Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
nedmanün

" Fıkralar - Mizahî Olaylar " Bu Başlık Altında

Recommended Posts

Selamlar,

 

Bana gelen forward maillerde dikkatimi çeken hoş bir fıkra...

 

Üniversite yemekhanesine giren bir öğrenci tüm yerler dolu olduğundan gidip üniversite profesörünün oturduğu masaya oturmuş.

Profesör kaşlarını çatarak: "Öküzler ve kuşlar ayni masada oturamaz!"

Öğrenci: "O zaman ben uçuyorum..."

 

Profesor cevaba cok sinirlenmiş, sinavda ogrenciye takmış ve sınavının başarısız geçmesi için elinden geleni yapmış.

Yalnız sınavda öğrenci tüm soruları mükemmel bir şekilde cevaplamış.

 

Profesor öğrenciye: Sana son bir soru soracağım - demiş.

Yolda yürürken iki torba bulduğunu hayal et, birinde akıl var, diğerinde ise para var.

 

Hangi cuvalı alırsın?

 

Öğrenci: "Para olan cuvalı seçerdim..."

Profesör: "Ben akıl olan cuvalı seçerdim..."

Öğrenci:"Normal! Kimde ne eksikse onu seçer...

Profesör çok sinirlenmiş, öğrencinin not defterini alip icine "Öküz" yazmis.

 

Öğrenci nota bakmadan odadan çıkmış.

Bir dakika sonra ogrenci kapiyi aralamış: "Sayın profesör, imzanızı atmışsınız, fakat notumu yazmayı unutmuşsunuz."- demiş.

 

:) Bence ikincisi dışındakilere cevap vermek o an için pek kolay olmasa gerek. :)

 

Saygı ve selamlarımla

Share this post


Link to post
Share on other sites

Babadan Dursun'a Mektup

 

Uy sevgili uşağum Dursun,

Allah'ın selamı üstine olsin...

Mektubu çok yavaş yazayrum, çünkim bilirum, çabuk okuyamazsun ! Benden yana sual edersen, Allahuma pin şükür iyiyüm, yeni pir iş puldum. Emrimde yüze yakın adam var, hepsi de sessüz sedasuz, kendi hallerinde. Ne iş pulduğumu soraysan söyleyeceğum patlama, mezarluk pekçisi oldum. Bacin Emine bir uşak doğuracak, daha erkek midur, kiz midur, pelli değül. Haçan o yüzden sağa dayi mi oldin, teyze mi oldin söyleyemeyrum. Temel emicen de tükan açtı, o da otuza aldigini yirmipeşe verir, sürümden kazaniyormuş öyle dedi. Bizim köye findukçularin Temel'i muhtar sectuk, akillu usak da! Geçen gün hepimizi zelzeleye karşi aşi etturdu. Temel akilludur, hem de durusttur.. Geçenlerde bir taksinin şoforu köye varmış, muhtari arayu, meğer yolda pir tavuk ezmuş sahibini soraymuş. Muhtar Temel tavuğa pakmış, ha pu bizden değildur, pizum köyde yassu tavuk yoktur, demiş. Senin küçüğün Memet cok akilli bir uşak çıktı. Geçen gün tepeye varmiş, elinde bir ip sallayup duriy. Anan, “Uy uşağum ne edeysun orada ?” demiş. O da hava turumuna bakayrum demiş. Çektum oni akşam karşuma, anlat pakayum şu hava turumu işinu dedim. Anlatti, meğer ip sallanunca havanin rüzgarli olduğuni, ip islaninca da yağmur yağdiğuni anlaymiş. Çok akilli uşak vesselam. Sen o yaşta böyle akilli degildun!

Yaa işte boyle usağum.. Memleçetten sağa pol pol havadis.. Yeni havadis olursa yine yazarum..

Baki Hudaya emanet ol.

Baban

 

Not: Mektupa para koyacaktum, ama geç aklima celdi, zarfi kapatmişum !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Çok güzeldi....Saolasın..Dursun Temel Fadime.Hamsiye Hamu... :angry: .....Karadenizli hemşerilerim olmasaydı fıkra kültürümüz pek gelişmezdi herhalde...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bill Gates günü gelmiş ölmüş ahirete göç etmiş

 

hesap günü gelince ALLAH demiş "sen kesin cehennemliksin ama dünyada windowsu yaptın hayırlı işlere vesile oldun

unun için sana 2 seçenek sunuyorum cennet yada cehennem"

Bill Gates te "peki " demiş ve başlamışlar merhumu gezdirmeye

 

İlk önce cennete gitmişler hertarafta baldan cennet şerbretinden nehirler huriler heşey mükemmel

Sonra cehenneme götürmüşler Bill Gate bide ne görsün bi kumsal

herkes güneşleniyo güzel güzel kızlar bedava yemek ler herşey mükemmel Bill Gates demiş " tamam en urda kalıyorum"

 

gezdirenlerde "tamam yarın seni yerleştiricez "

Yarın olmuş sormuşlar "eminmisin" Bill Gates te "eminim" demiş. atmışlar cehenneme ide ne görsün hertaraf ateş , zebaniler kazanlar zehirden yemekler

Bill gates izirtaz etmiş demiş burası cehennem değil bana aşka gösterdiniz

Bill gates e demişler

"O EKRAN KORUCUYDU" :angry:

Share this post


Link to post
Share on other sites

TEMEL İSTANBUL DA TAKSİCİLİK YAPIYOR BİR TÜRİST EMİNÖNÜNDEN BİNİYOR VE SULTAN AHMETE GİDELİM. ADAM ESERİ GÖRÜNCE ŞOK BU ESER NE KADAR ZAMANDA YAPILMIŞ TEMEL DİYOR 3.SENE AMERİKALI BİZDE OLSA 1.SENEDE YAPILIR.ORDAN VER ELİNİ GALATA KULESİ VE KÖPRÜSÜ TABİİ ADAM YİNE SORUYOR BİZİM Kİ AYIP OLMASIN DİYE 2 AY DİYOR.ADAM BİZDE OLSA 15 GÜNDE YAPILIRDI.NEYSE KARŞIYA GEÇİYORLAR KÖPRÜNÜN ÜZERİNDE AMERİKALI SORUYOR BU KÖPRÜ BİZİM Kİ UYANUK ONDAN BENİMDE HABERİM YOKTU HAÇEN SABAH YOKTİ.........

Share this post


Link to post
Share on other sites

bir gün küçük kız oturup annesinin mutfakta bulaşıkları yıkamasını seyrediyordu.aniden annesinn saçlarında beyaz olduğunu farketti.annesine bakıp merakla sordu :"neden saçında beyazlar var anne?"annesi yanıtladı:"her yanlış yaptığında .beni kızdırdığında ,mutsuz ettiğinde,saçlarımdan biri beyazlar."küçük kız bu cvp üzerine bir süre düşündü ve sonra sordu,"anne,anneannemin tüm saçları nasıl bembeyaZ OLDU??

Share this post


Link to post
Share on other sites

bir anaokul öğretmeni sınıftaki çocuklar resim yaparken onları seyrediyordu her çocuğun çalışmasına bakmak için sınıfta geziniyordu.gayretli bi şekilde çalışan küçük kızın yanına gittiğinde ona ne çizdiğini sordu kız yanıtladı"melek resmi çiziyorum"öğretmen duraksadı ve sordu"ama hiç kimse meleklerin neye benzediğini bilmiyor" kız kafasını kaldırmadan yanıtladı"birazdan öğrenecekler."

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

çok güzelmiş ya hepsi.bu kadar kaliteli fıkrayı bir araya getiren herkese teşekkürler :D

 

 

ilgiliz,fransız ve türklerin oluşturduğu üç ayrı polis grupu arasından dünyanın en iyi polis grubu seçilecek.bu üç grup ormana götürülür.en çok aslanı yakalayıp getiren en iyisi seçilecektir.ingilizler gider bir saat sonra bir aslanla döner.fransızlar gider iki saat sonra iki aslanla döner.türler gider bir saat iki saat bir hafta iki hafta bir ay...geçtikten sonra yanlarında bir fille dönerler.filin ağzı burnu darmadağınıktır.gözetmenler türklere fil değil aslan istediklerini söylerler. bunun üzerine fil "abi Allah belamı versin aslanım"der :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

ÇIKARMAYA ÇALIŞIYOR

Delinin biri kuyuya bir taş atmış yüz akıllı çıkarmaya çalışmış, çıkaramamış. Sonunda delinin diğeri ilk deliye bu akıllıların ne yaptığını sormuş. Birinci deli de :

-Elimdeki taşı kuyudan çıkarmaya çalışıyorlar, demiş.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bir Amerikalı, bir İngiliz ve bir Iraklı kahvede oturmuş çay içiyorlarmış. Amerikalı, çayını bitirince bardağı havaya fırlatmış, silahını çıkarıp bardağa ateş edip parçalamış. Demiş ki:

- "Bizde bardaklar o kadar ucuzdur ki biz Amerika'da aynı bardakla iki kere çay içmeyiz"

İngiliz de bunun üzerine çayını bitirip bardağı havaya fırlatmış ve ateş ederek bardağı parçalamış. Demiş ki:

- "Bizim İngiliz kumsallarında bardak yapacak cam için o kadar çok

kum vardır ki, aynı bardakla iki kere çay içmeyiz"

Bunun üzerine Iraklı da çayını bitirmiş, bardağı havaya fırlatmış, silahını çekip Amerikalı ve İngiliz’i vurup öldürmüş. Demiş ki:

-"Bağdat’ta bu İngiliz ve Amerikalılardan o kadar çok var ki, biz aynı adamlarla oturup iki kere çay içmeyiz...”

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamlar,

 

Bir kopyala-yapıştır marifeti ile şu fıkrayı paylaşalım...

 

Bekçi

 

Kongre üyeleri bir gün ülkenin issiz bir bölgesinde, kocaman ve terkedilmiş bir hurda yığını deposu keşfetmişler... İçlerinden biri

 

"bir bekçi kiralayalım buraya sahip çıksın" demiş.. "birileri gelip burada bir şeyler karıştırmasın".. böylece bir adamı bekçi sıfatıyla işe almışlar...

 

Ertesi gün bir diğer kongre üyesi: "iyi yaptık da bir eksik var.."demiş.. "biz bu adama bir iş tanımı vermedik ki adam nasıl çalışacağını bilsin? Ayrıca iş tanımını verdikten sonra adamı bir de eğitmek lazım".. diğerleri onu haklı bulmuşlar, böylece bekçinin iş tanımını belirleyecek bir planlama departmanı kurmuşlar, oraya da bu tanımları rapor edecek bir dokümantasyon uzmanı ile bir de bekçi için eğitmen almışlar...

 

Birkaç gün sonra diğer kongre üyesi sormuş: "Peki ama bu bekçiyle iş tanımını yapanlar iyi çalışıyorlar mı, bunu takip edecek biri lazım değil mi?"

 

Böylece bekçi ve eğitmenlerini denetleyecek bir kalite kontrol departmanı kurmuşlar, oraya da bir kalite kontrol sorumlusu ile bu adamların ne yapıp ettiğini rapor edecek 2 tane Müfettiş almışlar...

 

Ertesi gün bir diğer kongre üyesi demiş ki: "Peki ama bir bekçi ve peşinden bir sürü denetleyici işe aldık, bunların maaşını kafamıza göre mi vereceğiz?

 

Bekçiye ne kadar Kalite kontrol departmanına neye göre ne kadar maaş verilecek, bunun bir sistemi olmalı.."

 

Böylece bir muhasebe departmanı kurmuşlar.. oraya da bir muhasebeci, bir bordro memuru ve bütün bu insanların ne kadar çalıştığını işe geliş gidiş saatlerini takip edecek bir denetleme uzmanı almışlar...

 

Ertesi gün bir diğer kongre üyesi sormuş: "Eveet bir bekçimiz var bağlı olduğu departmanları da kurduk, iyi güzel de bunlar kendi başına buyruk mu iş yapacaklar? Bunlara bir mudur lazım değil mi? Tabi müdür aldıktan sonra bunun bir de yardımcısı olması lazım.."

 

Bunun üzerine bekçi ve bağlı bulunduğu departmanlar için 1 müdür, 1 müdür yardımcısı, bir de bunlara sekreter almışlar..

 

Ve birkaç gün sonra kongre toplantısında tartışma çıkmış:

 

"Şu hale bak..Bütçenin 22.000 $ Üzerine Çıkmışız.. Bütün gereksiz harcamaları belirleyip yarından itibaren kesmemiz lazım...!!"

 

Ve bekçiyi kovmuşlar....

 

Saygı ve selamlarımla

Share this post


Link to post
Share on other sites

Adamın biri yeni ulaştığı otele kaydını yaptırır. Odasına girdiğinde masada bir bilgisayar görürü ve karısına e-mail atmaya karar verir.

Fakat yazdığı mesajı farkında olmadan yanlış bir adrese gönderir....

 

veee o adresteki kadın, kocasının cenaze töreninden evine yeni dönmüştür ve bilgisayarındaki maili görür, arkadaşlarından geldiğini düşündüğü maili okuyunca olduğu yere yığılıp kalır. Odaya giren annesi yerde yatan kızını ve ekrandaki mesajı görür.

Kime : Sevgili karıma

Konu : Yeni ulaştım.

Tarih : 16 Mayıs 2004

Benden haber aldığına şaşıracağından eminim. Burada bilgisayar var ve sevdiklerimize e-mail gönderebiliyoruz. Buraya yeni ulaştım ve kaydımı yaptırdım. Herşey yarın senin buraya geleceğini düşünülerek hazırlanmış. Seninle buluşmayı dört gözle bekliyorum. Umarım benim gibi sorunsuz bir yolculuk geçirirsin.

Not : Burası çok sıcak. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Neuzü Billah

 

Timur'un, Nasreddin Hoca'yı huzuruna çağırıp onunla sohbet ederken bir ara:

 

"Abbasi halifelerinin isimlerinin sonunda 'Allah' lafzı da var. Kimine el-Mu'tasım Billah, kimine, el-Mütevekkil Alellah ve kimine de el-Kaim Biemrillah deniliyor. Bu lakaplar bizim için de adet olsa acaba bana ne isim yaraşırdı diye sorması üzerine Nasreddin Hoca'nın büyük bir pervasızlık ve hazırcevaplılıkla:

 

Neuzü-Billah!(Allah 'a sığınırız) lakabı yakışır."diye cevap verir....

Share this post


Link to post
Share on other sites

bir adet laz bir adet kayserili bir adet de kürt cehenneme düşmüşler.. zabaninin teki gelmiş 'eğer 5'er ytl verirseniz sizi çıkarırız burdan' demiş..

 

laz hemen çıkarmış vermiş 5 ytl yi

 

kayserili ıh mıh etmiş 2,5 ytl ye indirmiş

 

kürt de kendinden gayet emin bir ifadeyle;

 

'devlet versin!' demiş.. :) :mellow:

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

işte size HARİKA bir fıkra...:

 

 

 

Adamın biri bir bara girer ve kendisine bir kokteyl söyler. Barmen bir robottur. Adama mükemmel hazırlanmış bir kokteyl yapar ve servis yaparken sorar:

 

IQ seviyen kaç? Adam "150" diye cevaplar..

 

Robot, adamın IQ seviyesine göre sohbete başlar. Uzun uzun Quantum fiziği, küresel ısınma, biyoteknoloji, ekonomi, insanlığın gelişimi üzerine konuşurlar. Adam robotun bilgisinden etkilenerek kendi kendine "bu gerçekten inanılmaz" diye düşünür ve robotu denemeye karar verir. Bardan kalkar, tekrar kapıdan girer, bara gelir ve yeni bir kokteyl söyler. Robot yine mükemmel hazırladığı içeceği çabucak servis yaparken sorar: IQ seviyen kaç?

 

 

Adam 100 civarında diye cevaplar. Robot bu kez de uzun uzun sohbete başlar ama bu kez futbol, basebol, arabalar, biralar hakkında sohbet eder. Çok etkilenen adam robotu bir kez daha test etmeye karar verir ve tekrar kalkar. Yeni bir müşteri gibi bara yaklaşır. Bir içecek daha söyler. Robot çabucak servis yaparken sorar: IQ seviyen kaç?

 

 

Adam: "mmm, sanırım 30 civarında " der.

 

 

Bunun üzerine robot adama son derece yavaş bir biçimde:

 

 

 

-Ya..ni.....yi..ne.....Bay..kal.'..a.....oy......ve..re....cek..sin...de..se...ne!

 

 

:rolleyes: :blink: ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

3 bayan ve 3 erkeğin, iş icabı trenle bir seyahate çıkmaları

gerekir.

 

Tren garına giderler. 3 bayan 3 bilet aldığı halde erkekler tek

bilet

alır.

Bayanlar bunun sebebini sorduklarında erkekler 'Bekleyin ve

görün'

derler.

Trene binerler ve tren hareket ettikten bir süre sonra 3 erkek

kalkıp

hep

beraber trenin tuvaletine girerler. Biraz sonra kondüktör gelir

ve 3

bayandan 3 bileti alır. Tuvaletin önünden geçerken, kapıyı

tıklatıp,

'Bilet

lütfen' der. Kapı açılır ve bir el bileti uzatır. Bayanlar bunu

görürler.

Taktiği kapmışlardır.

 

Dönüş yolculuğu için yine gara giderler. Bayanlar bu sefer tek

bilet

almışlardır. Erkekler ise hiç bilet almaz. Bayanlar yine şaşırıp

sebebini

sorduklarında, erkekler yine bekleyip görmelerini soylerler. Bir

süre

sonra

yolculuk başlar. Önce bayanlar kalkıp tuvalete girer. Ardından da

erkekler

karşısındaki tuvalete. Kondüktörün gelmesine yakın bir erkek

çıkıp karşı

kapıyı tıklar ve 'Bilet lüften' der.

 

Açılan kapıdan bir el bileti uzatır. Bileti alan erkek diğer

tuvalete

geri girer!..

Share this post


Link to post
Share on other sites

hahahahhah :rolleyes: :( :( :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Türk Olmayan Türkçüler

 

Cennetmekân Sultan Abdülaziz Sadrazam Ali Paşaya sorar:

 

-Paşa, şu bizim Paris'teki çocukları sadece Fransızlar değil, sizler de "Jön Türk" diye tabir ediyorsunuz,nedendir?

 

Paşa şu manalı cevabı verir:

 

-Padişahım, bunların bir kısmının Türklükle hiçbir ilgisi yoktur,bir kısmı da Türk olmakla ilgilerini kesmişlerdir. Hal

 

böyle olunca, Türkçe'de onlar için bir tabir aramak yerine, Fransızca'yı tercih ederiz.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bir adam, farklı iki camide namaz kılar ve iki hocanın da Fatiha suresini değişik şekilde okuduklarına kani olur. Hocalardan biri surenin sonunu " vele'z zal'lin" , diğeri de "...vele'd dal'lin" şeklinde okumaktadır. Adam ikilemde kalır ve farklı bir hocaya bu hususu arz eder ve şöyle der:

 

-"Hocam! Şu camiinin şu imamı fatiha suresinin sonunu " vele'z zal'lin", bu camiinin bu imamı da surenin sonunu "...vele'd dal'lin" diye okur. Etme eyleme hocam beni aydınlat ben nasıl okuyayım?" der.

 

Hoca hiç düşünmez cevabı verir:

 

-"Madem ki öyle, o zaman sende " vele'd da zal'lin" diye okursun olur biter" der.

 

 

 

:rolleyes: :) :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

müslümanın arkasına uçakta iki kafir oturur.önlerindeki müslümanı farkederler ve aralarında konuşmaya başlarlar

-ya keşke abd ye gitseydik ama orda müslüman çok

öbürü

-ya hindistan a gitsek diyecem ama orda da gırla

-japonya

yok olmaz

-türkiye

-manyakmısın lan dingil

müslüman dayanamaz ve yapıştırır cevabı

SİZ CEHENNEMİN DİBİNE GİTSENİZE HEM ORDA HİÇ MÜSLÜMAN YOKTUR

 

delileri test etmek isteyen doktor önlerine peynir zeytin ekmek ve böcek koyar ve der ki

-hadi bakam yiyin bunları

biri hemen ekmeğe davranır.öbürü arkadaşını dürterek

-dur lan önce kaçanları yiyelim sonra öbürlerine geçeriz

 

ingiliz bardan içeri girer ve kafasına kestirdiği bir adamı duvara yaslar başına bardağı koyar vurur ve Im john der

amerikalı da aynı şeyi yapar ve Im steve der

temel adamın kafasına elmayı koyar nişan alır.ve... on ikiden tam alnının ortasından vurur ve şöyle der

IM SORRY

 

temele benzine zam geldi derler

-önemli değil ula zaten 50 ytllik alıyidum

 

toplantıda kalemiyle oynayan ve sürekli ses çıkartıp ortamı bozan çalışana patronu

-efendim lütfen o kaleminizi alınız münasip bir yerinize sokunuz der

adam küplere biner.siz kimsinzi bunu nasıl söylersiniz diye.patron şöyle cevap verir

-BEN MÜNASİP BİR YER DERKEN CEBİNİZİ KASTETMİŞTİM.AMA SİZ DAHA MÜNASİBİNİ BİLİYORSANIZ ORAYA SOKABİLİRSİNİZ.

şimdilik bu kadar

kaming sun

Share this post


Link to post
Share on other sites

iki adam karşılaşır ve tanışırlar:

- Ben, Koç

Ahmet Koç.

 

- Ben Damme

Van Damme

Claude Van Damme

Jean Claude Van Damme.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heyk bilseydim yetkimin olduğu bu sayfayı heyklerdim :rolleyes: :( :)

Şaşırmış durumdayım, mest oldum gibi galibaaa

Share this post


Link to post
Share on other sites

15 milyon liram var

Öğretmen öğrencisine sormuş:

-Oğlum elini pantolonunun sağ cebine attın ve 10 milyon lira çıkarttın, sol cebinden de 5 milyon lira çıktı.Senin şimdi ne kadar paran var?

Öğretmen çocuğun 15 milyon liram var cevabını beklerken, çocuk cevap vermiş:

-Herhalde üzerimde başka birinin pantolonu var öğretmenim! :)

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...