Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
afk84

Deneme...

Recommended Posts

Necip Fazıl KISAKÜREK; aslan gibi kükrek bir fikir ve sanat kişizadesine teleobjektif gözlüklerinizi takarak bakınız... Ne görüyorsunuz, onun içindeki fikir sancılarını mı; yoksa bir mukavemet ve muhacemetle malumatlanmış bir dava adamı mı? İnzivaya çekilmiş hayatını ve hayatı dışındakiler arasında hezeyan mengenesinde damla damla eriyen aciz bir adamı mı?

Hülasaya gelelim... Necip Fazıl, hem kendi zamanesine hem gıyabındaki zamanesine, içtimai bir direniş ve ferdi bir direnişin en güzel örneğini vermiş bir hayat adamıdır. Sanat değil hayat. O sanatı, hayatın çirkef ve ceberut tezahürüne tekabül, içinde tatmin olmadığı insan hizipleri arasında bir kasatura bir kılıç ve bir sancak olarak satın almıştır. Bu menvisi Allah Teala'ya ulaşmak ve tenakuz içerisindeki mezmum insan müsveddelerinden uzaklaşmak için şahsiyetine bir telkin, ruhana bir müferrih, vicdanına ise bir şahika, Allah Teala'ya bir aracı olarak telakki etmiştir.

Neticeye gelelilim.. Necip Fazıl KISAKÜREK hakkında hafif meşrebli müteharhır allamelere, entelektüellere verecek cevabım, sizi tınmıyorum. Necip Fazılın cevabı; sizi tınmıyorum.

Amih gençliğe söyleyeceğim cevabım ;siz Necip Fazılı hafif meşrebinizle anlayamazsınız. İnanın ki Necip Fazıl da böyle düşünüyor.

 

Sitede herşey ingilizce...!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamlar,

 

Üstada at gözlükleriyle bakmadığımızdan, kendisini canımızın istediği gibi değil, olduğu gibi kabullendiğimizden onun fikir sancılarını da, mücadeleci ruhunu da görüyoruz Üstad'a baktığımızda. Üstadın tüm kitaplarını okumaya ve anlamaya şahsını adamış kimseler olarak onu bizzat kendisinden, kendisinin ifadeleriyle tanıyoruz ve onun bir nesli uyandıran mücadeleci yönünü kesinlikle gözardı etmediğimiz gibi, benimsiyoruz da. Lakin bir merhum Osman Yüksel'le bir Üstad arasındaki farkın sebebinin, aksiyon adamlığıyla aksiyonunun ötesinde fikirleriyle nice aksiyoneri de parıldatan, aksiyoner olmayı da öğreten ve bir kaliteli aksiyoneri doğuran iç yapıyı gözler önüne seren bir idealistin de farkındayız. Onun münzeviliği aşışını ve münzevilik devrinde yaşadığı o nefs muhasebesini (ki alelade bir aksiyonerde en az bulunan, fakat üstad gibi büyük fikir ve aksiyon adamlarının en büyük sermayesi olan bir haslettir nazarımızda) görüyoruz.

 

Sitede herşey İngilizce değil. (Bazı ifadelerin İngilizce oluşundaki sebepleri farklı yerlerde yazdığım için burada tekrarlamıyorum.) Bir de bu deneme meselesini anlayamadım? Ne denemesi?

 

Saygı ve selamlarımla

Share this post


Link to post
Share on other sites

Belki sizi deniyordu arkadaşımız NFK-Fan, hemen gelmişsiniz oltaya siz de canım, olmaz ki yani böyle :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamlar,

 

Abi biz denenecek adam mıyız yahu? Ayıp etmişsiniz şimdi :rolleyes:

 

Bu arada sayın trradomir, yazıyorum bunları, bu iki oldu, üçüncüsünde neler olur bilemiyorum yani :D

 

Saygı ve selamlarımla

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...