Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
Salihbey

"milli Güvenlik"

Recommended Posts

MİLLİ GÜVENLİK DERSİNDE PEYGAMBERE HAKARET!

 

Kocaeli Anadolu Teknik Lisesi Milli Güvenlik dersi öğretmeni Emekli Albay Reşat Şaner, derste Hz. M......d için hakeratamiz ifadeler kullandı. İtiraz eden bir öğrencisini de darp eden Şaner hakkında Mazlum Der'e şikayette bulunuldu

 

10.04.2007 15:39

 

 

Kocaeli Anadolu Teknik Lisesi Milli Güvenlik dersi öğretmeni Emekli Albay Reşat Şaner, derste Hz. M......d için hakeratamiz ifadeler kullandı. İtiraz eden bir öğrencisini de darp eden Şaner hakkında Mazlum Der'e şikayette bulunuldu. Mazlum Der Kocaeli Şubesinden konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

 

 

Kocaeli Anadolu Teknik Lisesi Otomatik Kumanda 10/DA sınıfında okuyan İbrahim Ebuzer yayla Milli Güvenlik derslerine giren Emekli Albay Reşat Şaner hakkında şikayetçi olarak derneğimize başvurmuştur.

 

 

İbrahim Ebuzer Yayla dilekçesinde, Albay Reşat Şaner’in 2-4-2007 tarihindeki derste Albay Şaner’in Hz. M......d’e çok ağır hakaretler ettiğini beyan etmektedir. Bu konuşmaya itiraz ettiğini ve bu bilgilerin yanlış olduğunu ifade etmeye çalıştığını belirtmekte ve bunun üzerine Albay Reşat Şaner’in “Sen gericisin, yobazsın” diyerek öğrenciyi sınıftan kovduğunu, sınıftan çıkmak üzere iken Reşat Şaner tarafından ensesine şiddetli bir tokat atıldığını da beyan eden Yayla , Öğretmen’in onun sınıftan çıkmasından sonra da ağza alınmayacak ağır küfürler savurduğunu beyan etmektedir. Bu olayların tüm sınıfın gözü önün cereyan ettiğini beyan etmektedir.

 

 

Halen Milli Güvenlik dersinde askerlik ile ilgili belirlenmiş müfredat öğrencilere verilmektedir. Milli güvenlik dersinde Hz. Muhammed gibi bir dini şahsiyetin konu edilmesi müfredata aykırı bir durum arzetmektedir. Ayrıca Hz. M......d gibi bir şahsiyet için bilgiye dayanmayan ve sadece aşağılama içerikli konuşmalar yapılması son derece yanlış ve tahrik edici bir durumdur. Zira Hz. M......d tüm Müslümanların büyük bir sevgi duyduğu, peygamber olarak inandıkları dini bir şahsiyettir.

 

Bu denli sevilen bir şahsa yönelik çok ağır hakaret iddiaları ile karşı karşıyayız. Din ve vicdan özgürlüğü gereği kimsenin bir başkasının dini inancına hakaret etme özgürlüğü yoktur. Ayrıca ağır hakaretlere uğradığını ifade eden öğrenci fiili olarak ta darp edildiğini de beyan etmektedir.

 

Öğretmen hakkında suç duyurusu yaptığını beyan eden veli Nevzat Yayla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne de konu ile ilgili dilekçe verdiğini beyan etmektedir. İbrahim Ebuzer Yayla ve Babası bu olaydan dolayı psikolojik olarak yıprandıklarını ve büyük üzüntü içinde olduklarını beyan etmektedirler.

 

Konu ile ilgili olarak ilgili öğretmen ile görüşmeye gittiğini ifade eden Veli Nevzat Yayla, giyim kuşam ve sakalından dolayı kendisine de hakaret edildiğini beyan etmektedir.

 

Pedagojik formasyon sahibi olmayan kişilerin emir komuta zinciri içindeki davranışlarının, eğitim almakta olan genç dimağlarda önemli gerginliklere yol açtığı görülmektedir. Eğitim kurumlarının kışla olmadığının artık bilinmesi gerekir.

 

Bu konuda İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden açıklama bekliyoruz. Başbakanlık İnsan Hakları Kurulu ve İl İnsan Hakları Kurulu’na da gereken başvuruları yapacağımızı beyan ediyor, saygılar sunuyorum.

 

 

10.4.2007

 

Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu

 

MAZLUMDER Kocaeli Şube Başkanı

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...