öz evlatları düşman oldular. Hakimiyeti altında bulunan topraklara hizmet eden Osmanlı'yı, bu coğrafyanın asıl sahiplerine gerçek manasıyla anlatmadılar. Bu durum ne yazık ki eğitim müfredatımızda halen de büyük bir eksikliktir. Savaşların sebep ve sonuçlarına endeksli bir tarih anlatımı doğru değildir. Osmanlı'nın sahip olduğu ruhu, manayı, ideali anlatmak lazımdır.

 

Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil Hoca'yı bir kaç senedir takip etmekteyim. Hoca'nın ilk konferansını videodan izlediğimde karşımda sanki eski devirlerin alimlerinden bir alim konuşmaktaydı. Malumunuz olduğu üzere eski ilim adamları pek çok farklı konuya hakim insanlardı. O devirlerin eğitimi onları o şekilde yetiştiriyordu. Tarihçi sadece tarihten anlamıyordu. Coğrafyacı sadece coğrafyayı bilmiyordu. Belli konularda uzmanlaşıyor ancak diğer hususlar hakkında da belli bir seviyede ilim sahibi oluyorlardı.

 

Ahmet Şimşirgil Hoca'nın uzmanlık alanı malumunuz olduğu üzere Osmanlı tarihi. Ancak Hoca divan edebiyatına da müthiş hakim. Bununla birlikte ehli sünnet itikadını bilen birisi. Güncel mevzuları da doğru bir şekilde değerlendirme basiretine, melekesine sahip. Bu haliyle günümüz Müslüman gençliği için bulunmaz bir nimettir.

 

Her şey bir yana özellikle günümüz fitne döneminde, İslam adına konuşanın çok olduğu ancak bunların pek çoğunun farklı yerlerden kumandalı olarak konuştuğu ve farklı alanlarda Müslümanların iman ve ibadetlerini zedeleyici zehirli fikirleri süslü püslü cümleler arasında, Müslüman dimağlara zerketme işine memur olmaları neticesinde, ehli sünnet çizgisinde konuşan bir tarihçi son derece kıymet arzetmektedir.

 

Lafı çok da uzatmadan, naçizane Ahmet Şimşirgil Hoca'nın eserlerini, konuşmalarını genç kardeşlerimize tavsiye ederiz. Ehli sünnet çizgisinde böyle kıymetli zatları bulunca kıymetlerini bilelim, sahip çıkalım...

Share this post


Link to post
Share on other sites

bir tarihçi olarak dinimizi çok iyi bilen ve gittiği her yerde ehli sünneti savunan ahmet hocamızın kitap ve konferanslarımı tavsiye ederim

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil hocamızı sever ve takip ederim. 15 Temmuz sonrası bazı sözlerinden ötürü bir kesim tarafından kendisine ağır ithamlarda bulunulmuşsa da, hakikat hocanın söylediği gibidir.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...