Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
cerrah

"atatürkçü Düşünce Derneği Kapatılsın"

Recommended Posts

"Atatürkçü Düşünce Derneği kapatılsın"

 

Geçtiğimiz günlerdeki bir toplantısında alenen darbe yapılıp yaypılmaması gerektiğinin enine boyuna tartışıldığı ADD için, kapatılsın diye suç duyurusunda bulunuldu.

25 Şubat 2008 15:15

 

Toplantısında alenen darbe tartışılan ADD’nin kapatılması için suç duyurusunda bulunuldu.

 

İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği (MAZLUMDER), geçtiğimiz günlerde bir toplantısında, ‘Türkiye için hukuk dışına çıkma vakti gelmiştir’ denilen Atatürkçü Düşünce Derneği’nin kapatılması için suç duyurusunda bulundu.

 

ADD'nin Kadıköy Belediyesi’nin desteği ile düzenlediği 'Hukuk ve Siyaset Okulu' başlıklı seminerinde yapılan konuşmalarına, Türkiye'nin mevcut düzenini bozmaya yönelik konuşmalar olduğuna dikkat çeken MAZLUMDER yöneticileri Kocaeli Adliyesi önünde bir basın açıklaması yaptı.

 

ADD KAPATILMALIDIR!

 

ADD’nin Kadıköy Belediyesi’nin desteği ile düzenlemiş olduğu toplantıda konuşma yapan, Ulusal Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Sekreteri Birol Başaran ve ADD Genel Başkanı Şener Eruygur ve Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün, anayasal düzeni silah zoruyla değiştirmeye teşvik ve azmettiren ve farklı düşünen vatandaşlara karşı, halkın bir kısmını kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek suçu işlediğini belirten MAZLUMDER, bu kişiler hakkında kamu davası açılmasını istedi.

 

ADD'nin kapatılması için Kocaeli Adliyesi'ne yapılan suç duyrusunda şu bilgilere yer verildi: "Hukuk kimsenin bulandıracağı bir zemin değildir. Bizler gayri hukuki uygulamaların takipçisi olacağımızı ifade ederken, bu hukuksuzluğu açıkça dillendirmeyi adet edinen ADD'nin kapatılması için dernek hakkında dava açılmasını, suçun işlenmeye devam etmemesi için http:www.f5haber.com sitesindeki yayınlanan habere yayın yasağının konulması hususunda gerekli işlemlerin yapılmasını, Ulusal Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Sekreteri Birol Başaran'ın, ADD Genel Başkanı Emekli Orgeneral Şener Eruygur'un, ADD yöneticilerin, Kadıköy Belediye Başkanı'nı hakkında kamu davası açılmasını istiyoruz."

 

Konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ADD’nin seminerinde hukuk dışına çıkmak gerektiğine dair, aleni olarak yasal mevzuata aykırı yorumların yapıldığını söyleyen Kocaeli MAZLUMDER Şube Başkanı Nigar Gümrükçüoğlu bu nedenle ADD’nin kapatılması gerektiğini söyledi.

 

HUKUK DIŞINA ÇIKMA ZAMANI GELDİ

 

Darbe istenen toplantıda en çok USİAD Başkanı Birol Başaran’ın sözleri tartışma başlatmıştı. “Hukuk dışına çıkılacağı günler geliyor diye düşünüyorum” diyen Başaran, şunları söylemişti:

 

"Hukuk dışına çıkılacağı günler geliyor diye düşünüyorum"

 

"Bazı durumlarda hukukun askıya alınmasında bir zarar yoktur diye düşünüyorum.”

 

"Orduyu çağıralım, ordu darbe yapsın falan... Şu anda zamanı değil. Niye zamanı değil? 5 yıl boyunca AKP hükümetinin bütün vatan hainliğini ve ülke satmasını gördükten sonra ülkeyi tekrar şu anda elimize alırsak krizi elimizde buluruz. Böyle bir problem var. Lütfen bu yüzden... Türk ordusu biraz kenarda dursun o ne yaptığını bilir."

 

Kaynak: http://siradisi.e-politica.com/topic/atatu...ls-n--4224.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

bunlar artık türünün son örnekleri.yasakçı rektörlerin de sadece 4 aylık ömrü kaldı.4 ay sonra görev süreleri doluyor.onlar da gider yerine mukaddesata saygılı insanlar atanır inşallah

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ünv okuyan evvelden tanıdığım biri var.Bu şahıs sene başında güvendiği birinin vasıtasıyla, bilmeden ADD'den burs istemeye gidiyor.Arkadaş doktor olacak kaçırmakta istemiyorlar.(Zaten verdikleri burs sayısı çok azmış)Giden arkadaşın başının örtülü olduğunu görünce kibarca '' Başını açarsan burs veririz'' diyorlar.Kızın verdiği cevap manidar ''Sen başını kapatırsan bende açarım'' diyor.İyi günler deyip ayrılıyor.Tabiri caizse bunlar öylesine düşük insanlar.Varlıklarının anlamı yok, hayvandan daha aşağılar.ADD kapansa bile bu sefer laikçi düşünme derneği açarlar.Önemli olan varlıklarının anlamını ortadan kaldırmak veyahut varlıklarının anlamını değiştirmek.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...