Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Muvazene

Üstadın Bir Kitaba Yazdığı Önsöz

Recommended Posts

Üstadın, Ahmed Davudoğlu'nun 'Dini Tamir Davasında Din Tahripçileri' isimli kitabına yazdığı önsöz:

 

 

GÜNÜMÜZÜN seyrek ilim adamlarından ve gerçek takva ve huşu sahibi olduğuna şehâdet ettiğimiz, Yüksek İslâm Enstitüsü Eski Müdürü Ahmed Davudoğlu'nun bu kitabı, ilk defa hakkında «Takriz — Önsöz» yazdığım bir eser... Eserin gerek mevzuu ve gerek o mevzua nüfuzudur ki, bana bu önsöz şevkini vermiş bulunuyor.

 

Günümüzde İslâmiyetin en büyük belâsı, onu dışından ve cepheden helak etmeye yeltenenler değil, içinden ve özünden harap etmeye davrananlardır ve bu davranışlarını bir nevi onarma, düzeltme ve yenileme sayanlar...

 

«Reformcular» ismi altında topladığımız, 7-8 asır öncesindeki kuru ve nasipsiz akıl borazanına (İbn-i Teymiyye) mizaçları dayalı bir grup, birkaç asır sonra vehhâbîlikten dolaşarak, nihayet Cemaleddin Afganî, Mısırlı Şeyh Abduh ve peşindekilerden bir bölük hâlinde öyle bir anlayış veya anlayışsızlık bataklığına uğramıştır ki, İslâmı, çökmek üzere bir binaya yapıldığı gibi, dışından payandalar ve kalaslarla tutmayı marifet bilmiş, böylece ruhlarındaki gizli şüpheyi ve İslama güvensizlik duygusunu açığa vurmuştur.

 

Hâlbuki İslâm, dışından payandalar ve kalaslarla yıkılmaktan korunacak bir bina değil, Allah'ın ezelî ve ebedî yapısı olarak, asırlar boyunca üzerine kondurulan küf, pas, pürüz ve lekelerden temizlenip, olduğu gibi, bütün asliyet ve saffetiyle meydana çıkarılması lâzım, sonsuzluk sarayı...

 

İçten kırmak, eksiltmek, yontmak ve dıştan yapıştırmak, eklemek, yamamak... İşte, bugünkü varış noktalariyle, olanca tabiyeleri, reformcuların!..

Mehmed Akif'in — heyhat ki, o da kendini reformculara kaptıranlardandır — sandığı gibi:

«Asrın idrâkine söyletmeliyiz İslâmı...»

değil de, yine aynı vezinle:

«İslâm idrâkine söyletmeliyiz asrımızı...»

 

Bu gamızayı, bu nükteyi, bu sırrı, bu inceliği, bilhassa yeni nesillere, yeni gençliğe sindirdiğimiz gün doğacak olan büyük düşünce adamıdır ki, asrımızın gerçek kahramanı olacak; veya küfür, yahut küfürden beter bir dalâlet anlayışiyle sözde îman adına çalışmış sahte kahramanlardan ortalığı temizleyecektir.

Temenni edelim ki, bu eser, o düşünce adamına yol gösterici ve malzeme verici ilk teşhis ve tespitlerden biri olsun ve büyük zuhura basamak teşkil etsin...

**

 

 

dddse5.jpg

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Üstadın 'Doğru Yolun Sapık Kolları' isimli kitabı da bu mevzua dair yazılmış bir kitap. İslam tarihinde baş gösteren ilk sapıklıktan başlar ve günümüze kadar seyir gösteren sapıklar tarihini ele alır. Üstadın bir kitaba önsöz yazması bence o kitaba ayrı bir kıymet kazandırır. Ki bu kitapta Üstadın bu sapıklara dair yazdıklarından da iktibaslar yapılmıştı.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Arkadaşlar son 1 aydır ankarada bu kitabı arıyorum.

Belki 10-15 kitapçıya sormuşumdur.

En sonunda Akçağ'a özel sipariş verdim de gelecek dediler inşallah bakalım...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Arkadaşlar son 1 aydır ankarada bu kitabı arıyorum.

Belki 10-15 kitapçıya sormuşumdur.

En sonunda Akçağ'a özel sipariş verdim de gelecek dediler inşallah bakalım...

 

 

selamlar,

 

arkadaslar size bir kitap sitesi tavsiye ediyorum.bu sitede bir cok kitaba ulasmak mumkun,bahsetiginiz kitap ta orada var linkinide asagiya koyuyorum.guvenilir bir site,ozellikle buyuk sehirde yasamayanlar icin birebir,fiyatlarda bence gayet makul.

 

hadi selametle

 

www.kitapyurdu.com

 

link: http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.as...amp;sa=39633363

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Dini Tamir Davasında Din Tahripçileri" adlı merhum Ahmed Davudoğlu Hoca'nın bu eseri ehli sünneti müdafaanın en nadide örneklerindendir. İşin içinde Üstadın önsözü de olunca kitap ayrı bir öneme sahip oluyor.

 

düşünüyorum da o zaman Ahmed Davudoğlu Hocaefendi belli başlı tahripçileri tek ciltte kısaca özetlemiş. şimdi böyle bir kitap yazmaya kalksa herhalde "Dini Tamir Davasında Din tahripçileri" adlı yazmış olduğu kitabın son kısımlarını ayırdığı öğrencisi Hayreddin Karaman için bile ciltler dolusu kitap yazmayı göze alması gerekirdi. daha çömezken bile zehirli fikirlerinden örnekler sunmakta son derece cömert davranan hayreddin karaman günümüze gelene kadar pek çok müslümanı ehli sünnetin görüşlerine muhalif fetvaları ile doğru yoldan saptırmanın doruğundaki yerini alanlardandır.

 

akıllı olalım, basiret sahibi olalım da böylelerine prim vermeyelim kardeşlerim... kendimizie yazık ederiz Allah muhafaza...

 

bu kitabı okumayan varsa şiddetle tavsiye ederim...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bugün kütüphaneye teslim ettim kitabı. Gerçekten kıymetli bir eser, Allah mekanını cennet eylesin. Büyük hizmettir bu. Şu sıralar ciddi üzerine eğildigim mesele bu dinde reformcular. Bakın size tavsiyem olsun araştırdım piyasada yokmuş fakat sahafçılarda var. Zeki Çıkman, Mirac ve Hamidullah Imanımızla Oynamayınız diye müthiş bir eser. Şimdi biz ıslam tarihi hocası o tayfadan tamam mi? Hele ki bu kitabı okuyunca bizzat kani oldum. Bu adamın mucizeler ve mirac hususunda büyük sorunu var. Kitap da tam üstüne gelmesin mi? Büyük oynadım, gittim hocaya,kapıyı çaldım girdim. Kitabı masanın üstüne bıraktım. Allah yüzü aldı verdi, imanımzla oynamayın yazıyor ya. Dedim hocam,bu kitabı okur musunuz ben de okuyacağım. Sonra kritiğini yapalım. Muellifin adını yanlış telaffuz etti falan. Hani bu adamlarda böyle eda vardır,tanımamazlıktan gelirler. Neyse tamam dedi çıktık. Ardından millete sipariş için piyasayı aradım taradım yok. Yani Hamidullaha belki de en mükemmel hezeyan yaşattıran bir çalışma. Bizzat münazaraları olmuş ki adam tip doktoru. Dinciler neyle meşgul demeyin, asıl simsar onlar zaten. Neyse efendime soyleyim; bu din tahripcileri eserini de üstüne okudum ya fena oldum. Bir ayaklanma başlattım. Elhamdülillah takriben 40 kişi falanız. Bir yerle anlaştık Üstadın Türkiye'nin Manzarası ve Merhum Davudoğlu hocanın bu eserini getirttireceğiz. Çok okumak lazım. Bunun idrakindeyim. Çevremi rahatsız etmeyi başarırsam inşallah ciddi bir uyanış olacak. Ali Şeriatı tamam o da sapık ama şu sözünü severim; "Sizi rahatsız etmeye geldim!" öyle ışte kıymetli okuyucu önce fakülteyi sonsu Türkiye'yi sonra da dünyayı kurtaracağım inşallah. I have a dream!

Share this post


Link to post
Share on other sites

yere batsın böyle akıl...

 

aklı yüceltmenin ve herşeyi akılla izah edebileceğini sanmanın insanı götürdüğü sarp uçurum...

 

dini tamir davasında din tahripçileri adlı kitapta ismi geçenler ve onların günümüzdeki uzantıları hep bu aklın boyunduruğu altında kalmış ve neticede zıvanadan çıkmış kişiler. muhammed abduh ki fil suresini sözde tefsir ederken, ebabil kuşlarının attığı taşları (olayı illa akla dayandıracak ya) mikrop olarak tarif etmekte ve ebrehenin bu ordusunun hastalıktan kırıldığını beyan etmektedir. muhalif kardeşimin dediği gibi miracı akılla izah etmeye çalışırlar. tavır bu olunca mucize kavramı ortadan kalkmış oluyor. bu paralelde keramet mevzusunu da ortadan kaldıraraktan tasavvufa karşı oluşları da bu şekilde düşünülebilir. ne enteresandır ki, Üstadın tabiriyle "beynini her zerresi bir güneş olan" İmamı Rabbani ks hazretleri gibi birçok ehli sünnetin abidevi şahsiyeti haşa yanılmışlar, hata etmişler veya bunların düşündüklerini düşünememişler, bu zavallılar yalandan bir ezher tozu yutunca veya üniversitede akademik kariyer yapınca, ufukları artık nasıl açıldıysa, 1400 senelik İslam inanç ve akidesine muhalif görüşler beyan edebilme edepsizliğini kendilerinde görmektedirler.

 

nasıl bir düşüncedir , haddinibilmezliktir, cahilliktir, terbiyesizliktir...

 

Ulan sen kimsin derler adama...

 

bunlara eskiden acırdım artık acımaya acır oldum...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...