Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
serdengeçti

Haydi Biraz Tartışalım

Recommended Posts

Arkadaşlar!

 

Sizce evlilikte kadının daha tahsilli olması eşler arasında sorun oluşturur mu?Erkek kendini ne kadar güzel yetiştirmiş olsa da kendini hanımının karşısında eziklik hissetmesine sebep olabilir mi?

 

Bir de hadis-i şerifte küfüvde denklik vurgulanıyor.Erkeğin daha ilerde olmasından bahsediliyor.

 

Sizce böyle bir evlilik yürür mü ,eşler arasında soğukluk oluşturur mu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

arada gerçketen saygı olduğu sürece hiçbirşey olmaz arkadaşlar.ikiside diğerinden üstün olduğu bi durumu hiç bi şekilde düşünmez ve yansıtmazsa gerçekten sorun çıkmaz.ama çiftlerden birisi diğerine sürekli imada bulunur yada düşünmeden yaparsa bu gerçekten sorun ve huzursuzluk oluşturur.

Denkliğe yada üstünlüğe gelince de.erkelerin yapısından kaynaklanan bi durumdur.kadınlar daha hassas bi yapıya sahiptirler.ve onların bu durumu hayır denilmeyecek kadar göz önündedir.ama çağımıza baktığımızda geçmişten bu yana büyük bi değişiklik yaşanmıştır.

ama benim düşünceme göre istisnai durumlar dışında kesinlikle eşit davranılmalıdır.eşler yaptıkları herşeyde ortak karara varmalı yada sonuç alamadıkları bi durumdan kimsenin zarar görmemesi için vazgeçmelidirler.

bence tabiiii :)

selametle....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evlilikte eşitlik diye birşey söz konusu değildir (bazı konularda eşitlik şart örn. müslümanlık gibi) . Çünkü, Kadın ve Erkek aynı ilmi-içtimai, bilim ve ilim dallarını öğrenseler, bilseler, uygulasar dahi aralarında bariz farklar olacaktır. mesele bu eşitliklerde veya üstünlüklerde olmadını her iki tarafında bilmesi, yani Müslüman insanların tek bir üstünlük ereği vardır o da ancak takvadadır. Bu düstur üzerine kurulan evlilikler daha sağlıklı olacaktır. Zaten takvadaki üstünlüğü yakalamaya calışan eşler her zaman birbirlerine karşı saygı sevgi besleyeceklerdir, her daim birbirilerini destekleyeceklerdir. İslam bunu emreder, bunu ister. Üstadın dediğini gibi; 'olmalıdır, olması gereken budur.'

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...