Fedai 0 Report post Posted March 6, 2009 Üstadın en anlamlı resimleridir belki de bu iki resim: Share this post Link to post Share on other sites
Muvazene 190 Report post Posted March 11, 2009 *Fotoğraflar, Hece Dergisi Necip Fazıl Kısakürek özel sayısından alınmıştır. Share this post Link to post Share on other sites
Ali NFK 8 Report post Posted March 11, 2009 Çok teşekkürler Reyhan Hanım. Bu dergiyi nasıl alabiliriz? Eski bir sayı mı bu? Daha önce hiç duymamıştım bu dergiyi. Share this post Link to post Share on other sites
Muvazene 190 Report post Posted March 12, 2009 Hece Dergisi aylık olarak çıkan bir edebiyat dergisi. Ocak 2005 tarihinde, Necip Fazıl Kısakürek Özel Sayısı'nı çıkardılar. 880 sayfa tutarında kalın bir sayı. Muhtevasındaki yazılar her türden görüşe sahip kişiler tarafından kaleme alınmış. Üstadı akademik bir çerçevede hakkını vererek kaleme alanlar olduğu gibi, Üstadı anlamayan fakat Üstad hakkında kalem oynatma sevdalısı kişiler tarafından yazılan hatalı yazılar da mevcut. Kitapta bir de fotoğraf albümü var. Bu fotoğraflar da oradan. Bu özel sayı 45 liraya satılıyor. Sanırım derginin yayıncısından almak mümkün. Ben kütüphaneden aldım ve okudum. Bulunduğunuz yerdeki kütüphaneleri bir araştırın derim. Hece Dergisinin çıkarmış olduğu daha pek çok özel sayı var. Kütüphanelerde bulunabiliyor bu özel sayılar. Özel Sayıların tanıtımı için tıklayınız. Necip Fazıl Özel sayısı tanıtımı için tıklayınız. Share this post Link to post Share on other sites
Ali NFK 8 Report post Posted March 12, 2009 Çok teşekkürler Reyhan Hanım. Allah razı olsun... Share this post Link to post Share on other sites
birlik 0 Report post Posted March 19, 2009 MEVLAM hepinizden razı olsun ne kadar mes'ut um bilemezsiniz.üstadın resimleri ve üstadı seven insanları görünce mutlu oldum.. Share this post Link to post Share on other sites
Murat Aydın 9 Report post Posted June 10, 2009 ne güzel emekler... sağolasınız... Share this post Link to post Share on other sites
Muvazene 190 Report post Posted July 17, 2009 Akif İnan Arşivinden: *Fotoğraflar, Kültür Bakanlığı, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Yayınlarından çıkan Doğumunun 100. Yılında Necip Fazıl isimli kitaptan alınmıştır. Share this post Link to post Share on other sites
mukarrabin 103 Report post Posted July 17, 2009 Akif İnan Arşivinden: *Fotoğraflar, Kültür Bakanlığı, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Yayınlarından çıkan Doğumunun 100. Yılında Necip Fazıl isimli kitaptan alınmıştır. Garib... Rûhu şâd olsun... Share this post Link to post Share on other sites
AKYOL 0 Report post Posted July 17, 2009 cidden çok güzel şeylermiş teşekkürler gerçi yapılalı 3 yıl olmuş ama güzüe her zaman güzel emek her zaman emektir:) Share this post Link to post Share on other sites
yavuzlenk 26 Report post Posted July 17, 2009 Emeği geçenlerden Allah c.c razı olsun...Hiçbiri yoktu bende,epey faydalandım... Selametle.. Share this post Link to post Share on other sites
derinden 1 Report post Posted July 18, 2009 Üstad'ın namaz kılarken çekinen fotoğrafları hakkında fotoğraflara baka baka şu zanlarda bulundum. Fotoğrafta pencere açık yaz ayı olduğu kuvvetle ihtimal :) Yaz ayıysa Üstad 1960'larda Türkiye'nin dört bir yanını gezerek verdiği konferanslardan birinde ikamet ettiği çevre olabilir. Yaz ayında konferansı dinleyenin çok olacağı, o günün şartlarında yolculuk için yaz ayının daha ideal olduğu gibi şeyleri düşünerek bunları söyledim. Üstad böyle bir fotoğrafı çekin dememiştir, çekilmesini de istemezdi. 1960'lı yıllarda çekilmiş gibi geldi, Üstad ihtiyarlamamış ve fotoğrafa tekrar dikkatle bakılınca Üstad'ın kamburu çıkmamış. Genç biri de namaz kılarken, hemen hemen o duruşta oluyor.Genç biri yalnız biraz daha dik. Fotoğrafta ki mekanda sandalyeler var, camdan dışarı bakılınca yanda apartman olduğu belli oluyor. Fotoğrafa bakınca Üstad'ın bulunduğu yerin apartmanın üst katlarından biri olduğu belli. Mekanın yapısından ev olmadığı anlaşılıyor. MTTB'(Milli Türk Talebe Birliği) de sandalye vardır, oradakiler toplu halde aynı mekanda bulunup, muhabbet edeceklerdir elbet. MTTB'nin herhangi bir ilde ki şubesi olabilir. Cadde'den yada cazip bir mekan kiralanmayacaktır. Çünkü gençlerin sayesinde oralar dönüyor, Üstad'ın maddi serveti fazla değil.MTTB'nin önderlerinde ise o kadar para yoktur. Mekanın tabanına bakılınca eski yapı, mermer döşeme falan değil. O yapı o zamanda ucuz yapıdır heralde. O zaman orası apartman değil, İşhanında kiralık mekan olabilir. MTTB'de ise Üstad hayranı bir genç dayanamayıp çekmiştir fotoğrafı. Bu en kuvvetli ihtimal bence. Tahminim Büyük Doğu'nun mekanında matbaa olacağı için aşşağı katta olur diye düşünüyorum, fotoğrafta mekanın apartmanın üst katında olduğu belli orası değildir.Bu zanımda mantıklı tahmin yürüttüm gibi gelmedi bana :D Seccade tahtadan, Üstad'ın mekanı olsaydı, muhakkak seccade de olurdu diye düşünüyorum. Üstad'ın misafir olarak gittiği ahbabın işyeri olabilir. Bir fotoğraf için ne bu kadar düşünüyorum ki, çekenden de bize ulaştıranlardan da ''Allah Razı Olsun'' de geç. Lüzsumsuz adam. fotoğrafı yeni gördüm bende birşey ekliyeyim, gittiği yer doğu illerimizden biri olabilir çünkü şafi mezhebine göre ayaklar başın secde edeceği yerden yukarıda olması gerekir. Şafi mezhebi genelde doğu illerimizde daha yaygın zannediyorum :) al bi lüzumsuz daha Share this post Link to post Share on other sites
derinden 1 Report post Posted July 18, 2009 bu arada konunun üzerinden baya bi zaman geçmiş ama olsun ben yeni üyeyim. nasıl ki okunmamış her gazete yenidir görülmemiş her konu yenidir benim için :) Share this post Link to post Share on other sites
Muvazene 190 Report post Posted July 23, 2009 *Fotoğraflar, Kültür Bakanlığı, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Yayınlarından çıkan Doğumunun 100. Yılında Necip Fazıl isimli kitaptan alınmıştır. Share this post Link to post Share on other sites
Muvazene 190 Report post Posted July 24, 2009 *Fotoğraflar, Kültür Bakanlığı, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Yayınlarından çıkan Doğumunun 100. Yılında Necip Fazıl isimli kitaptan alınmıştır. Share this post Link to post Share on other sites
nurulhak 22 Report post Posted July 28, 2009 Bu resimlere baktım gözüme çarpmadı, var ise şimdiden özür dilerim. Share this post Link to post Share on other sites
Ali NFK 8 Report post Posted July 28, 2009 Aman ya Rabbi! :'( Share this post Link to post Share on other sites
derinden 1 Report post Posted July 28, 2009 Hayat Çizgileri var üstad da, bu ne çetin bir çiledir ki yüzüne nakış nakış işlenmiş... Share this post Link to post Share on other sites
Kureyşi 61 Report post Posted July 28, 2009 Fotoğrafların telefonumda duvar kağıdı olması sebebi ile, beni Kısakürek sülalesinden sananlar olmuştu... Allah sana rahmet etsin... Share this post Link to post Share on other sites
Muvazene 190 Report post Posted August 13, 2009 *Fotoğraflar, Türk Edebiyatı Dergisi Temmuz 1983 sayısından alınmıştır. 1 Share this post Link to post Share on other sites
tugra 6 Report post Posted September 28, 2009 Mahkûmiyet Vesikası Türklüğü Tahkir Sebebiyle Tevkif Müzekkeresi Hükumetin Manevi Şahsiyetini Tahkirden Tevkif Müzekkeresi Malatya Suikastı Tevkif Müzekkeresi Gıyabi Tevkif Müzekkeresi 163. maddeyi İhlalden Gıyabi Tevkif Müzekkeresi Hükümlülük Varakası Mahkumlar İçin Müddetname Share this post Link to post Share on other sites
Muvazene 190 Report post Posted October 31, 2009 (Suffe 1984 Kültür Sanat Yıllığı'ndan) Share this post Link to post Share on other sites