Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
trtrtrt

Harun Yahya Hakkında..

Recommended Posts

Harun Yahya,İnternet yoluyla kitapları dağıtılan bir şahıs.Etkileyici tespitleri ve

dini-bilimsel çalışmaları ile dikkat çekiyor.Ancak kitaplarında dünyadaki

ve ülkemizdeki tüm sorunların kaynağını darwinin evrim teorisine dayandırması ilginç...

Ayrıca kendini günümüzün MEHDİ si olarak lanse ettirmesi de ilginç...

Siz bu yazar hakkında neler düşünüyorsunuz?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hakkında ayrıntılı bir bilgim olmamasına rağmen, bildiğim kadarıyla anlatayım.

 

Harun Yahya, -asıl adıyla Adnan Oktar- Darwinizmin temellerini dipten sarsacak çalışmalar yapmış, Darwinizm'e kaynak ettiği söylenen fosiller üzerinde birçok araştırma yapmış ve sahte olduklarını kanıtlamış, elde ettiği bilimsel sonuçlarla da tamamen çökertmiştir.

 

Ayrıca İslami mevzularda birçok kitabı bulunan Adnan Oktar, Kuran-ı Kerim üzerine birçok araştırma yapmıştır. Akli ve mantıki delillerle Allah'n varlığını, yaratıcı olduğunu, evrendeki kusursuz vemükemmel tasarımın (akıllı tasarım) asla tesadüflere mal edilemeyeceğini çağın bilimsel anlayışıyla ispat eden bir araştırmacıdır.

 

 

Birçok kitap ve video film hazırlamıştır. "İnsan Mucizesi", "Savunma sistemi" gibi biolojik, uzay, Big Bang gibi fizik konularında birçok kitapve onlardan esinlenerek hazırlamış video cd ler...

 

Hele son zamanlarda çıkarttığı boydan boya resimli, kuşe kağıt, büyük kalın ve ağır "Yaratılış Atlası" adlı kitabı son derece mükemmel bir çalışmanın sonucudur zannediyorum. Zira birkez göz gezdirme fırsatım olmuştu. Hayret uyandırıcı bilgiler içeriyor. Okurken "keşke bütün bunları inanmayanlara gösterebilseydim" diye yakınp duruyorsunuz.

 

Bu kitap Fransada yasaklandı. Zira çok büyük yankı uyandırdı. Avrupa telaşa kapıldı. Türkiyede şu an hatırladığım kadarıyla 3 yıl mahkumiyeti var.

 

Allah yar ve yardımcısı olsun.

 

Yanlız "kendini günümüzün MEHDİ si olarak lanse ettirmesi " diye bir ibare kullanmışsınız. Ben rastlamadım. Acaba bu sadece bir duyum mu yoksa herhangi bir şey mi yazdığına şahit oldunuz? Zannetmiyorum. Zira bizde bir alışkanlık vardır, birisini gözümüz tutmadı mı; yapıştırıveririz çamuru, ondan sonra bir ömür boyu çıkmaz lekesi... Ve suizan etiğimiz yetmezmiş gibi, iftiraya da azıcık ucundan yaklaşıp yayarız çevreye.. Zaten milletimiz de pek yatkındır...

 

Birbirimize öyle çok zarar veriyoruz ki... "Biliyor musun, A şöyle yapmış, böyle edermiş, zaten şöyle şöyle..." "En doğrusu biziz herkes yanlış" "Zaten sakal da bıramaz, yok cübbe giymez, yok çarşafa karşılar,bunlar kıravat da takıyorlar, hem oğlunu şurda burda okutuyormuş, zaten belliydi bunun ajan olduğu, Kesin MİTtir, kilisede görmüşler....." "Vay efendim B çok geri kafalı, bu zamanda hafızlık mı olur, devir başka artık, bunlar yüzünden geri kalıyoruz........"

 

Her zaman söylerim, bize bizden fazla kimse zarar vermiyor...

 

Yanlış anlamayınız, yazımdaki kast size değildir, duyduğunuz mecraya.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Enteresan bir adam. Nasıl giriş ama? Ahaha.

 

Evrim teorisine kafayı takmış bir arkadaş. Zaten Harun Yahya denir denmez akla direk bu kavramın geldiği de malum.

 

Benim adamım değildir. Bilimsel bulgu denilen geyiklere karşı beslediğim septisizmi hiçbir şeye karşı duymuyorum zira. Fakat bir boşluğu doldurduğunu, inancını bilimle temellendirmek isteyenlerin bu isteğine cevap verdiğini, en azından bilimsel konuşarak 'Allah Yoktur' diyenlere cevap vermek için donanım sağladığını söyleyebiliriz. Fakat, ben, Aliya İzzetbegoviç'in 'Doğu ve Batı Arasında İslam' adlı şaheserinde dile getirdiği şu mükemmel tespite hayatım boyunca imza atarım: 'Dine inanmak için bilimin icazetini arayanlar, ahlaki erdemleri yücelten ateistler kadar tutarsızdır'. He bu tutarsızlıkta bulunanlar olacak mı? Olacak, ee o zaman onların ihtiyacını da birilerinin tatmin etmesi gerekiyor. Ama benim böyle bir derdim yok elhamdülillah. Neyse.

 

Kitaplarını hazırlarken, daha ziyade ismini şu an hatırlayamadığım bir Hristiyan antievrimcinin yolunu takip ediyor ve meseleye yaklaşım tarzı genelde bilim camiasında kabul görmüyor. Kabul görmeyişinin bir sebebi, milletin işine gelmiyor oluşu, diğer sebebi de evrime inananların bu adamın eleştirdiği düşünceyi tam olarak savunmuyor oluşu. Yalnız, müşahhas örnekleri yorumlamadaki başarısı olsun, meseleyi ele alışındaki bakış açısı isabeti olsun, takdire şayan. Bu yüzden genelde hasıraltı ediliyor, dışlanıyor, yazdıklarının üstü örtülüyor, yahut çaresizlikten içeriği çürütülemeden onlarla yüzeyselce dalga geçiliyor.

 

Bunun dışında mehdi olduğunu iddia etmiyor, öyle bi şey yok. Yalnız sürekli bir Hz. İsa bugün yarın geliyor, Mehdi belki de geldi, ebced yaptım 2008 çıktı filan gibisinden yorumlar yapıyor ki bi yerden sonra midelerde çalkalanmalara vesile oluyor. Bunları söylemekteki amacının, 'işte o Mehdi benim' demek olduğunu ummuyorum. Ama öte yandan Kur'an'ı kendine göre yorumlayıp ebcedlerle bi şeyler çıkarmak... Gayriciddi geliyor bana. İlahi sırları kurcalamanın bi manası yok. Bunlar insan aklını aşar. Ancak hadiseler vukuu bulduktan sonra 'bu buna işaret olabilir' denebilir. Gerisi hadde tecavüzdür, her ne kadar iddiaların sonunda 'en doğrusunu Allah bilir' dense de. Dalga mı geçiyosunuz ulan?

 

Yazdığı kitapları bir ekibe yazdırıyor aslında, komisyon yazıyor, bu abi imzayı basıyor. Komisyon ise genel olarak Bilim Araştırma Vakfı'nın biyologlarından oluşuyor. Yani 'vay anasını be, bu adam bir ayda 5 kitabı nasıl yazmış?' diye şaşırmayın. Kitapların güzel yönlerinden birisi de, sahip olduğu dipnot zenginliği. Ama bu abiyi okuyacaksanız da birkaç kitabından ileri geçmeyin derim, çünkü bir yerden sonra evrim konusundaki görüşleri de çok tanıdık gelmeye başlıyor haliyle. Bir şey katmıyor yani. İsterseniz birkaç kitapla perspektifi kapın, gerisini siz de yorumlayabilirsiniz. Ben ise bilim dedikleri geyiğin haricindeyim, bana hitap etmez bunlar. Teknolojimi verin bana, yeter.

 

Aynı şekilde Yahudiler, Masonlar muhabbetlerinin sık sık tekrarı da bir yerden sonra can sıkıyor. :Onlarla alakalı da iki kitaptan fazlasını zinhar okumayınız:)

 

Kitapların, CD'lerin, kasetlerin çok ucuza temin edilebilmesi, hatta net kullanıcılarının tamamen beleş olarak bunlara ulaşabilmesi harika. Kültür hizmetlerine para vermekten ölümden kaçarcasına uzaklaşan aziz milletimizin az çok okumasını sağlamak adına güzel şeyler. Bu işi Hristiyan misyonerleri dışında yapan birilerinin varlığı hoş.

 

'Adnan hocanın motorları' mevzuu hakkında da pek bir şey söylemek gelmiyor içimden, doğru da olabilir, yanlış da... Dava düştü malum. Yalnız yine de bir şey diyemem, neyin nasıl olduğunu bilmiyorum. bav-savunma.org vardı bir ara, hala var mı bilmiyorum, bakmaya da üşeniyorum açıkçası; orada yazan birşeyler vardı ama nedir ne değildir bilemeyeceğim. Yalnız ben adamın karakterindense yaptığı işe ve söylediği söze bakmayı yeğliyorum şu halde. Haa, cemiyetin geneli bunu yapmaz ve sözü söyleyenin karakterini de kriter olarak değerlendirir ama dava hakkında konuşacak donanımım olmadığı için ben sadece hocanın kendisine bakmak istiyorum.

 

Kendi değerlendirmem şudur: Varsın çalışsın, bunlar da mühim bir ihtiyaca cevap veriyor. Ama bana hitap etmiyor, benim adamım değil...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kendisinin Hz.Mehdi'yim dediğini duymadım ve okumadım. Böyle birşey olduğu konusunda şüpheci değilim, çünkü inanmıyorum.

 

Bir falsosunu görmedim -ki görseydim mahkemelerce her defasında aklanmazdı- onun içinde birşey diyemem. Darwin denilen sakalı uzun aklı kıt adamın ideolojisine karşı, dini temelli pek çok bilimsel kitap yazmıştır

 

İlaveten: Sosyetede, kendine has tebliğ metotlarını uygulamaya çalıştığınıda görür gibiyim ya da öyle sanıyorum.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Harun yahya'da kendi alanında ve çapında üstüne düşen hizmeti yapan bir insan, yaptığı araştırmaları insanlarla paylaşarak bilinçlenmelerini sağlıyor.. sadece evrim değil, gençlerin aklını kurcalayan masum gibi görünen çarpık fikirlerin ve bir çok akımın aslını göstererek uyarıyor..Bu arada kendisinin mehdi olduğunu söylediği herhangi bir deyişine rastlamadım, mehdi ile ilgili makalelerini okumanızı tavsiye ederim..

Share this post


Link to post
Share on other sites

bilim araştırma vakfı davası

 

böyle bir kitap var. büyük ebat, kuşe kağıt. tartsan 8-9 kilo gelir. kitap içinde davanın bütün belgeleri kaynaklarıyla beraber verilmiş. celse celse belgelerle anlatıyor davayı.

 

bedava kitaplara gelince. benim bir akrabam matbaasinda çalışıyor. kitaplar için bir çok vakıf ve hayır severden büyük destek alıyor. bunun yanı sıra maymuncu basında aleyhinde yazılan her şeye dava açıyor ve kazanıyor. bu davalardan çok ciddi tazminat geliri elde ediyorlar. yani işin komedi yanı maymuncular engellemeye çalıştıkça finansman desteği sağlıyor. kapitalizmi sağlam özümsemiş anlaşılan :unsure:

 

masonluk kitapları...

 

bu adam kaleme alana kadar pek kayda değer bir eserin olmayışı dikkat celbedici. harun yahya kitaplarında bahsetmeye başladıktan sonra masonluğu anlatan kitaplarda patlama yaşanması benim naçiz kanaatim kafa karıştırmak yönlü karşı tavır. piyasada o kadar kitap var ki bu hususta insan şunu biliyordum ama artık şüphedeyim demeye başlıyor. sahih olmayan kaynak sevihtir.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Harun yahya olarak tanıdığım, farklı duruşu ve marjinalliği ile yaptığı işin oldukça kayda değer ve mühim olduğunu düşünüyorum. Alanında bir ikinci ismi hiç duymadım. özlerinin hayvan olduğunu ve kendilerini bu soydan türemiş zanneden maymunlarada cevabı tokadın ilersinde yumruk gibidir. duruşunu pek benimsememekle beraber , sırf olmak için olmadıkları kanısındayım! Mehdiyim tarzında herhangi birşeyinede hiç rastlamadım.

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Oradan buradan başkalarının yazdığı eserleri alıp Türkçe'ye çevirdikten sonra kendisi yazmış gibi gösteren, kıl bir herif" diye düşünenler çoğunlukta :unsure:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ü.Y. Onun 1 eserini okudum. Kafayı yedim mi? Yemişssemde onun o eserinin becerisi değil :unsure:

Share this post


Link to post
Share on other sites

İfademi düzeltiyorum:

Her okuyan değil, çok okuyan, ayrıca üstüne çok fazla kafa yoran... Kardeşim :unsure:

Share this post


Link to post
Share on other sites
İfademi düzeltiyorum:

Her okuyan değil, çok okuyan, ayrıca üstüne çok fazla kafa yoran... Kardeşim :unsure:

 

 

o kadar fazla konuda kafa yormağa herkesin zeka kapasitesi yetmez tabi, anlattığı her alanda derinlere iniyor. şu da var ki sadece araştırmakla kazanılmaz o kadar bilgi, konunun uzmanlarını dinleyip büyük yardım aldığı kesin..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Akıl ve zeka insanı yarı yolda bırakır... Onlar da o yüzden yiyorlar kafayı herhalde... kim bilir...

Share this post


Link to post
Share on other sites

bence biraz takıntılı ekseriyetle yazdıgı kitablar mehdi deccal kıyamet evrim hakkında yani başka konu hemen hemen yok ...........

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bende olan birkaç kitabı var bahsettiğiniz mevzular dışında.

 

Göz Ardı Edilen Kuran Hükümleri

Kuran'a Göre Gerçek Akıl

Kuran'dan Cevaplar

Müminlerin Cesareti

 

Belki bendekilerden çok daha fazla mevcuttur. Ama dediğiniz gibi, genelde sürekli yaratılışı isbatla meşkul. Doğrudur, ancak bulunduğu sahada nerdeyse tek ve dünyaya meydan okuyacak türde... Ayrıca çok büyük bir açığı kapatması itibariyle de takdire şayan şahsımca.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evrim ve yaradılış konusunda bana bir çok şey kattığını söyleyebilirim.

 

Hizmet ehli biri zannımca...

Share this post


Link to post
Share on other sites

halis bir mümin oldugu konusunda şüphem yok..evrimbaz arkadaşlarımla tartısmadan once genellikle evrim yalanı isimli kitaplarına bakarım............

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daha önce masonlarla çalıştığını duymuştum Harun Yahya'nın... Tabi sonralara değişen çok şey oldu... Var oluşu ispat çabaları güzel... Fakat herkesin okuyabileceği kitaplar değil... vesselam...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...