Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
buyukdogu

Kolera Diyor Ki:

Recommended Posts

Esen Güler Özyavuz, nam-ı diğer rap müziğindeki tanınan ismiyle Kolera ikinci solo albümü İnziva’yı çıkardı. “Sözlerin kuvveti, müziğin gücü ve Kolera’nın inzivası” şeklinde özetlenebilecek albüm, Türkçe rap albüm satış listelerinin tozunu attırıyor.

15 yaşında iken Sagopa Kajmer ile tanışarak rap müziğine başlayan Kolera, daha sonra Yunus Özyavuz (Sagopa Kajmer) ile evlenerek rap müziği konusunda önemli mesafeler katetti. İnsanlardan uzak, münzevi bir hayat yaşayan Kolera, yaşadıklarından ve kamil insanların anlattıklarından beslendiğini belirtiyor. Evliyaların kıssalarından oluşan bir kitap hazırladığını ve bu kitabın gelirini bağışlayacağını söyleyen sanatçı, “Evliyaların hepsi bize yol gösterici, hepsi dost! Geylani, Aziz Mahmud Hüdâi, Hz. Mevlânâ, Hz. Rabia, Ahmet Bedevi, Harrani Hz., Bişr-i Hafi, Bayezid-i Bestami, Hasan-ı Basrî, Mehmet Emin Tokadi... Hızır (as)’ın dostu Beşiktaşlı Yahya Hazretleri aklıma gelince hemen gözlerim dolar.” diyor. Beş vakit namaz kıldığını söyleyen Kolera, Rab karşısında sanatçılığın hükmünün olmadığını kaydederek aradığı mürşidi bulamadığını, Şems ile Hz. Mevlânâ’nın yaşadığı gibi bir mürşid-derviş ilişkisi yaşamak istediğini ifade ediyor. “Mürşidimin dizinde uyumak, ona her aklıma takılanı sorabilmek istiyorum. Bayan olduğum için işimin zor olduğunu düşünüyorum, yine de hepimizin mürşidi Allah (cc)’tır.” diyen rap’çi, hayranlarının internet başında vakit geçirmesine ise üzüldüğünü kaydediyor. “Hayranlarımın internet başında vakit geçirmesini doğru bulmuyorum. Gençlerin msn illetinden kurtulmasını dilerim.” diyen Kolera, genç hayranlarının Necip Fazıl’ın ‘Reşahat’ tefsirini okumasını istiyor. Melankolia sanatçılarının albüm çalışmalarının devam edeceğini söyleyen Kolera, Melankoliawear adıyla hazırladıkları tekstil ürünlerini yakında piyasaya sunacakları ve Sago’nun Pesimist Ep serisinin 5.sini hediye edeceklerini kaydediyor.

 

Rabb’in karşısında sanatçılık susar, kulluk başlar

 

On beş gibi çok küçük sayılabilecek bir yaşta hem Sagopa Kajmer hem de rap ile tanıştınız. Bu tanışıklık olmasa hâlâ break dans yapan birisi mi olurdunuz? Gençlik hayallerinizde kendinize hangi rolleri biçiyordunuz?

 

Her halükarda dansa devam etmezdim. Çünkü bu bir hobi gibi idi. Tıpkı skate parkta paten kaydığım ortaokul zamanları gibi... Turizm ve otel işletmeciliği mezunuyum. Her zaman turizmci olmak istedim. Ortaokul bitince meslek liseleri sınavını kazanıp liseyi de turizm üzerine okudum. Mezun olunca üniversiteyi de... Hayallerime başrolü hep turizmle biçtim, içine girince de nefret ettim… Mecbur kalmadıkça yapmayacağım bir meslek.

 

Sagopa ile evlenmeye karar vermenizde ne etkili oldu? Onun hayata bakışı mı, yaptığı müzik tarzı mı?

 

Birbirimizi 10 yıldır tanıyoruz. Çok iyi arkadaşız, ben onun, o da benim iyi niyetimi bilir, birbirimizi hep çok seven iki kişiydik. Onu sevmeme neden olan şey müziği ya da hayata bakış açısı değil, tertemiz kalpli Yunus oluşu…

 

Müzik dışında neye vakit ayırıyorsunuz, sözlerinizi besleyen dinamikler neler?

 

Müzik ve çalışmalardan arta kalan zamanda bazen kitap okuruz, bazen film izleriz, bazen mutfakta oyalanırız, bazen öylece oturur sohbetleşiriz. Sözlerimizi besleyen yaşadıklarımız ve kamil insanların anlattıkları…

 

Kendinizi çok sakladığınızdan şikayetçi dinleyiciler. Niye uzakta duruyorsunuz?

 

Kendimizi saklama amacımız yok. Sadece çok fazla ortada görünüp can sıkmak istemiyoruz.

 

Sagopa Kajmer’in en çok hangi parçasını seviyorsunuz? O sizin hangi parçanızı beğeniyor? Bunlar dışında çok sevip de dinleyici ile paylaşmadığınız şarkılar var mı?

 

Aralarında ayırım yapmak mümkün değil her parçası olabilecek son noktada. O ise İnziva albümünü tamamıyla çok beğeniyor. Zor İş adlı şarkı sanıyorum favorisi.. Benim albüme koymaktan vazgeçtiğim bir şarkı var, hayli sertti. O nedenle sözlerini değiştirip sonradan paylaşacağım inşallah. Sagopa’nın da benim için yaptığı bir parça vardı. Paylaşmadık ama tek verse yapıp bıraktı. ‘Onun yerine başka bir parça yapacağım’ dedi ve ‘Baytar’ı yaptı.

 

Kendiniz için neden bir hastalık olan Kolera ismini seçtiniz?

 

Bu ismi rap yapmadan önce kullanmaya başlamıştım. Küçük yaşlarda grafiti yapmayı da deniyordum. Hep bu ismi yazıyordum, sonra da değiştirmedim. Kolera adı her şekilde hâlâ hoşuma gidiyor, çünkü bu ismi küçükken koydum, küçüklüğümden beri de kullanıyorum Kolera gelmişi ve geçmişiyle Esen demek.

 

Feridüddin Attar ve Hz. Mevlânâ’ya da selam verdiğiniz son albümünüzün ismi İnziva. Bu albümde sıkça manevi sözler geçiyor. Albüm öncesi yaşadığınız süreç bir tür inziva mı? Hiç inzivaya çekildiniz mi?

 

Daha önce hiç inzivaya çekilmedim ama hayatımı insanlardan uzak yaşadığım söylenebilir...

 

Rap yapan bir sanatçı olarak Rabb’le irtibatınız nasıldır? Onunla konuşurken hangi kelimeleri seçersiniz kendinize?

 

Rabb karşısında sanatçılık yoktur. O’nun bir kulu olarak herkes gibi irtibat kurarım. O’nunla konuşurken en çok ‘Ya Rabbel alemîn’ derim. Böyle hitap edilmesini sevdiğini de okumuştum. Türkçesiyle ‘Ey alemlerin Rabbi ve canım Allah’ım’ da sık derim.

 

Beş vakit ibadet ettiğinizi söylüyorsunuz. Sizi seven gençlere bu anlamda önereceğiniz bir şey midir namaz?

 

Allah’ın (cc) emri yanında benim önerimin ne hükmü ya da ne önemi var ki? Namaz kesinliktir.. Farzdır…

 

Gençler msn’den kurtulmalı

 

İnternete sürekli takılan büyük bir hayran kitleniz var. Vakitlerinin çoğunu orada geçiriyorlar? Bunu doğru buluyor musunuz?

 

Bulmuyorum ve genç yaşlı herkesin msn illetinden kurtulmasını dilerim… Belki iş veya sevdiklerle görüşmek konuşmak için yararlı bir icat olabilir ama aynı zamanda gençlerin hem vaktini hem de dilini çalan bir numaralı icat. İyice dejenereleşen Türkçe ve dejenereleşen arkadaşlıklar, seviyesiz sohbetler, su gibi akan zaman, boşa geçen anlar…

 

Evliyalarla ilgili bir kitap yazdığınızı söylüyordunuz? Ne zaman bitecek? Evliyalardan sizi en çok etkileyen hangisidir?

 

Evliyaların kıssalarından oluşan bir kitap hazırlıyorum; hem çok manevi hem çok eğlenceli hem de çok bilgilendirici bir kitap olacak inşallah. Nasip olursa gelirini de bağışlayacağım… O kadar güzel şeyler okuyorum ki, onları yalnız kendime saklamak istemiyorum. İnsanlar zamanın bereketsizliği belki de üşengeçlikleri nedeniyle pek araştırmacı değiller. Herkes adına araştırırım yeter ki okumaya gönül olsun… Evliyalarımızın hangi birini hangisinden ayırmak mümkün? Hepsi bize yol gösterici, bize dost! Geylani, Aziz Mahmud Hüdâi, Hz. Mevlâna, Hz. Rabia, Ahmet Bedevi, Harrani Hz., Bişr-i Hafi, Bayezid-i Bestami, Hasan-ı Basrî, Mehmet Emin Tokadi... Kesinlikle saymak mümkün değil. Hızır aleyhisselamın dostu Beşiktaşlı Yahya Hazretleri aklıma gelince hemen gözlerim dolar. Onu da bir ayrı severim…

 

Son albümünüzde ‘Bir mürşidi kâmil arıyor gözlerim bitkin’ diyorsunuz. Aradığınız mürşidi buldunuz mu?

 

Hayır bulamadım. Ben Şems ile Hz. Mevlânâ’nın yaşadığı gibi bir mürşid-derviş ilişkisi yaşamak isterdim. Mürşidimin dizinde uyumak, O’na her aklıma takılanı sorabilmek… Bayan olduğum için işimin zor olduğunu düşünüyorum. Ama hepimizin mürşidi Allah (cc)’tır. Hadisler ve evliyalarımız da yazdıklarıyla söyledikleriyle her an yolu göstermede.

 

Çok neşeli bir kişiliksiniz, ancak sözlerinizde melankoli var. Sözlerinizi yaralayan ne?

 

Dünyayı sevmiyorum, bu nedenle her zaman melankoli parçalarım da olacaktır…

 

İnsan kendi şarkısına ağlar mı? Sizi bu albümde ağlatan bir parça oldu mu?

 

Evet insan kendi parçasında ağlayabilir, çünkü onu kendi duygularıyla yazdı, kendi duygularıyla söyledi, neden ağlamasın? Bir arkadaşım vefat etmişti ona bir parça yapmıştım. Dinlersem ağlıyordum, çünkü bana onu hatırlatıyordu. İnziva albümünde de ‘bir dilek hakkı’nın nakaratında ağladım. Oradaki maneviyat beni içlendiriyor..

 

Sizi hayatta ne ağlatıyor?

 

En kolay yapabildiğim iş ağlamak. Beni her şey ağlatabilir; kedimin şirinliğine, bir çiçeğin güzelliğine bile ağlayabilirim.

 

Bar ortamlarında şarkı söylememeyi tercih ediyorsunuz. Kurbağalı derede balık tutmama tavrınızın nedeni nedir?

 

Kurbağalı deredeki balıkların ızgarası güzel olmuyor, yoksa biz de ızgara oluruz.

 

Sürprizleri seviyorsunuz. Dinleyicilerinize buradan bir sürpriz yapabilir miyiz? Hangi parçaya klip çekeceksiniz?

 

Hiç söylemedim sürpriz olsun diye, o yüzden koruyayım sözümü..

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

Hayranları MF’den sorular

 

Necip Fazıl’ın eserlerini okuyor musunuz? ‘O ve Ben’ kitabını okudunuz mu?

 

O ve Ben’i okumadım maalesef. Reşahat tefsiri gayet sade ve akıcı, herkese öneriyoruz. Reis Bey de çok etkileyici, filmi bile var. Keşke böyle filmler çekilse.

 

İnziva albümünde ‘Bir zindan mıdır yoksa bir rıza mıdır düşün’, ‘Benim adım Kolera, 1375 yıllık hasta’, Haftada bir Cuma yetmez ki bana, seni her an her an hissedem’ ‘Bulunur Ebu Cehil her bir Ahmet’e’ şeklinde sözler var. Bunların manalarını kısaca açıklar mısınız?

 

Dünya mümine zindandır denir, cennetse benim için Allah’ın rızasını kazanmaktır. Parçada bu dünyayı mı istiyorsun yoksa ahireti mi diye soruyorum. İnziva şarkısının sözlerini 2007 sonunda yazmıştım: Hesap ederseniz 1375 yıl Efendimiz (sav)’in rahmete kavuşmasından bugüne geçen zamandır. Cennette her cuma perdesiz olarak Allah Teala ile görüşme vardır, ben de haftada 1 gün değil her an seninle olsam keşke diyorum. Bulunur Ebu Cehil her bir Ahmet’e sözüyle ise değinmek istediğim şey Efendimiz (sas)’in bile düşmanları vardı. Hepimize düşman birileri elbet vardır. Dünyada Ahmed’ler olduğu kadar Ebu Cehil’ler de vardır. Her akıllıya bir deli, bir cahil bulunur… Allah’a bile inanmayan varken senin sözüne inanmayan haydi haydi çok olur.

 

 

Radio mic beatz’da yaptığınız programların devamı gelecek mi?

 

Specialist adı altında üç seriyi tamamlamış durumdayım, devamı inşallah gelecek ama radyo programı için hazırlanmak çok zaman alıyor. Yüzlerce şarkı dinleyip içlerinde seçimler yapmak, mixlemek günlerimi alıyor. Specialist 4’ü yapmayı ben de çok istiyorum, sadece uygun zamanı kolluyorum.

 

Albümü yeni yaptığınızda beğeniyor, fakat bir süre sonra ‘bunu ben mi yaptım?’ diyormuşsunuz. Son albümünüzde de aynı duyguya kapıldınız mı?

 

Hayır, henüz bu duyguya kapılmak için biraz erken. Ancak yeni şarkılar yaptığım zaman İnziva’daki parçalarla kıyaslayabilirim… Yine de şurayı şöyle okusaymışım dediğim birkaç yer oluştu.

 

Hayranlarınız sizden birçok şey öğreniyorlar. Sizin MF diye bir aileniz daha var. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

 

MF, Melankolia fanları aynı zamanda Melankolia Family (ailesi) manasına geliyor. Onlar bizlere o kadar güveniyorlar ki, bizleri seven birinin kötü olabileceği ihtimalini hiç düşünemiyorlar bile. Mesela bir konser olacak ‘Ben gelmek isterim, şu şu şehirdeyim ama kalacak yerim yok gelemem’ diyor; hop birisi ‘bizde kalabilirsin’ diyor. Hırsız mıdır uğursuz mudur düşünmüyor… Birinin o ara parası yok diye diğerleri birleşip konser bileti bile almış oluyor. Her cuma herkes birbiriyle cumalaşıyor. Biri x bir konu hakkında soru sorsa 10 kişi araştırıp cevap veriyor… Biri hastalansa herkes şifa diliyor, birinin yakını ölse herkes dua ediyor. Birbirlerinin ödevlerine bile yardım ediyorlar… Adminimiz olan biteni anlatıyor, bazen gülüyor bazen üzülüyoruz… Allah onların eksikliğini göstermesin pırıl pırıl gençler...

 

Sahibi olduğunuz bir şirket var. Melankolia’nın ilerideki projeleri neler?

 

Melankolia sanatçılarının albüm çalışmaları devam edecek inşallah. Bunun haricindeki her şey habersizce yürümeli. Çünkü sürprizler güzeldir, ama tarih verirseniz herkes o tarihi beklerken zehir gibi günler yaşar… Melankoliawear adıyla hazırladığımız tekstil ürünlerini de inşallah yakında sunacağız. Sago Pesimist Ep serisinin 5.sini hediye edecek. Onun benim ve Abluka Alarm’ın yeni klipleri de yolda, çalışmaya, üretmeye devam…

 

Rap dünyasının en çok şarkı yapan mc’leri sizsiniz. Bu kadar çok şarkı yapmanız müziğe olan aşkınızdan mı?

 

Aşk bir yana; biz her işin hakkıyla yapılmasından yanayız. Eğer müzikle uğraşıyorsan sürekli icra etmelisin. Az icra ettiysen de sorunu tembelliğinde bulmalısın… Dışarıda yemek yiyorsan siparişin eksik gelince söylenirsin, taksici selamına cevap vermezse söylenirsin, %100 doğal yazdığı halde arkasında su ve portakal konsantresi yazdığını okuyunca söylenirsin. Bu aralar işini hakkıyla yapan o kadar az insan görüyorum ki çok rahatsız oluyorum. Kazandığın parayı hak etmen gerekir. Yıllarca aynı şarkılarla konser vermen de, playback yapman da dinleyicine yaptığın bir ayıptır...

-Zaman Gençlik Eki-

 

Hem düşündürücü, hem tebessüm ettirici, hem de ilginç bir röportaj olmuş. Açıkcası şaşırdım ve hoşuma da gitti, Esen Güler Özyavuz'un dile getirdikleri ve beklentileri. İnşallah girdiği/girmek istediği yolu layıkıyla bitirir.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Valla büyükdoğu abimiz ben de okudum röportajını ,benim de hoşuma gitti söylemleri.Özellikle şu sözü çok güzeldi:'Bulunur Ebu Cehil her bir Ahmed'e'...Mest oldum desem yeri...Artı biz gençler msn illettinden kesinlikle bir şekilde kurtulmalıyız ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yaklaşık 1 senedir bu kolera ile sagopa kajmer bağımlısı oldum.yaptıkları o iğrendirici özenti kokan amerikan vari bir rap değil daha ziyade kandi tanımlamaları "Evliya-ı Rap".evet biraz bizler gibi düşünen vede yaşayan insanlar için farklı bir müzik türü ama gerçekten anlattıkları vede söylemeye çalıştıkları o kadar bizden ki sadece liriklerine(sözlerine) baksanız kafidir.zaten verdikleri röportaj vede beyanlarda bunları çok rahat anlayabilirsiniz....pesimist tavırları ile dünyevi şeylerle haşır neşir olanlara sürekli sille atıyorlar.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Es-Selam...

Ben küçüklüğümden beridiri Sagopa Kajmer i bilir ve dinlerim. İlk küfürde ve küfürlü hallerini de bilirim. Bu ikili karıkoca müthiş ve fevkalede güzel bir değişim içine girdiler. Allah yar ve yardımcıları olsun.

ben mesleğe değil mesleğin ne içün yapıldığına bakarım. Bunlar işini Allah için yapıyorlar. Gençlerin mutlaka dinlemesi lazım gelir diye düşünüyorum.

Selametle...

Share this post


Link to post
Share on other sites

böyle röportajlar vererek aklı sıra her kesime hitap etmeye çabasındalar...sevsinler sizi...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bilgi sahibi olunmadan fikir sahibi olunmaz dostlar!

Tanımadan bilmeden ne bu hiddet?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ya akhiler napıyorsunuz siz, kadının seside avret değil mi? Gına haram değil mi? Din anlatılacaksa şeriat dairesinde anlatılır...

 

Haklısın kadın sesi haram buna diyecek bir sözüm yok.Fakat "Din anlatılcaksa şeriat dairesi içerisinde anlatılır." sözü çok güzel bir söz olsada buraya kısa kaldığı açık. Kişiye anladığı dille hitap etmekte doğru birşey değilmidir?

 

Sokakta gördüğünüz bir kediye "gel sana mama vericem" dediğinizde o size "miyav" gibi doğal bir ses çıkarır :) ne siz onu anlarsınız ne o sizi.( Örnekte artniyet aranmasın lütfen öyle bir kastım yok) . Şimdiki gençler rap adındaki bir müzikten hoşlanıyorsa onlara ,onların hoşlandığı şekilde ,yani anladıkları lisan ile hitap etmenin nesi yanlıştır?. Bir eserde bence önemli olan içeriktir. Dinlediğimiz ilahilerdede enstruman var, o ilahinin sözlerini ,anlamını ve verdiği düşünceyi, kısacası işlemek istediği ana mevzuyu değiştirmeden farklı enstrumanlar kullanarak ,farklı söylemek arasında hiç bir fark görmüyorum.

Şuan yaşadığımız toplumdada bu sıkıntı var zaten. Bir parça yabancı diye çoğu kişi parçaya araştırılmadan " tantana" veya"belki küfür ediyolar" diye yaklaşımda bulunuluyor. "Ameller niyetlere bağlıdır" şu 3 kelimeden oluşan güzel cümleyi unutmasak gerçekten çok güzel olucak.

 

 

Not: Rap müzik sevmem, ama saygım vardır.

 

 

Saygılarımla

Share this post


Link to post
Share on other sites
Bilgi sahibi olunmadan fikir sahibi olunmaz dostlar!

Tanımadan bilmeden ne bu hiddet?

bilgi sahibi derken hobileri nerde doğdukları,neleri sevdikleri falan diyosan doğru bi bilgimiz olmasında zaten meraklısı değiliz yok ama yaptıkları küfürlü şarkıları veya aynı şekilde argo vs. diyosan ister istemez bi bilgimiz var.bu müzikten hoşlanabilir insanlar ama bunun içinde o zatları övecek söylemler anlamsız ve yersiz..

Share this post


Link to post
Share on other sites
bilgi sahibi derken hobileri nerde doğdukları,neleri sevdikleri falan diyosan doğru bi bilgimiz olmasında zaten meraklısı değiliz yok ama yaptıkları küfürlü şarkıları veya aynı şekilde argo vs. diyosan ister istemez bi bilgimiz var.bu müzikten hoşlanabilir insanlar ama bunun içinde o zatları övecek söylemler anlamsız ve yersiz..

Ben niye duymadım bu küfürlü şarkıları yahu? Okadar da dinlerim he. He dersen ki adamın biri küfretMİŞ topyekün kaldırmak lazım bunları edende etmeyenden ozaman farklı bir boyutta bakalım işe. Neyse kardeşim kimsenin avukatı değilim ancak bu iş üzerinden ABD de onlarca mücahit İslam dinini yayıyor bilesin! Hakka girmyelim malum ki görüp helalleşme şansımız da az.

Ne iş yaptığın değil işini nasıl ve ne için yaptığın önemlidir.

Hayırlı iftarlar inşallah...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kahrolsun Kültür Emperyalizmi!

Kahrolsun batının kokmuş kültürü!

Kahrolsun Allah(c.c.)'ın Kur'an'ında Hayvandan Aşşağı dediği, kafir taklitçileri!

 

Zafer İnananlarındır!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ya akhiler napıyorsunuz siz, kadının seside avret değil mi? Gına haram değil mi? Din anlatılacaksa şeriat dairesinde anlatılır...

 

 

böyle röportajlar vererek aklı sıra her kesime hitap etmeye çabasındalar...sevsinler sizi...

 

 

Tamamen Katılıyorum!

 

Büyük Doğu milliyetçiliğine karşı olanlar Avrupa kültürüne fazla ısınmış. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ben niye duymadım bu küfürlü şarkıları yahu? Okadar da dinlerim he. He dersen ki adamın biri küfretMİŞ topyekün kaldırmak lazım bunları edende etmeyenden ozaman farklı bir boyutta bakalım işe. Neyse kardeşim kimsenin avukatı değilim ancak bu iş üzerinden ABD de onlarca mücahit İslam dinini yayıyor bilesin! Hakka girmyelim malum ki görüp helalleşme şansımız da az.

Ne iş yaptığın değil işini nasıl yaptığın önemlidir.

Hayırlı iftarlar inşallah...

eyvallah kardeşim bende zaten ortamı germek için söylemedim ama daha yukarda yazmışsın ben sagopayı eskiden beridir dinlerim küfürlü zamanlarınıda bilirim diye yanlış görmemişimdir(ama yinede duymadım diyosan kuvvet mira diye bi grupmu vardı ismini yanlış söylüyo olabilirim orada daha iyi aydınlanırsın) inşallah neyse hayırlı iftarlar...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kahrolsun Kültür Emperyalizmi!

Kahrolsun batının kokmuş kültürü!

Kahrolsun Allah(c.c.)'ın Kur'an'ında Hayvandan Aşşağı dediği, kafir taklitçileri!

 

Zafer İnananlarındır!

Merak ediyorum kot pantolon giyiyormusun, cep telefonun hangi marka, ayakkabıların hangi marka, yada batı gömleği giyen Üstad içinde geçerli mi bu söylediklerin? Akif'in Mısırdaki komşuları Akif'e gavur Akif demişler. Ceket giydiği için. Eşya müzik te bir kültür parçası. Anlaşılan muhalefet polisi çıktın başıma!

Sen böyle konuşunca aklıma Üstad'ın ayasofya konferansı geldi. Orda Üstad ''... ayasofyayı kapatanlar türkü yerlerde ki ve göklerdeki asli ve hakiki vatanıyla beraber satmış'' dedikten sonra birisi bağırıyor ''kahrolsunlar''; gene aynı konferansta başka birisi ''geliyor geliyor'' diye bağırıyor. Üstan ın cevab müthiş:

''BEKLE BURDA DA GELECEK. İÇİMİZDEN HEYECAN! FİKİR, BİZE BU LAZIM!!!'' boş sloganlar değil.

Yaş biraz ilerlesin seni mücadele sahasında görmek isterim. Elinde sazla Üstad'ın şarkıları söyle. Yada dergi çıkart yani slogancılık yerine faydalı birşeyler yap ve seni taktir edelim. Selahaddin kardeşim selametle...

Share this post


Link to post
Share on other sites
bilgi sahibi derken hobileri nerde doğdukları,neleri sevdikleri falan diyosan doğru bi bilgimiz olmasında zaten meraklısı değiliz yok ama yaptıkları küfürlü şarkıları veya aynı şekilde argo vs. diyosan ister istemez bi bilgimiz var.bu müzikten hoşlanabilir insanlar ama bunun içinde o zatları övecek söylemler anlamsız ve yersiz..

 

 

Eyw kardeşim haklısın kişileri övmek anlamsız olabilir, ama bir insan küfür ettiyse dediği bütün lafları kabullenmemekte bi okadar anlamsızdır. Bu Yalancı çobanın "ALLAH birdir" demesine inanmamak gibi birşey olur. O yüzden olaya kişiler bazında değilde söylenen sözler bazında yaklaşırsak daha makul olmazmı?

 

Not: desmondx haklı sagopanın çok küfürlü şarkısı var.

 

 

Kahrolsun Kültür Emperyalizmi!

Kahrolsun batının kokmuş kültürü!

Kahrolsun Allah(c.c.)'ın Kur'an'ında Hayvandan Aşşağı dediği, kafir taklitçileri!

 

Zafer İnananlarındır!

 

 

selahaddinciğim iyi diyosun ,güzel diyosun ,hoş diyosun da ;anlayamadığın ve büyük ihtimalle hiçbir zaman anlayamiyacağın küçük ama içten büyük bir nokta var. Ben yinede bir umut anlatıyım, (anlatmaya çalışıyım). Avatarın yabancı olması, yabancı dilde konuşmak, yada rap söylemek,dinlemek kültürsüzlüktür diyerek, hayvandan aşşağı diye yakıştırma yapmak, bir gergedanın su yosununa benzemesi kadar benzer. Helal olsun güzel öğrenmişsin, belli ediyosun okumuş yada okuyan adamsın. Ama bir etrafına bak şöyle bidüşün .Herşey okumakla olmuyo dimi?, unutma okumak cehaleti alır ama eşşeklik baki kalır diye bir söz var.Neysekonumuza dönelim; Harun Yaşar kardeşim değinmiş, bende merak etmeye başladım. Acaba giydiğin kullandığın eşyaların markası ne onu merak ediyorum. Çünkü senin yaptığın nekadar taklitçiliğe benziyosa senin taklitçi, kültürsüz dediklerinde ,senin dediklerine o kadar benziyor. Tabi biliyorum anlamicaksın dediklerimi. Yada anlamak istemiceksin,belkide artık nasıl okuyosan ,3-4 kelimede bircümle atlıya atlıyamı okuyosun bilmiyorm ama anliyamicaksın. Olsun ALLAH tan ümit kesilmez. Biz anlatalım günün birinde anlarsın inş.

 

 

Selametle...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Şu küfür meselesine birdaha deyineyim anlaşılamadım zannındayım:

Sagopa Kajmer 2003 yılına kadar çok ağır küfürlerle dolu şarkılar yazmıştır. Ancak Bir Pesimistin Gözyaşları albümüyle değiştiğini imana bağlandığını ve evvelki şarkılarının kendisinin olmadığını açıklamıştır. Geçenlerde de hürriyete verdiği röportajda sorulan soru üzerine 'tabiki şarkılarımda tasavvufa kayma olacaktır. müslümanın en büyük gayesi Allah'a ulaşmak vu bu yolda ömür harcamaktır' diyor. Bence peşin hüküm vermeyelim.

Ben bu kadar ısrar etmemin sebebi çocukluğumu şekillendirmesidir başka bir şey değil yoksa.

Selametle...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fikirlerimde sabitim, polemik çıkmaması için konuya müdahil olmayacağım bu mesajdan sonra.

 

Harun Yaşar kardeşim; biz zaten mücadele sahasındayız büroşürler basıp dağatıyoruz yemekler düzenliyoruz, kutlamalara, törenlere gruplar halinde katılıyoruz. Çok merak ediyorsan kot giymem, kravat okuldada olsa takmam, cep telefonunu harici durumlar dışında kullanmam.

 

Dergi demişsin kısa bir süre onuda denedik, arkadaşlarla birlikte lâkin olmadı. İnşaAllah ilerde hepsinin en hoşu olur. Birbirimizi anlayıp omuz omuza mücadele ederiz.

 

Bu orada o sloganlar haktır, bizim duvarlarımızı süsler. Üstad'ın Ayasofya konferansını dinlemişsin çok hoşuma gitti lâkin İdeolocya Örgüsünü okumadığını sanıyorum mutlaka okumalısın. Dünya Bir İnkilab bekliyor konferansınıda dinlemeni öneririm, ''Müslüman Türkiye'' nidaları eminim yüreğini titretir.

 

BaLaBaN kardeş selam dışında birbirimize kelam etmesek daha hoş olacak.

 

Kimseyi kırmak gibi bir amacım yok.

 

Allah'a Emanet Olunuz Kardeşlerim...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ozaman eyvallah selahadiin kardeşim. Yalnız Üstadın tüm konferansları dinledim ve okudum. İdelocya örgüsünü satır satır yazarak okumaktayım meraklanma :) Şimdilik 30 Bd kitabı... Sende Allah'a emanet...

Share this post


Link to post
Share on other sites

selamün alyküm

artık bu tartışmaya bi son verilmesini ricaediyorum yalnız harun kardeş söylediklerin arasında bi ikilem var hem hiç duymadım diyosun hemde ilk küfürlerini bilirim diyosun benİM senn kesinlikle bu müziği sevdiğin ilgi duyduğunla bi alıp veremediğim yok.Ama ama aklınızdan ve mantığınızdan af buyurarak bu yolla nasıl abd de islam mücahitleri islamı yayabilir.bence söylediklerini tekrar gözden geçir....yinede hakkını helal et geçtiyse..baki selam ve baki dua

Share this post


Link to post
Share on other sites

Baya uzadı yahu bu muhabbet :) Bende ifade edemedim kendimi :) Helali hoş olsun kardeşime.

Batı da ki gençler butür işlere çok alakalılar. Mesela bir Yusuf İslam 78 den beri İslamı anlatıyor. Önemli birisi basında. Aynı şeklide ABD de de var. Evvelde Muhammed Ali vardı mesela. Bugun de bir sürü şarkıcı... Neyse ne artık.

Vesselam.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ya kardeşim kadını böle toplum içine sokmağı nasıl savunuyorsunuz? Kadın ehl-i Beyttir, yani evin ehlidir Efendimiz Aleyhisselam evinin en gizli yerinde kıldığı namaz en hayırlısıdır deme dimi?

Share this post


Link to post
Share on other sites

önyargılı olmamak gerek.tamam kadın sesi haramdır ancak islama yeni yeni ısınan birilerinde önce iman askı aramak gerek.önce dini her seyiyle bilmeli sonra uygulamaya gecilmeli.uygularsa ne ala uygulamazsada Allahla onun arasında olan birsey.kimi ister dinler kimi dinlemez.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Öyle kardeşim fakat Efendimiz Aleyhisselam "Deli olmayanın imanı kamil olmaz" buyurmuşlardır, yani dinin hükmü neyse direk ona inanıcaksın, yok ben şu şekilde günahı islamı yaymak için yapıyorum demiyeceksin bu olmaz, Bektaşilerin cezbe için rakı içiyoruz demelerine benzer.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Fikirlerimde sabitim, polemik çıkmaması için konuya müdahil olmayacağım bu mesajdan sonra.

 

Harun Yaşar kardeşim; biz zaten mücadele sahasındayız büroşürler basıp dağatıyoruz yemekler düzenliyoruz, kutlamalara, törenlere gruplar halinde katılıyoruz. Çok merak ediyorsan kot giymem, kravat okuldada olsa takmam, cep telefonunu harici durumlar dışında kullanmam.

 

Dergi demişsin kısa bir süre onuda denedik, arkadaşlarla birlikte lâkin olmadı. İnşaAllah ilerde hepsinin en hoşu olur. Birbirimizi anlayıp omuz omuza mücadele ederiz.

 

Bu orada o sloganlar haktır, bizim duvarlarımızı süsler. Üstad'ın Ayasofya konferansını dinlemişsin çok hoşuma gitti lâkin İdeolocya Örgüsünü okumadığını sanıyorum mutlaka okumalısın. Dünya Bir İnkilab bekliyor konferansınıda dinlemeni öneririm, ''Müslüman Türkiye'' nidaları eminim yüreğini titretir.

 

BaLaBaN kardeş selam dışında birbirimize kelam etmesek daha hoş olacak.

 

Kimseyi kırmak gibi bir amacım yok.

 

Allah'a Emanet Olunuz Kardeşlerim...

 

 

arkadaşım fikirlerinde haklısın olması gereken bu ama dünya böyle değil...bir sokağa çık bi etrafına bak bakalım fikirlerimiz kaç insana hitap ediyor?

 

veya herhangi bir üniversiteye git, değil fikirlerini anlatmak çeşitli yerlerde her taraftan saldırılara uğruyorsun....

 

şu an ki dünyaya hitap edebilmek için onların silahıyla oynayacaksın....

 

bu arada senin grubumuz diye bahsettiklerin dediğin gibi senin grubun olacaktır, o gruba farklı bir fikirde kişinin girmesi imkansızdır ve senin de bu davranışlarınla diğer insanlara hitap etmen imkansızdır.ama tabi ki sana değiş falan demiyorum çünkü herkesin mücadele tarzı başkadır...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kardeş Said Nursi"Rahimehullah"nin böyle bir sözü vardı heralde artık devir cemaat deviri diye ben bundan bi cemaate girmeyi değil dini inziva ortamında yaşamağı anlıyorum, öleki millet senin dindar oldugunu asla anlamıyacak vs vs....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...