Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
mavera

Zaman Gazetesini Protesto Ediyorum...

Recommended Posts

Yapılan eleştirilerden alınmadım, alınmam için de bir sebep yoktu zaten. Ben sadece fikrimi söyledim. Hem gazetenin eleştirilen yönden eleştirilebileceğini belirttiğim yönden de düşünülünebileceğini söledim. Kişiler hakkında insanlarda yanlış düşünceler oluşturulacak şekilde konuşulursa cevabını veririz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Arkadaşlar bir zaman Vakit gazetesi çok hoşuma gidiyordu. Bazen günde iki, üç tane bile aldığım oluyordu. Etrafımdaki herkese de aldırmaya çalışıyordum. Dik duruşu, uslubu, sayfa yapısı, çok yerindeydi. Güya bu gazetenin traj derdi yoktu ve yerinde sertliğiyle hep doğruyu söylüyordu. Ama (ben belki geç fark ettim) bir müddet sonra baktım ki bir siyasi partinin uşaklığını yapıyor ve bunu güya islam cephesi namına küfre karşı yapıyor! O partinin bütün yanlışlarını yine islam namına meşrulaştırıyor.(Beni bu konuda en iyi anlayacak olanlar siz B.D. diyalektiğine sahip kardeşlerimsiniz. İçerden ham yobazlar yahut hainler yada küçük bir ihtimal küfür oyuncağı aptallar. İşte benim bu gün, güya islamcı! diye lansa edilen her türlü cephenin büyük bölümü hakkındaki düşüncelerim) Gazetenin genel duruşundan bahsediyorum yazarlarından fert fert değil. Zaman gazetesi de bu konuda vakit gazetesini çok gerilerde bırakmış zaten. Bunları çok noktada eleştirebiliriz. Hatta avamca zararsız yada önemsiz algılanan bazı hamle yada söylevleri bence çok ama çok tehlikeli! Son bir aydır zaman gazetesinin pkk(dehap) ve ermeniler hakkındaki haberlerine büyük dikkat! Hakkınızı helal edin çok tefarruatlı konuşulması gereken mevzular. Dediğim gibi öyle inanıyorum ki beni çok iyi anlayacaksınız.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Son bir aydır zaman gazetesinin pkk(dehap) ve ermeniler hakkındaki haberlerine büyük dikkat! Hakkınızı helal edin çok tefarruatlı konuşulması gereken mevzular.

 

Anlayamadığım nesi varmış ZAMAN gazetesinin bu haberlerde.Türk basının en kaliteli,en objektif gazetesini mantık sınırları içinde eleştireceksek eleştirelim içi boş söylemlerle değil...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Şimdi ben hayatımdan kısa bir anektod anlatacağım.Konumuz ile alakası temelde var zaten.1 basamak yukardaki sözümde söylemiştim,Şimdi;Üniversiteye kayıt oldum Yurt bakıyorum 1-2 gün araştırdım.ALLAH c.c takdiri bir cemaat yurduna kayıt oluyorum.Ortam gayet hoş gözüküyor.Bir senet imzalıyorum 1.150 ytl lik. [1 yıl için]Aradan aylar geçiyor.Ve artık yavaş yavaş ye kürküm ye misali tavırlar başlıyor.Önce bizi zorla zaman gazetesine abone yapıyolar + Ailem adlı dergiyede.E tabi aramızda maddi durumları kötü olan kardeşlerimizde var.Öyleki yurt taksitlerini bile zamanında ödeyemen kardeşlerimizde.Her ayın 15 gelince yurdun müdüriyeti açık olurdu.Diğer günler kepenkler kapalı.Bizimle sadece belletmen abiler ilgilenirdi.Birgün müdür beyle görüşüyorum.Söz sözü açıyor, ve bana taner;Bizim amaçımız karşılıksız hizmettir diyor.Neye hizmettir Hocam? Allaha hizmettir.Hımmm peki hocam dedim.Az önce bir kardeşimizle konuştum morali pek bozuk annesi ağır bir ameliyat geçirmiş babası maddi sıkıntılar içinde neredeyse okulu bırakacak halde ve siz bir belletmen göndererek bu kardeşimizden acil taksit ödemesini söylemişsiniz? Evet doğrudur.Hatırlıyorumda Yurda ilk kayıt olduğumuz gün şöyle bir telkinde bulunmuştunuz hocam.Başı paraya sıkışan olursa beni bulsun? Evet dedi müdür doğru.Peki hocam ben şimdi neden bu dayatma? Taner sende taktir edersinki çalışanlarımızın ve bizim maaşlarımız var dedi.Kafasını kaşıdı ve ben peki hocam dedim vede odayı terk ettim...Finallere yakın bir zaman müdürü pek görür olduk :D Toplantı yapıyor. ve diyorki aman aman beyler bakın sakın ola Yurda takıp gitmeyin [Yani İmzalamış olduğumuz senedin taksitlerini tıkırına tıkır ödeyin mazaret kabul edilmiyor dedi ]Ordan bir kardeşimiz elini kaldırdı söz istedi.Hocam peki olurya ailemiz çok sıkışık para gönderemedi vede biz finalleri bitirip memlekete döndük yani taksit ödeyemedik...Hoca icmali bir bakış yaptı ve şöyle mırıldandı...İCRA.!Çelişkiyi sanırım anladınız kardeşlerim...Şimdi ÖSS den başalı olan arkadaşlarımızın inşaALLAh tahsillerini yapmaya gidecekleri memleketin yurt,düzen,ve çevresini iyi analiz etsinler...Ben 2.500 ytl 2 senelik için para harcadım sadece yurda...Hakettirmi soracak olursanız Asla.!Hemen kısaca söyliyim Bu Yurt Fetullah gülen yurdu idi...Umarım sıkmamışımdır.Sevgi ve selam ile hürmetler arkadaşlar.

 

Sevgili kral kardeşim,

konunun dışına çıkarak bir cemiyet hakkında sui zan ederek belki yanlış yapmış olabilirsin. bugün imana hizmet eden cihanşumul bir çok tanıdığım var , ve hepsi sizin gibi kardeşlere yardım etmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Geniş çaplı bir cemiyetten bahsederken biraz daha dikkatli olamamız gerekmez mi?

 

selamtle...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...