Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
acz

Vakit Gazetesinden Terbiyesizlik

Recommended Posts

Ahmet Varolmudur nedir, bi yandan yime var o gazetede, herif sitesinde ibni teymiyeyi savunuyor, sorsan tasavvufu züh ve takva çizgisindeyse zararsızdır der(halbuki zühd-ü takva tasavvufta sadece örtüdür aslolan aşk-u cezbedir), bırakın okumayın şu gazeteyi, Erenler düşmanlarıyla Mü'minin işi olmaz....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mumaileyh geçen hadise geçen sene bu zamanlar Üstad'ın vefat yıldönümünde cereyan etmişti.. Yapılan eleştiriler ve uyarılara dikkate almış olamalılar ki bu sene tekrarlanmadı.. Bu bence Üstad'ın Hak ve Hak'tan doğan Hukuka bağlı olduğunu bilenler için olması gereken bir hadise..

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Vakit Gazetesinden Terbiyesizlik" -> Bu ne biçim başlık kardeşim?

Şakşakçılık yapan kim? Ayıptır. Günahtır. neyin şakşakçılığını yapıyor Vakit gazetesi? sanırım siz milli görüşçü filansınız. yıllardır Vakiti takip ederim tek yanlışını-terbiyesizliğini görmedim. milli görüşçüler, Milli Gazetenin satışı azalıyor diye Vakit'e saldırıyorlar. yahu ayıptır ayıp. Nerede kaldı Müslümanlık?

Bugün Türkiyede En Seviyeli, En Dürüst, En Ahlaklı, En CESUR Gazeteciliği yapan Vakit Gazetesidir. Bu başlığı açan arkadaşı kınıyorum. Bugün Hakkı ve Hakikati En Cesur biçimde Vakit Savunuyor. Kimseden korkmadan, yılmadan habercilik yapıyorlar. Kartel Medya yetmedi bir de burada saldırı oluyor. Çoğu Kişi Üstadı Vakit Gazetesinden öğrenmiştir. Onun için bu başlığı atan arkadaş sanmasın ki kendisi Üstadı Vakitten ve Vakit okurlarından çok seviyor. İşin aslına bakarsanız, terbiyesizlik bu başlığın bu şekilde açılması olmuş.

"Hep birlikte Allah'ın ipine (İslâm'a) sımsıkı yapışın; parçalanmayın. Allah'ın size olan nimetini hatırlayın: Hani siz birbirinize düşman kişileridiniz de O, gönüllerinizi birleştirmişti ve O'nun nimeti sayesinde kardeş kimseler olmuştunuz. Yine siz bir ateş çukurunun tam kenarında iken oradan da sizi O kurtarmıştı. İşte Allah size âyetlerini böyle açıklar ki doğru yolu bulasınız." Âli İmran-103

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bu başlığa ve bazı açıklamalara tepkimizi koymuştuk, dile getirmiştik evvelce. Neyse, yeniden polemik yapacak/yaptıracak niyetimiz yok. Zaten yeterince çekiyoruz polemiklerden.

 

Sadece şunu hatırlatmak istedim. Terbiyesizlik yaptığı iddia edilen Vakit'in, Pazar günü Üstad'la alakalı nasıl bir manşet attığını ve haber yaptığını okudunuz mu, ya da terbiyesizlik yaptı diyen arkadaşlarımız gördü mü acaba?

 

Vakit'in bulunduğu konum ve üstlendiği görev ''sert ve keskinlikte'' ölçüyü bazen kaçırsada, bizce malumdur ve desteklenmeye mecburdur. Bunuda unutmamak lazım. Eleştiri ve anlamadan/analiz etmeden hüküm vermek çok ama çok farklı şeylerdir. İşte bu konuda sıkıntı yaşıyoruz galiba.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vakit Gazetesi...

Elbette bir gazeteyi sevmeyebiliriz. Bunun için ortaya bir çok bahane koyabiliriz.

İşte ne bileyim, bazı yazarlarının fikri yapıları, itikat yönünden sorunlu olabilir...

Yavuz bahadıroğlu, Hasan Karakaya, Mustafa Özcan, Abdurrahim Karakaç gibi yazarlar da var bu gazetede.

Peki Yeni Şafak'a ne demeli, ya Zaman? Ben bu gazeteleri okumayalım demiyorum. Aksine Vakit Gazetesine yapılan bir eleştiri diğerlerini de bulur ve hemde fazlasıyla...

Mesela Kanal7'yi ne yapacaz, Samanyolu'nu?..

Peki bu gazetenin kartel medyasıyla mücadelesine ne demeli? Hele bir Arşiv sayfası var ki, çok iş görüyor.

Bakın ben Zaman'ı da okurum bazen ve beğenirim de... E ama gazetede yayınlanan reklamlar, ne bileyim cemaat evlerine girebilir mi? O eve Peygamberimiz gelse, ne yaparız? Ben cemaatları eleştirmiyorum, bilakis severim o insanları da, onların temsilcisi olan bir gazetenin yayınları daha bir ölçülü olmalı... Vakit mesela, reklam olayında çok hassas.

Samanyolu reklamlara girince televizyonu mu kapatalım?

Hadi bakalım devam edin siz İsrail mallarını...

Ha bu arada bu gazetelerin hepsine önem veririm ama, demek istediğim, demekki içlerinde en az sorunlu Vakit herhalde.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Arkadaşlar yapmayın,Üstad'ın Partilerle,siyasilerle ilişkilerinden yeni bir külliyat doğar...Ayrıca bu başlık Vakit'in başlığından daha az terbiyeli değil...

Share this post


Link to post
Share on other sites

(ALİ NFK)

Gene üstad diyorki İslam Rejimi lokomotiftir vagon değil, böyle islam komunizması islam demoskratosları çok yanlış. Gene Üstad diyor ki biz İslam izin verdiği dereceden objektifis, O ne kadar izin verirse de demokratıs.

 

Bu alıntıları hangi kaynakta bulabilirim bilen var mıdır?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...