Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
fetihnesli

Duman Grubunun Terbiyesizliği

Recommended Posts

Ayet mealini değiştiren Duman Grubuna, yönelik tepkiler giderek artıyor...

hlâs suresindeki "Lem yelid velem yuled" ayetinin Duman grubu tarafından "Lem yelid ve löp yutar" şeklinde değiştirilmesine tepki gösteren AGD önderliğindeki STK'ların başlattığı "Duman Antalya'ya gelmesin" kampanyasına büyük destek geldi.

 

* Antalya'ya gelmesin! -

 

Kur'an-ı Kerim'deki ayetlerinin mealini değiştirerek şarkısına koyan Duman Grubuna yönelik tepkiler giderek artıyor. 18 Mayıs'ta Antalya'da konser verecek olan grup için AGD'nin öncülüğündeki sivil toplum kuruluşları tarafından 'Antalya'ya gelmesin' kampanyası başlatıldı. İhlâs suresindeki "Lem yelid velem yuled" ayetinin Duman grubu tarafından "Lem yelid ve löp yutar" şeklinde değiştirilmesine tepki gösteren AGD önderliğindeki STK'ların başlattığı "Duman Antalya'ya gelmesin" kampanyasına büyük destek geldi. STK'lar adına açıklamayı Anadolu Gençlik Derneği Antalya Şube Başkanı Ersan Bilgin yaparken şöyle konuştu; "Kendilerince ayeti ironi ve kinaye ile karışık olarak hafife almışlardır. Yüce Allah'ın bir ayetini böylesi bir kinaye ile değiştirme cüretinde bulunan insanların albümlerinin ilk konserini güzel Antalyamızda verecek olması Antalyalıları derinden üzmüştür. İnsanlığın tek kurtuluşu olan Kur'an-ı Kerim'e fütursuzca saldıran Duman Grubunun Antalya'ya gelmemesi için mücadelemiz sürecek."Anadolu Gençlik Derneği (AGD) önderliğinde TEKDER, ÖĞDER, ANSED, ESDER HUKUKDER, ANİMDER, EHAD, AKÇED, ÖZGÜRDER Gürtaş Otelde düzenledikleri ortak basın toplantısı ile Duman Gurubunun Rezil şarkısında yer alan Kur'an-ı Kerim'in bir suresi olan "İhlâs Suresi" nin "Lem yelid velem yuled" ayetinin "Lem Yelid ve löp yutar" şeklinde değiştirilmesine tepki gösterdi. STK'lar adına açıklama yapan AGD Antalya Şube Başkanı Ersan Bilgin; "Duman isimli bir müzik gurubu çıkarmış oldukları son albümlerinin ilk konserini Antalya'da verecekler. Mardin'de meydana gelen insanlık dışı katliam, Kutlu Doğum, 19 Mayıs Gençlik Bayramı, 29 Mayıs İstanbul'un Fethi'nin yıldönümü gibi pek çok konu gündemde iken içerisinde manevi değerlerimize hem de yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'e özellikle de İhlâs Suresi'ne saygısızlıkta bulunan şarkının Antalya semalarında yankılanmasına inancımız müsaade etmemektedir" şeklinde konuştu.

Müziği kötü emellere alet ediyorlar

 

Müziğin insanlığın hizmeti için var olduğunu ve milletin inanç değerleriyle alay eden ve aşağılayıcı bir tavırla yapılan musiki çalışmaların milletin sinesinde derin yaralar açtığına dikkat çeken Başkan Bilgin; "İnanç ve ifade özgürlüğüne sonuna kadar EVET, harekete, saygısızlığa ve alay geçmeye sonuna kadar HAYIR diyoruz. Duman gurubu çıkarmış oldukları son albümlerinde Rezil isimli şarkısı ile Kur'an-ı Kerim'in bir suresi olan "İhlâs Suresi" nin bir ayetini dejenere etmeye kalkışmıştır. Kendilerince ayet, ironi ve kinaye ile karışık olarak hafife alınmıştır. "Lem yelid velem yuled" olarak bildiğimiz İhlâs suresinin ayeti Duman grubu tarafından "Lem yelid ve löp yutar" şeklinde değiştirilmeye çalışılmıştır. Yüce Allah'ın bir ayetini böylesi bir kinaye ile değiştirme cüretinde bulunan insanların albümlerinin ilk konserini güzel Antalya'mızda verecek olması Antalyalıları derinden üzmüştür" dedi.

Bilgin'den destek çağrısı

 

"Bu saygısızlığa sessiz kalamazdık" diyen AGD Antalya Şube Başkanı Ersan Bilgin herkesi boykota davet etti ve şöyle konuştu; "İnsanlığın tek kurtuluşu olan Kur'an-ı Kerim 'e fütursuzca saldıran Duman Grubunun Antalya'ya gelmemesi için mücadelemiz sürecek. Konserin yapılmaması için meşru çerçevede bazı çalışmalar gerçekleştireceğiz. Duman Antalya'ya gelmesin çalışmalarımız e-mail ve telefon yoluyla protesto etmek, afiş ve www.dumaniboykot.org adlı boykot sitesiyle devam edecektir. Umarız Duman grubu ve organizatörler bu büyük hatana vazgeçer."

 

Alıntı

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fiiller her yönden failleri tanımlar ki zaten kendi mertebelerinin suretini gösterme cesaretinde bulunmuşlar.Bizede sessiz kalmamak düşer. vesselam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...