Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
rabia BDG

İslam Ve Siyaset

Recommended Posts

İslamın sayısız dallara ayrılan siyaseti tek gövdede birleşir :Bütün insanlığın İslama teslim olmasını sağlayıcı usul... Teslim olmakta selamete çıkmak, selamete çıkmakta İslama ermek, İslama ermekte sonsuz kurtuluşu bulmak vardır ; ve İslam siyasetinin baş hedefi, İslam ülkelerinin içinde ve dışında, insanlığı bu saadete erdirmektir.

 

Siyasetin bu esasi hedefi yolunda İslam, iki esasi vasıta kullanır : Kılıç ve kalem... Kılıç maddeyi, kalem de ruhu fethetmenin bütün vasıta ve aletlerine şamil iki remzdir.

 

İslam , topyekun madde ve topyekun ruh kadrosunda hakiki fatihlerin ulvi çerçevesini belirtir. Bu yüzdendir ki, İslam siyasetinin ana gövdesi, madde ve ruh fatihlerinin sayısız iş ve fikir dalını nefsinde düğümleyen yekun hattıdır.

 

İslamın madde fatihliğindeki aleti kılıca, orak, sapan, kazma,balyoz,makine, motor,bütün inşa ve imal aletleri ;İslamın ruh fatihliğindeki aleti kaleme de,kitap,kürsü,ses,çizgi, eda,ifade , bütün telkin vasıtaları girerken, bunlarla ve bu soydan her şeyle mukaddes gayeyi devşirmek için ne kadar yol,çare,şart ve usul varsa hepsine birden enfes ve mükemmel nazariyle bakılacak ve bunlardan hepsine birden el atılacaktır. Tek , Allah’ın ve Peygamberinin emirleri muhafaza olsun.

 

Ferdinden cemiyetine ve dünyasına kadar İslam siyasetinin ruhu, babaya,anneyeevlada,kardeşe,dosta, muhite, cemiyete, yabancı fertlere ve milletlere gerçek kurtuluş yolunu maddi ve manevi her vasıtasıyla göstermek, belirtmek, benimsetmek ve sevdirmektir. İslamın muhabbet telkini dehası,kendisini sevindirmek isteyen bir kadının tavr ve hareket dehasını geçmelidir. Bu çetin işde de fertlerin ve cemiyetlerin imkan ve istidatlarını son derece dikkatle hesap etmek ve nazik aletleri tamir ve ihya ederken gösterilen inceliğe sahip kılmak başlıca usuldur.

 

İslam siyasetinde usul,kılıç yolunda hudutsuz bir doğruluk ve adalet,kalem yolunda da sonsuz bir güzellik ve zarafettir.Her iki yolun da gayesi "kolaylaştırın,zorlaştırmayın;müjdeleyin,soğutmayın!" mealindeki Hadis emrine tam uygundur. Netice de her yoldan ne yapılırsa yapılacak ,fakat inandırılacak ve sevdirilecektir.

 

İslam, günlük ,istismarcı,miskin,hasis,sadece hile için hilekar politikadan nefret eder ve kendi vecd ve aşk hamurunun kıvamında buna yer vermez.

 

İslam siyasetinde ,24 saatlik hayata hakim olmak davasını güden cüce açıkgözlülüklerden hiçbirine yer yok!; ebedi hayata nailiyet yolunun dünya ve cemiyet tedbirlerini arayan büyük ve muhteşem zekaya ise baş üstünde yer vardır.Bu zekanın rakip ve düşman millet ve dünyalara karşı,politikası da ,İslamın iç ve dış oluşunu köstekleyici her halde mani tedbiri almaktır. Sırasında kuvvet, sırasında hud'a,sırasında idare.."Harp hud'a demektir!" emri..

 

Bütün bu bakımlardan, en muğdil, en girift,en açık,en sade, en mürekkep, en basit, en saf, en kurnaz, en kahraman, en hud'acı, en sert, en yumuşak; ve eşya ve hadiselerin her an icabına baş eğen, incelerin incesi ve derinlerin derini siyaset, İSLAMDADIR...

 

(üstat, ideolocya örgüsünden)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...