Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
SİDOMA

Miracınız Mubarek Olsun!

Recommended Posts

Efendımızın ısra yolculugu ile baslayıp peygamberlere ımamlık ıle devam eden ve rabbısıyle buluşmasıyla son bulan o mubarek mıraç gecesı bıze hedıye olarak gonderılen enbasta 5 vakıt namazla bırlıkte cumlemıze mubarek olsun...

 

evınız ocagınız bu gecenın rahmetıyle dolsun...en basta EFENDIMIZIN ehlı beytının,ve sahabeyı guzın efendılerımızın ve daha sonra NECIP FAZIL KISAKUREK ustadımızın kabrı nur ıle dolsun....amın...

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Amin kaardesim butun islam aleminin mirac kandili mubarek olsun.bu mubarek gunu gurbet ellerde memleket arzusuyla gecirmek nekadar zor olsada burda ki kardeslerimizle bir imna ugruna,cihad askiyla Efendimize(sav) ulasmaya calisiyoruz. Rabbim kalplerimizi bir yolumuzu acik eylesin....

 

--------

''SUPHESIZ KI ZAFER BIZIMDIR''

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ta sarktan garba kadar butun islam aleminin bu mubarek gununde ''Nebiler Serveri (sav) Miraç'ta semaların eteklerini cevherlerle doldurmuş, onlar da O'nunla şeref kazanmışlardır.Çünkü onlara, o güne kadar bekledikleri O Dürr-i Yektâ'nın solukları ulaşmış ve onlara bir visal yaşatmıştır.''

''Efendimiz (sav), miraç esnasında ugradigi değişik yerleri sereflendire sereflendire geçmiş, her yerde kendisine 'Top senin, çevkân senin.' denmiş ve O, bu muhteşem istikballe gidip tâ Sidretü'l-Müntehâ'ya kadar yükselmiştir.''

''Evet, Sidretü'l-Müntehâ'ya kadar Efendimiz'in (sav) geçtiği yerler, O'nunla şereflendirilmişlerdir. Çünkü şimdiye kadar böylesine uzun bir yolculuk yapacak, Sidretü'l-Müntehâ'ya ulaşacak ve bizzat Mütekkellim-i Ezelî'den kelâm ahzedecek dereceye hiç kimse yükselememiştir.''

RAbbim'in bizi Efendimizin nuruyla sereflendirmesi duasiyla butun Islam aleminin Mirac Kandili hayirlara vesile olsun

Selamlarla... Esenlikler icinde kalin vesselam..

 

---------

''SUPHESIZ KI ZAFER BIZIMDIR''

Share this post


Link to post
Share on other sites

Amin..

Bütün kardeşlerimizin, İslam âleminin mirac kandili mübarek olsun, bu mübarek gecenin ve kainatın efendisinin hürmetine yüce Allah, bütün Müslümanları ıslah eylesin, onun istediği gibi kullar olmamızı nasip etsin ve iki cihan saadetine kavuşturduklarından eylesin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sual: Mirac ne demektir, bu gecenin önemi nedir?

CEVAP

Mirac, merdiven demektir. Resulullah efendimizin göklere çıkarıldığı, bilinmeyen yerlere götürüldüğü gecedir. Recebin 27. gecesidir. İsra suresinin ilk âyet-i kerimesinde, Mirac bildirilmektedir.

 

Mutezile fırkası, Resulullah efendimizin bir anda, Cenneti, Cehennemi ve daha birçok yerleri gezip gelmesine akıl erdirememiş, “Miracı kabul etmek, Allah’a mekan ittihaz etmek olur” diyerek Miracı inkâr etmiştir. Allahü teâlâ, Hazret-i Musa ile Tur dağında konuşmuştur. Tur dağı Allahü teâlânın mekanı mıdır? Elbette değildir. Cennete giren müminler de Allahü teâlâyı görecektir. Cennet de Allahü teâlânın mekanı değildir. Allahü teâlâ mekandan münezzehtir.

 

Kavl-ül-fasl kitabında deniyor ki:

İsra suresinin ilk âyetinde, Allahü teâlâ, kudret ve azametinden nice acayip işlerden bazılarını göstermek için, Muhammed aleyhisselamı, Mekke'den Kudüs'e götürdüğünü bildiriyor. İsra kelimesi, rüya için kullanılmaz. Uyanık iken, gece yürümek manasına kullanılır. (Sana [Miracda] gösterdiğimiz temaşayı insanlar için bir fitne kıldık) âyetindeki fitne, imtihan demektir. İmtihan ise uyanıkken olur. Peygamber efendimizin anlattığı rüya olsaydı, hiç kimse tuhaf karşılamazdı. Hazret-i Ebu Bekir tasdik edip, yüksek derecelere kavuşmazdı. Resulullahın, Mekke'den Kudüs'e götürüldüğüne inanmayan kâfir olur. Göklere ve bilinmeyen yerlere götürüldüğüne inanmayan sapık olur. (Bahr)

 

Birkaç saniyede Mekke'den Kudüs'e götüren Allahü teâlâ, neden daha uzaklara götüremesin? Allah’ın kudretinden ancak kâfirler şüphe eder. Peygamber efendimiz Miracını özetle şöyle anlatıyor:

 

(Verilen Burak’a binip Beyt-ül-Makdis'e geldim. Onu, önceki Peygamberlerin bağladığı halkaya bağladım, sonra Mescide girip orada iki rekat namaz kıldım. Sonra çıktım. Cebrail aleyhisselam bir kap şarap, bir kap da süt getirdi. Ben sütü seçtim. Cebrail, yaratılışa uygun olanı seçtin, dedi.

 

Sonra bizi birinci semaya çıkardı. Gök kapısında, “Sen kimsin” diye bir ses geldi. Ben Cebrail'im dedi. Yanındaki kim? dendi. Muhammed aleyhisselam dedi. O, Peygamber olarak gönderildi mi? dendi. Cebrail, evet dedi. Gök kapısı açıldı. Hazret-i Âdem ile karşılaştım. Bana merhaba diyerek hayır dua etti.

 

İkinci semaya çıktık. Yine orada da aynı konuşmalar geçti. Göğün kapısı açıldı. Burada iki teyze oğlu İsa ve Yahya ile karşılaştım. Onlar da bana merhaba diyerek dua ettiler.

 

Üçüncü semaya çıktık. Bu kapıda da aynı konuşmalar geçti. Göğün kapısı açıldı. Orada Hazret-i Yusuf’u gördüm. O da bana dua etti.

 

Dördüncü semaya çıktık. Aynı sualler ve konuşmalar oldu. Kapı açıldı. Hazret-i İdris’i gördüm. O da bana dua etti.

 

Beşinci semaya çıktık. Yine aynı konuşmalar geçti. Kapı açıldı. Hazret-i Harun’u gördüm. O da bana dua etti. Altıncı semaya çıktık. Yine aynı konuşmalar oldu ve kapı açıldı. Hazret-i Musa’yı gördüm. Bana merhaba diyerek dua etti.

 

Yedinci semaya çıktık. Yine aynı konuşmalar geçti ve kapı açıldı. Arkasını Beyt-ül-mamura dayamış Hazret-i İbrahim’i gördüm. O da bana dua etti. Beyt-ül-Mamur'u gördüm.

 

Sonra Hazret-i Cebrail beni Sidretü'l-Münteha'ya götürdü. Allahü teâlâ, günde elli vakit namaz farz kıldı. Hazret-i Musa'nın yanına geldim. Ona elli vakit namaz farz kılındığını bildirdim. Rabbinden azaltmasını iste. Ümmetin buna güç yetiremez. Ben tecrübe ettim, dedi.

 

Birkaç defa Rabbim ile Hazret-i Musa arasında gidip gelmeye devam ettim. Nihayet Rabbim buyurdu ki: "Ya Habibim, beş vakit namazı farz kıldım. Her vakit için on sevap vardır. Böylece elli vakit namaz olur.") [Müslim]

 

Kaynak

Share this post


Link to post
Share on other sites

Amin cümlemizin ,

 

Mirac kandili miz hayırlara vesile olur İNŞALLAH

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hayırlı olsun efendim. Allah, gerektiği gibi ibadet edenlerden eylesin bizi bu gece :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Teşekkürler...

Mübarek Miraç olayında araştırılacak çok şey var bence;ama biz azıyla yetinmeye devam ediyoruz..neyse diyelim biz şimdilik..... :D

 

 

Kandiliniz mübarek olur inşallah.Rabbim hayırlısıyla bu günümüzü ve gecemizi hayırlı bir şekilde geçirmemizi nasip eder...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Paylaşımın için sağol hasib kardeş. Birnida kardeşimizinde dediği gibi bugünün araştırılcak çok yanı var ama azıyla yetiniyoruz. ALLAH birgün bizi azıyla yetinmeyenlerden eyler inş.

 

Cümlemizin Kandili mübarek ve hayırlara vesile olur inş.

Share this post


Link to post
Share on other sites

üstadın deyimi ile'' dünyanın yörüngesi bile değişir dua ile'' çok dua etmeliyiz... hep dua.

yapılan tüm dualara amin . amin. amin......

Geceniz mübarek olsun. (MESCİD-İ AKSAyıda unutmayalım inşallah)

Share this post


Link to post
Share on other sites

ADINDA ESRARLAR SAKLI MİRAÇ GECEMİZ HAYIRLARA VESİLE OLSUN İNŞ...FEYİZLİ GEÇMESİ TEMENNİLERİMLE...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Konudan bağımsız ama, tanrı -ki ilah, god kelimelerinin birebir çevirisi- demeye sakındığımız Allah'ı putperest mecusilerin iyilik tanrısının adıyla anıyoruz. Bu ne yaman çelişkidir. Hatta hiç tanrı kelimesiyle karşılaştırmayalım, Allah'a zeus diyebilir miyiz, apollon diyebiliriz miyiz yahu ? Be ne izansızlık ?

 

Bilen bir arkadaş varsa, meseleyi izah eder inşallah.

 

 

Düzeltme: YEZDAN ile ÇALAP ı birbirne karıştımışım :) Bu konuda yeri dğeil o halde bu tartışmanın.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Paylaşımından dolayı teşekkür ederim kardeşim...MİRAÇ = (BENİM KIZIMIN İSMİ DEMEK):)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bismillahirrahmanirrahim ;

 

Tüm İSLAM Aleminin Miraç Kandili hayırlara vesile olması Dua ve Niyazıyla ..

Hediyemiz olan Namazı hakkıyla eda ederiz umarım

 

DOĞU TÜRKİSTAN daki kardeşlerimizi ve Birbuçuk milyar İslam aleminide unutmayalım arkadaşlar dualarımız bizim silahımız bu silahı iyi kullanalım İnşallah Hak bizden yana ve tecelli etmeside çok yakında ..

 

Hak geldi Batıl zail oldu ..

 

Dua dua eller karıncalanmış,

Yıldızlar avuçta gök parçalanmış,

Göz yaşı bir tarla hep yoncalanmış ..

 

Selam, Dua ve Muhabbetle ..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bugün Mirac kandilidir

 

Sual: Mirac ne demektir?

 

CEVAP

Resulullah’ın göklere ve bilinmeyen yerlere götürüldüğü gecedir. Recebin 27. gecesidir. Resulullah’ın, Mekke’den Kudüs’e götürüldüğüne inanmayan kâfir olur. (Bahr)

 

Peygamber efendimiz miracını özetle şöyle anlatıyor:

Verilen Burak’a binip Beyt-ül-Makdis’e geldim. Onu, önceki Peygamberlerin bağladığı halkaya bağladım, sonra Mescide girip orada iki rekât namaz kılıp çıktım. Cebrail aleyhisselam bir kap şarap, bir kap da süt getirdi. Ben sütü seçtim. Cebrail, yaratılışa uygun olanı seçtin, dedi. Sonra bizi 1. semaya çıkardı. Gök kapısında, sen kimsin diye bir ses geldi. Ben Cebrail’im dedi. Yanındaki kim dendi. Muhammed aleyhisselam dedi. O, Peygamber olarak mı gönderildi dendi. Cebrail, evet dedi. Gök kapısı açıldı. Hazret-i Âdem’le karşılaştım. Bana merhaba diyerek hayır dua etti. 2. semaya çıktık. Yine orada da aynı konuşmalar geçti. Göğün kapısı açıldı. Burada iki teyze oğlu İsa ve Yahya ile karşılaştım. Onlar da bana, merhaba diyerek dua ettiler. 3. semaya çıktık. Bu kapıda da aynı konuşmalar geçti. Göğün kapısı açıldı. Orada Hazret-i Yusuf’u gördüm. O da dua etti. 4. semaya çıktık. Aynı konuşmalar oldu. Kapı açıldı. Hazret-i İdris’i gördüm. O da dua etti. 5. semaya çıktık. Yine aynı konuşmalar geçti. Kapı açıldı. Hazret-i Harun’u gördüm. O da dua etti. 6. semaya çıktık. Yine aynı konuşmalar oldu ve kapı açıldı. Hazret-i Musa’yı gördüm. Merhaba diyerek dua etti. 7. semaya çıktık. Yine aynı konuşmalar geçti ve kapı açıldı. Arkasını Beyt-ül-mamura dayamış Hazret-i İbrahim’i gördüm. O da dua etti. Beyt-ül-Mamur’u gördüm. Sonra Cebrail beni Sidret-ül-Münteha’ya götürdü. Allahü teâlâ, günde elli vakit namazı farz kıldı. Hazret-i Musa’nın yanına gelip anlattım. (Rabbinden azaltmasını iste! Ümmetin buna güç yetiremez. Tecrübem var) dedi. Birkaç defa Rabbimle görüşmeye devam ettim. Nihayet Rabbim, (Beş vakit namazı farz kıldım. Her vakit için on sevab vardır. Böylece elli vakit namaz olur) buyurdu. (Müslim)

 

Mirac gecesini ibadetle, mesela kaza namazları kılmakla, Kur’an-ı kerim ve ilmihal okumakla, tesbihatla, gündüzünü de oruçla geçirmeli. İki hadis-i şerif meali:

(Mirac gecesinde iyi amel eden için yüz yıllık mükâfat vardır.) [İ. Gazali]

 

(Recebin 27. günü [yani yarın] oruç tutana, 60 yıllık oruç sevabı verilir.) [İ. Gazali]

 

Kaynak

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Leyle-i Miracınız hayırlara vesile olsun.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Konular birleştirilmiştir.

 

Mirac Kandilimiz hepimize mübarek olsun.

 

Bu güzel günü güzel sesiyle anan Erkan Mutlu'dan bir parça sunalım.

 

Erkan Mutlu

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Efendimizin kutlu yolculuğunun seneyi devriyesi inşallah sadece müslüman aleme değil tüm beşeriyete beşir olması hasabiyle insanlığa hayırlı olsun.

O'nu daha fazla tanımak ve tanıtmak duasıyla

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...