Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
Hâcegân

Yabancılardan Ata'mıza Çelişkili İfadeler...

Recommended Posts

''Kemalizm; ne faşizm, ne de Hitlerizm'dir. Bunların ikiside ilerlemeyi ve tarihsel evrimi önleyici kuruluşlardır. Burada ise atılım sağlamak, uygarlıkca geri kalmış ülkeyi cağdaşlaştırmak için devrim yapılmaktadır. Kemalizm, Türkiye'nin gerçek uygarlık devrimidir... Kemalizm devrimi çağdaşlıktan da ötedir. (1936)'' Thomas A. Vaidis, Yunan

 

''Atatürk, bir ulus bütün vasıtalarından yoksun bırakılsa bile, kendini kurtarıcak vasıtaları yaratabileceğini öğreten liderdir. O'nun ilk talebesi Mussoli'dir, ikinci talebesi benim.'' Adolf Hitler (Alman Devlet Başkanı)

 

''Bizim aslımız rengi uçmuş bir kıvılcım iken O'nun bakışıyka cihanı kaplayan ve aydınlatan bir güneş haline geldik.'' İkbal (Pakistan Milli Şairi)

 

''Atatürk"ün askerlik tarafına hayret etmiyorum. Her meslekte deha sahibi insanlar vardır, buna şaşılmaz. Fakat İsviçre Medeni Kanununu kabul etmek ve Türkiye"de yürürlüğe koymak! Bu âdeta dehanın da üstünde bir şey, hukuktan anlayan ve insan haklarına inanan biri sıfatıyla söylüyorum. İşte buna hayranım!'' Fransız Milli Meclisi Başkanı - EDOUARD HERRİOT

 

''Atatürk yalnız kahraman milletinin büyük bir Şef'i olmakla kalmamıştır. O, aynı zamanda insanlığın da en büyük evlâdı olmuştur.'' İran Gazetesi

 

Çelişki yumağı... Demekki yabancılarında kendilerine göre bir Atatürk'ü var!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ortak noktaları şu ki, hepsi de bir şekilde Ata'yı övmüş :)

Yabancıların bu meseleyi objektif olarak değerlendirmeleri biraz zor. Ancak İslam'ın deryasına girmiş ve bu milletin tarihteki muhasebesini yapabilmiş bir yabancı -ki bu vasıflara sahip bir yerli de olması gereken kıvama ulaşmıştır- Atatürk'ü tarih sahnesindeki hakiki yerine koyabilir.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Her entellektüel kafasına bir hareketini tavrını almış ve öyle yerleştirmiş.

 

Bizde de öyle; dinsiz diyen var..Dindarlığı, halifeliği övdüğü sözleri saklayanlar var; dine verdiği önemde zaten hiç konuşulmamakta.

 

Gerçek Atatürk ü bilen Müslümanlardır.

 

Yeni oldu bir sempozyumdu galiba;

 

Atatürk köşkte ramazanları Kuran okuturmuş ve çok kez de ağlarmış..

 

 

Yeni birşey...ATATÜRKün dinle ilgili pek çok ama pek çok şeyi saklanmıştır.Bir kaç inkılabıda dinsizler tarafından amaçlarınca sömürülmekte.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

A.Rahman kardeşim, siz sadece Cumhuriyet öncesi Atatürk'ü okumuşsunuz veya duymuşsunuz. Cumhuriyet sonrasını bilmiyor musunuz? Bakın size bir iktibas yapayım Ahmet Kabaklı'nın Temellerin Duruşması kitabından:

 

İlk Cumhuriyet yıllarının "balo" modası da Batılılığın(!) sergilendiği ve herkesin modern görünmek için katıldığı yerler olarak asla ihmal edilemez bir Batı özentisidir. Gerçekten, dans değil oturup kalkmak dahi bilmez, kıyafeti tutarsız, çarşafı yeni çıkarmış ve hattâ "başörtülü" kadınlarla erkekler, bu komik balolarda boy gösteriyorlardı. Nitekim, balo, başörtüsü ve Atatürkle ilgili şu hatıra'ya bakınız:

17 Ağustos 1928'de İstanbul'da bulunan Atatürk, Moda'daki deniz yarışlarını seyretmişti. Atatürk daha sonra Kalamış'da Belvü bahçesindeki baloya katılmıştı. Ahmet Banoğlu'nun "Atatürk'ün İstanbul'daki Hayatı" isimli kitabının I.cildinin 218. sayfasında, Atatürk'ün kızların başlarını açtırmasını anlatılıyor:

 

"Atatürk, coşkun alkışlarla karşılandığı bahçede kendisi için hazırlanan masaya oturmuştur. Atatürk'ü yakından görmek için kendilerini dans yerine atan çiftler neşe içinde dönerlerken, başlarını alelade bezlerle örtmüş bazı kadınlar Atatürk'ün dikkatini çekmiştir. Atatürk dans etmekte olan ihsan Bey isminde bir doktorun kızını çağırarak şöyle demiştir:

"Hanımefendi bu başörtünüzü çıkardığınız takdirde daha güzel olacağınızı tahmin ediyorum, isterseniz bir tecrübe ediniz.

"Genç kız Atatürk'ün bu hitabı üzerine başındaki örtüyü çıkararak dansa devam etmiştir. Bundan sonra memnun olan Atatürk, bir kaç dakika sonra aynı genç kızla dans etmiştir.

"Atatürk, başörtüsüyle dans eden öteki hanımlara da aynı tavsiyede bulunmuş, örtüleri çıkardıkları takdirde daha iyi olacaklarını söylemiştir. Bunun üzerine balodaki bütün kadınlar başörtülerini çıkarmışlardır."

 

Bu yazının üstüne bir de aşağıdaki video'yu seyrediniz lütfen.

Selametle...

Share this post


Link to post
Share on other sites

neretva kardeşim bilge kralın sözünü tam olarak yazabilirmisiniz.onun görüşü değerli bizim için.

Share this post


Link to post
Share on other sites
neretva kardeşim bilge kralın sözünü tam olarak yazabilirmisiniz.onun görüşü değerli bizim için.

 

Birebir veremeyeceğim maalesef, sözlüklerde okudum diye hatırlıyorum. Dogmalara savaş açan tipte bir arkadaş, ''ne kadar bilge ve kahraman biri olursa olsun benim Ata'mı yeremez arkadaş; o güneştir, göklerde parıldar...'' tarzında kıymetli bir görüş serdeylemişti.

Hızlıca bir taradım ama o yoruma tekrar rastlayamadım. İslam Deklarasyonu'nda olması muhtemeldir; alakalı konular işleniyor ama o kitap da şu an elimde değil.

Share this post


Link to post
Share on other sites

İşin birde hilafet gibi muazzam ehemmiyette ki ulvi müessesenin tasviyesi var ne kadar gerekliydi..? ALLAH"ın halifeliği apoletlerini türk"ün omuzlarından kendi öz eliyle kopartmasının bir dayanağı ne olmalı idi...? Araştırmak lazım ama günümüzden geçmişe br ayna tutan vicdan sahibi her fert en azından şu soruyu karşısında bulur onların papası halen en büyük ruhani lider de bizimki neden tarih sayfalarında....? Onların papasının karşısında duracak (cübbesi bile olsa yeter) bir halifemiz bile yok.. isviçre den medeni kanun oradan şu kanun falan ecnebiden başka kanun sayamıyoruz bile..!!! nerede kaldı türk islam milli kanunu..!! bir fatih kaanunnamesi ki cumhuriyet ilanına kadar yürürlükte.... o kadar muaazam ki hiçbir cihan padişahı el süremiyor ; çünkü kanun eskimiyor ; Olamaz zaten eskiyemez... temellerinde ebedi solmaz, pörsümez, ezelden ebede herşeyi kuşatıcı islam nur mayası var.. Bir halifemiz olsaydı belki halen istanbul adliyelerinde duruşmalarımızdaki muntazam adaleti öğrenmek için gelen fransız stajyer savcılar vardı belki kızlarımızın baş örtüsünü savunacak resmi bir kapımız olurdu; belki kuran kursları kapatılmazdı; belki imrenirken ağızlarının suyu aktığı batı liderleri gibi bizimkilerde incil yerine kur-an ı kerim"e el basarak yemin ederlerdi; belki belki,belki...bunun sonuna yüzlerce "belki" ekleyebiliriz ama her "belki" türk milletinin bağrından koprtılan öz benliği olduğu asla unutulmayacaktır

Son sözüm her türk gencine ideolocya örgüsünü okutulması gerektiğidir... Üstad türk islam medeniyetini güzellerin en güzeli olarak gençliğin önüne altın harflerle yazmıştır.... Okuduktan sonra okutmak üzerimize borç..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yazıp, çizmek kolay gelir.Bizim bu halde olmamızın sebebi üstadında söylediği gibi İslamın şuurdan atılması.

Son Osmanlı döneminde şeriat hukuku yok muydu?O zaman çalan da vardı öldüren de, başını açadan da.Neden;İslam bilinci ortadan kalktı..

 

Ben İslam şuura yerleşmeden anayasada şeriat olmasını yanlış buluyorum.İslam şuura yerleşmesi demek zaten Müslümanca, şeriata uygun bir hayat olacak..

 

Medeni Kanuna gelince, İnsansa mevzu bahisteki canlı, yanlış yapmış olabilir.Tasnif etmediğim inkılaplardandır şapka ve medeni kanun..

 

(İsmetin zırvalarıda Atatürk e tasnif edilmiş ve Atatürk daha da din düşmanı lanse edilmiş.)

 

Bunları ATA'ya lanse etmek anlamsız.Sanki balo saraylarda, loncalardai konaklarda yoktu Cumhuriyet öncesi, Bakın Osmanoğullarına FATİH'imizin torunları, her yerleri açık, üstüne hristiyan olmuş bazıları.Bu şahsi fikirleriniz pek çok Necip Fazıl sevdalısını zan altında bırakmaktadır..

 

Belli başlı (içki içmesi, yok başörtünüzü çıkarın vs vs) kesinliği müphem dalaverelerle bir Cihaderini yanlış bulmak komik..

Şu forumda var mı?Atatürkün dinle ilgili sözleri.!

Onları tartışmak gerekirken hep bu tarih saydamsızlığımız yüzünden mal gibi yerimizdeyiz ve Atatürk müslüman mı, şu mu, bu mu tartışması içindeyiz.

 

Metafor

Tenekeleri abdest bırakmadın, karda uyumadın, göğsüne şarapnel gelmedi!

Vatanıda rahatça aldın lakin rahatça yermeler çok ama çok gereksiz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dini nitelikte sözler...

İşin asıl düğüm noktası burası A.Rahman kardeş... Sır.

Tarih övgü ve sövgü yeri değildir ama, gerçekler neyse söylensin. Söylentiden iyidir.

Bakın, Arap kralın oğlunu devlet protokuluyla karşıladık mesela...

 

1. meclisi cuma günü, padişah adına verilen hutbeyle açtık. Dualarla. TBMM değil, BMM...

Eeee sonra ne oldu? Padişah adını hutbe okudularak açılan meclis ne meclisi olur? Hadi gelde çık işin içinden. Ne güzel işte, Cuma ise al sana din; dua ise al sana din; Padişahın ve dahi halifenin adına hutbe... Sonra ne oldu da, mesela ezan Türkçe okutuldu.

Hakkı yerine koymak gerek, İadeyi itibar gerek...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Herkes gerçekler açıklansın diyor.

 

Ama bakın ne demek istiyorum.

Kulaktan dolma ile karalama yapmayalım..

 

Anayasa'dan devletin dini İSLAM dır hükmünü kaldırtan İnönüdür.Sorun birine, o zaman başta Atatürk oldugu için Atatürk diyecektir ve bunu öğrenen bir Müslümana bu maddenin kaldırılması hoş gemeyecektir. Hükümet (Atatürk) hakkında kötü düşünecektir.

 

Ben bunlardan bahsediyorum.

 

Bakın işte görüyoruz .Önceki ismi akit olan gazetenin internet sayfasının yorumlarını.Biri yahudi diyor, biri yunan, biri ateist, yok bilmem ne ..ist bilmem ne?

 

Bizde adet midir bilinmez.Bir A insanının hakkında A'nin kendi söylediği harici her laf ortalıkta.

 

Bu dinen YASAKTIR!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aslında bu şu bu şahsiyet meselesi değil. Zihniyet meselesi. Hani benim herhangi bir şahsiyete karşı bir düşmanlığım yok ama. millet de biraz enayi yerine koyuluyor. Taşların yerli yerinde oturmadığı ortada. Mesela bunun için arşivler açılmaz. Niye açılmasın ki? abdulhamit'e neler demediler ki... Kızıl sultan, şeriat düşmanı ve hatta katil... bakın tekrarlıyorum, şahsiyetler üzerinden değil vakıalar üzerinden konuşalım. Eğer vakıalar üzerinden konuşursak, işte o zaman sansürlenen, saklanan bilgiler yüzünden, taşlar yerine oturmuyor. Ali Şükrü Bey'in katli bile başlı başına bir sorun.

Ayrıca; Atatürk zamanında olan işlerin sorumlusu İnönü ise, bu bir anlamda Atatürk basif bir adamdı demek olmuyor mu?

Osmanlının son iki ve hatta üçyüz yılı da sorunlu tabiki. Çöküş oradan başladı haliyle. Peki yapılan bütün bu Cumhuriyet inkilaplar o dönemin devamı niteliğinde değil mi, felsefik olarak? Yani daha açık yazarsak, aslında osmanlı sürecinde yapılan meşruti hareketlerin zirve noktası oluyor şimdiki işler. E ozaman Osmanlının o yönetim şekli bunlar için zaten yıkılmalıydı. Yıktılarda... Demekki Osmanlı yıkılırken başka yerlere yol açılıyordu. Açılsın ama maddiyat yanında maneviyatta isteriz.

Osmanlının çöküşünü bu zihniyet yapar ve mirasa konar, suçlu olanlar ise her zaman mazlumlar.

Şapka kanunu... Bir yahudi zengin oldu, bir Peygamber aşığı idam edildi... Nasıl elle tutulu mu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Devletin dini İslam'dır ibaresi, 1924 Anayasa'sından çıkarılmamış mıydı? Yani iktidarın, Cumhurbaşkanı'nın ve Başbakan'ın kim olduğu bilinen yıllar. Neyse bunun sebepleri üzerine değil, sonuçları üzerine kafa yormak lazım.

 

Atatürk'ü koruma kanunu var yahu? Kimden koruyorlar Gazi'yi? Milletten mi !?

 

Evet, Hacegan kardeşimin ve benimde her zaman zikrettiğim mesele; şahıslar odaklı/merkezli olmuyor bu işler? Yani o bunu yaptı, şu bunu yaptı gibi. Mesele iyi ve kötü olanları bilmek, görmek ve ona göre durum kontrolü yapmaktır. İlerisi için, ülkemizin daha güzel yerlere gelmesi için bu şarttır.

 

Yoksa resmi olan tarihte, resmi olmayan tarihte biliyor manzarayı. Birisi arka plandan veriyor görüntüyü, birisi ön cepheden. Esas sorun; ikisinin ortasında kalmaktır her halde. Tabi ön cepheden bakmaya devam edeceğiz, ondan şüphemiz yok.

 

Arkada kalanların Allah yardımcısı olsun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Biz iddia ettiğimiz dava adına ne yaptık da Atatürk'ü yeriyoruz eleştirisine katılıyorum. Çok önemli bir husus...

 

Ama arkadaşlar duygusal olmaya gerek yok. Atatürk dinlerin ilahi kaynaklı olduğuna inanmayan biri, Efendimizi de sadece bir ıslahatçı olarak takdir ediyor, üstelik sinirlendiği zamanda asıl fikrini belli etmeme dehasını bir yana bırakıp din pazarlayıp kudret elde etmekle suçluyor. Pek çok hususta efendimizle inatlaştığını düşünüyorum, o yüzdendir ki Üstad da Atatürk'le inatlaşır...

 

Gazi Paşa'ya saygı ve minnet ayrıdır. Ama İslam'a gönül veren, hizmet eden hatta bazı komiklerin savunduğu gibi İslam'ın aslını yenileyen biri değildir, bu bedihi bir gerçek.

Share this post


Link to post
Share on other sites

o zaman bize düşen aziz borç asırlık zamanlardan tarihi temizlemek sahte kahramanlardan

Share this post


Link to post
Share on other sites
Belli başlı (içki içmesi, yok başörtünüzü çıkarın vs vs) kesinliği müphem dalaverelerle bir Cihaderini yanlış bulmak komik..

Şu forumda var mı?Atatürkün dinle ilgili sözleri.!

Onları tartışmak gerekirken hep bu tarih saydamsızlığımız yüzünden mal gibi yerimizdeyiz ve Atatürk müslüman mı, şu mu, bu mu tartışması içindeyiz.

 

Ben orjinal resimleriyle koyabilirim istersen mezkur şahsın dinle ilgili görüşlerini..Sonra darılmaca yok ama...

Hatta başrolünde kendisinin oynadığı bir videoda yollayabilirim size tatmin etmezse.Sonra da tatlı niyetine hazırladığı Tarih Kitabına bakarız,ne dersiniz?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ben orjinal resimleriyle koyabilirim istersen mezkur şahsın dinle ilgili görüşlerini..Sonra darılmaca yok ama...

Hatta başrolünde kendisinin oynadığı bir videoda yollayabilirim size tatmin etmezse.Sonra da tatlı niyetine hazırladığı Tarih Kitabına bakarız,ne dersiniz?

 

 

10.yıl albümünden ne haber?..

Ha bir de, Kabe'yi 'tavla zarı gibi' yapan kitabı diyorsun, herhalde?

Ama dikkatli ol, Cennetten inen taşın ismini, o kitaba uyarak yazma...

E mi?..

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Mustafa" Film'ini izleyenler bilir. Orada kendi sesinden "İslam dini" hakkında yorumları var. Dogma olarak gördüğünü belirtiyor. Yaptığı İnkılâplar da cabası...

Share this post


Link to post
Share on other sites
10.yıl albümünden ne haber?..

Ha bir de, Kabe'yi 'tavla zarı gibi' yapan kitabı diyorsun, herhalde?

Ama dikkatli ol, Cennetten inen taşın ismini, o kitaba uyarak yazma...

E mi?..

Birader o albüm bulunur da ben vakit bulamıyorum.Beyazıt ta zor,Kadıköy'de bulunur.Mutlaka bulunur.Meraklanma o albümü bulurum ben.İki tane alırım da birini de hediye olarak yollarım sana. Sevaptır,sende çoğaltır dağıtırsın.:(

Selametle...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Birader o albüm bulunur da ben vakit bulamıyorum.Beyazıt ta zor,Kadıköy'de bulunur.Mutlaka bulunur.Meraklanma o albümü bulurum ben.İki tane alırım da birini de hediye olarak yollarım sana. Sevaptır,sende çoğaltır dağıtırsın. :(

Selametle...

 

Kardeşim, çok iyi olur iki tane alman da, bu albüm biraz hacimli olduğundan el yakar... Yani 1000 sayfa filandır herhalde... Hani çoğaltması da zor olur...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Aslında bu şu bu şahsiyet meselesi değil. Zihniyet meselesi. Hani benim herhangi bir şahsiyete karşı bir düşmanlığım yok ama. millet de biraz enayi yerine koyuluyor. Taşların yerli yerinde oturmadığı ortada. Mesela bunun için arşivler açılmaz. Niye açılmasın ki? abdulhamit'e neler demediler ki... Kızıl sultan, şeriat düşmanı ve hatta katil... bakın tekrarlıyorum, şahsiyetler üzerinden değil vakıalar üzerinden konuşalım. Eğer vakıalar üzerinden konuşursak, işte o zaman sansürlenen, saklanan bilgiler yüzünden, taşlar yerine oturmuyor. Ali Şükrü Bey'in katli bile başlı başına bir sorun.

Ayrıca; Atatürk zamanında olan işlerin sorumlusu İnönü ise, bu bir anlamda Atatürk basif bir adamdı demek olmuyor mu?

Osmanlının son iki ve hatta üçyüz yılı da sorunlu tabiki. Çöküş oradan başladı haliyle. Peki yapılan bütün bu Cumhuriyet inkilaplar o dönemin devamı niteliğinde değil mi, felsefik olarak? Yani daha açık yazarsak, aslında osmanlı sürecinde yapılan meşruti hareketlerin zirve noktası oluyor şimdiki işler. E ozaman Osmanlının o yönetim şekli bunlar için zaten yıkılmalıydı. Yıktılarda... Demekki Osmanlı yıkılırken başka yerlere yol açılıyordu. Açılsın ama maddiyat yanında maneviyatta isteriz.

Osmanlının çöküşünü bu zihniyet yapar ve mirasa konar, suçlu olanlar ise her zaman mazlumlar.

Şapka kanunu... Bir yahudi zengin oldu, bir Peygamber aşığı idam edildi... Nasıl elle tutulu mu?

 

:D

Share this post


Link to post
Share on other sites
"Mustafa" Film'ini izleyenler bilir. Orada kendi sesinden "İslam dini" hakkında yorumları var. Dogma olarak gördüğünü belirtiyor. Yaptığı İnkılâplar da cabası...

 

 

kesinlikle bu söze katılmakla birlikte benim şahsi görüşüm olarak söyleyeyim ben bu zatı atam olarak görmüyorum karşı çıkan olur yada olmaz bilemem ama dışarda gençliğin bu hallerde olmasına sebep bir dünyanın temel taşlarını atan dinimize bu denli sözleri sayan bir kişiyi ata saymıyorum kendime isteyen sayabilir saygı duyuyorum

Share this post


Link to post
Share on other sites

Biz kendimize bakalım abilerim :D

 

Her nefs birgün elbet yaptıklarının hesabını verecek,

 

Ortada bu kadar çelişki varken ölmüş bir insanın arkasından konuşup vebal almamanızı tavsiye ederim...

 

Bizler sevap günahtan sorumlu melekler falan degiliz. Bir adamın yanında da yürüsen akşama kadar niyetini bilmen mümkün değil....Kaldı ki bir an pişman oldu günahlarından ve tövbe etti..İşte o zaman olan sana olur...Günah saymakla vakit harcadın....

Share this post


Link to post
Share on other sites
Biz kendimize bakalım abilerim :D

 

Her nefs birgün elbet yaptıklarının hesabını verecek,

 

Ortada bu kadar çelişki varken ölmüş bir insanın arkasından konuşup vebal almamanızı tavsiye ederim...

 

Bizler sevap günahtan sorumlu melekler falan degiliz. Bir adamın yanında da yürüsen akşama kadar niyetini bilmen mümkün değil....Kaldı ki bir an pişman oldu günahlarından ve tövbe etti..İşte o zaman olan sana olur...Günah saymakla vakit harcadın....

 

Arkadaşlar da kimsenin şahsını eleştirmiyor ki! Sadece bu milletin üzerinde ne oyunlar oynandı bilinmel ki , karaya ak akada kara deme zalimliğinden uzak durulsun.. Ve artık uyuduğumuz derin uykulardan uyanalım, kendimize gelip aslımıza dönelim..

 

Ayrıca bir millete şekil vermiş bir şahsı eleştirmek sizin arkadaşınızı eleştirmenizden farklı bir durumdur.. Ayrıca eleştirideki niyette Hakk ve hakikat namına ise;( ki öyle olduğunu sanıyorum) eleştirenleri eleştirmek ayrıca bir vebaldir..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Arkadaşlar da kimsenin şahsını eleştirmiyor ki! Sadece bu milletin üzerinde ne oyunlar oynandı bilinmel ki , karaya ak akada kara deme zalimliğinden uzak durulsun.. Ve artık uyuduğumuz derin uykulardan uyanalım, kendimize gelip aslımıza dönelim..

 

Ayrıca bir millete şekil vermiş bir şahsı eleştirmek sizin arkadaşınızı eleştirmenizden farklı bir durumdur.. Ayrıca eleştirideki niyette Hakk ve hakikat namına ise;( ki öyle olduğunu sanıyorum) eleştirenleri eleştirmek ayrıca bir vebaldir..

 

 

 

 

 

 

 

 

Bilmiyorum ben mi yanlış anladım ama Atatürkün şahsıne eleştiriden başka birşey görmedim ben...

 

Bu ülkenin Atatürk ün vesile olduklarından dolayı geldiği durum ortadadır amenna ama Atatürk ü eleştirmek sıradan bir arkadaşını eleştirmekten niye farklı olsun burasını anlayamıyorum .

 

Zalimi karayı akı belirlemek bana düşmez. Benim davam değil bu sonucta..Atatürk ün gercek yüzü şudur desem elime ne geçer demesem ne kaybederim. Bu açıdan bakıyorum ben olaya...İman kurtarmaksa asıl gaye, boş işlerden hele ki vebal alınabilecek durumlardan uzak durmaya gayret ediyorum...

 

Eğer ümmeti Muhammedi uyandıracak kadar ehemmiyetli birşey olsaydı Atatürk ü konusmak, ülkemizde bu ümmet için yanıp tutuşan nice Allah dostları bu konuda bir açıklama yaparlardı..Kaldı ki bu konuya zerre kadar önem verdiklerini görmedim ben mubareklerin....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...