Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Hayy bin Yakzan

10 Şubatta Ulu Hakan'ın Kabri Başında !

Recommended Posts

Filistini Satmayan Abdulhamid Hanın 10 Şubatta kabri başındayız!

 

O, Siyonist Teodor Herzl'e “Ecdadımın kan dökerek aldığı toprakları benden para mukâbili satmamı mı bekliyorsunuz?” demişti!

10 Şubatta vefatının yıl dönümünde saat 16'da o büyük Sultan'ın Çemberlitaş'taki kabri başında hürmetle, hasretle toplanacağız!

Özgür bir millet için dua edeceğiz!

Kudüs'te İsrail diye bir çete devletinin damgasının olmasına gerek kalmayacağı günler için dua edeceğiz, Fatiha okuyacağız!

Patani'den Sri Lanka'ya, Cezayir'den Mekke'ye Onu yüz yıldır hasretle anan, arayan tüm yetim ümmet coğrafyası gibi biz de hasretle kabri başında olacağız!

Gazze için!

Kudüs için!

Anadolu için!

Share this post


Link to post
Share on other sites

esselamu aleykum,

 

Kardesim insallah ne zamandir gormeyi umut ettigim, Ulu Hakan'in kabrini bu sefer ziyaret edecegim. Tarih su an icin uygun, insallah bir aksilik cikmaz. Duyuru icin tesekkur ederim.

 

selametle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

tekrar selamun aleykum,

 

acaba toplanilacak olan yerin tam adresini alabilirmiyim?,istanbulda yasamiyorumda,

 

selametle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ve aleyküm selam...

 

Hiç dert etmeyin, turistler bile bulur. Sultanahmet'ten Beyazıt istikametine (Ayasofyaya doğru değil de ters yöne) doğru 5 dk yürüyeceksiniz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

İnşallah bende gideceğim.

Ey yüce Allah! Lütfen bize acı da bir Abdülhamid daha gönder!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ulu Hakanın kabrini Uzaktanda olsun, gördüm içinde yatan kadar değil ama güzel.Hattatlık, Ebruzenlik,Mütezhiblik bilen arkadaşlara sesleniyorum Ulu Hakanın kabrine İsminin yazılı olduğu bir levha veya ona yazılmış bir şiir koymamız gerek!

Share this post


Link to post
Share on other sites

selamlar,

 

bu baslikta ki duyuru yapildigi zaman niyetlendim, fakat bir turlu cennet mekan sultanin kabrini ziyaret edemedim. daha dogrusu yasadigim sehirden cikip ta istanbullara gelemedim.

 

derken zaman dondu dolasti bizi de istanbula surukledi, kismet olursa bir ay kadar buralardayim. geleli daha 4 gun oldu, gelir gelmez aklimda cennet mekan sultanin kabrini ziyaret etme fikri vardi.

 

bugun dondum dolastim zor bela buldum. ilkinde akl-i evvel vatandaslar dinlemeden etmeden eminonu ye yeni camiinin arkasina yonlendirdi, israrlarima ragmen dinletemedim, bende ne olur ne olmaz diye, sultan 2. abdulahmit han hzlerini ziyeret icin bahsedilen yere geldim.

 

fakat benim dedigim cikti ve orada sultan 1. abdulahmit han turbesi oldugu kesinlesti. bari dedim gelmisken ziyaret edeyim, ama ne mumkun! tadilatta. buyrun bu 1.hayal kirikligi.

 

ordan vardim sultanahmet'e, turistlerin arasindan dondum dolastim, nihayetinde turk ocagi bahcesine vardim. tam hevesli hevesli bahceye girdim, cennet mekenanin ziyaretgahina yoneldim ki bir de ne goreyim, kapali!!!

 

orada ki bir seyyar saticinin dedigine gore, calisacak memur olmadigindan 3-4 aydir kapaliymis.

 

yahu el insaf, nasil bulunamaz bir haziryedi. memurluksa heryer bir degilmi ?

 

acikcasi bu is benim aklima yatmadi, boyle sudan sebeplerle boyle bir yer kapatiliyorsa yaziklar olsun bize, bastada sayin ''muhafazakar'' lakapli basbakana.

 

isin ozu arkadaslar, onca zaman niyetlendim, sonunda vardim. elbette disardan da olsa duamizi ettik, mubarek gece ve mubarek sultanlarimiz adina magfiret diledik. lakin ikinci hayal kirikligina engel olamadi bu yaptiklarim.

 

ben neyse, yani yine giderim, yine gorurum. ama bu devletin yaptiklari, bu halkin sorumsuzlugu ne olacak? korkuyorum isin altindan su bizim kultur bakani gunay cikacak.

 

neyse efendim, ben suraya soyle guzelce icimi doktum, kismen de olsa rahatladim. firsat buldukca da diger tarihi mekanlari ve mubarek sahsiyetleri ziyaret etmeye calisacagim. sayet oralarda da boyle bir aksilik gorursem hic cekinmeden yazarim.:D

 

herkese hayirli kandiller olsun insallah.

 

selametle

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esselam

Tam bir yılan hikayesi gibi anlattıklarınız :D

Efendim ben her pazar Türk Ocağı'nda bulunmaktayım elimden geldiğince,fırsatlar elverdikçe..İlk gördüğümde çok şaşırmış,şaka herhalde ve ya yanlış bilgi verildi diye düşünmüştüm..1 hafta geçti 2 hafta geçti yok..Açılmıyor..Orda kala kala Ziya Gökalp'e,Şeyh Bedrettine kalıyo insanlar..Bazıları da herşeyden habersizce onlara fatiha okuyup gidiyorlar..

Velhasıl oradaki görevliye işin aslını sordum..O da inanılması güç şeyler anlattı..Şaşkınlıklar içinde dinledim..Utandım..Mantıkla hiç örtüşmeyen sebepler,bizim amacımıza uymayan hedefler,gençliğimize yakışmayacak dava..Ne bileyim,söz vermesem anlatırdım sizlere de..Velhasıl sahip çıkalım,kös kös oturup bişeylerin yok olmasını izlemeyelim..

Share this post


Link to post
Share on other sites

selamlar,

 

evet sahip çıkalım deyip sıyrılmak var ama, sizde bende biliyoruz ki ol deyince olmuyor. ben yine suçu başbakana atıyorum. yani o istese kapatılabilir mi? pek sanmam.

bir ihtimal daha var o da başbakanın bu olaydan haberi yok. o zaman ben de derim ki: ne anladım bu başbakandan.ben dünya kadar yoldan geliyorum haberdar oluyorum da o burbunun dibindeki yerden bi haberse daha ne denir ki? sözde muhafazakar, sözde islami kesimin sesi! pehh

 

hele ben bir yetkili olayım ilk işim şu ziyaretgahı açmak olacak. ALLAH ın izniyle

 

selametle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

neredeyse her pazar gidiyorum ve hep kapalı..kimi valilik kimi bakanlıkları suçluyor...

söylenecek çok şey var ama birşey değişmeyecek...Allah mekaın cennet eylesin fatihalarımızı esirgemeyelim...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Türbelerin kapısına kilit vuruluyor !!

 

 

Çünkü ünlü birçok türbenin kapısına kilit vuruluyor. Nedeni ise ilginç...İstanbul'un ünlü türbelerinin kapılarına birer birer kilit vuruluyor... Türbe ziyaretine giden yerli yabancı turistler ise bu uygulama karşısında şaşkın...

 

Nedeni ise yürek sızlatıyor... Yine donanım yetersizliği, yine yetersiz eleman... Tarihimiz, değerlerimiz yine sahipsiz...

 

İstanbul Türbeler ve Müzeler Müdürlüğüne bağlı birçok türbe ziyarete kapatıldı... Güvenlik elemanı eksikliği, kamera ve alarm sisteminin bulunmayışı türbelerin ziyarete kapatılmasına neden oldu... Kapalı olan türbeler arasında Sultan 2. Mahmud, Sultan 2. Abdülhamid ve Sultan Abdülaziz türbeleri de yer alıyor...

 

 

kaynak : saatli maarif mecmuması.

 

yazık...

Share this post


Link to post
Share on other sites

selamlar,

 

turbelerin kapali olmasi hususunda 150 numaralari telefon hattini arayip sikayette yahut istekte bulunabiliyormusuz. bende henuz aramadim, ama bilgilendireyim istedim.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bir vakitler ecdadımızın türbeleri tek tek kapatılıyordu,hatta meclisten birisi 'kemiklerini bile yollayalım' diye naralar atıyordu...

Aynı manzara...Mana farklı ama manzara aynı...

Kendi Atalarımıza,ölü hallerinde bile bakmaktan aciziz...

Yazıklar olsun...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamun Aleykum!

Konu başlığı eski fakat ben birşey sormak istiyorum.

Geçen sene(2009 Şubat) bu organizasyon yapıldı mı? ve bu sene de Ulu Hakan Mezarı Başında Anılacak mı?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...