Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
SİDOMA

‘türkiye’ye Yakışmayan Görüntü’ Hangisi?

Recommended Posts

burada, Kanal D’nin haber direktörü AyşenurArslan’ın nasıl bir kimliğe sahip olduğunu anlataduralım, onun şahsında diğer televizyonların büyük çoğunluğunun da haber sorumlularının kimler olduğunu izaha çalışaduralım, Diyanetİşleri Başkanı’mız tüm bunlardan habersizce, Mekke’den açıklama yapıyor: “Türkiye’ye bu yakışmıyor!”

Neymiş yakışmayan?

Kadını bir mal gibi gören ahlaksız yayınlar mı?

Aile kavramını ortadan kaldırmak için çekilen diziler mi?

Mütedeyyin insanları sürekli hakir gören, özel amaçla yapılmış tv programları mı?

Hayır..

Bunların hiçbirisine, Diyanetİşleri Başkanı’mızın bir eleştirisi yok..

Zaten Başkan’ın o yönde bir eleştirisi olsa da, Kanal D’deki haber sorumlusunun ve benzeri kafadaki diğer televizyonların haber sorumlularının, o açıklamayı halka yansıtmayacağından emin olabilirsiniz.

Peki ne için yapmış Sayın Başkan o açıklamayı?

“Kurban kesme” görüntüleri için!

Hemen söyleyelim; mükemmellik amaçlı eleştiride, hepimiz aynı yorumu yapabiliriz. “Daha güzeli, daha daha güzeli olabilir” diyebiliriz.

Ama gazetelerinde, televizyonlarında, bu ülkenin % 99’unun inancı olan İslam’ın bir emrini ifa eden vatandaşlara hakaret etmek için fırsat kollayanların dolmuşuna binmek, Diyanetİşleri Başkanlığı makamında oturan kişiye yakışır mı?

Biraz düşünüp, “Bu görüntülerdeki olumsuzlukları düzeltmek için, kurban ibadetinin daha güzel bir şekilde ifası için, her yıl öncekinden daha olumlu hizmet vermek için çalışıyoruz. Ama tek amacı olumsuzlukları haberleştirmek olan televizyonlar/gazeteler de kendilerine bir çekidüzen vermeliler” diye cevap vermesi gerekmez mi?

Bununla da yetinmeyip, devamla, “Bir gazetedeki röportajda okudum. Bir kanalın haber sorumlusu bayan, ‘Tek ilahlı dinler, kadından korkuyor’ şeklinde ağır bir saygısızlıkta bulunmuş. Bu kafaya sahip insanlar, halkının çok büyük bir çoğunluğu Müslüman olan bir ülkede, çok izlendiği ileri sürülen bir televizyonun haber sorumulsu olmamalıdır. Ki, zaten bu halkın azınlığı bile tek ilahlı dine mensuptur. Böyle bir ülkede, insanlarımız, tek ilahlı dine hakaret edenlerin hazırladıkları haberlere mahkum edilmemelidir” demesi gerekmez miydi?

Hayır,Diyanetİşleri Başkanı’mız, “tek ilahlı dinlerin, kadından korktuğu” iftirasını atan haber sorumlusunun hazırladığı ısmarlama haberlerle konuşup, “Türkiye’ye yakışmıyor” diyor..

Oysa, Türkiye’ye yakışmayan, ibadeti bir çirkinlik gibi gösterenler değil mi?

Kendi ideolojisini, çaktırmadan halka empoze etmeye çalışanlar değil mi?

Objektif habercilik adı altında, tarafgir yayınlarla, halkı yanlış bilgilendirenler değil mi?

Devlet tüm vatandaşlara gerekli hizmeti sunmuş, kurbanlarını kesebileceği/kestirebileceği mekanları hazırlamış, ama yine de vatandaşlar ısrarla sokaklarda kurban kesiyormuş gibi görüntü verenler değil mi?

Evet, Türkiye’ye yakışmayan görüntüler; “Bir dini ibadeti ifa ederken, imkansızlıklar sebebiyle istemeyerek bazı nahoş görüntülere sebebiyet veren insanlarımızın görüntüleri” değil, “Türkiye’yi olduğundan başka gösteren görüntüler”dir..

Yalan ve iftira dolu görüntüler; “Türkiye’ye yakışmayan görüntüler”dir..

Umar ve beklerdim ki; Diyanet İşleri Başkanı da, bu oyunun farkında olarak, kendisine yöneltilen sorulara cevap versin..

“Türkiye’deki kurban kesimleriyle ilgili medyaya yansıyan görüntüler hakkında ne diyeceksiniz” diye soran muhabire, “O görüntülerde suçlanan vatandaşlara hizmet götürüldüğünde, toplu kesim yerlerine nasıl koştuklarını görüyoruz. O görüntülerin sayısı, her yıl gittikçe azalıyor.. Ama, televizyonlardaki nahoş görüntüler, bir türlü azalmıyor.. Kurban kesimindeki olumsuzluklarda, devlet vazifesini daha iyi yaptıkça, her şey daha iyiye gidiyor. Ama televizyonlarımızda, gazetelerimizdeki işler, bir türlü iyiye gitmiyor.. Bizim önümüzdeki sorun aslında, ‘Ateist kafalıların elindeki medyayı, ne yapacağız’ sorunudur. Çünkü biz diğer nahoş görüntüleri düzeltiyoruz. Ama medyaya sözümüz geçmiyor! Ateist kafalılar, her yeri istila etmişler” cevabını versin..

Diyanetİşleri Başkanı bu cevabı veremeyince de, kartelin televizyonları, daha büyük bir iştiyakla, o olumsuz görüntüleri yayınlıyorlar..

Diyanet’in en yetkilisinden, tokat gibi bir cevabı almayınca, ateistliklerini/ibadete düşmanlıklarını, daha büyük bir kararlılıkla yürütüyorlar..Bakalım, nereye kadar!

ALI KARAHASANOĞLU

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...