Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
nurulhak

Necip Fazıl Pendik’te Anıldı

Recommended Posts

Büyük şair, yazar ve mütefekkir Necip Fazıl Kısakürek vefatının 26. yılında, Pendik Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi'nde düzenlenen programla anıldı.

 

 

 

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı A.Ali Ural, usta şairin kişiliğinden ve edebi yaşamından bahsederek, "Necip Fazıl Kısakürek, çocukluğundan beri içindeki yeteneği gösteren birisiydi. Öyle ki Türk şiirinin en büyük isimlerinden Ahmet Haşim, bir gün ona 'çocuk nereden buldun bu sesi' demişti. Necip Fazıl Türk şiirine iç derinliği kazandırmış bir şairdir. O aynı zamanda bir hareket adamı, ülkesini karış karış gezip konferanslar vermiş bir düşünce seyyahıdır. Hayatı davalarla geçmiş, defalarca mahpushaneye düşmüş şairimizi, bugün saygıyla anıyoruz." dedi.

 

Açılış konuşmasının ardından Necip Fazıl Kısakürek hakkında bir panel düzenlendi. Panele katılan konuşmacılar, usta yazarın hayatı ve edebi kişiliği hakkında bilgiler verdi. Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Prof. Dr. İlhan Genç "Necip Fazıl: Kürsüdeki Şair", Yrd. Doç. Dr. Sabahattin Çağın "Poetikasıyla Necip Fazıl", Ege Üniversitesi'nden Prof. Dr. Fazıl Gökçek "O ve Diğerleri: Necip Fazıl'ın Gözünden Bab-ı Âli Dünyası" ve Şair-Mühür Dergisi Yayın Yönetmeni Mustafa Fırat "Necip Fazıl Şiiri Bugünün Şairine Ne Söyler" konulu sunumlarını yaptı.Anma programı, Pendik Belediyesi'nin düzenlediği yazı ve şiir atölyesine katılan on iki gencin seslendirdiği Necip Fazıl şiirleri ile son buldu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...