Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
SİDOMA

Tesettürsüzlük Evlılık Engelıdır...

Recommended Posts

İslamın örtünme için koyduğu ölçü belii...Adını artık türban mı,tesettür mü,baş örtüsü mü her ne koyuyorsanız koyun...Kafaya takılan o örtü ezbere,aşksız,ruhsuz takılıyorsa hiç takılmaması efdaldir...Başörtüsü olan her kadına aldanacak; avrupai giyinen her kadını da yaftalayacak değiliz...Evlilik o da nasip meselesi...

Share this post


Link to post
Share on other sites

İhtiva ettiği manayı idrak etmek suretiyle takılması gerekmektedir.

Menfi nazarların önüne çekilmiş bir set/bariyer gibi telakki edilebilir.

Bir nevi edep perdesidir.Tesettür takanlar takmayanlar gibi ayırımların yapılması,

makul bir yaklaşım olmamakla birlikte sakınca teşkil etmektedir.Bugün tesettürlü olan yarın çıkarabilir,

açık olan ise kapanabilir, itikadın kuvveti nispetinde değişiklik arz edebilir.

Eleştirilerin ekseriyette yapıcı olması gerekir insanları rencide ederek kazanacağımız yerde onları kaybedebiliriz.

Dolayısıyla giyim ve kuşama göre insanları nitelendirmek değerlendirmeye tabi tutmak aklı selim sahibi insanların takınacağı bir tavır değildir.

İnşallah örtünenler tesettürün manasına,mahiyetine vakıf olurlar, örtünmeyenlerde bunun bir hata olduğunu anlayıp en kısa zamanda başlarını örterek bu hatalarını telafi ederler.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamlar...

 

Anlayamadığım tesettürü neden namaz gibi görmüyor(göremiyor)uz

Her ikiside Rabbimizin buyruğu değil mi?

Tabii iş aynı görmekle de bitmiyor.

Malum devrimiz artık namaz kılan ile kılmayanı ayırt etme mevzuunda enaz tesettür kadar riyakar.

Misal;

bir adam sahtekar bir tüccar ise (sanki aynı zamanda hacı olması gerekiyormuş gibi) sorgusu yapılır çok küçükde olsa İslama ve müslümanlara özgü bir eylemi farkedilirse etiket peşinen yapıştırılır. Hemde bire bin belkide milyon katılarak ağızlara sakız nevi servisedilir;

"-bizim orda ....'cı bir hacı var beş vakit namazını geçirmez ama ne kadar sahtekarlık ne kadar dalavera var onda..."

 

Gariptir ki; bu misaller tesettürde dahil olmak üzere İslam yaşantıları çerçevesinde alabildiğine şişirilerek genişçe bir yelpazede yayıldıkça yayılırken, saf ehlisünnetin aklına bu genellemenin başka bir kurum-birliktelik-din-cemah için (bu şiddette)uygulanmıyor olması soru işareti uyandırmaz.

 

Kanaatimizce İslamı lekeleyen; O'nu temsiledenlerin arasında ki kötü örneklerin değil İslama karşı art niyetli olan belli zümreler ve onların tuzaklarına düşmüş bilinçsiz insanlar.

Bu yüzden .......... şartlarda takılamamalı demek bir yana takılmalı dememeyi bile kabullenemeyiz

Zira ilahi buyruktur...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bazı arkadaşlar kendi ses tellerini adeta yırtımış! kimse kusura bakmasın ama bu tabir onların yırttıkları ses tellerine tıpa niyetine!

 

Tesettür Allah (c.c.)'ın Ayet-i'dir ve açıkdır. Lütfen! "Tesettür" ile, "Başörtülü yarıçıplaklar"ı bir kefede tutmayınız. el insaf ve edep yâ hu!

 

"inandığın gibi yaşamazsan, yaşadığın gibi inanırsın."

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kapanmağın tesettürü teşkil ve temsil ettiğini düşünen et yığınları olduğu müddetçe ne bu tartışmalar son bulur, ne de İslam'a ve Müslüman'a getirilen laflar kesilir..

İşin en iç yakıcı noktası ise; bu et yığınlarının ekalliyeti din düşmanları, ne yazık ki ekseriyet kardeşlerimizde..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Birinci husus,,,Nur Suresi'nin 31. âyetinde mü'min kadınların başlarını, boyunlarından ve göğüslerinden açık bir yer bırakmayacak şekilde örtmeleri emredilmektedir. Dinin bu konudaki emirleri mezkur ayetle de sınırlı kalmamıştır. Düşünün ki, Peygamber Efendimiz'in pak zevceleri, hükmen mü'minlerin anneleridir. Peygamberimizden sonra onlarla evlenmek mü'min erkeklere haram kılınmıştır. Böyle iken, Ahzab Suresi'nin 59. âyetinde, sadece mü'min kadınlara değil, Peygamber Efendimiz'in pak zevcelerine de "Dış örtülerini, cilbablarını üzerlerine salsınlar" emri bildirilmiş; Sünnet-i sahihanın ve İslâm tarihindeki bütün uygulamaların ortaya koyduğu üzere, el, ayak ve -Hanefi Mezhebinde'de yüz dışında- bütün vücudun bol bir elbise ile örtülmesi emredilmiştir. Fakat bir çok bayan ya bu ayetleri bilmez idrak edemez kapanmak istemez veya bilir idrak eder ve kapanır.. Yahut gene bilmez fakat bir gelenek gibi görür belki ezberedir belki hissedemeyerk kapanmıştır ama kapanmıştır(bu insan ezberede olsa kapanmış ve o günahtan kurtulmuştur,ezberse kapanmasa daha iyi olur denemez)...

ikinci husus,,buna binaen Tesettürlü veya tesettürsüz şeklinde ayırmak, tesettürsüz insanı sanki imanın şartına islamın şartına uymuyor gibi afedersiniz marazlı gibi yargılamak ve en önemlisi de KINAMAK, Ümmeti Muhammede yakışmaz diye düşünüyorum... namazda bir emirdir oruçta zekatta bir emirdir.. hatta bunlar islamın 5 şartındandır..namaz kılmayan insanlara günümüzde heryerde rastlanabilir, nasılki onları yargılayamıyor onları kınayamıyorsak tesettürsüz bir insanıda kınayamayız diye düşünüyorum..

üçüncü husus,, tesettürsüzlük boşanmaya engel olabilir, evet çünkü bir evli çiftte bayan kapalıysa, eşde kapalı olmayan veya fazlasıyla açık olan bayanlara baktığı zaman, -nefistir- onlar daha hoş görünebilir ve eşi ona, onlar kadar güzel gelmeyerek dışa yönelebilir ve belkide eşinden boşanmak isteyebilir, FAKAT, bu tesettürsüz bayana yüklenemez sadece..her iki tarafında nefsi söz konusudur çünkü...

Rabbim cümlemize hakikati idrak ettirir inşallah.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tesettür,kadının mümin kimliğini ortaya koyduğu vitrini olmaktan çıkalı beri,ne tesettürsüze laf demek mümkün,ne de tesettürlüye.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tesettür,kadının mümin kimliğini ortaya koyduğu vitrini olmaktan çıkalı beri,ne tesettürsüze laf demek mümkün,ne de tesettürlüye.

 

Bu baslikta gordugum en doyurucu, en yeterli cevap... Ustelik birkac kelimeyle...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bir bayan düşünün

Bir bayan daha düşünün diğerinin aynı giyinmiş ama başı sizin-bizim bildiğimiz gibi kapalı

ve soru:

içlerinden biri yalnızca müslüman olan bu kadınlardan hangisi müslim hangisi gayrimüslimdir

(herkim ki bu soruya saptırma amaçlı %50 ihtimallidir bile dese peşinen gelecek makul sıfatları kabul etmiş olur bilginize :D)

 

bu sorunun cevabı bile tek başına ;(Haşa! olmadığını iddia etmiyoruz) Farz olmasa bile bir insanın başını kapatması için yeterli sebep olmalı.

Yani hala başörtüsü (yada türban) hem müsüman kadının hemde bulunduğu toplumu yansıtma bakımından (cammi gibi minare gibi) tüm cemiyetin mümin kimliğinin tescilidir...

 

bunun bilincinde olan her erkekde kendini müslüman olarak tanıtmaktan ve öyle bilinmesinden korkmayan bir bayanla evlenmek ister

Share this post


Link to post
Share on other sites

bence böyle bir başlığın atılması yanlış.kanaatimce önemli olan zihniyettir.bi insanın gıyabında bunun başı açık bununla evlenilmez diye birşey söyleyemeyiz.daha söyleyecek çok şey var ama bu konularda biraz daha hassas davranmak lazım bence.benim söyleyeceğim bu kadar..saygılar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...