Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
NFK-Fan

Cenazemi Kimler Kaldırsın?

Recommended Posts

CENAZEMİ KİMLER KALDIRSIN?

 

Bu defaki Büyük Doğu, MSP'lilerin, her halde düdük işareti merkezden verilmiş olacak, bana saldırmalarına vesile oldu. Anadolunun bellibaşlı yerlerinden bir veya birkaç delikanlının kendilerine yakıştırdıkları ve bununla bütün mukaddesatçı gençliği temsil hayaline kapıldıkları "İslamcı Gençlik" yaftası altında bana saldıranlar, MSP güdücülerinin tek tek Büyük Doğu annesinden vücut bulma birer sakat doğum belirttiklerini düşünmek ve ona göre anneyi dinlemek yerine, sanki dışarıdan ve İslama karşı bir taarruz gelmişçesine beni hedef tuttular. Utanmadan, arlanmadan, gaipler âleminden bir haşyet duymadan mektup ve telgraflarla etmedikleri küfür bırakmadılar.

 

İş bununla da kalmadı; bizzat benim, kucağımda emzirdiğim, üzerilerine titrediğim, Büyük Doğu emanetine lâyık sandığım ve hususî kadromuza aldığım olgun yaştaki gençler de, son anda birer MSP'li geçinmeye kalktı; ve bu parti bahsinde benimle harfi harfine mutabık iken birdenbire ayak diremek gibi asaletsiz bir cesaret gösterdi. Hele içlerinden biri, bir MSP organında maskeli bir imâ üslûbiyle benim müslümanlar arası fitne çıkardığım iddiasına kadar vardı; ve "sen de mi Brütüs?" hitabındaki fazilet ve sadakat yoksunluğu misaline nazire yazmış oldu.

 

Ve hele bir MSP'li var ki, Anadolunun bir köşesinde "Hürriyet Gazetesi A.Ş. bayii" damgasını bir iftihar mühürü diye bastığı mektubunda benim için "öldüğü zaman cenazesini türkçüler kaldırsın!" diyecek kadar denî...

 

Eski bir beytim malûm:

 

Son gün olmasın dostum, çelengim, top arabam;

Beni alıp götürsün tam dört inanmış adam...

 

Henüz sağken şu kadarını söylemek isterim ki, Hak, benim tabutum altına girecek dört ve ardımdan gelecek birkaç kişiden hiçbirinin, dindar geçinen bu sefillerden olmasını nasip etmesin...

 

10 Haziran 1978

Share this post


Link to post
Share on other sites

Merhaba;

Öncelikle Üstad'ın Alparslan Türkeş ve Necmettin Erbakan hakkındaki düşüncelerini okudum. Üstadın o zamanki adıyla Msp'lilerden memnun olmadıklarını gördüm. Hatta bir yazısında Büyük doğunun düşük çocuğu diye başlar. Ama Alparslan Türkeş ile ilgili yazısında ise tam tersine bu davanın büyük savunucusu olarak görüyor. Acaba bu nedenleri nelerdir? O zamanki Msp'lilerin yaptığı hatalar nelerki? Üstadın Mhp'ye bu kadar bel bağlamasının nedeni ne olabilir? İslama hizmet konusunda diğerlerinden daha mı faallardi? Bu konuyu yorumlarla değilde Üstad'ın ağzından açıklarsanız sevinirim. Anlaşılan Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in eserlerini tamamını okumadan kafandaki soru işaretlerine cevap bulamayacağım. Bu konuda Üstad'ın neden böyle söylediğini bilen arkadaş, bizleri de bilgilendirirse sevinirim.

 

Sevgi ve Saygılarımla

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...