ibrikçi 47 Report post Posted March 30, 2015 Cenâb-ı Hak buyuruyor: “Mü’minler arasında hayâsızlığın yayılmasını arzu edenler var ya, işte onlara, dünya ve âhirette can yakıcı bir azap vardır…” (Nûr, 19) Rasûlullah (sav) buyurdular: “Kıyâmet günü bana en yakın olanınız, huy ve ahlâk olarak en güzel olanınızdır.” (Tirmizî, Birr, 71) Süfyân-ı Sevrî (ks) buyurur: “Güzel edeb, Allah Teâlâ’nın gazabını söndürür.” Yine şöyle buyrulmuştur: “Üç haslet vardır ki, bunlara sâhip olan mahrum kalmaz: -Güzel edeb sâhibi olmak, -Edeb ehliyle oturmak, -Başkalarını incitmekten sakınmak.” Rasûlullah (sav)’in bildirdiğine göre: “Allah Teâlâ çirkin hareketler yapan, çirkin sözler söyleyen kimseden nefret eder.” (Tirmizî, Birr, 62/2002) Edeb, güzel ahlâkın zirve noktasıdır. Allâh’ın bir kimseye verdiği en hayırlı ve en kıymetli varlık, güzel ahlâktır. Edeb bir tâc imiş nuru hüdâdanGiy ol tâcı emîn ol her belâdan 1 Share this post Link to post Share on other sites
hafakan 195 Report post Posted March 31, 2015 ııımmm mecnun hesabı.... leyla leyla leyla.... bi bakarsınki olur mevla mevla....(ibrikçi olur evliya ) Share this post Link to post Share on other sites
ibrikçi 47 Report post Posted March 31, 2015 Aziz kardeşlerim bu gün çok önemli bir mevzuyu konuşalım. Ekmekten bahsedelim , emekten bahsedelim, kulluktan bahsedelim. Ekmek deyince akla hiç şophesiz "Somuncu Baba k.s. " gelir...Çok büyük bir evliyadır . Konunun ehemmiyeti de büyüktür...Hepimiz helal ekmeğimizin peşinde çalışıyoruz. Hatırladınız mı hani bir gün demiştim "eğer cennete gidersem Allahtan ilk isteyeceğim ,bana bir iş vermesidir" demiştim. Düşündüm de cennete gidene kadar yatacak mıyız... Dünyada tek patron vardır "Allah" hepimiz Allaha çalışıyoruz zaten bu çalışma da kulluktur işte...Kul ne demek zaten... Kulluk çalışmak değil mi? Hiç yatan çalışmayan bir kul olur mu? İşte bu koministler de , işçileri neden kurtaracaklarmış ? kulluktan mı? Bize ,kendini ilah ilan eden obezite olmuş leşlere mi çevirmeyi vaad ediyorlar...İşçi haklarıymış...Koministler işçileri severler . Genelde kominiztler zengindir... Acıyarak bakarlar çalışanlara. Çalşan insana acımak da neymiş. Bu zengin koministlerin şaşırmışlığı işte. Allah onları şaşırtmış... hafakan kardeşim zaten başıma ne geldiyse bu evliyalık hecesinden geldi. Benim evliyalık damarıma basma ...Ben istiyorum ki sade ben değil tüm sevdiklerim evliya olsun. Ama meramımı anlatma biçimim yanlış. Cezbeye gelen derviş gibi şeyhimin kızı her aklıma geldiğinde ortaya atılıp "süveydadan muhabbetler " edip , yeri geldiğinde şeyhe bile "ben evliyayım verin sevdiğimi" gibi cezbelerle gidince tekmeyi yedik... Bizdeki o cezbe nasıl bir kendine güvenmişlikse şeyhe zalim bile dedik. Eee babasına zalim dersen kızı seni sever mi ? Kafa çalışmıyorki... Share this post Link to post Share on other sites
ibrikçi 47 Report post Posted April 2, 2015 İbrikçiyim işte yare yandığımAteşi aşkını çare sandığımAnladın mı şimdi neden döndüğümGitmesem incinir gitsem incinir 02.04.2015 Share this post Link to post Share on other sites
Guest Metehan Report post Posted April 25, 2016 Kardeşlerim Biliyorum ki elbette O'na dair yazılan tüm sözler güzeldir ama hani olurya okuyunca efendimizi tüm ruhunuzda,hasretini yüreğinizde hissdersiniz işte öyle şiirleri paylaşmanızı rica ediyorum... Peygamberimiz'e (sav) yazılan ilk şiir daha O doğmadan YEDİ ASIR ÖNCE yazılmış.. bu özel şiir Es'ad Ubu Kerib el-Himyeri'ye aitmiş.. işte o şiir: Şehadet ederim Varlıkları yoktan var eden ALLAHa O'nun tarafından bir elçi gönderilecektir Adı Ahmet olan Ömrüm yetişirse gelişine O'na yardımcı olurdum Hem de amca oğlu.. O zaman Savaşırdım kılıcımla düşmanlarına karşı Siler yok ederdim sinesinden Bütün elem ve kederleri Mutlu olması için Gereken ne ise yapardım.. Bu nasıl bir sevgi,nasıl bir aşk ki ezelden ebede herkes O'na sevdalı..inanan inanmayan herkes O'na hayran.. Rabbim hakkıyla sevenlerden eylesin inşaallah.. O kutlu sevdayı tadanlardan olmak duasıyla.. Share this post Link to post Share on other sites
Guest Cansu kara Report post Posted September 25, 2016 Çok beğendim teşekkür ederim Share this post Link to post Share on other sites
Guest yasemin demir Report post Posted December 9, 2016 Sultanım; Yıldızlar kararmıştı, ay zaten yoktu Karanlıklar selamlamıştı seni, kainatın güneşini Küçük bir odada Hazreti Amine Yanında Firavun karısı Asiye İmran kızı Meryem, melekutla diz dize Kisra’nın sarayı yıkıntıyla hoş geldin dedi Sabe Gölü kuraklıkla el açtı sana Melekut selatla sultanım dedi Ümmetin sel sefildi bilemezdi seni Kız çocukları son nefesini toprak altında verirdi Acıkınca kesilip, helvadan putlar yenirdi Zorda kalınca Lat’ a Uzza’ ya gidilirdi Ümmetin sel sefildi bilemezdi seni Ve işte sen Ya Resul Allah Kucağındasın Hazreti Amine’ nin Tebrikler cennetin sahibelerinden Salat u selamlar Cibril i Emin’ den Çalınıyor kulağına kainat güneşinin Yahudiler Ahmet dedi, Ben i Sad bereket dedi Kimsesizler baba dedi, Habibim dedi nefes ül Rahman Anam babam sana feda olsun Ya Resul Allah HOŞGELDİN Ben i Sad’da yıkanırken kalbin Süt veriyor devesi Halime’nin Bereket yağdırıyor Rabbim olduğun yere Bu sensin Ya Resul Allah HOŞGELDİN Hazreti Amine saramadı kucağına Oğlum diyemedi en şerefli baba Göz yaşların taşındı Edva ‘ya Bu sensin HOŞGELDİN Ya Habib Allah Melekler selam verirdi sana Dağlar taşlar dile gelirdi karşında Elini tutan bırakır mı bir daha Sensin, bu sensin HOŞGELDİN Ya Resul Allah Mekke’de yaşadığın acılar vardı Hicrette en yakın ahbabın vardı Medine’de hayırlı Ensar vardı İstanbul’a olan sözlerin vardı HOŞGELDİN HOŞGELDİN Ya Resul Allah Sevginin acı yanı özlemdir ya hani Ümmetini eritiyor bu sensizlik hali Gözlerimiz yolda bekleriz seni Bizde deriz inşallah HOŞGELDİN Ya Resul Allah Burak’la çıkmıştın Rabbin katına Layık olamadım ben bu adıma Manevi evlat olsaydım sana Diyebilir miydim bende HOŞGELDİN Ya Resul Allah Kucağında büyüdü Hasanla Hüseyin Hizmetinde serpildi Enes’le Usame Babasından ayrıldı Zeyd bin Harise Anam babam olmasaydı da görseydim seni Diyebilir miydim o zaman HOŞGELDİN Ya Resul Allah Bedir’de ganimet Uhud’ da selamet Hendek’te zarafet özlüyor seni Mekke kokunu çöl nalınını Kusva en hayırlı yükünü bekliyor İstanbul’da emanetler sahibini özlüyor Ümmetin Ravza’nı Kudüs Kubbet’üs Sahra’yı Nefsim hevayı gözetiyor bense sana HOŞGELDİN Ya Resul Allah demeyi özlüyorum Şefaat Ya Resul Allah demeyi ayaklarına kapanıp Ağlamayı istiyorum cenneti değil Seni ve Rabbimi istiyorum Nefsimi zincirle bağladım Hanemi hizmetine hazırladım Canımı yoluna adadım Demeyi özlüyorum Ya Resul Allah Hiç olmazsa şahadet şerbetini içsem Kevser’ e ardından değil en arkandan gelsem Hurileri değil bir kez seni görsem Der miydim o zaman bilemem ama Canım sana feda olsun HOŞGELDİN HOŞGELDİN Ya Hatem ül Enbiya çookk güzel kimin bu şiir necip fazılınmı Share this post Link to post Share on other sites