Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
NFK-Fan

Su Üstündeki Leke

Recommended Posts

SU ÜSTÜNDEKİ LEKE

 

Denizaltılarda su bombası atıldığı zaman, isabet olup olmadığının delili, hemen su yüzüne çıkan bir yağ tabakasıdır. Eğer su yüzünde yağ tabakası görünmemişse, isabet yok demektir. Bir denizaltı vuruldu mu, hemen barsaklarındaki muhtevayı "paf!" diye su yüzüne döküyor ve kuyruğu titrettiği ondan belli oluyor.

 

Evvelki günkü (Ulus) gazetesinde bana ve gazeteme ait yazı, işte yağ yerine barsak muhtevası tâbirini kullanmak şartıyle, su yüzünde, bir deniz canavarının geberdiğini ilân eden böyle bir leke tabakasıdır.

 

CHP'nin aldığı tam isabetler, onun (Ulus) gazetesi şeklinde koyverdiği galiz maddeyle belli olmuştur.

 

Beni, mukaddesat karaborsacısı, hasta adam, sahte mürşit diye vasıflandırmaya kalkışan bu gazeteye, bu bakımlardan edilebilecek hiçbir fikir mukabelesi yoktur. Karaborsayı kuran, Türk Milletinin kefen bezlerini bile karaborsadan dilendiren bir şekavet devrinin gazetesi, elbette beni belirtecek vasfı bende aramayacak, kendisinde bulacaktı.

 

Beni hasta adam görecek kadar iman bağlılığıma dikkat etmesi, müritlik iddiasına bile yaklaşmamış bir insanı sahte tarafından da olsa mürşit gösterecek derecede içinde büyütmüş olması, bilmem ki, teşekküre mi, ayıplamaya mı lâyıktır.

 

Benim, bu sütunlarda işimi gücümü din telkinine bağladığım, "Ulu Hakan Abdülhamid Han" isimli tefrikamla da padişahçılık propagandası yaptığım ve Abdülhamid'in rugan potinlerini öpmeyi şeref bildiğim tarzındaki isnada verilebilecek cevap, padişahçılık propagandasına ait iftira müstesna, (Ulus) gazetesinin hayatında ilk defa doğru söylediğidir. Alemde İslâmiyetten başka tek yol tanımadığım gibi, Halk Partisine karşı bütün hıncım da, onun, bir milleti, ruhuna musallat olarak "bâsübâdelmevt — ölümden sonra diriliş'siz bir yokluğa mahkûm etmek istemesindedir.

 

Rugan potinlere gelince, bana, bugün Abdülhamid'in ayağındaki toz olmaya lâyık bir devlet recülü göstersinler, ayağını öpeyim...

 

Buraya kadar hiçbir öfke ve tiksinti duygusuna kapılmayan bir fikir ve teşrih diliyle karşılık verdikten sonra, şimdi, hakkım olan his ve sinir cephesinden de tek cümlelik bir intiba takdim edebilirim:

 

Küfrün hela kâğıdı (Ulus) gazetesinde, fikir mensubunun düşebileceği son hadde ait renkleri ve çizgileriyle, efendilerinin, lâğım farelerini bile tiksindirici suratlarından başka birşey görülemez ve CHP deyince Türk Milleti işte bu suratı görmektedir.

 

29.6.1965

Share this post


Link to post
Share on other sites

Çok acı olmuş. Gazete patronu olsam gazeteyi kapatmayı düşünebilirdim. İfrazat benzetmesi ve bu benzetmenin oluşturuluş tarzı beni benden aldı. Okurken kendimden geçmişim resmen. Kendime geldiğimde sadistçe gülüyordum.

 

Allah rahmet eylesin üstada... Kabiliyetini bu pislik zihniyete karşı kullanabilen bir polemikçimiz var mı bugün?

Share this post


Link to post
Share on other sites

ulus gazetesinin genel yayın yönetmeni, editörü ve üstadı kalem alarak ona iftiralarda bulunan şahsiyet bu yazıyı okuduğunda neler hissetmiştir çok merak ediyorum. üstad "ben zekiyim ve doğru yoldayım siz zavallılar benimle baş edemezsiniz" demiş adeta. ve bunu söylerken de karşı tarafa cevap hakkı tanımamış. yine bu yazısında da müthiş benzetmeler var. mesela en hoşuma gidenlerinden biri: "Küfrün hela kâğıdı (Ulus) gazetesi" okuduğumda mest oldum.. ve buna benzer bissürü şey..

 

böyle köpeklere meydan vermediği için üstadımızdan ALLAH razı olsun.. selametle..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...