Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
Uzaklaştırılmış Üye

Şekilcilik...

Recommended Posts

Türk Toplumu ve Şekilcilik

Toplum olarak şekilciliğe bağlıyız.Cihan İmparatorluğu'nun torunları; maddeye mana buudu ile hakim bir milletin çocuklarıyız.Türküz.

Bir nebze olsun tarihimize baktığımızda üstâdında bahsettiği ince çizgilerin ecdadımız tarafından nasıl yakalandığı gözler önünde geçmişe bakarak ağlaşma zamanı değil şimdi...

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin vahim durumunu göstermeye çalışacağım yarım lisanımla sizlere...

Gençlerden başlayalım.Akranlarımdan...Okuldaki anılarımdan bir kaçından bahsedeyim.

Okuldayız P.tesi günü İstiklâl Marşı okunacak.Herkesin de bildiği gibi gülüşmeler konuşmalar müzik öğretmeninin "Oğlum düzgün dur! Kızım konuşma ! vb. uyarıları ile 5 dk. geçti.Sonra marşa geçildi.1500 öğrenciden söyleyen 10 kişi ! Sonra içeri girildi.Okula etekleri uzun gelen kız arkadaşların nedense derse girişte etekleri kısalmış ve yüzleri boyanmış oluyor.Eğitim yuvası (!) ama kimsenin kimseye ses çıkardığı yok...Herkeste bir nahoşluk bir, bir tarif edilmez umursamazlık...

Sonra bir gün Çanakkale sergisi hazırladık tarih öğretmeni ile ben...

Yine bir TÜRK KIZI (!) güneydoğuda başı kazığa geçirilmiş Türk'ü görünce.Bana "Bu ne ya (!) haha gerçek mi bu?" dedi.Argo tabirle cilası yerinde yüzü gözü boyalı bir kız arkadaştı bu...

Gelelim kantin faslına...Yine eğitim yuvasındayız...Kantinde 5-6 kişi sigara içiyor kimsenin sesi çıkmıyor.Yaptıklarını çekip youtube'a yolluyorlar.Ve burası bir eğitim yuvası (!)

Ve şimdide gelelim konuyu bağlamak istediğim kısıma...Bağcılar lisesinde bir kaç kız namaz kılıyor.Ancak burada herkes hortluyor ! "Olmaz böyle şey olmaz efendim ! "Eğitim, bilim yuvası nasıl olur?" diye nara atıyor yardakçılar ilerici ve "modern" medya şaklabanları.Bu ne yaman çelişki? Evet haylazlık yapıyoruz...Hepimiz yapıyoruz ama vatanımıza, milletimize hainlik derecesinde değil ve biz böyle bir nesilden hayır bekliyoruz.

Şekilcilikle ne alakası var?

Her P.tesi istiklal marşı okuyoruz.Maddeye bağlı maneviyattan kopuk işin idrak noktasında sıfır kalmış yalnızca papağan gibi tekrar eden bir gençlik var elimizde.Bir şekilcilik.

Şapka takarak modern görünen cahiller var ülkemizde.Gravat takarak adam olduğunu iddaa eden maymunlar.Yobazlar...İşi mana buudu ile idrak edemedikten sonra her an İstiklal marşı oku...Neye yarar...

Çözüm önerisi istiyorum sizlerden arkadaşlar.N-F-K forumunun gerçekten okuyan gençliğinden çözüm önerisi bekliyorum.Yapabileceğimiz en büyük iş üzerimize düşen iştir.Bu konuda bizim üzerimize neler düşüyor?Gaflet uykusunda olan materyalist dünyanın gençlerini akranlarımızı nasıl ruh boyutuna çekeceğiz?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Efendim şu Bağcılar Lisesi olayıyla birlikte fırsat düşkünlerine fırssat verilmiş olduğu ve dinini yaşamak isteyen insanların zor durumda bırakıldığı kanaatindeyim.

 

Bu olay bana İmam Hatiplerin hangi hükümet döneminde kapatıldığı sorusunu hatırlattı.

Share this post


Link to post
Share on other sites

11 Eylülde A.B.D deki ikiz kuleler olayı gibi bir olaydı bu...Kendileri planladı tezgahladı sonra da çıktı oyun meydana...Daha önceden kadının erkeklere imam olması olayı..onun öncesinde uludağda çarşaflı kayakçılar...daha sonraları yine bi kadının başı açık erkekler içinde namaz kılması ki kadın ellerini erkekler gibi bağlamıştı çok dikkat ettim kimse değinmedi bile...Müslümanları karalama kampanyaları...aşağılık köpekler !!

Share this post


Link to post
Share on other sites

arkadaşlar.. eksiğiz.. demek ki insanlara anlatamamışız.. ulaşamamışız o soylu(!) kafalara.. bizde de eksiklikler var. özellikle kendi adıma söylüyorum.. ne yaptım şu ana kadar? kime neyi anlattım? her şeyden önce anlatabilmem için anlatacağım şeyleri yaşadım mı..? elimizden geleni yapıyoruz ama daha fazlasını yapmalıyız.. salihbey serbest kürsüde çok güzel bir yazıyı bizimle paylaştı.karikatüristle olan bir yazı.. tavsiye ederim okuyunuz. orda da belirtildi; karikatür dahi onların elinin altında.. ve sadece karikatür değil ki.. her şey ellerinin altında..her şey planlanıyor,uygulanıyor, ve başarıya da ulaşılıyor :lol:

harekete geçmek için neyi bekliyoruz ki. daha fazlasını yapamaz mıyız Allahın izniyle..? inşallah..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Herşeyi kendimiz için ki, kendimiz bile daha herşeyi tam oturtmuş değiliz...Ü.Y kardeşim çok güzel değinmiş herşey onların eli altında...Yani bir POSTA gazetesi Türkiye'nin en çok "satan" gazetesi ise bu evvela bizim suçumuzdur.İnsanların üzerine; alıyor, almasın, suç onda vb. yaklaşımlar içinde bulunarak yalnızca kutuplaşmaya sebebiyet veriyoruz.Peki biz bu noktada onlara yanlışlarını ne kadar gösteriyoruz.Doğru yolu ne kadar tanıtıyoruz.MSN deki insanlarla ne kadar konuşuyoruz bu konuları?Suçlayarak vb. hiç bir sonuç elde edemeyiz...İnsanları kendimize çekmemiz lazım ki bundan önce kendimizi bir köşeye çekmemiz lazım...Polemiğe girmeden güzel güzel anlatmamız lazım.Efendimiz (s.a.v) kimi suçlamış davasında? Kimseyi incitmiş mi?. Bunu o yapmamış bizim o peygamber olduğu halde bunu yapmamış...Biz sıradan bir insan olarak ne haddimize insanları suçlamak...Biz üzerimize düşeni yapalım gerisini alemlerin Rabb'ine bırakalım.Hidayeti verecek olan odur.Biz sevgiyle gönülle yaklaşırsak isteyen istediğini elde etsin, hakim olsun.O'nu bulan herşeyi bulmuştur.O zaman karikatürist vb. "gerisi angarya"dır.Doğruyu gören için gerisi boş.Ancak çağ GÖSTERİŞ, ŞEKİLCİLİK çağı...Bizde şekilcilik yapmalıyız.-Yanlış anlaşılmasın- Şekillerle, yazılarla karikatürle, internet sayfalarıyla ilgi çeken farklı şeylerle insanları çekip sonra davamızı anlatabiliriz onlara...Ama benim çok önem verdiğim bir konu tenkit etmemek.Sonuçta bu bize birşey kazandırmıyor.Savaşımız günahın köküne olmalıdır.Yani gazetelere, modern profesörlere...Onlara aldanan insanara değil...Bilmiyorlar, bilseler...

 

Vesselam...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ü.Y.'nin belirttiği eksikliğimize üzülerek katılıyorum. Maalesef anlatamıyoruz kendimizi.

 

Ben bu "anlatamayışlığın" en iyi çözümünü durmadan yorulmadan okuyup çalışmakta görüyorum. Bizler okullarda, üniversitelerde, gazetelerde, televizyon kanallarında, hastanede, postanede vb. mevkiilerde belli kademelere gelemedikçe; kısacası söz sahibi olamadıkça kendimizi yeterince anlatmamız çok zor.

 

Bu yüzden idealimiz, ülkümüz; üniversite bitirmiş olmak değil, para kazanıp zengin olmak değil Allah davasına hizmet etmek olmalıdır. Bu yolda yol arkadaşlığı edebileceksek ne mutlu bize.

 

Saygılarımla...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...