Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
Mcht

Özelleştirmeler

özelleştirmeler   

8 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

selamlar

 

arkadaşlar bu özelleştirmeler hakkında herkesin düşüncesini öğrenmek istiyorum...

Share this post


Link to post
Share on other sites

ideolocya örgüsünde ki makine ile ilgili yazılanlar çerçevesinde düşünürsek yabancıların yani türk kökenli olmayanların devletimizin ve milletimizin hayatında önemli mevkilere sahip olması ne denli sağlıklı olur?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Özelleştirme yapılır, yapılması gerekir. Lakin denetim mekanizmalarının her zaman aktif olması lazım bu konuda. Telekom'un, Tekel'in, Demir- Çelik'in, limanların vs. denetimi çok önemlidir. Tamam sıcak para, iş, devlet yükünün azalması,istihdam olabilir. Kontrolü elden bırakmamak lazım. Yoksa dünyanın her yerinde var özelleştirme. Fakat bu ülkelerden birisi Türkiye olunca işler değişiyor tabiki.

 

(Ben EVET cevabını verdim)

Share this post


Link to post
Share on other sites

telekoma gitmiştik.daha paydosa yarım saat var.oradaki görevli kadın dediki on beş dakika içinde kapatıyoruz dükkanı.biz de sıraya girdik bekliyoruz.kadın iki dakka geçmeden ben artık başvuru almayacağımı söylemedim mi demin dedi.tabi biz diretince aldı faturayı işleme koydu.ama bizim işimiz acele değildi belki o gün olmasa da olurdu.ama acele işi olanlar bu tür artistleresabretmek zorunda kalıyor.şikayet etsen işe yaramıyor tartışsan sen zararlı çıkacan.ama özel sektörde çekirge bir sıçrar ili sıçrar üçüncüde münasip yerine tekmeyi yer.bu da çalışanları altlarında masa iki tanede mühür var diye bir halt oldum dağılın lan sendromundan kurtarır öncelik müşteri memnuniyetinde olur.ve işler hızlanır verim artar.çünkü çalışanda işini kaybetme korkusu vardır.

tabi bu noktada bazı stratejik yerlerin özelleştirilmesinin iyi irdelenmesi gerekiyor.satın alanın kimliği yaptıkları yapabilecekleri kurumu yönetecek maddi ve teknik imkan ve donanımlara sahip olup olmadığı o kurumu özelleştirmenin getirisi götürüsü...hep göz önünde tutulmalı.

bakın şu anda bir okullardaki eğitime bakın bir de dersanelerdeki.okulun dört yılda yaptığını dersane bir yılda yapıyor ve okuldan daha iyi yapıyor.dersane gerekirse disiplini bozan öğrenciyi şutlayabiliyor.ama okulda zor bu işler.

hastaneye gittiğinde eğer doktorun muayenanesine gitmişsen yağlı müşterisin doktor sana arzı hürmetle bakar.eğer gariban vatandaşsan nasılsa buna adam gibi davranmasam kim ne yapabilir diye seni üstünkörü muayene eder.ama özel hastanede kovulma korkusu vardır eşşek gibi herkese iyi bakmak zorundadır.

pekii parası olmayan.işte eğer devlet vatandaşlarının masraflarını karşılayabilecek gelire sahipse özelleştirmeyi yapar ve hastanın parasını hastaneye okula devlet öder.böylece hem insanlar insan gibi muamele görür hem de özelleştirmelerle küçülecek olan devlet küçük baş az ağrır mantığıyla pek çok problemden kurtulur.

ama eğer iş abd olmak olacaksa paran yoksa okuma hastalıktan geber o zaman varsın özelleştirme olmasın.çünkü bu milleti kapitalizm sirkülasyonunun bir parçası kılmak millete zulum olur.ve devlet baba anlayışı gider devlet patron anlayışı hakim olur ki her zaman patronla çalışan mesafelidir.bu mesafede milleti de yorar devleti de

saygılarımla

Share this post


Link to post
Share on other sites

erzurumda ırgat gittiğim zaman benden büyük olan biri şöyle demişti:

-bu ırgatlık ne karın doyurur ne aç bırakır..

 

ırgatlıkta da gün içinde verilen hizmet süperdir her şey tamamdır ama ertesi güne bi etkisi varmı bunun yok..

 

bu gün yabancı bir adamın ırgatlığını fabrikasında yapacağım peki yarın...

ben doydum da türkiye ne oldu...

tarih sahnesinde ne kadar yol kat eder böyle yaparak..

zaman adlı her şeyi yiyip bitiren düşmana yiyemiyeceği tüketemiyeciği neyi bırakacağız...

Share this post


Link to post
Share on other sites

işte kardeş abd olmayalım derken bunu kastediyordum.islamdaki maaş ölçüsü mümkün olduğunca patronla işçinin yediği giydiği arasında uçurum yaptırmayacak şekilde alın teri kurumadan verilmeli.bunu sağlayacak olanda vicdanlar değil o vicdanları yoldan çıktığında kontrol edecek yasalardır.bu yasalar çıkarılırsa ve bunları uygulayacak adil insanlar yetiştirilirse ne abd olur çalışanı ezer serveti tekelleştiririz ne kominist olur işleri işçinin keyfine bırakırız.

eğer yetenekli olana çalışana ayrımcılık yapmazsan yatana da açlışana da aynı değeri verir yatanı cezalandırmazsan yatan yatmaya devam eder de çalışan da bir yere kadar çalışır.işe başlarken saatlerini dolu dolu geçiren adam yıllar sonra paydos olsun da evime kaçam demeye başlar.

mevzu arz talep hak hukuk mevzusudur.ya islam zalimlerin tepesine ya da zalimler mazlumun tepesine yani

Share this post


Link to post
Share on other sites

Global ol, lokal davran.

 

Eğer yönetim söz sahibi konumundaysa söz geçirebiliyorsa satılmaması hata ama şimdi söz sahibi mi bilemiyorum, oturduğum yerden sallamak istemiyorum.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Doğrular, yanlışlıklarla dolu bir şekilde mi yapılmakta? Özelleştirmenin gerekli olduğunda hemfikir olduğumuz kanısındayım. Bu işlerden anlayanlar bu konuya yorum getirseler daha doğru olur. Ben, bu konu hakkında fazlaca bilgiye sahip değilim. Tek gördüğüm, ortada yanlış olan birşeylerin olması. Belkide benim yanlış dediğim aslında doğrudur. Bilmiyorum.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...